Cu prilejul Zilei Bucovinei, elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” au lansat broșură turistică intitulată „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” și au vernisat o expoziție de grafică și pictură

       Prin intermediul pânzelor și al culorilor, tradițiile și datinile strămoșilor au reapărut printre noi. Astfel, în data de 28 noiembrie, elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului au identificat cadrul oportun lansării broșurii turistice „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” și vernisării expoziției de grafică și pictură.

  Vernisajul de pictură și grafică intitulat „Bucovina-captatio imaginis”, realizat de Clubul de Arte Vizuale CAB își propune să aducă în planul prezentului viața strămoșilor, cu toate aspectele și datinile ei. Fiecare tablou în parte marchează și un proces de transfigurare pe pânze al sentimentelor, iar vizitând expoziția poțcălători în timp, trecând prin toate ciclurile unui an. De la roșul macilor de vară, la muncile agricole, înghețul iernii și tradițiile de Anul Nou, lucrările, de o coloristică accentuată răspândesc emoțiile de bucovineni ale liccenilor.  Realizarea vernisajului nu a presupus doar încercarea de redare cu acuratețe a unei imagini model, ci și trăirea evenimentului, prin apropierea de originile strămoșești.

Broșura turistică intitulată „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” a apărut dintr-o necesitate actuală, constatată de liceeni. Fluxul continuu de turiști, atât din alte județe ale României, cât și din țări străine reprezintă principalul motiv apariției ghidului. Atât varianta în limba română cât și cea în limba engleză vor fi dublate de versiunile online ale acestora, pentru a facilita accesarea broșurii.

       Dat fiind faptul că orașul Gura Humorului a devenit stațiune turistică din anul 2005, iar pe teritoriul Bucovinei se găsesc numeroase construcții incluse în patrimoniul cultural UNESCO, îmbinarea tuturor acestor „comori ale ținutului” într-un singur ghid compact asigură o bună informare a turiștilor. Caracterul persuasiv al acesteia este dublat de cel informativ, iar  cititorii își pot planifica cu un strop de inspirație următoarea vacanță în Gura Humorului. Conținutul acesteia este variat, propunând un program pe zile, locațiile fiind alese din domenii multiple: istoric, cultural, artistic sau sportiv.

Puteți să vă încărcați cu o doză de inspirație urmărind procesul de realizare al acestor tablouri sau doar să priviți lumea prin ochii artiștilor liceeni, sunteți invitați să urmăriți paginile de Facebook și Instagram ale Cluburilor de Fotografie și de Arte Vizuale CAB.

Principalii parteneri ai evenimentului au fost Primăria Gura Humorului, Centrul Cultural Gura Humorului și Colegiul „Alexandru cel Bun”, care au asigurat finanțarea și buna desfășurare a proiectului. De asemenea, le mulțumim doamnei profesor Cristina Tudor, doamnei profesor Mihaela Botușan și domnilor profesori Florin Batîr și George Checheriță pentru ajutorul oferit la concretizarea broșurii și îi felicităm pe toți cei implicați în realizarea lucrărilor!

Related Stories

Descoperă

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost redeschisă pentru...

Programul de vizitare va fi zilnic, mai puțin luni, în intervalul orar 9:00-20:00, ultima intrare fiind ora 19:00. Programul de ghidaj va fi între orele 10:00-18:00, ultimul ghidaj va începe la ora 17:00.

Creștere de 70% a rezervărilor pentru Sărbătorile de Paște

Turiștii români demonstrează că au recăpătat încrederea în călătorii, arătând că planificarea în avans este cheia unor sărbători de Paște și nu numai, de neuitat.

Travelminit.ro: în 2024 românii își vor programa cel puțin...

În ultimii ani, turismul balnear a avut o creștere spectaculoasă, mai ales că tot mai mulți români aderă la cultura relaxării.

Muzeul Național al Bucovinei anunță 14 zile cu acces...

Cetatea de Scaun a Sucevei va putea fi vizitată gratuit în mai multe zile din an.

Vatra Dornei, în topul destinațiilor turistice ale anului 2024...

Redeschiderea Cazinoului Băi din Vatra Dornei este un mare câștig pentru turismul din Bucovina. Marea atracție este, cu siguranță, sala centrală, cu ornamente refăcute după imagini de epocă de artistul plastic Alexandru Siminic și pictate, cu migală, de renumitele încondeietoare de ouă din Ciocănești, Această bijuterie arhitectonică, asemănătoare cu cazinoul din Baden Baden. este pregătită să găzduiască spectacole și concerte, precum și expoziții. Este primul cazinou reabilitat în România după anul 1989.

Premiera spectacolului „Căpșuni de zăpadă” la Teatrul Municipal „Matei...

Regizorul Cosmin Panaite își descrie viziunea asupra piesei ca fiind un echilibru între neliniște și alinare, reflectând propriile incertitudini și contradicții umane. Actor și regizor cu o bogată experiență în teatrul sucevean, Panaite a avut în vedere crearea unui laborator de teatru în care actorii să jongleze cu diverse instanțe performante, redând subtilitatea și profunzimea personajelor.

Categorii populare