Ziua Bucovinei sărbătorită în Țara Dornelor: Inaugurarea Centrului Muzeal Cazinoul Băilor, Târgul de turism și de Produse Locale

Într-o atmosferă de sărbătoare și tradiție, Ziua Bucovinei va fi sărbătorită în destinația de ecoturism Țara Dornelor, marcând inaugurarea Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” după 35 de ani de la dezafectare. Această transformare marchează un moment deosebit, coincide cu împlinirea a 105 ani de la unirea Bucovinei cu România în 1918 și aduce în centrul atenției comunitățile gazdă. 

Primăria Municipiului Vatra Dornei, alături de Asociația de Ecoturism Țara Dornelor, au pregătit un eveniment special ce va cuprinde organizarea târgului de produse și mâncăruri locale, „Gustă din Țara Dornelor!”.  Acesta va debuta pe data de 28  noiembrie, peste drum de Cazinou, în zona podului pietonal – spre piața agroalimentară, oferind o diversitate de bunătăți și obiecte tradiționale.

Târgul de produse locale va fi o oportunitate de a evidenția rețeaua ecoturistică locală, reprezentată de producători, mici antreprenori locali și meșteri populari. Vizitatorii vor avea posibilitatea să se bucure de preparate delicioase precum borș tradițional de păstrăv, fasole cu ciolan, burger cu păstrăv, balmoș și alte specialități, sau să descopere suvenire și obiecte tradiționale autentice.

Pe parcursul zilei de 28 noiembrie, programul evenimentului pentru public va include:

10:00

  • deschiderea căsuțelor cu produse, obiecte tradiționale și suvenire locale;
  • prima ediție a Târgului de turism „ÎN ȚARA DORNELOR”;

11:00

  • vizitarea expoziției oferită de Muzeul Național al Bucovinei – zona demisol a clădirii cazinoului;

16.00

  • deschiderea oficială a Târgului de turism și de Produse locale în prezența autorităților locale și județene;

16.30 – 17.00

  • aprinderea luminițelor de Crăciun în municipiul Vatra Dornei;

19:00 – 22.00

  • vizitarea Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” în sălile de la parter.

În cadrul târgului de turism, Organizația de Management al Destinației Bucovina, reprezentanții destinației de ecoturism Țara Dornelor (AETD) ai Administrației Parcului Național Călimani, Organizației de Management al Destinației Țara Dornelor și Visit Vatra Dornei vor fi prezenți pentru a oferi informații despre oferta turistică a zonei. Punctul de promovare turistică va fi amplasat la intrarea în Parcul Central Vatra Dornei, din strada Republicii.

Programul oficial de inaugurare a Centrului Muzeal Cazinoul Băilor include o serie de activități ceremoniale și culturale, precum slujba de sfințire, vizionarea filmului despre restaurare, vernisaje, expoziții, concerte și recitaluri susținute de diverse coruri. Aceste evenimente vor avea loc în incinta cazinoului. La exterior, organizatorii vor proiecta pe un ecran amplasat în zona Hotelului Maestro momentele inaugurale, permițând celor din afara clădirii să se bucure de atmosfera festivă a evenimentului.

Organizatorul principal al evenimentului este Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, în colaborare cu Consiliul Județean Suceava și Primăria Municipiului Vatra Dornei.

Vă invităm să luați parte la această experiență autentică și să vă alăturați sărbătoririi istoriei, culturii și tradițiilor Bucovinei într-un cadru deosebit.

Related Stories

Descoperă

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost redeschisă pentru...

Programul de vizitare va fi zilnic, mai puțin luni, în intervalul orar 9:00-20:00, ultima intrare fiind ora 19:00. Programul de ghidaj va fi între orele 10:00-18:00, ultimul ghidaj va începe la ora 17:00.

Creștere de 70% a rezervărilor pentru Sărbătorile de Paște

Turiștii români demonstrează că au recăpătat încrederea în călătorii, arătând că planificarea în avans este cheia unor sărbători de Paște și nu numai, de neuitat.

Travelminit.ro: în 2024 românii își vor programa cel puțin...

În ultimii ani, turismul balnear a avut o creștere spectaculoasă, mai ales că tot mai mulți români aderă la cultura relaxării.

Muzeul Național al Bucovinei anunță 14 zile cu acces...

Cetatea de Scaun a Sucevei va putea fi vizitată gratuit în mai multe zile din an.

Vatra Dornei, în topul destinațiilor turistice ale anului 2024...

Redeschiderea Cazinoului Băi din Vatra Dornei este un mare câștig pentru turismul din Bucovina. Marea atracție este, cu siguranță, sala centrală, cu ornamente refăcute după imagini de epocă de artistul plastic Alexandru Siminic și pictate, cu migală, de renumitele încondeietoare de ouă din Ciocănești, Această bijuterie arhitectonică, asemănătoare cu cazinoul din Baden Baden. este pregătită să găzduiască spectacole și concerte, precum și expoziții. Este primul cazinou reabilitat în România după anul 1989.

Premiera spectacolului „Căpșuni de zăpadă” la Teatrul Municipal „Matei...

Regizorul Cosmin Panaite își descrie viziunea asupra piesei ca fiind un echilibru între neliniște și alinare, reflectând propriile incertitudini și contradicții umane. Actor și regizor cu o bogată experiență în teatrul sucevean, Panaite a avut în vedere crearea unui laborator de teatru în care actorii să jongleze cu diverse instanțe performante, redând subtilitatea și profunzimea personajelor.

Categorii populare