Studiu: Orașele cu cele mai mici prețuri la pizza- Suceava pe locul

Pentru că se apropie ziua de 1 Iunie, dar și vacanța de vară, clubulcopiilor.ro a făcut o analiză pentru a determina prețul mediu al unei pizza în România, precum și orașele reședință de județ (plus București) în care putem mânca cea mai ieftină pizza din țară.

Printre diversele tipuri de pizza, pizza Margherita – primul tip de pizza inventat acum mai bine de o sută de ani în Napoli, la poalele muntelui Vezuviu, cu ingredientele sale simple (aluat de pizza, mozzarela, sos roșii și busuioc) și culorile care ilustrează steagul italian – se remarcă drept o preferată universală, inclusiv în rândul copiilor.

Și fiindcă cei mici iubesc pizza Margherita și pentru că acest tip de pizza se regăsește în meniurile aproape tuturor pizzeriilor din țară, ne-am raportat la prețul unei pizza Margherita de dimensiuni medii pentru această analiză. O pizza medie are aproximativ 32 cm în diametru și o greutate de 450-500 de grame.

Pentru asta am adunat peste 1500 de prețuri pentru pizza Margherita de la 850 de pizzerii din țară, consultând meniurile disponibile online, iar unde acestea nu au fost disponibile am încercat să le obținem telefonic.

Conform datelor noastre, prețul mediu al unei pizza Margherita este de 31 de lei în România. Pentru o pizza mică (250-300g), prețul este cu aproximativ 20% mai mic, adică 25 de lei, în timp ce pentru o pizza family (de regulă peste 1.2kg), prețul este cu 80% mai mare, ajungând la 59 de lei în medie. De asemenea, o pizza Margherita cu mozzarella di bufala are un preț mai mare cu aproximativ 30% datorită calității superioare a ingredientelor.

Prețul unei pizza Margherita poate varia semnificativ de la oraș la oraș. Haideți să vedem care sunt orașele cele mai ieftine, dar și cele mai scumpe pentru a ne bucura de o pizza.

Cele mai ieftine orașe din țară pentru o pizza Margherita

Dacă mai aveați nevoie de un motiv în plus să vizitați Castelul Corvinilor, vă ajutăm noi cu unul. În Deva o să găsiți si cea mai ieftină pizza din țară. Prețul unei pizza Margherita în  reședinta județului Hunedoara este de doar 25 de lei.

Mergeți 150 km spre vest dinspre Hunedoara și o să găsiți a doua cea mai ieftină pizza din țară la Reșița. Orașul din Caraș-Severin împarte prima treaptă cu Alexandria. Ambele orașe sunt cunoscute pentru unele din cele mai scăzute costuri de trai din țară, situându-se pe primele două locuri la acest capitol într-o analiză publicată de Hotnews. Potrivit analizei citate, nu doar pizza este mai ieftină la Reșița și Alexandria, dar și legumele, brânzeturile sau ouăle.

FocșaniulVasluiul și Piteștiul ocupă locul 2 cu un preț mediu al unei pizza margherita de doar 26 de lei, urmate de cinci orașe care au același preț mediu de 28 de lei pentru o pizza Margherita: Sfântu GheorgheCălărașiRâmnicu VâlceaSuceava și Tulcea.

Cele mai scumpe orașe din țară pentru o pizza Margherita

Bucureștiul este orașul cu cele mai mari prețuri pentru pizza, având un preț mediu pentru o pizza Margherita de 40 de lei, cu 60% mai mare decat al celor mai ieftine orașe din țară. Capitala este cel mai bogat oraș al țării, iar acest lucru se reflectă și în costurile mai ridicate ale vieții, implicit ale restaurantelor și pizzeriilor.

Cu un preț mediu de 38 de lei, Iașiul ocupă locul secund în rândul celor mai scumpe orașe ale țării, oarecum suprinzător, Iașiul fiind de obicei mai accesibil decât alte orașe ale țării în privinta altor produse și servicii.

În schimb, Iașiul se poate mândri începând cu acest an cu cea mai bună pizzerie din țară (Pizzeria Zano) și una dintre cele mai bune din Europa, potrivit unui clasament întocmit de un influent ghid de pizza din lume – 50 Best Pizza. Merită menționat că Bucureștiul a fost primul oraș prezent în acest ghid, dar pizzeria din capitala țării nu și-a păstrat poziția în rândul celor mai bune 50 de pe continent.

Locul 3 cu un preț mediu de 36 de lei este împărțit de 2 orașe: Timișoara și Cluj-Napoca, ambele orașe fiind cunoscute pentru un cost al vieții relativ ridicat față de media pe tară.

BrăilaConstanțaSibiu și Bacău ocupă locul 4 la nivel național cu un preț mediu de 35 de lei pentru o pizza Margherita. Dacă poziționarea Sibiului și Constanței printre cele mai scumpe orașe ale țării nu suprind foarte mult, Brăila și Bacău nu sunt de obicei menționate în topurile privind cele mai scumpe prețuri din țară.

Related Stories

Descoperă

Nume importante din muzică, film, teatru, jurnalism și urbanism...

A unsprezecea ediție a Zilelor Nordului va avea loc la Darabani în perioada 1-4 august. Festivalul va găzdui 50 de evenimente cu 10 trupe și 50 de invitați speciali, precum și evenimente remarcabile precum Maratonul Nordului, Campionatul Mondial de Borș Moldovenesc și Forumul Orașelor Mici din România.

Bibi Touroperator: În plină vară au început rezervările pentru...

Ultimii ani au demonstrat că vânzările tip "Înscrieri Timpurii" sunt un instrument ideal pentru ca turiștii români să-și poată achiziționa din timp, de la agențiile de turism, vacanțe în destinațiile preferate din România, oferte cu 10-20% mai mici față de prețurile standard ale pachetelor turistice.

Vola.ro: cât îi costă pe români să evite aglomerația...

Traficul oprit de pe Valea Oltului afectează tot mai mulți români care au drum spre centrul și vestul țării în perioada aceasta, mai ales că suntem în plin sezon al festivalurilor

Președintele ANAT, Alin Burcea, cere statului român să combată...

Alin Burcea: Se fac cazări în apartamente private, pe Litoral și la munte, și nu se plătește nicio taxă. Pe de altă parte, sunt persoane fizice care organizează grupuri, atât în România, cât și în străinătate, la negru, fără licență, fără brevet, și nu plătesc 1 leu statului român. Propun ca vama să verifice ca fiecare autocar să aibă licență de turism iar ghidul brevet

Japonia a devenit noua destinație îndepărtată ”la modă”

La ora actuală, topul destinațiilor alese de români în Japonia este condus de Kyoto, urmat de ⁠Tokyo, ⁠Nara, ⁠Osaka și ⁠Hiroshima.

Românii preferă în continuare concediile pe litoralul românesc. Ce...

Litoralul românesc rămâne în topul preferințelor turiștilor, cu 55% dintre voturile participanților la studiu. Românii sunt și în căutare de stațiuni montane (47%), de tururi prin țară (46%), dar și de stațiuni balneo (43%).

Categorii populare