Bucovina strălucește în lumina sărbătorilor de iarnă: Meșteri populari și tradiții autentice, atracția principală în cadrul „Târgului de Crăciun” din Suceava

În deschiderea Sărbătorilor de iarnă, Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, subliniază angajamentul puternic al autorităților locale în susținerea meșterilor populari și a meșteșugurilor tradiționale din întregul județ. Participarea la târgurile de turism din țară și străinătate, precum și implicarea în evenimente majore de promovare a zonei, sub umbrela brandului „Bucovina”, aduc laolaltă eșantioane autentice ale acestei regiuni pitorești.

Bucovina, pe podium în turismul național

Regiunea Bucovina se situează constant în vârful clasamentelor din domeniul turismului, iar în prezent, prin participarea meșterilor populari la „Târgul de Crăciun” din Suceava, evenimentul capătă o notorietate remarcabilă la nivel național. Niculai Barbă subliniază că aceste activități de promovare a datinilor, tradițiilor și obiceiurilor populare aduc rezultate vizibile, transformând Bucovina într-o destinație tot mai atractivă pentru turiști.

Bucuria tradițiilor autentice în „Crăciun în Bucovina”

În cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”, deja tradițional pentru regiune, s-au desfășurat și se vor mai desfășura o serie de evenimente culturale ce pun în valoare bogăția tradițiilor locale. Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă, programat pentru ziua de 27 decembrie în Suceava, va oferi o inegalabilă paradă a obiceiurilor autentice, aducând în prim-plan crâmpeie ale tezaurului și zestrei Bucovinei.

Bucovina te invită să descoperi autenticul

Cu apelul către publicul larg de a descoperi farmecul autentic al Bucovinei, Vicepreședintele CJ Suceava îndeamnă turiștii să exploreze această regiune în perioada sărbătorilor de iarnă. În cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”, evenimentele se vor desfășura până pe 13 ianuarie 2024, când localitatea Râșca va găzdui încheierea festivităților.

Related Stories

Descoperă

Noaptea Muzeelor la Sate dă startul înscrierilor pentru a...

Ediția din acest an va avea loc pe 31 august și promite sute de prezentări culturale și proiecte educative organizate în satele și comunele din întreaga țară. Evenimentul, un proiect fără precedent în spațiul cultural european, își propune să aducă în prim-plan patrimoniul uitat sau abandonat și să sporească alfabetizarea culturală a copiilor și tinerilor din comunitățile rurale.

Fine dining-ul din România, printre cele mai accesibile din...

Promovarea localurilor și a chefilor pe scena internațională e un criteriu esențial pentru a deveni mai vizibili și pentru a-i face curioși pe criticii culinari din afară și pe inspectorii Michelin. Investiția în meniu și design, și trainingul de personal sunt alte aspecte importante în acest sens. Mai apoi, fiecare stea Michelin vine la pachet cu un adaos semnificativ la prețurile din meniu, deci e nevoie de clienți dispuși să plătească acei bani pentru experiențe culinare de înaltă calitate. 

Cum arata profilul romanilor care merg la SPA în...

Printre activitatile preferate de romani atunci cand merg in vacanta se numara si mersul la SPARomanii aleg masaje, impachetari sau tratamente specifice atunci cand se cazeaza la un hotel cu centru wellnessStresul, durerile musculare, recuperarea post-operatorie, in topul afectiunilor pe care romanii incearca sa le trateze la SPA

Județul Suceava, locul unde statul moldovean a fost înființat...

Obiective de patrimoniu din Suceava și poveștile lor se regăsesc din acest an în programul național de turism cultural România Atractivă;Suceava se află în top 5 județe ca număr de obiective incluse în program;Jurnaliști și creatori de conținut au făcut singuri untul într-o gospodărie tradițională din Bucovina și au admirat satul-muzeu Ciocănești;Statul moldovean a fost înființat de două ori, iar istoria începuturilor Moldovei este chiar mai interesantă decât legendele;Cea mai veche biserică de lemn din România se află în cimitirul de la Putna și se presupune că a fost mutată de la Volovăț într-o singură noapte.

Peste 67% dintre români au planuri de călătorie pentru...

Dat fiind că cei mai mulți români au în plan cel puțin o vacanță vara aceasta, este important ca aceștia să știe că sunt câteva trucuri care îi pot ajuta să găsească bilete la un preț mai bun. Un prim aspect ține de data achiziționării biletelor: în general, vor obține un tarif mai mic dacă rezervă zborul în avans față de data călătoriei, de regulă, cu peste 21 de zile înainte de plecare.

Cum va arăta sezonul estival în 2024? Prețul mediu...

Prețul mediu pentru un sejur de două persoane, două nopți, pentru litoralul românesc, este de 1.004 lei. La munte, prețurile medii sunt comparabile cu cele de la mare: 990 de lei pentru un sejur pentru două persoane, două nopți. Nu în ultimul rând, în destinațiile balneare, prețul mediu pentru un sejur de două nopți este de 893 de lei.

Categorii populare