Bucovina strălucește în lumina sărbătorilor de iarnă: Meșteri populari și tradiții autentice, atracția principală în cadrul „Târgului de Crăciun” din Suceava

În deschiderea Sărbătorilor de iarnă, Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, subliniază angajamentul puternic al autorităților locale în susținerea meșterilor populari și a meșteșugurilor tradiționale din întregul județ. Participarea la târgurile de turism din țară și străinătate, precum și implicarea în evenimente majore de promovare a zonei, sub umbrela brandului „Bucovina”, aduc laolaltă eșantioane autentice ale acestei regiuni pitorești.

Bucovina, pe podium în turismul național

Regiunea Bucovina se situează constant în vârful clasamentelor din domeniul turismului, iar în prezent, prin participarea meșterilor populari la „Târgul de Crăciun” din Suceava, evenimentul capătă o notorietate remarcabilă la nivel național. Niculai Barbă subliniază că aceste activități de promovare a datinilor, tradițiilor și obiceiurilor populare aduc rezultate vizibile, transformând Bucovina într-o destinație tot mai atractivă pentru turiști.

Bucuria tradițiilor autentice în „Crăciun în Bucovina”

În cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”, deja tradițional pentru regiune, s-au desfășurat și se vor mai desfășura o serie de evenimente culturale ce pun în valoare bogăția tradițiilor locale. Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă, programat pentru ziua de 27 decembrie în Suceava, va oferi o inegalabilă paradă a obiceiurilor autentice, aducând în prim-plan crâmpeie ale tezaurului și zestrei Bucovinei.

Bucovina te invită să descoperi autenticul

Cu apelul către publicul larg de a descoperi farmecul autentic al Bucovinei, Vicepreședintele CJ Suceava îndeamnă turiștii să exploreze această regiune în perioada sărbătorilor de iarnă. În cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”, evenimentele se vor desfășura până pe 13 ianuarie 2024, când localitatea Râșca va găzdui încheierea festivităților.

Related Stories

Descoperă

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost redeschisă pentru...

Programul de vizitare va fi zilnic, mai puțin luni, în intervalul orar 9:00-20:00, ultima intrare fiind ora 19:00. Programul de ghidaj va fi între orele 10:00-18:00, ultimul ghidaj va începe la ora 17:00.

Creștere de 70% a rezervărilor pentru Sărbătorile de Paște

Turiștii români demonstrează că au recăpătat încrederea în călătorii, arătând că planificarea în avans este cheia unor sărbători de Paște și nu numai, de neuitat.

Travelminit.ro: în 2024 românii își vor programa cel puțin...

În ultimii ani, turismul balnear a avut o creștere spectaculoasă, mai ales că tot mai mulți români aderă la cultura relaxării.

Muzeul Național al Bucovinei anunță 14 zile cu acces...

Cetatea de Scaun a Sucevei va putea fi vizitată gratuit în mai multe zile din an.

Vatra Dornei, în topul destinațiilor turistice ale anului 2024...

Redeschiderea Cazinoului Băi din Vatra Dornei este un mare câștig pentru turismul din Bucovina. Marea atracție este, cu siguranță, sala centrală, cu ornamente refăcute după imagini de epocă de artistul plastic Alexandru Siminic și pictate, cu migală, de renumitele încondeietoare de ouă din Ciocănești, Această bijuterie arhitectonică, asemănătoare cu cazinoul din Baden Baden. este pregătită să găzduiască spectacole și concerte, precum și expoziții. Este primul cazinou reabilitat în România după anul 1989.

Premiera spectacolului „Căpșuni de zăpadă” la Teatrul Municipal „Matei...

Regizorul Cosmin Panaite își descrie viziunea asupra piesei ca fiind un echilibru între neliniște și alinare, reflectând propriile incertitudini și contradicții umane. Actor și regizor cu o bogată experiență în teatrul sucevean, Panaite a avut în vedere crearea unui laborator de teatru în care actorii să jongleze cu diverse instanțe performante, redând subtilitatea și profunzimea personajelor.

Categorii populare