A început competiția anuală „Amintiri Gustoase” derulată pe social media, dedicată tuturor iubitorilor de gastronomie. Chef Liviu Lambrino și alte nume mari aleg cele mai bune rețete

  • A început concursul anual „Amintiri Gustoase”, care pune pe masă 91 de premii și o zi de gătit și de savurat bucate alese alături de nume mari ale gastronomiei din România;
  • Este singura competiție anuală derulată în social media din România care se află în căutare de rețete inedite;
  • Din juriul condus de chef Liviu Lambrino fac parte nume mari de influenceri, antropologi și istorici culinari;
  • Conform tradiției, cele mai bune rețete din competiție vor fi adunate într-o carte de bucate.

Competiția anuală „Amintiri Gustoase” a luat startul marți, 26 noiembrie 2024, și pune la bătaie 91 de premii pentru iubitorii de gastronomie dornici să împărtășească cele mai reușite rețete și să descopere noi modalități de a transforma gătitul în artă.

Este singura competiție anuală din România derulată în social media care se află în căutare de rețete inedite și încearcă să descopere ce le place mai mult oamenilor să gătească acasă, iar acum a ajuns la cea de-a patra ediție.

În cadrul concursului „Amintiri Gustoase” din acest an, numit „Diversitate în gusturi și bucate. Repetiție de Crăciun”, al cărui regulament este disponibil aici, https://fb.me/e/5Ia3rS8UQ, și care se desfășoară până pe 8 decembrie, sunt oferite atât premii prin tragere la sorți, pentru a încuraja oamenii să gătească gustos și sănătos acasă, cât și premii jurizate de către unii dintre cei mai buni chefi din România, experți și influenceri în gastronomie.

„Ne e din ce în ce mai mult jenă să spunem că ne place să mâncăm. Ideea de gust în mâncare e poziționată în antagonie cu silueta suplă, cu sănătatea și chiar cu valorile unei persoane. Nimic nu poate fi mai neadevărat. Iar Amintiri Gustoase, inclusiv prin concursul anual din social media, militează pentru mâncare bună, împărtășită, care ne va aduce invariabil mai aproape unii de alții și ne va lăsa să ne cunoaștem mai bine și să ne oferim bucurie. Fiecare rețeță înscrisă în concurs este un manifest pentru cât de mult timp ne alocăm sau dăruim pentru cei dragi!”, declară Silvia Teodorescu, managing partner Zaga Brand, agenția care produce podcastul Amintiri Gustoase.

Șeful juriului este chef Liviu Lambrino, iar din juriu fac parte și alte nume mari, urmărite cu precădere de către iubitorii de gastronomie, precum Laura Laurențiu, Alina și Ciprian Muntele, Andreea Jugănaru aka Andreea Chinese Food, Daniela Niculi și Dana Burlacu Visternicu, Nicoleta Rădăcină și Corina Dima, dar și antropologi și istorici culinari, precum Adriana Sohodoleanu și Cosmin Dragomir.

În plus, în premieră în acest an, din juriu fac parte și experți de top din zona HoReCa, precum Marius Tudosiei (Băcănia Veche), Alina Săftulescu (restaurant Kibuț), Teodor Frolu (restaurantul Ivan Pescar) și nu numai.

91 de premii sunt puse în joc pentru participanții la ediția din acest an a concursului „Amintiri Gustoase”, iar cei mai buni 100 de concurenți vor fi invitați la evenimentul de o zi în care vor face repetiții pentru masa de Crăciun împreună cu unele dintre cele mai plăcute și pricepute personalități din domeniul gastronomiei din România.

Anual, competiția „Amintiri Gustoase” înregistrează sute de înscrieri, iar cele mai bune rețete sunt adunate și transpuse în cărți de bucate ce reprezintă adevărate bijuterii pentru pasionații de gastronomie. Cele mai frumoase povești și rețete care ne-au îmbiat savuros sub umbrela „Amintiri Gustoase” în anii trecuți au condus deja la apariția a două cărți: „Amintiri Gustoase de care ne este dor și poftă” și „Mese festive”.

Related Stories

Descoperă

Seria de film documentar „Portret gastronomic local” a debutat...

Primul episod poartă publicul în localitatea Vama, la punctul gastronomic local „Hai la Saivan”, cel mai autentic dintre cele 23 de PGL-uri existente în județul Suceava. Povestea acestui colț de Bucovina începe cu un italian-german, Jorg, care, fermecat de frumusețea locului, a visat să ridice pe terenul socrilor săi o casă simplă. Planul modest s-a transformat însă într-un adevărat proiect de recuperare a patrimoniului: el și soția sa, Raluca, împreună cu părinții acesteia, Liliana și Vistic Axentoi, au salvat case tradiționale din lemn și le-au adus la viață pe culmile muntelui, prin restaurări, cu ajutorul unor meșteri în lemn.

Criza turismului intern se adâncește în România: Scăderi semnificative...

În zonele montane, rezervările au scăzut cu 9%, cu o durată medie a sejurului stagnând la 3 nopți și un tarif mediu de 590 lei/persoană. În schimb, segmentul balnear a înregistrat o creștere modestă a vânzărilor, de 2%, cu un tarif mediu de 1.219 lei/persoană și o durată medie a sejurului de 3,9 nopți, în ușoară creștere față de 3,7 nopți în 2024.

Noaptea Muzeelor la Sate și ale sale cinci ecosisteme...

Pe 6 septembrie va avea loc ediția a treia a Nopții Muzeelor la Sate, eveniment ce reunește în acest an peste 140 de obiective culturale din 36 de județe. Vizitatorii au de ales între o ofertă diversă care include case memoriale, complexe arheologice, grădini botanice, biserici fortificate, cule, geoparcuri, spectacole în aer liber, hub-uri țărănești, spații de creație contemporană, focuri de tabără, ateliere și demonstrații de meșteșuguri tradiționale, tururi interactive, expoziții multimedia și muzee dedicate unor teme inedite precum mineritul, gastronomia, istoria viei și a vinului, mituri și povești locale.

Eco-Brunch aniversar în Țara Dornelor, la poalele vârfului Oușoru

Oaspeții vor avea ocazia să petreacă câteva ore tihnite în mijlocul naturii, să guste preparate gătite de producători și gospodari locali, să descopere folclorul autentic al zonei, să se bucure de o drumeție spre vârful Oușoru și să intre în universul meșteșugurilor populare. Toate acestea, în atmosfera de comunitate și autenticitate care definește destinația de ecoturism Țara Dornelor.

Noaptea Muzeelor la Sate 2025: o invitație la lectură...

Pe 6 septembrie 2025 are loc a treia ediție a Nopții Muzeelor la Sate, un eveniment care transformă spațiile culturale din mediul rural în locuri de întâlnire, dialog și descoperire. Ediția din acest an marchează un nou parteneriat cultural, cu Editura Litera, ce aduce o invitație colectivă la lectură.

Sejururi pentru o toamnă de poveste și sărbători în...

Toamna este cu siguranță, unul dintre cele mai bune momente din an pentru a călători. Temperaturile devin mai blânde, destinațiile turistice nu mai sunt aglomerate, iar peisajele capătă culori spectaculoase. Pentru seniorii care își doresc să descopere locuri noi într-un ritm confortabil, dar și pentru cei care își pot organiza vacanțele în această perioadă este pregătită o colecție bogată de sejururi de toamnă și oferte speciale potrivite pentru toate gusturile.

Categorii populare