Parada măștilor și costumelor, dar și un program special al cetelor, la Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă de la Suceava

Tradițiile obiceiurilor de iarnă din Bucovina vor fi prezente – conform tradiției, miercuri, 27 decembrie, la Suceava, în Festivalul cu cea mai mare paradă din țară, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă.

Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă este un eveniment de referință organizat de Consiliul Județean Suceava în cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”.

Potrivit acestuia, sucevenii, cu rudele, cu prietenii, cu musafirii, cei din Diaspora veniți acasă de sărbători, turiștii aflați în Bucovina, sunt așteptați să vadă la un loc, ,,pe viu”, crâmpeie din zestrea de tezaur a Bucovinei.

„Peste 30 de grupuri de urători, cu mascați, cu jocul căiuților, urșilor, caprelor, din toate vetrele etnofolclorice ale județului Suceava, vor susține un regal al autenticului, al obiceiurilor de iarnă, așa cum doar în Bucovina mai sunt păstrate”, a precizat vicepreședintele CJ Suceava.

Parada măștilor și a costumelor, care se va întinde pe mai mulți kilometri, va porni la ora 11 din zona Spitalului Clinic Județean de Urgență, va parcurge străzi din Suceava până în zona centrală, trecând prin fața Palatului Administrativ.

La ora 13, pe esplanada Casei de Cultură, unde este deschis și Târgul Crăciun, va începe un program special susținut de grupurile participante.

Related Stories

Descoperă

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost redeschisă pentru...

Programul de vizitare va fi zilnic, mai puțin luni, în intervalul orar 9:00-20:00, ultima intrare fiind ora 19:00. Programul de ghidaj va fi între orele 10:00-18:00, ultimul ghidaj va începe la ora 17:00.

Creștere de 70% a rezervărilor pentru Sărbătorile de Paște

Turiștii români demonstrează că au recăpătat încrederea în călătorii, arătând că planificarea în avans este cheia unor sărbători de Paște și nu numai, de neuitat.

Travelminit.ro: în 2024 românii își vor programa cel puțin...

În ultimii ani, turismul balnear a avut o creștere spectaculoasă, mai ales că tot mai mulți români aderă la cultura relaxării.

Muzeul Național al Bucovinei anunță 14 zile cu acces...

Cetatea de Scaun a Sucevei va putea fi vizitată gratuit în mai multe zile din an.

Vatra Dornei, în topul destinațiilor turistice ale anului 2024...

Redeschiderea Cazinoului Băi din Vatra Dornei este un mare câștig pentru turismul din Bucovina. Marea atracție este, cu siguranță, sala centrală, cu ornamente refăcute după imagini de epocă de artistul plastic Alexandru Siminic și pictate, cu migală, de renumitele încondeietoare de ouă din Ciocănești, Această bijuterie arhitectonică, asemănătoare cu cazinoul din Baden Baden. este pregătită să găzduiască spectacole și concerte, precum și expoziții. Este primul cazinou reabilitat în România după anul 1989.

Premiera spectacolului „Căpșuni de zăpadă” la Teatrul Municipal „Matei...

Regizorul Cosmin Panaite își descrie viziunea asupra piesei ca fiind un echilibru între neliniște și alinare, reflectând propriile incertitudini și contradicții umane. Actor și regizor cu o bogată experiență în teatrul sucevean, Panaite a avut în vedere crearea unui laborator de teatru în care actorii să jongleze cu diverse instanțe performante, redând subtilitatea și profunzimea personajelor.

Categorii populare