A început competiția anuală „Amintiri Gustoase” derulată pe social media, dedicată tuturor iubitorilor de gastronomie. Chef Liviu Lambrino și alte nume mari aleg cele mai bune rețete

  • A început concursul anual „Amintiri Gustoase”, care pune pe masă 91 de premii și o zi de gătit și de savurat bucate alese alături de nume mari ale gastronomiei din România;
  • Este singura competiție anuală derulată în social media din România care se află în căutare de rețete inedite;
  • Din juriul condus de chef Liviu Lambrino fac parte nume mari de influenceri, antropologi și istorici culinari;
  • Conform tradiției, cele mai bune rețete din competiție vor fi adunate într-o carte de bucate.

Competiția anuală „Amintiri Gustoase” a luat startul marți, 26 noiembrie 2024, și pune la bătaie 91 de premii pentru iubitorii de gastronomie dornici să împărtășească cele mai reușite rețete și să descopere noi modalități de a transforma gătitul în artă.

Este singura competiție anuală din România derulată în social media care se află în căutare de rețete inedite și încearcă să descopere ce le place mai mult oamenilor să gătească acasă, iar acum a ajuns la cea de-a patra ediție.

În cadrul concursului „Amintiri Gustoase” din acest an, numit „Diversitate în gusturi și bucate. Repetiție de Crăciun”, al cărui regulament este disponibil aici, https://fb.me/e/5Ia3rS8UQ, și care se desfășoară până pe 8 decembrie, sunt oferite atât premii prin tragere la sorți, pentru a încuraja oamenii să gătească gustos și sănătos acasă, cât și premii jurizate de către unii dintre cei mai buni chefi din România, experți și influenceri în gastronomie.

„Ne e din ce în ce mai mult jenă să spunem că ne place să mâncăm. Ideea de gust în mâncare e poziționată în antagonie cu silueta suplă, cu sănătatea și chiar cu valorile unei persoane. Nimic nu poate fi mai neadevărat. Iar Amintiri Gustoase, inclusiv prin concursul anual din social media, militează pentru mâncare bună, împărtășită, care ne va aduce invariabil mai aproape unii de alții și ne va lăsa să ne cunoaștem mai bine și să ne oferim bucurie. Fiecare rețeță înscrisă în concurs este un manifest pentru cât de mult timp ne alocăm sau dăruim pentru cei dragi!”, declară Silvia Teodorescu, managing partner Zaga Brand, agenția care produce podcastul Amintiri Gustoase.

Șeful juriului este chef Liviu Lambrino, iar din juriu fac parte și alte nume mari, urmărite cu precădere de către iubitorii de gastronomie, precum Laura Laurențiu, Alina și Ciprian Muntele, Andreea Jugănaru aka Andreea Chinese Food, Daniela Niculi și Dana Burlacu Visternicu, Nicoleta Rădăcină și Corina Dima, dar și antropologi și istorici culinari, precum Adriana Sohodoleanu și Cosmin Dragomir.

În plus, în premieră în acest an, din juriu fac parte și experți de top din zona HoReCa, precum Marius Tudosiei (Băcănia Veche), Alina Săftulescu (restaurant Kibuț), Teodor Frolu (restaurantul Ivan Pescar) și nu numai.

91 de premii sunt puse în joc pentru participanții la ediția din acest an a concursului „Amintiri Gustoase”, iar cei mai buni 100 de concurenți vor fi invitați la evenimentul de o zi în care vor face repetiții pentru masa de Crăciun împreună cu unele dintre cele mai plăcute și pricepute personalități din domeniul gastronomiei din România.

Anual, competiția „Amintiri Gustoase” înregistrează sute de înscrieri, iar cele mai bune rețete sunt adunate și transpuse în cărți de bucate ce reprezintă adevărate bijuterii pentru pasionații de gastronomie. Cele mai frumoase povești și rețete care ne-au îmbiat savuros sub umbrela „Amintiri Gustoase” în anii trecuți au condus deja la apariția a două cărți: „Amintiri Gustoase de care ne este dor și poftă” și „Mese festive”.

Related Stories

Descoperă

Top 5 cele mai căutate destinații din România pentru...

Analiza Travelminit arată că un sejur de 2-3 nopți pentru două persoane și un copil costă în medie între 150 și 700 lei pe noapte, în funcție de destinație și facilitățile disponibile. Stațiunile montane sau balneare oferă pachete speciale pentru familii, cu demipensiune, acces la piscine, saune și activități pentru copii. Rezervările în octombrie permit familiilor să beneficieze de tarife mai avantajoase comparativ cu sezonul de vară și de mai multă liniște, fără aglomerația caracteristică vacanțelor estivale.

Drumeție cu gust de „Brânzeturi dumnezeiești” – pe Via...

La finalul drumeției, participanții vor ajunge la ferma familiei Mădăraș din Agârbiciu, locul unde se nasc celebrele „brânzeturi dumnezeiești”. Părintele Nicolae Mădăraș, împreună cu cei cinci fii ai săi, cresc vaci din rasa „brună de Maramureș” și prepară produse lactate apreciate nu doar în zona Copșa Mică - Mediaș, ci și dincolo de granițele județului, până la Blaj.

Colliers: Industria hotelieră din România, printre cele mai mari...

Raluca Buciuc, Director, Partner of Valuation360 și Advisory Services la Colliers: Românii au continuat să călătorească și să accepte tarife tot mai ridicate, iar Bucureștiul a ajuns la prețuri pe cameră comparabile cu diverse capitale regionale, de la Viena la Varșovia și Praga. Această evoluție a susținut ca perioada 2023-2025 să fie una foarte bună pentru hotelieri, însă creșterea tarifelor în viitor nu se va putea baza doar pe inflație, ci pe diversificarea serviciilor, inovație și utilizarea tehnologiei AI.

Turismul Românesc 2.0: Cum schimbă tehnologia călătoriile românilor

În sectorul turistic, mai mult de jumătate dintre furnizorii de cazare utilizează instrumente precum tarife dinamice (52%) sau chatboți (58%) pentru a servi mai bine clienții și a crește veniturile. În schimb, piețele din Europa de Est, inclusiv România, rămân în mare parte subdigitalizate, multe operațiuni fiind încă realizate manual.

Hello Holidays marchează Ziua Mondială a Turismului cu oferte...

Fiecare ediție a Zilei Mondiale a Turismului are o tematică specială, axată pe provocările și oportunitățile momentului, de la digitalizare și sustenabilitate, până la turismul rural sau incluziunea socială. Este o zi în care industria călătoriilor își reafirmă rolul vital, amintind că fiecare turist contribuie la schimb și înțelegere interculturală.

Eco-Brunch aniversar la Dorna Candrenilor: 15 ani de ecoturism...

Atmosfera de sărbătoare a adunat peste 200 de participanți, oaspeți din țară, din străinătate și din comunitățile locale. Peste 50 de localnici s-au implicat direct în organizare: gospodine și producători locali, soliști și dansatori de folclor, voluntari și meșteri populari.

Categorii populare