Studiu: Orașele cu cele mai mici prețuri la pizza- Suceava pe locul

Pentru că se apropie ziua de 1 Iunie, dar și vacanța de vară, clubulcopiilor.ro a făcut o analiză pentru a determina prețul mediu al unei pizza în România, precum și orașele reședință de județ (plus București) în care putem mânca cea mai ieftină pizza din țară.

Printre diversele tipuri de pizza, pizza Margherita – primul tip de pizza inventat acum mai bine de o sută de ani în Napoli, la poalele muntelui Vezuviu, cu ingredientele sale simple (aluat de pizza, mozzarela, sos roșii și busuioc) și culorile care ilustrează steagul italian – se remarcă drept o preferată universală, inclusiv în rândul copiilor.

Și fiindcă cei mici iubesc pizza Margherita și pentru că acest tip de pizza se regăsește în meniurile aproape tuturor pizzeriilor din țară, ne-am raportat la prețul unei pizza Margherita de dimensiuni medii pentru această analiză. O pizza medie are aproximativ 32 cm în diametru și o greutate de 450-500 de grame.

Pentru asta am adunat peste 1500 de prețuri pentru pizza Margherita de la 850 de pizzerii din țară, consultând meniurile disponibile online, iar unde acestea nu au fost disponibile am încercat să le obținem telefonic.

Conform datelor noastre, prețul mediu al unei pizza Margherita este de 31 de lei în România. Pentru o pizza mică (250-300g), prețul este cu aproximativ 20% mai mic, adică 25 de lei, în timp ce pentru o pizza family (de regulă peste 1.2kg), prețul este cu 80% mai mare, ajungând la 59 de lei în medie. De asemenea, o pizza Margherita cu mozzarella di bufala are un preț mai mare cu aproximativ 30% datorită calității superioare a ingredientelor.

Prețul unei pizza Margherita poate varia semnificativ de la oraș la oraș. Haideți să vedem care sunt orașele cele mai ieftine, dar și cele mai scumpe pentru a ne bucura de o pizza.

Cele mai ieftine orașe din țară pentru o pizza Margherita

Dacă mai aveați nevoie de un motiv în plus să vizitați Castelul Corvinilor, vă ajutăm noi cu unul. În Deva o să găsiți si cea mai ieftină pizza din țară. Prețul unei pizza Margherita în  reședinta județului Hunedoara este de doar 25 de lei.

Mergeți 150 km spre vest dinspre Hunedoara și o să găsiți a doua cea mai ieftină pizza din țară la Reșița. Orașul din Caraș-Severin împarte prima treaptă cu Alexandria. Ambele orașe sunt cunoscute pentru unele din cele mai scăzute costuri de trai din țară, situându-se pe primele două locuri la acest capitol într-o analiză publicată de Hotnews. Potrivit analizei citate, nu doar pizza este mai ieftină la Reșița și Alexandria, dar și legumele, brânzeturile sau ouăle.

FocșaniulVasluiul și Piteștiul ocupă locul 2 cu un preț mediu al unei pizza margherita de doar 26 de lei, urmate de cinci orașe care au același preț mediu de 28 de lei pentru o pizza Margherita: Sfântu GheorgheCălărașiRâmnicu VâlceaSuceava și Tulcea.

Cele mai scumpe orașe din țară pentru o pizza Margherita

Bucureștiul este orașul cu cele mai mari prețuri pentru pizza, având un preț mediu pentru o pizza Margherita de 40 de lei, cu 60% mai mare decat al celor mai ieftine orașe din țară. Capitala este cel mai bogat oraș al țării, iar acest lucru se reflectă și în costurile mai ridicate ale vieții, implicit ale restaurantelor și pizzeriilor.

Cu un preț mediu de 38 de lei, Iașiul ocupă locul secund în rândul celor mai scumpe orașe ale țării, oarecum suprinzător, Iașiul fiind de obicei mai accesibil decât alte orașe ale țării în privinta altor produse și servicii.

În schimb, Iașiul se poate mândri începând cu acest an cu cea mai bună pizzerie din țară (Pizzeria Zano) și una dintre cele mai bune din Europa, potrivit unui clasament întocmit de un influent ghid de pizza din lume – 50 Best Pizza. Merită menționat că Bucureștiul a fost primul oraș prezent în acest ghid, dar pizzeria din capitala țării nu și-a păstrat poziția în rândul celor mai bune 50 de pe continent.

Locul 3 cu un preț mediu de 36 de lei este împărțit de 2 orașe: Timișoara și Cluj-Napoca, ambele orașe fiind cunoscute pentru un cost al vieții relativ ridicat față de media pe tară.

BrăilaConstanțaSibiu și Bacău ocupă locul 4 la nivel național cu un preț mediu de 35 de lei pentru o pizza Margherita. Dacă poziționarea Sibiului și Constanței printre cele mai scumpe orașe ale țării nu suprind foarte mult, Brăila și Bacău nu sunt de obicei menționate în topurile privind cele mai scumpe prețuri din țară.

Related Stories

Descoperă

ANAT cere numirea unui secretar de stat din industria...

ANAT: Turismul românesc se confruntă cu multiple probleme care necesită o abordare pragmatică și bine informată. Doar o persoană cu experiență directă în industrie poate înțelege nevoile reale ale agenților economici care își desfășoară activitatea în turism și HORECA, ale investitorilor și ale celorlalți actori implicați. Numirea unui lider din afara acestui domeniu riscă să perpetueze o lipsă de direcție și să compromită potențialul turismului de a deveni un motor economic major.

Suceava atrage turiști și prin Piața Volantă: Un loc...

Președintele Asociației „Gustă din Bucovina”, Alexandru Andrieș spune că din ce în ce mai mulți turiști vin să descopere dacă realitatea reflectă ceea ce văd în materialele video de promovare: „Curiozitatea îi ghidează să afle: chiar e așa ca în video-uri? Cu degustări, ceai, povești cu producători și o atmosferă autentică? Și da, pleacă zâmbind și încântați.”

Gheorghe Fodoreanu, fost președinte ANAT: Turismul românesc ar fi...

Fodoreanu: Schimbările aduse de aderarea totală la spațiul Schengen reprezintă o oportunitate majoră pentru turismul de circuite cu autocare, facilitând accesul turiștilor din țările central europene, pentru care distanțele pentru Maramureș, Bucovina, Transilvania, Delta Dunării, litoralul și București devin accesibile

După ce zeci de turiști au fost înșelați cu...

Alin Burcea, președinte ANAT: Turiștii trebuie să cumpere numai de la agenții de turism licențiate, pentru că astfel sunt protejați conform legislației în vigoare. Amatorii de chilipiruri au mari șanse să fie păgubiți

Cum se autosabotează turismul românesc: MEAT și Ministerul Finanțelor...

Alin Burcea, președintele ANAT: Este incredibil cum Ministerul Economiei și Ministerul Finanțelor își arată incapacitatea de a găsi soluții, deși există temei legal pentru a finanța participarea României la târgurile internaționale. Nu lipsa bugetului este problema reală, ci lipsa de voință și de implicare. Dacă ar exista un minim efort și responsabilitate din partea celor care gestionează aceste decizii, România nu ar fi pusă în această situație rușinoasă. Absența noastră de la aceste târguri echivalează cu un sabotaj deliberat al turismului românesc și al eforturilor noastre de a ne promova ca destinație pe plan internațional

„Destinația Anului” dezvăluie destinațiile calificate în competiția care celebrează...

În competiție s-au calificat 167 de destinații turistice în categoriile orașe care te inspiră, stațiuni balneo-climaterice, tărâmuri fermecate, sate de poveste, distracție și aventură, cultură și educație

Categorii populare