Cum va arăta sezonul estival în 2024? Prețul mediu pentru o noapte de cazare pe timpul verii începe de la 500 de lei

  • 70% din rezervările înregistrate în luna mai pe Travelminit.ro sunt realizate pe perioada verii, cele mai aglomerate luni fiind iunie și august.
  • Din punctul de vedere al rezervărilor, cele mai populare destinații sunt: Eforie Nord, Brașov, Mamaia, Sovata, București, Neptun, Costinești, Sibiu.
  • Prețul mediu pentru un sejur de două persoane, două nopți, pentru litoralul românesc, este de 1.004 lei, ceea ce înseamnă că o noapte de cazare ajunge la aproximativ 500 de lei.

Turiștii români se pregătesc pentru debutul sezonului de vară, mai ales după o perioadă cu temperaturi schimbătoare. Potrivit  platformei hoteliere online Travelminit.ro, aceștia au început deja să rezerve cazarea pentru concediul din perioada iunie – august, un stimul important pentru ei fiind și faptul că, încă de la jumătatea lunii mai, au început să fie încărcate cardurile de vacanță pentru 2024 pentru o parte dintre bugetari.

În același timp, hotelierii și proprietarii de vile și pensiune pun la cale ultimele detalii și oferte pentru vară, în contextul în care urmează și două minivacanțe cu ocazia unor Rusaliilor și a sărbătorii de Sf. Maria, perioade în care numărul turiștilor crește semnificativ. De altfel, 70% din rezervările înregistrate în luna mai pe Travelminit.ro sunt realizate pe perioada verii, cele mai aglomerate luni fiind iunie și august.

„Avem deja un număr foarte mare de rezervări pentru vară, semn că românii așteaptă cu interes domeniul estival. Stațiunile de pe litoral au cea mai mare cerere, așa cum era de așteptat, așa că le recomandăm turiștilor noștri să facă din timp rezervările, pentru a găsi loc la unitățile dorite de ei. De asemenea, au început să fie deja încărcate cardurile de vacanță pentru angajații din mediul public, așa că, pe măsură ce tot mai mulți români vor beneficia de ele, numărul rezervărilor va crește semnificativ pe durata verii, în special pe destinațiile populare”, spune Rita Szilveszter, marketing manager Travelminit.ro

Trendurile sezonului estival 2024: care vor fi cele mai populare destinații

Se anunță un sezon estival plin și divers, mai ales că vara este, în mod tradițional, perioada concediilor în România. În luna iunie, în weekendul de Ziua Copilului, hotelierii și jucătorii din industria turismului au pregătit pachete de familie și activități specifice celor mici. Tot în iunie va fi și minivacanța de Rusalii, cu o zi liberă de la stat, pe 24 iunie (luni), așa că este de așteptat ca mulți turiști să profite de acel weekend prelungit pentru a călători în țară. De asemenea, o altă minivacanță va fi de Sf. Maria, care pică joi, 15 august, când se va face și punte cu ziua de vineri, 16 august, pentru angajații care lucrează la stat.

Conform Travelminit, în ceea ce privește destinațiile rezervate pentru perioada verii, în topul listei se află stațiunile de pe litoralul românesc și marile orașe, semn că turiștii se vor orienta către concediile la mare și city-break-uri. Din punctul de vedere al rezervărilor, cele mai populare destinații sunt: Eforie Nord, Brașov, Mamaia, acestea fiind urmate de Sovata, București, Neptun, Costinești, Sibiu.

Nu în ultimul rând, un factor important care va defini călătoriile românilor din această vară este emiterea cardurilor de vacanță. Valoarea lor a crescut în 2024 la 1.600 de lei (în comparație cu 1.450 de lei, cât era până acum), iar de la jumătatea lunii mai au început să fie încărcate, ele fiind un stimulent important pentru vacanțele turiștilor.

Care sunt tarifele pentru o vacanță pe timpul verii în România

Prețurile din această vară nu diferă cu mult față de cele din aceeași perioadă a anului trecut, putem vorbi despre o stagnare a tarifelor atât la nivelul cazărilor, cât și la nivelul serviciilor.

De exemplu, prețul mediu pentru un sejur de două persoane, două nopți, pentru litoralul românesc, este de 1.004 lei, ceea ce înseamnă că o noapte de cazare ajunge la aproximativ 500 de lei. În ceea ce privește cazarea în marile orașe, prețul mediu pentru un sejur de două persoane, două nopți, este de 880 de lei, cel mai ieftin tarif pentru perioada verii. La munte, prețurile medii sunt comparabile cu cele de la mare: 990 de lei pentru un sejur pentru două persoane, două nopți. Nu în ultimul rând, în destinațiile balneare, prețul mediu pentru un sejur de două nopți este de 893 de lei.

Related Stories

Descoperă

Noaptea Muzeelor la Sate dă startul înscrierilor pentru a...

Ediția din acest an va avea loc pe 31 august și promite sute de prezentări culturale și proiecte educative organizate în satele și comunele din întreaga țară. Evenimentul, un proiect fără precedent în spațiul cultural european, își propune să aducă în prim-plan patrimoniul uitat sau abandonat și să sporească alfabetizarea culturală a copiilor și tinerilor din comunitățile rurale.

Fine dining-ul din România, printre cele mai accesibile din...

Promovarea localurilor și a chefilor pe scena internațională e un criteriu esențial pentru a deveni mai vizibili și pentru a-i face curioși pe criticii culinari din afară și pe inspectorii Michelin. Investiția în meniu și design, și trainingul de personal sunt alte aspecte importante în acest sens. Mai apoi, fiecare stea Michelin vine la pachet cu un adaos semnificativ la prețurile din meniu, deci e nevoie de clienți dispuși să plătească acei bani pentru experiențe culinare de înaltă calitate. 

Cum arata profilul romanilor care merg la SPA în...

Printre activitatile preferate de romani atunci cand merg in vacanta se numara si mersul la SPARomanii aleg masaje, impachetari sau tratamente specifice atunci cand se cazeaza la un hotel cu centru wellnessStresul, durerile musculare, recuperarea post-operatorie, in topul afectiunilor pe care romanii incearca sa le trateze la SPA

Județul Suceava, locul unde statul moldovean a fost înființat...

Obiective de patrimoniu din Suceava și poveștile lor se regăsesc din acest an în programul național de turism cultural România Atractivă;Suceava se află în top 5 județe ca număr de obiective incluse în program;Jurnaliști și creatori de conținut au făcut singuri untul într-o gospodărie tradițională din Bucovina și au admirat satul-muzeu Ciocănești;Statul moldovean a fost înființat de două ori, iar istoria începuturilor Moldovei este chiar mai interesantă decât legendele;Cea mai veche biserică de lemn din România se află în cimitirul de la Putna și se presupune că a fost mutată de la Volovăț într-o singură noapte.

Peste 67% dintre români au planuri de călătorie pentru...

Dat fiind că cei mai mulți români au în plan cel puțin o vacanță vara aceasta, este important ca aceștia să știe că sunt câteva trucuri care îi pot ajuta să găsească bilete la un preț mai bun. Un prim aspect ține de data achiziționării biletelor: în general, vor obține un tarif mai mic dacă rezervă zborul în avans față de data călătoriei, de regulă, cu peste 21 de zile înainte de plecare.

Primul ghid dedicat investitorilor în domeniul hotelier lansat de...

Pentru ca un business hotelier să-și maximizeze șansele de reușită, elementele esențiale de luat în calcul și explicate în ghid sunt legate atât de o succesiune completă și corectă a activităților de dezvoltare, dar și de necesitatea ca investitorii să aibă alături specialiști care să le ofere informații și soluții profesionale la momentul potrivit, astfel încât să poată lua cele mai bune decizii.

Categorii populare