Ziua Bucovinei sărbătorită în Țara Dornelor: Inaugurarea Centrului Muzeal Cazinoul Băilor, Târgul de turism și de Produse Locale

Într-o atmosferă de sărbătoare și tradiție, Ziua Bucovinei va fi sărbătorită în destinația de ecoturism Țara Dornelor, marcând inaugurarea Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” după 35 de ani de la dezafectare. Această transformare marchează un moment deosebit, coincide cu împlinirea a 105 ani de la unirea Bucovinei cu România în 1918 și aduce în centrul atenției comunitățile gazdă. 

Primăria Municipiului Vatra Dornei, alături de Asociația de Ecoturism Țara Dornelor, au pregătit un eveniment special ce va cuprinde organizarea târgului de produse și mâncăruri locale, „Gustă din Țara Dornelor!”.  Acesta va debuta pe data de 28  noiembrie, peste drum de Cazinou, în zona podului pietonal – spre piața agroalimentară, oferind o diversitate de bunătăți și obiecte tradiționale.

Târgul de produse locale va fi o oportunitate de a evidenția rețeaua ecoturistică locală, reprezentată de producători, mici antreprenori locali și meșteri populari. Vizitatorii vor avea posibilitatea să se bucure de preparate delicioase precum borș tradițional de păstrăv, fasole cu ciolan, burger cu păstrăv, balmoș și alte specialități, sau să descopere suvenire și obiecte tradiționale autentice.

Pe parcursul zilei de 28 noiembrie, programul evenimentului pentru public va include:

10:00

  • deschiderea căsuțelor cu produse, obiecte tradiționale și suvenire locale;
  • prima ediție a Târgului de turism „ÎN ȚARA DORNELOR”;

11:00

  • vizitarea expoziției oferită de Muzeul Național al Bucovinei – zona demisol a clădirii cazinoului;

16.00

  • deschiderea oficială a Târgului de turism și de Produse locale în prezența autorităților locale și județene;

16.30 – 17.00

  • aprinderea luminițelor de Crăciun în municipiul Vatra Dornei;

19:00 – 22.00

  • vizitarea Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” în sălile de la parter.

În cadrul târgului de turism, Organizația de Management al Destinației Bucovina, reprezentanții destinației de ecoturism Țara Dornelor (AETD) ai Administrației Parcului Național Călimani, Organizației de Management al Destinației Țara Dornelor și Visit Vatra Dornei vor fi prezenți pentru a oferi informații despre oferta turistică a zonei. Punctul de promovare turistică va fi amplasat la intrarea în Parcul Central Vatra Dornei, din strada Republicii.

Programul oficial de inaugurare a Centrului Muzeal Cazinoul Băilor include o serie de activități ceremoniale și culturale, precum slujba de sfințire, vizionarea filmului despre restaurare, vernisaje, expoziții, concerte și recitaluri susținute de diverse coruri. Aceste evenimente vor avea loc în incinta cazinoului. La exterior, organizatorii vor proiecta pe un ecran amplasat în zona Hotelului Maestro momentele inaugurale, permițând celor din afara clădirii să se bucure de atmosfera festivă a evenimentului.

Organizatorul principal al evenimentului este Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, în colaborare cu Consiliul Județean Suceava și Primăria Municipiului Vatra Dornei.

Vă invităm să luați parte la această experiență autentică și să vă alăturați sărbătoririi istoriei, culturii și tradițiilor Bucovinei într-un cadru deosebit.

Related Stories

Descoperă

Noaptea Muzeelor la Sate dă startul înscrierilor pentru a...

Ediția din acest an va avea loc pe 31 august și promite sute de prezentări culturale și proiecte educative organizate în satele și comunele din întreaga țară. Evenimentul, un proiect fără precedent în spațiul cultural european, își propune să aducă în prim-plan patrimoniul uitat sau abandonat și să sporească alfabetizarea culturală a copiilor și tinerilor din comunitățile rurale.

Fine dining-ul din România, printre cele mai accesibile din...

Promovarea localurilor și a chefilor pe scena internațională e un criteriu esențial pentru a deveni mai vizibili și pentru a-i face curioși pe criticii culinari din afară și pe inspectorii Michelin. Investiția în meniu și design, și trainingul de personal sunt alte aspecte importante în acest sens. Mai apoi, fiecare stea Michelin vine la pachet cu un adaos semnificativ la prețurile din meniu, deci e nevoie de clienți dispuși să plătească acei bani pentru experiențe culinare de înaltă calitate. 

Cum arata profilul romanilor care merg la SPA în...

Printre activitatile preferate de romani atunci cand merg in vacanta se numara si mersul la SPARomanii aleg masaje, impachetari sau tratamente specifice atunci cand se cazeaza la un hotel cu centru wellnessStresul, durerile musculare, recuperarea post-operatorie, in topul afectiunilor pe care romanii incearca sa le trateze la SPA

Județul Suceava, locul unde statul moldovean a fost înființat...

Obiective de patrimoniu din Suceava și poveștile lor se regăsesc din acest an în programul național de turism cultural România Atractivă;Suceava se află în top 5 județe ca număr de obiective incluse în program;Jurnaliști și creatori de conținut au făcut singuri untul într-o gospodărie tradițională din Bucovina și au admirat satul-muzeu Ciocănești;Statul moldovean a fost înființat de două ori, iar istoria începuturilor Moldovei este chiar mai interesantă decât legendele;Cea mai veche biserică de lemn din România se află în cimitirul de la Putna și se presupune că a fost mutată de la Volovăț într-o singură noapte.

Peste 67% dintre români au planuri de călătorie pentru...

Dat fiind că cei mai mulți români au în plan cel puțin o vacanță vara aceasta, este important ca aceștia să știe că sunt câteva trucuri care îi pot ajuta să găsească bilete la un preț mai bun. Un prim aspect ține de data achiziționării biletelor: în general, vor obține un tarif mai mic dacă rezervă zborul în avans față de data călătoriei, de regulă, cu peste 21 de zile înainte de plecare.

Cum va arăta sezonul estival în 2024? Prețul mediu...

Prețul mediu pentru un sejur de două persoane, două nopți, pentru litoralul românesc, este de 1.004 lei. La munte, prețurile medii sunt comparabile cu cele de la mare: 990 de lei pentru un sejur pentru două persoane, două nopți. Nu în ultimul rând, în destinațiile balneare, prețul mediu pentru un sejur de două nopți este de 893 de lei.

Categorii populare