Cum arata profilul romanilor care merg la SPA în Romania? Stresul, durerile cronice si reumatismul sunt afecțiunile pe care doresc să le amelioreze

  • Printre activitatile preferate de romani atunci cand merg in vacanta se numara si mersul la SPA
  • Romanii aleg masaje, impachetari sau tratamente specifice atunci cand se cazeaza la un hotel cu centru wellness
  • Stresul, durerile musculare, recuperarea post-operatorie, in topul afectiunilor pe care romanii incearca sa le trateze la SPA

Stresul zilnic, oboseala, agitatia cu care ne confruntam in mod constant sunt factori care isi lasa inevitabil amprenta asupra starii noastre fizice si psihice. Tocmai din acest motiv, in ultimii ani, resorturile cu centru Spa au avut parte de o crestere masiva a popularitatii lor, fiind asociate cu relaxarea, revitalizarea si sanatatea. In acelasi timp, in Romania au aparut tot mai multe investitii in statiunile balneare, iar un astfel de exemplu este si Alma Health & Spa Retreat din statiunea Lacu Sarat, Braila, care a devenit rapid principala destinatie a celor care vor sa beneficieze de o experienta Spa la cele mai inalte standarde, sa testeze cele mai eficiente tratamente si tehnologii, dar si sa profite de momente de relaxare.

In acest context, nu este de mirare ca s-a conturat si un nou profil al publicului care merge la spa, cu preferinte ce variaza in functie de nevoi, varsta si afectiuni. 

Potrivit unui studiu realizat pentru Destinatia Anului, atunci cand merg in vacanta, romanii prefera: activitatiile in natura, relaxarea la plaja, vizitarea principalelor atractii, dar si activitatile de wellness, semn ca turismul de sanatate continua sa fie pe un trend ascendent.  In ceea ce priveste durata sejurului, se pare ca cei mai multi prefera minivacantele de 1-3 nopti, cateva zile perfecte pentru reincarcarea bateriilor.

Portretul turistilor romani care merg la SPA

Potrivit datelor furnizate de Alma Health Center, turistii care vin la SPA sunt adulti activi, preocupati de sanatate, frumusete si stare de bine, persoane care au inteles cat de importante sunt grija si atentia pe care ni le acordam zi de zi in scopul prelungirii tineretii, imbatranirii active si mentinerii sanatatii.

In ceea ce priveste varsta, discutam despre tineri adulti, de 30-40 de ani, care sunt interesati in primul rand de preventie. Acestia vin la Spa si cauta tratamente si produse care sa-i ajute sa previna imbatranirea prematura a pielii, sa imbunatateasca textura pielii si sa arate asa cum isi doresc. De asemenea, acestia pun pret pe relaxare, motiv pentru care aleg des terapii si masaje ce vizeaza relaxarea intregului corp.

Exista si categoria adultilor de 40-50 de ani, al caror obiectiv este sa-si mentina vitalitatea si sanatatea, dar si sa rezolve diverse afectiuni, de la dureri de spate cauzate in special de orele petrecute pe scaunul de birou, la stres cronic.

Nu in ultimul rand, in publicul adultilor de peste 50 de ani se regasesc clienti care, pe langa partea de relaxare si revitalizare oferita de o experienta Spa, urmaresc sa-si rezolve si diverse probleme de sanatate care vizeaza durerile musculare si articulare, mobilitatea corpului, reumatismul sau diverse afectiuni dermatologice si respiratorii in special.

”Spa inseamna mai mult decat rasfat, asa cum multa lume crede, inca, in Romania. Spa înseamna folosirea resurselor naturale benefice pentru sanatate in scopul preventiei, al mentinerii sanatatii, al ameliorarii pe cale naturala, afectiunilor fara a apela la pastile sau tratamente cosmetice costisitoare. O alta perceptie gresita este aceea ca terapiile balneare sunt doar pentru persoane varstnice. Nu este deloc aaa, terapiile balneare ajuta la prelungirea tineretii si la mentinerea unei sanatati bune, datorita efectelor substantelor minerale continute de factorii naturali de cura – aerosolii, apa, namolurile – asupra corpului”, spune Andreea Clipota, director medical Alma Health Center

Ce isi doresc turistii care merg la spa?

In mod evident, principalul motiv pentru care turistii merg la spa este gama larga de servicii de care vor sa se bucure. In continuare, in topul preferintelor sunt masajele si terapiile corporale, pentru efectul de relaxare si pentru imbunatatirea starii de sanatate generala. Foarte populare sunt, de asemenea, si tratamentele faciale, mai ales ca multi clienti cauta metode non-invazive care sa le imbunatateasca textura tenului si sa-l mentina sanatos.

La mare cautare sunt si impachetarile cu parafina sau ciocolata, sauna, hidroterapia, metode si terapii care au un rol esential in mentinerea sanatatii si a frumusetii intregului corp. In cadrul Alma Health Center si Alma Wellness & Spa, clientii pot beneficia de o experienta completa de relaxare si rejuvenare. De la piscine cu apa dulce si sarata, saune, camera salina si pana la cele mai moderne echipamente de tratament balnear, Alma Health & Spa Retreat raspunde tuturor nevoilor pe care le au cei care ii calca pragul.

Stresul, durerile musculare, recuperarea post-operatorie, in topul afectiunilor pe care romanii incearca sa le trateze la Spa

Intr-o lume in care exista foarte multa anxietate si in care grijile cotidiene, de la provocari profesionale la probleme personale, sunt principala sursa a stresului cronic, serviciile Spa au inceput sa fie tot mai cautate si integrate intr-un stil de viata sanatos. O vizită la Spa, indiferent ca implica un masaj terapeutic sau o sesiune de sauna, de exemplu, este esentiala pentru relaxarea intregului corp, avand rol si in imbunatatirea calitatii somnului.

De asemenea, clientii care sufera de dureri cronice, cum ar fi cele ale spatelui sau ale articulatiilor, cauta adesea o solutie in cadrul Spa-urilor. Masajele cu namol si baile in substante naturale contribuie la detensionarea musculaturii, la ameliorarea durerilor, dar si la cresterea nivelului de energie. Mai mult decat atat, persoanele care se recupereaza după traume fizice, accidente sau operatii recurg la diverse terapii, la masaje si bai cu saruri minerale, care pot ajuta la accelerarea procesului de vindecare si la ameliorarea durerilor.

Nu in ultimul rand, persoanele care se trateaza de acnee sau eczeme vin la spa pentru tratamentele faciale personalizate si pentru produsele cosmetice din ingrediente naturale, care pot tinti direct problemele cu pielea cu care se confrunta.

Cat costa un tratament la un centru Spa din Romania?

Pentru cei care au in plan un sejur de relaxare, trebuie mentionat ca preturile Alma Health & Spa variaza in functie de complexitatea si durata tratamentului ales. Tariful masajelor porneste de la 90 de lei, pentru masajul Head & Neck. In topul celor mai populare masaje este Alma Aroma stones, un masaj personalizat de specialistii Alma, care are la baza caldura pietrelor vulcanice.

Cei care vin la Alma aleg adesea si pachetul Wellness & Balneo cu cazare, demipensiune si  cinci terapii pe zi, care poate include impachetari, diverse masaje, electroterapie sau hidroterapie. Pentru doritorii de terapii balneare care nu au nevoie de cazare, preturile pachetelor balneo pornesc de la 280 de lei, in funcție de complexitatea pachetului si includ accesul la piscina interioara cu apa sarata, captata direct din Lacul Sărat: https://almaretreat.ro/alma-pachete-health/.

Related Stories

Descoperă

Noaptea Muzeelor la Sate dă startul înscrierilor pentru a...

Ediția din acest an va avea loc pe 31 august și promite sute de prezentări culturale și proiecte educative organizate în satele și comunele din întreaga țară. Evenimentul, un proiect fără precedent în spațiul cultural european, își propune să aducă în prim-plan patrimoniul uitat sau abandonat și să sporească alfabetizarea culturală a copiilor și tinerilor din comunitățile rurale.

Fine dining-ul din România, printre cele mai accesibile din...

Promovarea localurilor și a chefilor pe scena internațională e un criteriu esențial pentru a deveni mai vizibili și pentru a-i face curioși pe criticii culinari din afară și pe inspectorii Michelin. Investiția în meniu și design, și trainingul de personal sunt alte aspecte importante în acest sens. Mai apoi, fiecare stea Michelin vine la pachet cu un adaos semnificativ la prețurile din meniu, deci e nevoie de clienți dispuși să plătească acei bani pentru experiențe culinare de înaltă calitate. 

Județul Suceava, locul unde statul moldovean a fost înființat...

Obiective de patrimoniu din Suceava și poveștile lor se regăsesc din acest an în programul național de turism cultural România Atractivă;Suceava se află în top 5 județe ca număr de obiective incluse în program;Jurnaliști și creatori de conținut au făcut singuri untul într-o gospodărie tradițională din Bucovina și au admirat satul-muzeu Ciocănești;Statul moldovean a fost înființat de două ori, iar istoria începuturilor Moldovei este chiar mai interesantă decât legendele;Cea mai veche biserică de lemn din România se află în cimitirul de la Putna și se presupune că a fost mutată de la Volovăț într-o singură noapte.

Peste 67% dintre români au planuri de călătorie pentru...

Dat fiind că cei mai mulți români au în plan cel puțin o vacanță vara aceasta, este important ca aceștia să știe că sunt câteva trucuri care îi pot ajuta să găsească bilete la un preț mai bun. Un prim aspect ține de data achiziționării biletelor: în general, vor obține un tarif mai mic dacă rezervă zborul în avans față de data călătoriei, de regulă, cu peste 21 de zile înainte de plecare.

Cum va arăta sezonul estival în 2024? Prețul mediu...

Prețul mediu pentru un sejur de două persoane, două nopți, pentru litoralul românesc, este de 1.004 lei. La munte, prețurile medii sunt comparabile cu cele de la mare: 990 de lei pentru un sejur pentru două persoane, două nopți. Nu în ultimul rând, în destinațiile balneare, prețul mediu pentru un sejur de două nopți este de 893 de lei.

Primul ghid dedicat investitorilor în domeniul hotelier lansat de...

Pentru ca un business hotelier să-și maximizeze șansele de reușită, elementele esențiale de luat în calcul și explicate în ghid sunt legate atât de o succesiune completă și corectă a activităților de dezvoltare, dar și de necesitatea ca investitorii să aibă alături specialiști care să le ofere informații și soluții profesionale la momentul potrivit, astfel încât să poată lua cele mai bune decizii.

Categorii populare