Cu prilejul Zilei Bucovinei, elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” au lansat broșură turistică intitulată „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” și au vernisat o expoziție de grafică și pictură

       Prin intermediul pânzelor și al culorilor, tradițiile și datinile strămoșilor au reapărut printre noi. Astfel, în data de 28 noiembrie, elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului au identificat cadrul oportun lansării broșurii turistice „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” și vernisării expoziției de grafică și pictură.

  Vernisajul de pictură și grafică intitulat „Bucovina-captatio imaginis”, realizat de Clubul de Arte Vizuale CAB își propune să aducă în planul prezentului viața strămoșilor, cu toate aspectele și datinile ei. Fiecare tablou în parte marchează și un proces de transfigurare pe pânze al sentimentelor, iar vizitând expoziția poțcălători în timp, trecând prin toate ciclurile unui an. De la roșul macilor de vară, la muncile agricole, înghețul iernii și tradițiile de Anul Nou, lucrările, de o coloristică accentuată răspândesc emoțiile de bucovineni ale liccenilor.  Realizarea vernisajului nu a presupus doar încercarea de redare cu acuratețe a unei imagini model, ci și trăirea evenimentului, prin apropierea de originile strămoșești.

Broșura turistică intitulată „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” a apărut dintr-o necesitate actuală, constatată de liceeni. Fluxul continuu de turiști, atât din alte județe ale României, cât și din țări străine reprezintă principalul motiv apariției ghidului. Atât varianta în limba română cât și cea în limba engleză vor fi dublate de versiunile online ale acestora, pentru a facilita accesarea broșurii.

       Dat fiind faptul că orașul Gura Humorului a devenit stațiune turistică din anul 2005, iar pe teritoriul Bucovinei se găsesc numeroase construcții incluse în patrimoniul cultural UNESCO, îmbinarea tuturor acestor „comori ale ținutului” într-un singur ghid compact asigură o bună informare a turiștilor. Caracterul persuasiv al acesteia este dublat de cel informativ, iar  cititorii își pot planifica cu un strop de inspirație următoarea vacanță în Gura Humorului. Conținutul acesteia este variat, propunând un program pe zile, locațiile fiind alese din domenii multiple: istoric, cultural, artistic sau sportiv.

Puteți să vă încărcați cu o doză de inspirație urmărind procesul de realizare al acestor tablouri sau doar să priviți lumea prin ochii artiștilor liceeni, sunteți invitați să urmăriți paginile de Facebook și Instagram ale Cluburilor de Fotografie și de Arte Vizuale CAB.

Principalii parteneri ai evenimentului au fost Primăria Gura Humorului, Centrul Cultural Gura Humorului și Colegiul „Alexandru cel Bun”, care au asigurat finanțarea și buna desfășurare a proiectului. De asemenea, le mulțumim doamnei profesor Cristina Tudor, doamnei profesor Mihaela Botușan și domnilor profesori Florin Batîr și George Checheriță pentru ajutorul oferit la concretizarea broșurii și îi felicităm pe toți cei implicați în realizarea lucrărilor!

Related Stories

Descoperă

Ecourile muzicii românești, prin acordurile chitarelor, vor răsuna într-un...

Duo Kitharsis va deveni liant muzical dintre publicul bucovinean, muzica românească și decorul industrial contemporan al Fabricii Zada din Horodnic de Jos, duminică, 22.09.2024, începând cu ora 19, în cadrul celui de-al treilea concert al proiectului cultural Fabrik Fest, Romanian tribute.

Chefi de top, distinși cu stele Michelin, antreprenori din...

Festivalul are porțile deschise în perioada 12-15 septembrie cu o experiență completă pentru gurmanzi, care se vor putea bucura de mai multe zone de activități: șura de evenimente Pro Economica, Joy Cooking by Petry - Bucuria în bucate și scena muzicală. La Bucuria în Bucate va exista și o bucătărie complet utilată, iar casnicele și bucătarii profesioniști vor găti simultan rețete tradiționale.

O călătorie muzicală inedită prin Anotimpuri va fi oferită...

Remedios Quartet va oferi publicului o călătorie muzicală prin cele patru anotimpuri, sâmbătă, 21.09.2024, începând cu ora 19, într-o locație neconvențională, decorul industrial inedit al Fabricii EGGER , în cadrul proiectului cultural Fabrik Fest.

Muzeul sarmalelor, unic în lume, caută parteneri pentru inaugurare

Muzeul Sarmalelor este o inițiativă a jurnalistului gastronomic Cosmin Dragomir, cel care studiază de mulți ani diversitatea acestui preparat pe întreg mapamondul. Scriitorul deține o colecție de exponate cu și despre sarmale care poate intra în cartea recordurilor și a lansat un apel public de susținere a înființării, în România, unui muzeu dedicat acestui fel de mâncare.

Turismul intern a crescut cu 3,8% în vara 2024...

Creșterea rezervărilor față de vara anului 2023 a fost de 8,5%, cu o durată medie a sejurului de  4,7 nopți.  Prețul mediu de persoană pentru cazare a fost de 1102 lei/sejur, în creștere cu 10% față de anul trecut. Multe dintre hoteluri au decis să nu mărească tarifele pentru cazare, adaptând costul sejurului în funcție de serviciile de masă oferite. În același timp s-a putut observa o creștere cu 10%  a interesului turiștilor pentru hotelurile cu servicii all inclusive, dar și o stagnare sau chiar scădere pentru hotelurile care n-au beneficiat de modernizări în ultimii ani.

Concertul ,,Sectio Aurea” va da startul proiectului cultural ,,FABRIK...

Proiectul cultural Fabrik Fest debutează pe data de 20.09.2024, ora 19, cu concertul Sectio Aurea, prin intermediul muzicii fascinante interpretate de membrii Ansamblului Sectio Aurea, la Depozitul Marelvi

Categorii populare