80% dintre turiștii români au mers vara aceasta la All Inclusive sau Ultra All Inclusive. 57% au cheltuit peste 1500 euro în vacanța de vară numai pentru zbor și hotel-studiu

Studiul internațional Join UP! a inclus peste 220.000 de turiști din 8 țări, printre care și România[1], și a vizat perioada verii, de la 1 iunie 2024 la 31 august 2024.

Au fost analizate comportamentele turiștilor din țări precum Polonia, Estonia, Letonia, Lituania, Republica Moldova, România, Ucraina și Kazahstan.

Conform raportului, numărul turiștilor crește de la an la an, tendința de mobilitate globală accelerată fiind evidentă și în 2024.  

Românilor le place să călătorească împreună cu copiii

În România, 45% dintre turiști au călătorit cu copiii, cu 5% mai mult decât media înregistrată de restul țărilor studiate. La polul opus, cei care călătoresc cel mai rar alături de copii vin din țările Baltice, unde doar 28% merg în vacanțe cu cei mici.

Destinațiile vedetă ale verii

Cele mai iubite destinații vara aceasta au fost Turcia, Egipt și Grecia, locuri cunoscute pentru ospitalitatea lor deosebită și varietatea de opțiuni de pachete turistice – și care an de an atrag un număr semnificativ de turiști din toată lumea.

În rândul turiștilor români, pe primul loc s-a situat însă Egiptul, urmat îndeaproape de Turcia și Grecia.

Restul topului este completat de destinații precum Muntenegru, Bulgaria, Spania, Cipru și Tunisia, urmate de țări exotice și capitale europene.

Românii iubesc vacanțele premium și de lux

Vara aceasta, 57% dintre turiștii români din studiu au cheltuit peste 1500 de euro pentru o vacanță, doar pentru zbor și cazare. Procentul este mai mare decât media globală a celorlalte țări studiate, unde doar 43% dintre turiști s-au răsfățat cu vacanțe mai scumpe de 1500 de euro vara aceasta.

Peste 60% dintre turiștii români au ales un hotel de 5 stele ca unitate de cazare, procent semnificativ care subliniază o tendință marcantă spre opțiuni de lux, de aproape două ori mai mare decât media de 36% din celelalte țări studiate.

Și în ce privește regimul de masă preferat, peste 80% dintre turiștii romani au optat pentru All Inclusive sau Ultra All Inclusive.

Tur-operatorul internațional Join UP! se numără printre cei mai mari din Europa, cu afaceri globale de peste 400 milioane euro. Peste 6,2 milioane de turiști au ales să meargă în vacanță cu Join UP!, până acum.


[1]Peste 30.000 de turiști din România

Related Stories

Descoperă

ANAT cere numirea unui secretar de stat din industria...

ANAT: Turismul românesc se confruntă cu multiple probleme care necesită o abordare pragmatică și bine informată. Doar o persoană cu experiență directă în industrie poate înțelege nevoile reale ale agenților economici care își desfășoară activitatea în turism și HORECA, ale investitorilor și ale celorlalți actori implicați. Numirea unui lider din afara acestui domeniu riscă să perpetueze o lipsă de direcție și să compromită potențialul turismului de a deveni un motor economic major.

Suceava atrage turiști și prin Piața Volantă: Un loc...

Președintele Asociației „Gustă din Bucovina”, Alexandru Andrieș spune că din ce în ce mai mulți turiști vin să descopere dacă realitatea reflectă ceea ce văd în materialele video de promovare: „Curiozitatea îi ghidează să afle: chiar e așa ca în video-uri? Cu degustări, ceai, povești cu producători și o atmosferă autentică? Și da, pleacă zâmbind și încântați.”

Gheorghe Fodoreanu, fost președinte ANAT: Turismul românesc ar fi...

Fodoreanu: Schimbările aduse de aderarea totală la spațiul Schengen reprezintă o oportunitate majoră pentru turismul de circuite cu autocare, facilitând accesul turiștilor din țările central europene, pentru care distanțele pentru Maramureș, Bucovina, Transilvania, Delta Dunării, litoralul și București devin accesibile

După ce zeci de turiști au fost înșelați cu...

Alin Burcea, președinte ANAT: Turiștii trebuie să cumpere numai de la agenții de turism licențiate, pentru că astfel sunt protejați conform legislației în vigoare. Amatorii de chilipiruri au mari șanse să fie păgubiți

Cum se autosabotează turismul românesc: MEAT și Ministerul Finanțelor...

Alin Burcea, președintele ANAT: Este incredibil cum Ministerul Economiei și Ministerul Finanțelor își arată incapacitatea de a găsi soluții, deși există temei legal pentru a finanța participarea României la târgurile internaționale. Nu lipsa bugetului este problema reală, ci lipsa de voință și de implicare. Dacă ar exista un minim efort și responsabilitate din partea celor care gestionează aceste decizii, România nu ar fi pusă în această situație rușinoasă. Absența noastră de la aceste târguri echivalează cu un sabotaj deliberat al turismului românesc și al eforturilor noastre de a ne promova ca destinație pe plan internațional

„Destinația Anului” dezvăluie destinațiile calificate în competiția care celebrează...

În competiție s-au calificat 167 de destinații turistice în categoriile orașe care te inspiră, stațiuni balneo-climaterice, tărâmuri fermecate, sate de poveste, distracție și aventură, cultură și educație

Categorii populare