Primul ghid dedicat investitorilor în domeniul hotelier lansat de Premier Hospitality și Pick Two

Compania de consultanță și operare hotelieră Premier Hospitality și studioul de arhitectură și design Pick Two anunță lansarea celei de-a doua ediții a primului ghid destinat industriei ospitalității din România. Acest ghid inovator este conceput pentru a sprijini atât noii intrați în sectorul hotelier, cât și pe cei care deja dețin afaceri în această industrie dinamică și în continuă expansiune.

„Este un demers informațional și educațional, pe care împreună cu colegii mei ni l-am asumat, cu scopul de a împărtăși celor care doresc să investească în industria hotelieră tot ce am învățat noi, pe propria noastră piele, în zeci de ani de experiență în acest domeniu. O carte scrisă din proiecte și experiențe reale. Tocmai aceasta dimensiune practică și aplicată face din acest material un instrument valoros,” a declarat Lucian Marinescu, fondator Premier Hospitality și coautor al ghidului.

Obiectivul este de a oferi un manual la nivel de industrie care să explice pas cu pas, într-o manieră cronologică, etapele care trebuie parcurse și bunele practici identificate, pentru a obține un proiect hotelier reușit: începând cu fundamentarea corectă a deciziei de investire și continuând cu finanțarea, construirea unui concept, întocmirea unui buget, afilierea la un lanț hotelier sau procesul de execuție cu echipe multi-disciplinare.

„Suntem într-un punct de cotitură pentru industria hotelieră, un moment în care avem oportunitatea de a investi în turism și de a aduce o țară cu un mare potențial mai aproape de locul pe care îl merită,” continuă Sebastian Mîndroiu, arhitect specializat în ospitalitate și coautor în acest proiect. „Ghidul pe care îl lansăm acum își propune să ofere idei și curaj investitorilor care vor să urmeze acest drum. Ne-am pus în aceste pagini nu doar experiența celor 12 ani de proiectare și design în domeniul ospitalității, ci și dorința de a contribui la o Românie mai frumoasă și mai primitoare.”

Ghidul investitorului în industria hotelieră aduce în prim plan argumentele raționale de business, aspectele practice ale unui proiect și know-how-ul specific hotelier al autorilor care, coroborate cu ambiția și flerul antreprenorilor, pot constitui ingredientele necesare pentru succes.

„Apetitul pentru investiții este la cote înalte, apar peste tot proiecte noi de hoteluri, restaurante, resorturi, centre de agrement și asta este minunat. Ce avem nevoie pentru ca aceste proiecte să intre cum trebuie în piață și să aducă beneficiile așteptate? Nimic altceva decât educație, cunoștințe, soluții aliniate la tendințele internaționale actuale, pe care noi le susținem și le integrăm în ADN-ul proiectelor încă din fazele inițiale, aici mă refer la sustenabilitate și digitalizare. Un material util pentru orice hotelier, investitor sau operator, pentru studenți sau profesori de turism, dar și pentru colegi de industrie sau autorități publice,” continuă Călin Ile, fondator Premier Hospitality și coautor al ghidului.

Pentru ca un business hotelier să-și maximizeze șansele de reușită, elementele esențiale de luat în calcul și explicate în ghid sunt legate atât de o succesiune completă și corectă a activităților de dezvoltare, dar și de necesitatea ca investitorii să aibă alături specialiști care să le ofere informații și soluții profesionale la momentul potrivit, astfel încât să poată lua cele mai bune decizii.

Pentru a marca momentul pe care îl traversăm cu toții, dar și adaptarea la instrumentele moderne de lucru, pentru coperta ghidului, realizatorii au utilizat inteligența artificială, cu un rezultat unic și special.

Ghidul este gratuit pentru toți cei care vor să îl acceseze și poate fi descărcat și analizat de aici: http://www.hotelbiz.ro.

Related Stories

Descoperă

Nume importante din muzică, film, teatru, jurnalism și urbanism...

A unsprezecea ediție a Zilelor Nordului va avea loc la Darabani în perioada 1-4 august. Festivalul va găzdui 50 de evenimente cu 10 trupe și 50 de invitați speciali, precum și evenimente remarcabile precum Maratonul Nordului, Campionatul Mondial de Borș Moldovenesc și Forumul Orașelor Mici din România.

Bibi Touroperator: În plină vară au început rezervările pentru...

Ultimii ani au demonstrat că vânzările tip "Înscrieri Timpurii" sunt un instrument ideal pentru ca turiștii români să-și poată achiziționa din timp, de la agențiile de turism, vacanțe în destinațiile preferate din România, oferte cu 10-20% mai mici față de prețurile standard ale pachetelor turistice.

Vola.ro: cât îi costă pe români să evite aglomerația...

Traficul oprit de pe Valea Oltului afectează tot mai mulți români care au drum spre centrul și vestul țării în perioada aceasta, mai ales că suntem în plin sezon al festivalurilor

Președintele ANAT, Alin Burcea, cere statului român să combată...

Alin Burcea: Se fac cazări în apartamente private, pe Litoral și la munte, și nu se plătește nicio taxă. Pe de altă parte, sunt persoane fizice care organizează grupuri, atât în România, cât și în străinătate, la negru, fără licență, fără brevet, și nu plătesc 1 leu statului român. Propun ca vama să verifice ca fiecare autocar să aibă licență de turism iar ghidul brevet

Japonia a devenit noua destinație îndepărtată ”la modă”

La ora actuală, topul destinațiilor alese de români în Japonia este condus de Kyoto, urmat de ⁠Tokyo, ⁠Nara, ⁠Osaka și ⁠Hiroshima.

Românii preferă în continuare concediile pe litoralul românesc. Ce...

Litoralul românesc rămâne în topul preferințelor turiștilor, cu 55% dintre voturile participanților la studiu. Românii sunt și în căutare de stațiuni montane (47%), de tururi prin țară (46%), dar și de stațiuni balneo (43%).

Categorii populare