Târgul de produse și mâncăruri locale „Gustă din Țara Dornelor!”

Primăria Municipiului Vatra Dornei, alături de Asociația de Ecoturism Țara Dornelor, au pregătit, în acest an, de Ziua Bucovinei, un eveniment special ce va cuprinde organizarea târgului de produse și mâncăruri locale, „Gustă din Țara Dornelor!”.  Acesta va debuta pe data de 28  noiembrie, peste drum de Cazinou, în zona podului pietonal – spre piața agroalimentară, oferind o diversitate de bunătăți și obiecte tradiționale.

Țara Dornelor, cunoscută pentru bogăția sa culturală și tradițională,
invită cu bucurie pasionații de gastronomie și iubitorii de
autenticitate să participe la un eveniment inedit – târgul de produse
și mâncăruri locale „Gustă din Țara Dornelor!”. O sărbătoare a
delicateselor locale, acest eveniment aduce în prim-plan o gamă
variată de preparate culinare pregătite cu ingrediente specifice
zonei: lactate, preparate din pește și carne, fructe de pădure,
legume și ciuperci.

Meniu:

Mâncăruri gătite la ceaun:
● Borș tradițional de păstrăv
● Saramură de păstrăv
● Fasole cu ciolan
● Balmoș
Mâncăruri gătite pe plită:
● Burger cu păstrăv
● Frigărui cu baby păstrăv
● Legume la plită cu sos picant
Alte specialități:
● Sandviș cald cu brânză maturată Măieriș (raclette grill)
● Croissant cu pate din ficat de păstrăv
● Rulouri din păstrăv afumat
● Cobză cu păstrăv afumat
Băuturi:
● Afinată și frăgată

● Suc de mere cu sfeclă roșie și morcovi
● Mied
● Vin fiert
Desert:
● Prăjitură din fructe de pădure
● Plăcinte cu brânză
Bunătăți la borcan:
● Salată din icre de păstrăv cu roșii cherry și măsline feliate
● Creme/paste tartinabile din păstrăv
● Dulcețuri variate: afine, fragi, aronia, liliac, cireșe amare cu vișine, merișoare,
mure, zmeură, căpșuni, coacăze
● Siropuri: afine, cătină, brad, coacăze, trandafir, aronia
● Zacuște cu gălbiori și hribi
● Salate de opintici, de hribi și de nicoreți
Producătorii locali implicați:
● Păstrăvăria La Poalele Călimanilor
● Păstrăvăria lui Andrei
● Brânzeturi Călimani
● Făbricuța de brânzeturi La Izvorul Dornei
● Cămara lu’ Buni
● Măcelăria La Grigoraș din Bucovina
● Ținutul Călimanilor
Partea de meșteșuguri locale, obiecte tradiționale și
suvenire va fi facilitată de:
● Studio Chiriluș – Suvenire locale
● As Creativ – Decorațiuni și kituri de creație pentru copii
● Profesorul și etnologul Mihai Vleju – Sculptor în lemn
● Grupul Șezătoare Vatra Dornei

Detalii suplimentare:
● Meniul diversificat este creat cu grijă, îmbinând atât tehnici tradiționale de
pregătire, transmise de-a lungul generațiilor, cât și tehnici moderne pentru a
oferi o experiență culinară autentică și inovatoare în același timp.
● Cele 10 căsuțe amenajate cu produse locale, obiecte tradiționale și suvenire
își vor deschide porțile în dimineața zilei de 28 noiembrie, începând cu ora
10:00.
● Mâncărurile calde, pregătite cu pasiune și atenție la detalii, vor fi disponibile
pentru degustare în a doua parte a zilei, când și vizitarea clădirii Cazinoului va
fi deschisă publicului, între orele 14:00 și 16:00.
● Acest târg oferă participanților șansa de a se bucura nu doar de arome
autentice și tradiționale, ci și de o incursiune în cultura și patrimoniul
gastronomic al Țării Dornelor.

Related Stories

Descoperă

Google Maps aniverseză 20 de ani. Cetatea de Scaun...

Cetatea de Scaun a Sucevei rămâne în top 10 cele cele recenzate atracții turistice din România pe Google Maps. În ultimii ani, evoluția Google Maps este strâns legată de cea a Gemini, platforma AI a Google. Plecând de la capabilitățile Gemini de creație și sintetizare, combinate cu informațiile despre mai mult de 250 de milioane de locuri din toată lumea, Google Maps oferă acum inspirație și sugestii utilizatorilor privind lucruri de făcut și locuri de vizitat doar printr-o interogare naturală.

România a depășit în premieră pragul de 14 milioane...

Adrian Voican: Cu fiecare nou kilometru de autostradă, un suflu diferit se simte în infrastructura României, zonele turistice devin mai accesibile. O companie aviatică românească își propune să unească Capitala cu Bucovina, Maramureș, Crișana prin zboruri zilnice. Noi hoteluri se construiesc, se modernizează și se afiliază lanțurilor internaționale, aducând încredere, prestigiu și turiști prin marketing modern

ANAT: România este una dintre cele mai slab promovate...

ANAT: Lipsa unui fond național de promovare, absența participării la târguri internaționale și o legislație învechită au dus la o competitivitate redusă a țării pe piața globală a turismului. În timp ce multe alte state investesc masiv în promovare și infrastructură, România continuă să rămână în urmă, cu un număr insuficient de turiști străini și cu o industrie subdezvoltată.

Bunătățile din Piața Volantă “Din drag de Bucovina” aparținând...

Participarea la acest eveniment oferă oportunitatea de a promova gastronomia bucovineană, gustul autentic al produselor naturale, parte dintre ele având certificări pe scheme de calitate naționale ca produs tradițional, montan sau ecologic.

ANAT cere numirea unui secretar de stat din industria...

ANAT: Turismul românesc se confruntă cu multiple probleme care necesită o abordare pragmatică și bine informată. Doar o persoană cu experiență directă în industrie poate înțelege nevoile reale ale agenților economici care își desfășoară activitatea în turism și HORECA, ale investitorilor și ale celorlalți actori implicați. Numirea unui lider din afara acestui domeniu riscă să perpetueze o lipsă de direcție și să compromită potențialul turismului de a deveni un motor economic major.

Suceava atrage turiști și prin Piața Volantă: Un loc...

Președintele Asociației „Gustă din Bucovina”, Alexandru Andrieș spune că din ce în ce mai mulți turiști vin să descopere dacă realitatea reflectă ceea ce văd în materialele video de promovare: „Curiozitatea îi ghidează să afle: chiar e așa ca în video-uri? Cu degustări, ceai, povești cu producători și o atmosferă autentică? Și da, pleacă zâmbind și încântați.”

Categorii populare