Suceava atrage turiști și prin Piața Volantă: Un loc firesc cu produse de calitate și diversificate

Asociația „Gustă din Bucovina” a dat startul anului 2025 marcând prima ediție din acest an a Pieței Volante. Alexandru Andrieș, președintele asociației, a declarat pentru NewsBucovina.ro: „Am început 2025 la relanti, frumos, elegant, ștoc, cu o primă ediție a Pieței Volante din acest an.”

Președintele Asociației „Gustă din Bucovina” subliniază că popularitatea Pieței Volante este în continuă creștere, atrăgând vizitatori din județul Suceava, alte regiuni ale țării și chiar din străinătate. „Oaspeții care ne vizitează sunt încântați de experiența autentică: degustări, ceai din partea casei, poze cu producătorii locali și informații directe de la aceștia,” a explicat Andrieș.

Totodată, el consideră că Piața Volantă are potențialul de a deveni o atracție turistică de weekend pentru Suceava și împrejurimi. „Nu e ceva deosebit, e ceva normal, firesc, să ai acces la un loc cu produse de calitate. Noi, producătorii, oferim ce are Bucovina cel mai bun: ospitalitatea specifică și produse diversificate.”

Din ce în ce mai mulți turiști vin să descopere dacă realitatea reflectă ceea ce văd în materialele video de promovare: „Curiozitatea îi ghidează să afle: chiar e așa ca în video-uri? Cu degustări, ceai, povești cu producători și o atmosferă autentică? Și da, pleacă zâmbind și încântați.”

Andrieș încheie optimist, invitând atât localnicii, cât și turiștii să transforme Piața Volantă într-un punct de întâlnire și descoperire a autenticității bucovinene: „Credem că suntem și putem fi un punct de atracție turistică în weekend. Ce părere aveți?”

Related Stories

Descoperă

Top 5 cele mai căutate destinații din România pentru...

Analiza Travelminit arată că un sejur de 2-3 nopți pentru două persoane și un copil costă în medie între 150 și 700 lei pe noapte, în funcție de destinație și facilitățile disponibile. Stațiunile montane sau balneare oferă pachete speciale pentru familii, cu demipensiune, acces la piscine, saune și activități pentru copii. Rezervările în octombrie permit familiilor să beneficieze de tarife mai avantajoase comparativ cu sezonul de vară și de mai multă liniște, fără aglomerația caracteristică vacanțelor estivale.

Drumeție cu gust de „Brânzeturi dumnezeiești” – pe Via...

La finalul drumeției, participanții vor ajunge la ferma familiei Mădăraș din Agârbiciu, locul unde se nasc celebrele „brânzeturi dumnezeiești”. Părintele Nicolae Mădăraș, împreună cu cei cinci fii ai săi, cresc vaci din rasa „brună de Maramureș” și prepară produse lactate apreciate nu doar în zona Copșa Mică - Mediaș, ci și dincolo de granițele județului, până la Blaj.

Colliers: Industria hotelieră din România, printre cele mai mari...

Raluca Buciuc, Director, Partner of Valuation360 și Advisory Services la Colliers: Românii au continuat să călătorească și să accepte tarife tot mai ridicate, iar Bucureștiul a ajuns la prețuri pe cameră comparabile cu diverse capitale regionale, de la Viena la Varșovia și Praga. Această evoluție a susținut ca perioada 2023-2025 să fie una foarte bună pentru hotelieri, însă creșterea tarifelor în viitor nu se va putea baza doar pe inflație, ci pe diversificarea serviciilor, inovație și utilizarea tehnologiei AI.

Turismul Românesc 2.0: Cum schimbă tehnologia călătoriile românilor

În sectorul turistic, mai mult de jumătate dintre furnizorii de cazare utilizează instrumente precum tarife dinamice (52%) sau chatboți (58%) pentru a servi mai bine clienții și a crește veniturile. În schimb, piețele din Europa de Est, inclusiv România, rămân în mare parte subdigitalizate, multe operațiuni fiind încă realizate manual.

Hello Holidays marchează Ziua Mondială a Turismului cu oferte...

Fiecare ediție a Zilei Mondiale a Turismului are o tematică specială, axată pe provocările și oportunitățile momentului, de la digitalizare și sustenabilitate, până la turismul rural sau incluziunea socială. Este o zi în care industria călătoriilor își reafirmă rolul vital, amintind că fiecare turist contribuie la schimb și înțelegere interculturală.

Eco-Brunch aniversar la Dorna Candrenilor: 15 ani de ecoturism...

Atmosfera de sărbătoare a adunat peste 200 de participanți, oaspeți din țară, din străinătate și din comunitățile locale. Peste 50 de localnici s-au implicat direct în organizare: gospodine și producători locali, soliști și dansatori de folclor, voluntari și meșteri populari.

Categorii populare