Târgul de produse și mâncăruri locale „Gustă din Țara Dornelor!”

Primăria Municipiului Vatra Dornei, alături de Asociația de Ecoturism Țara Dornelor, au pregătit, în acest an, de Ziua Bucovinei, un eveniment special ce va cuprinde organizarea târgului de produse și mâncăruri locale, „Gustă din Țara Dornelor!”.  Acesta va debuta pe data de 28  noiembrie, peste drum de Cazinou, în zona podului pietonal – spre piața agroalimentară, oferind o diversitate de bunătăți și obiecte tradiționale.

Țara Dornelor, cunoscută pentru bogăția sa culturală și tradițională,
invită cu bucurie pasionații de gastronomie și iubitorii de
autenticitate să participe la un eveniment inedit – târgul de produse
și mâncăruri locale „Gustă din Țara Dornelor!”. O sărbătoare a
delicateselor locale, acest eveniment aduce în prim-plan o gamă
variată de preparate culinare pregătite cu ingrediente specifice
zonei: lactate, preparate din pește și carne, fructe de pădure,
legume și ciuperci.

Meniu:

Mâncăruri gătite la ceaun:
● Borș tradițional de păstrăv
● Saramură de păstrăv
● Fasole cu ciolan
● Balmoș
Mâncăruri gătite pe plită:
● Burger cu păstrăv
● Frigărui cu baby păstrăv
● Legume la plită cu sos picant
Alte specialități:
● Sandviș cald cu brânză maturată Măieriș (raclette grill)
● Croissant cu pate din ficat de păstrăv
● Rulouri din păstrăv afumat
● Cobză cu păstrăv afumat
Băuturi:
● Afinată și frăgată

● Suc de mere cu sfeclă roșie și morcovi
● Mied
● Vin fiert
Desert:
● Prăjitură din fructe de pădure
● Plăcinte cu brânză
Bunătăți la borcan:
● Salată din icre de păstrăv cu roșii cherry și măsline feliate
● Creme/paste tartinabile din păstrăv
● Dulcețuri variate: afine, fragi, aronia, liliac, cireșe amare cu vișine, merișoare,
mure, zmeură, căpșuni, coacăze
● Siropuri: afine, cătină, brad, coacăze, trandafir, aronia
● Zacuște cu gălbiori și hribi
● Salate de opintici, de hribi și de nicoreți
Producătorii locali implicați:
● Păstrăvăria La Poalele Călimanilor
● Păstrăvăria lui Andrei
● Brânzeturi Călimani
● Făbricuța de brânzeturi La Izvorul Dornei
● Cămara lu’ Buni
● Măcelăria La Grigoraș din Bucovina
● Ținutul Călimanilor
Partea de meșteșuguri locale, obiecte tradiționale și
suvenire va fi facilitată de:
● Studio Chiriluș – Suvenire locale
● As Creativ – Decorațiuni și kituri de creație pentru copii
● Profesorul și etnologul Mihai Vleju – Sculptor în lemn
● Grupul Șezătoare Vatra Dornei

Detalii suplimentare:
● Meniul diversificat este creat cu grijă, îmbinând atât tehnici tradiționale de
pregătire, transmise de-a lungul generațiilor, cât și tehnici moderne pentru a
oferi o experiență culinară autentică și inovatoare în același timp.
● Cele 10 căsuțe amenajate cu produse locale, obiecte tradiționale și suvenire
își vor deschide porțile în dimineața zilei de 28 noiembrie, începând cu ora
10:00.
● Mâncărurile calde, pregătite cu pasiune și atenție la detalii, vor fi disponibile
pentru degustare în a doua parte a zilei, când și vizitarea clădirii Cazinoului va
fi deschisă publicului, între orele 14:00 și 16:00.
● Acest târg oferă participanților șansa de a se bucura nu doar de arome
autentice și tradiționale, ci și de o incursiune în cultura și patrimoniul
gastronomic al Țării Dornelor.

Related Stories

Descoperă

Vola.ro: cât îi costă pe români să evite aglomerația...

Traficul oprit de pe Valea Oltului afectează tot mai mulți români care au drum spre centrul și vestul țării în perioada aceasta, mai ales că suntem în plin sezon al festivalurilor

Președintele ANAT, Alin Burcea, cere statului român să combată...

Alin Burcea: Se fac cazări în apartamente private, pe Litoral și la munte, și nu se plătește nicio taxă. Pe de altă parte, sunt persoane fizice care organizează grupuri, atât în România, cât și în străinătate, la negru, fără licență, fără brevet, și nu plătesc 1 leu statului român. Propun ca vama să verifice ca fiecare autocar să aibă licență de turism iar ghidul brevet

Japonia a devenit noua destinație îndepărtată ”la modă”

La ora actuală, topul destinațiilor alese de români în Japonia este condus de Kyoto, urmat de ⁠Tokyo, ⁠Nara, ⁠Osaka și ⁠Hiroshima.

Românii preferă în continuare concediile pe litoralul românesc. Ce...

Litoralul românesc rămâne în topul preferințelor turiștilor, cu 55% dintre voturile participanților la studiu. Românii sunt și în căutare de stațiuni montane (47%), de tururi prin țară (46%), dar și de stațiuni balneo (43%).

IRI Travel recomandă turiștilor români cum pot ajunge mai...

Românii au fost informați că statul bulgar efectuează lucrări de reabilitare la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse pe propriul sector începând cu 9 iulie, blocând acest pod timp de două luni. Din păcate, lucrările au loc în vârf de sezon estival, îngreunând circulația pentru circa 1,5 milioane de români care merg cu automobilele proprii în Bulgaria, Turcia și Grecia. Într-o primă etapă a reparațiilor circulația rutieră pe pod va fi restricționată pe sensul de intrare în Bulgaria și apoi pe sensul de ieșire, spre România.

ANAT avertizează: lărgirea plajelor este binevenită, dar nu în...

Președintele ANAT, Alin Burcea, își pune întrebarea dacă ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, domnul Mircea Fechet, realizează ce înseamnă să ai lucrări de infrastructură în plin sezon. ”Am realizat, dintr-o eroare, nu s-a înțeles cum să se organizeze licitațiile iar jumătate dintre licitații nu s-au făcut în acest an. Dar să dai acceptul pentru înnisipare în sudul Litoralului, în plin sezon? Are habar domnul ministru că plajele din Neptun sunt acum închise? Este conștient de ceea ce face? La Neptun, noroc cu piscinele și cu un aqua park. Altfel, avem semnale puternice că turiștii sunt deranjați că nu au acces la plaje. La fel procedează și colegul său, primarul din Mangalia, care asfaltează în plin sezon”.

Categorii populare