A început competiția anuală „Amintiri Gustoase” derulată pe social media, dedicată tuturor iubitorilor de gastronomie. Chef Liviu Lambrino și alte nume mari aleg cele mai bune rețete

  • A început concursul anual „Amintiri Gustoase”, care pune pe masă 91 de premii și o zi de gătit și de savurat bucate alese alături de nume mari ale gastronomiei din România;
  • Este singura competiție anuală derulată în social media din România care se află în căutare de rețete inedite;
  • Din juriul condus de chef Liviu Lambrino fac parte nume mari de influenceri, antropologi și istorici culinari;
  • Conform tradiției, cele mai bune rețete din competiție vor fi adunate într-o carte de bucate.

Competiția anuală „Amintiri Gustoase” a luat startul marți, 26 noiembrie 2024, și pune la bătaie 91 de premii pentru iubitorii de gastronomie dornici să împărtășească cele mai reușite rețete și să descopere noi modalități de a transforma gătitul în artă.

Este singura competiție anuală din România derulată în social media care se află în căutare de rețete inedite și încearcă să descopere ce le place mai mult oamenilor să gătească acasă, iar acum a ajuns la cea de-a patra ediție.

În cadrul concursului „Amintiri Gustoase” din acest an, numit „Diversitate în gusturi și bucate. Repetiție de Crăciun”, al cărui regulament este disponibil aici, https://fb.me/e/5Ia3rS8UQ, și care se desfășoară până pe 8 decembrie, sunt oferite atât premii prin tragere la sorți, pentru a încuraja oamenii să gătească gustos și sănătos acasă, cât și premii jurizate de către unii dintre cei mai buni chefi din România, experți și influenceri în gastronomie.

„Ne e din ce în ce mai mult jenă să spunem că ne place să mâncăm. Ideea de gust în mâncare e poziționată în antagonie cu silueta suplă, cu sănătatea și chiar cu valorile unei persoane. Nimic nu poate fi mai neadevărat. Iar Amintiri Gustoase, inclusiv prin concursul anual din social media, militează pentru mâncare bună, împărtășită, care ne va aduce invariabil mai aproape unii de alții și ne va lăsa să ne cunoaștem mai bine și să ne oferim bucurie. Fiecare rețeță înscrisă în concurs este un manifest pentru cât de mult timp ne alocăm sau dăruim pentru cei dragi!”, declară Silvia Teodorescu, managing partner Zaga Brand, agenția care produce podcastul Amintiri Gustoase.

Șeful juriului este chef Liviu Lambrino, iar din juriu fac parte și alte nume mari, urmărite cu precădere de către iubitorii de gastronomie, precum Laura Laurențiu, Alina și Ciprian Muntele, Andreea Jugănaru aka Andreea Chinese Food, Daniela Niculi și Dana Burlacu Visternicu, Nicoleta Rădăcină și Corina Dima, dar și antropologi și istorici culinari, precum Adriana Sohodoleanu și Cosmin Dragomir.

În plus, în premieră în acest an, din juriu fac parte și experți de top din zona HoReCa, precum Marius Tudosiei (Băcănia Veche), Alina Săftulescu (restaurant Kibuț), Teodor Frolu (restaurantul Ivan Pescar) și nu numai.

91 de premii sunt puse în joc pentru participanții la ediția din acest an a concursului „Amintiri Gustoase”, iar cei mai buni 100 de concurenți vor fi invitați la evenimentul de o zi în care vor face repetiții pentru masa de Crăciun împreună cu unele dintre cele mai plăcute și pricepute personalități din domeniul gastronomiei din România.

Anual, competiția „Amintiri Gustoase” înregistrează sute de înscrieri, iar cele mai bune rețete sunt adunate și transpuse în cărți de bucate ce reprezintă adevărate bijuterii pentru pasionații de gastronomie. Cele mai frumoase povești și rețete care ne-au îmbiat savuros sub umbrela „Amintiri Gustoase” în anii trecuți au condus deja la apariția a două cărți: „Amintiri Gustoase de care ne este dor și poftă” și „Mese festive”.

Related Stories

Descoperă

Gala Turismului „Descoperă Nord-Est” – Cel mai mare eveniment...

Gala, devenită deja o tradiție, reprezintă un punct de întâlnire pentru actorii din domeniul turismului și patrimoniului cultural, incluzând reprezentanți ai HORECA, administrației publice locale, instituțiilor de cultură, mediului academic, precum și mass-media națională și regională. Scopul principal al evenimentului este de a dezvolta parteneriate și de a crește atractivitatea turistică a regiunii Nord-Est.

România a fost ”Regina Balului” la târgul internațional de...

De Ziua Națională a României, 1 decembrie, un mesaj festiv „La mulți ani, România!” a fost difuzat pe panourile digitale din centrul Varșoviei dar și al Cracoviei, parte dintr-o campanie amplă de promovare a turismului românesc, desfășurată în Polonia între 16 noiembrie și 15 decembrie 2024

Agențiile de turism își promovează ofertele speciale la Târgul...

Pentru sărbătorile de iarnă, vizitatorii pot alege experiențe autentice dintr-o varietate de destinații locale, precum Bucovina și Maramureș, sejururi în stațiuni montane: Călimănești, Predeal, Sinaia sau Poiana Brașov, dar și escapade liniștite în Buzău, Sibiu și Hunedoara.

Se lansează prima asociație dedicată femeilor din transport și...

WTTA - Women in Transport and Tourism Association (Asociația Femeilor din Transport și Turism) este prima asociație românească și internațională fondată cu scopul de a sprijini, conecta și inspira femeile cu cariere excepționale din sectoarele transportului și turismului.

Destinația Anului lansează a cincea ediție și invită românii...

Destinația Anului este mai mult decât o competiție: este cea mai mare acțiune de promovare a destinațiilor din România către români, este o inițiativă de formare și promovare a expertizei în domeniul managementului de destinație, un proiect care inspiră și redefinește obiectivele acestui domeniu.

Cum pot românii să călătorească mai ieftin, în mod...

În cazul zborurilor cu decolare din România, cele mai ieftine bilete de avion vor fi cele rezervate în zilele de duminică, apoi de sâmbătă. De asemenea, specialiștii spun că între orele 18:00 și 20:00 este mai bună fereastră pentru rezervarea biletelor de avion ieftine. Cele mai accesibile bilete se rezervă acum cu 30 sau chiar 45 de zile înainte de plecare.

Categorii populare