Studiu: Orașele cu cele mai mici prețuri la pizza- Suceava pe locul

Pentru că se apropie ziua de 1 Iunie, dar și vacanța de vară, clubulcopiilor.ro a făcut o analiză pentru a determina prețul mediu al unei pizza în România, precum și orașele reședință de județ (plus București) în care putem mânca cea mai ieftină pizza din țară.

Printre diversele tipuri de pizza, pizza Margherita – primul tip de pizza inventat acum mai bine de o sută de ani în Napoli, la poalele muntelui Vezuviu, cu ingredientele sale simple (aluat de pizza, mozzarela, sos roșii și busuioc) și culorile care ilustrează steagul italian – se remarcă drept o preferată universală, inclusiv în rândul copiilor.

Și fiindcă cei mici iubesc pizza Margherita și pentru că acest tip de pizza se regăsește în meniurile aproape tuturor pizzeriilor din țară, ne-am raportat la prețul unei pizza Margherita de dimensiuni medii pentru această analiză. O pizza medie are aproximativ 32 cm în diametru și o greutate de 450-500 de grame.

Pentru asta am adunat peste 1500 de prețuri pentru pizza Margherita de la 850 de pizzerii din țară, consultând meniurile disponibile online, iar unde acestea nu au fost disponibile am încercat să le obținem telefonic.

Conform datelor noastre, prețul mediu al unei pizza Margherita este de 31 de lei în România. Pentru o pizza mică (250-300g), prețul este cu aproximativ 20% mai mic, adică 25 de lei, în timp ce pentru o pizza family (de regulă peste 1.2kg), prețul este cu 80% mai mare, ajungând la 59 de lei în medie. De asemenea, o pizza Margherita cu mozzarella di bufala are un preț mai mare cu aproximativ 30% datorită calității superioare a ingredientelor.

Prețul unei pizza Margherita poate varia semnificativ de la oraș la oraș. Haideți să vedem care sunt orașele cele mai ieftine, dar și cele mai scumpe pentru a ne bucura de o pizza.

Cele mai ieftine orașe din țară pentru o pizza Margherita

Dacă mai aveați nevoie de un motiv în plus să vizitați Castelul Corvinilor, vă ajutăm noi cu unul. În Deva o să găsiți si cea mai ieftină pizza din țară. Prețul unei pizza Margherita în  reședinta județului Hunedoara este de doar 25 de lei.

Mergeți 150 km spre vest dinspre Hunedoara și o să găsiți a doua cea mai ieftină pizza din țară la Reșița. Orașul din Caraș-Severin împarte prima treaptă cu Alexandria. Ambele orașe sunt cunoscute pentru unele din cele mai scăzute costuri de trai din țară, situându-se pe primele două locuri la acest capitol într-o analiză publicată de Hotnews. Potrivit analizei citate, nu doar pizza este mai ieftină la Reșița și Alexandria, dar și legumele, brânzeturile sau ouăle.

FocșaniulVasluiul și Piteștiul ocupă locul 2 cu un preț mediu al unei pizza margherita de doar 26 de lei, urmate de cinci orașe care au același preț mediu de 28 de lei pentru o pizza Margherita: Sfântu GheorgheCălărașiRâmnicu VâlceaSuceava și Tulcea.

Cele mai scumpe orașe din țară pentru o pizza Margherita

Bucureștiul este orașul cu cele mai mari prețuri pentru pizza, având un preț mediu pentru o pizza Margherita de 40 de lei, cu 60% mai mare decat al celor mai ieftine orașe din țară. Capitala este cel mai bogat oraș al țării, iar acest lucru se reflectă și în costurile mai ridicate ale vieții, implicit ale restaurantelor și pizzeriilor.

Cu un preț mediu de 38 de lei, Iașiul ocupă locul secund în rândul celor mai scumpe orașe ale țării, oarecum suprinzător, Iașiul fiind de obicei mai accesibil decât alte orașe ale țării în privinta altor produse și servicii.

În schimb, Iașiul se poate mândri începând cu acest an cu cea mai bună pizzerie din țară (Pizzeria Zano) și una dintre cele mai bune din Europa, potrivit unui clasament întocmit de un influent ghid de pizza din lume – 50 Best Pizza. Merită menționat că Bucureștiul a fost primul oraș prezent în acest ghid, dar pizzeria din capitala țării nu și-a păstrat poziția în rândul celor mai bune 50 de pe continent.

Locul 3 cu un preț mediu de 36 de lei este împărțit de 2 orașe: Timișoara și Cluj-Napoca, ambele orașe fiind cunoscute pentru un cost al vieții relativ ridicat față de media pe tară.

BrăilaConstanțaSibiu și Bacău ocupă locul 4 la nivel național cu un preț mediu de 35 de lei pentru o pizza Margherita. Dacă poziționarea Sibiului și Constanței printre cele mai scumpe orașe ale țării nu suprind foarte mult, Brăila și Bacău nu sunt de obicei menționate în topurile privind cele mai scumpe prețuri din țară.

Related Stories

Descoperă

Noaptea Muzeelor la Sate revine pe 6 septembrie 2025

Noaptea Muzeelor la Sate este deschisă tuturor muzeelor și colecțiilor din mediul rural care doresc să participe la această ediție. Organizatorii oferă promovare națională, sprijin în organizarea activităților și includerea în platforma oficială a evenimentului.

Cinci probleme cu care se confruntă pasagerii români atunci...

Cele mai frecvente situații dificile cu care se confruntă românii atunci când călătoresc cu avionul: 1. Call center contra cost și lipsa unui suport real atunci când se întâmpla probleme. 2. Anulari si întârzieri de zbor care afectează constant pasagerii 3. Pierderea bagajelor 4. Situații birocratice care pot costa timp si bani 5. Plata locurilor alăturate chiar si pentru familiile care călătoresc cu copii

Numărul de turiști în luna iunie în scădere cu...

Printre factorii care au influențat scăderea numărului de turiști se numără micșorarea valorii voucherelor de vacanță, de la 1600 de lei la 800 de lei, o măsură resimțită puternic de angajații din sectorul public. La nivel național, pentru luna  iunie 2025, valoarea medie a unui sejur a fost de 1.040 lei, cu  9,5% mai mare față de iunie 2024, când aceasta era de 950 lei. Această creștere este influențată atât de creșterea tarifelor cu 10-15%, cât și de preferința turiștilor pentru servicii superioare calitativ.

Vola: Tensiunile din Orientul Mijlociu au dus la anularea...

În plin sezon estival, orice perturbare geopolitică se amplifică prin contextul aglomerat din aeroporturi și gradul ridicat de ocupare a zborurilor. Rutele ocolitoare impuse operatorilor duc la creșterea consumului de combustibil, întârzieri în lanț și nevoia de cazare suplimentară pentru echipaje. În același timp, companiile aeriene suportă costuri ridicate pentru compensarea pasagerilor afectați, rerutare, mese și nopți de cazare.

Românii preferă vacanțele cu piscină, mic dejun inclus și...

Accesul la piscină și facilitățile de tip SPA, precum sauna sau jacuzzi-ul, sunt tot mai căutate. Acestea pot crește șansele de rezervare cu până la 40%, în special în cazul sejururilor de weekend, a vacanțelor în cuplu sau a pachetelor de tip wellness. Aceste dotări sporesc nu doar gradul de ocupare, ci și durata medie a șederii.

Tot mai mulți români aleg muntele în sezonul cald,...

Dacă în anii trecuți litoralul domina sezonul estival, în 2025 tot mai mulți turiști își îndreaptă atenția către stațiuni precum Poiana Brașov, Sovata, Băile Tușnad, Borsec sau Vatra Dornei, alegând unități de cazare care îmbină peisajele montane spectaculoase cu confortul unui hotel de 4 stele, piscină interioară sau exterioară și servicii de spa.

Categorii populare