Tururi ghidate, drumeții și degustări de produse locale de Ziua Parcului Național Călimani

Vineri, 13 septembrie, de la ora 12:00, iubitorii de natură sunt invitați să sărbătorească Ziua Parcului Național Călimani la fosta Carieră de exploatare a sulfului, accesibilă din satul Gura Haitii, comuna Șaru Dornei, județul Suceava. Evenimentul va avea loc în apropierea parcării amenajate la fosta carieră, unde accesul cu mașina este permis.

Cu ocazia acestui eveniment, va fi inaugurat un nou ECO-popAS în Parcul Național Călimani, destinat relaxării și conectării cu natura. Printre atracțiile principale se numără o ramă foto pentru capturarea peisajului impresionant al Pietrosului Călimanilor și un balansoar panoramic ce oferă priveliști spectaculoase, ideale pentru fotografii.

Activitățile zilei includ:

  • Tururi ghidate pe poteca tematică Cariera de sulf a Călimanilor, sub îndrumarea rangerilor Parcului Național Călimani.
  • Drumeție pe traseul marcat cu cruce albastră, până la Halda Ilvei, oferind o priveliște uimitoare spre cel mai înalt vârf din Călimani.
  • Prezentări despre istoria exploatării sulfului și recuperarea ecologică post-exploatare.
  • Lecții despre conservare dedicate importanței zâmbrului în cadrul ariei protejate.
  • Degustare de produse locale din Țara Dornelor.

Evenimentul este deschis tuturor celor care doresc să descopere frumusețea Parcului Național Călimani și bogățiile naturale din Țara Dornelor. Organizatorii recomandă vizitatorilor să vină pregătiți cu echipament de munte adecvat.

Această inițiativă face parte din proiectul „ECO-popAS în Țara Dornelor: revitalizarea prin ecoturism a Carierei de Sulf din Parcul Național Călimani”, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, și implementat de Asociația de Ecoturism Țara Dornelor împreună cu Administrația Parcului Național Călimani.

Related Stories

Descoperă

,,Ascultă povestea” muzicală a Cvintetului Cantabile în cadrul proiectului...

Cvintetul Cantabile va da viață unui repertoriu muzical captivant ce va răsuna în decorul industrial exterior al Fabricii Killer din Horodnic de Jos, sâmbătă, 28.09.2024, începând cu ora 19, în cel de-al patrulea concert din cadrul proiectului cultural Fabrik Fest , ,,Ascultă povestea” .

Punctele Gastronomice Locale aspiră să devină custozi de patrimoniu...

De la lansarea ideii (în 2015) și finalizarea legislației până astăzi, au fost înființate peste 420 de Puncte Gastronomice Locale constituind astfel o rețea de entități care pot contribui semnificativ la valorificarea și promovarea patrimoniului cultural românesc. O parte dintre acestea au trecut printr-un util proces de formare profesională.

Ecourile muzicii românești, prin acordurile chitarelor, vor răsuna într-un...

Duo Kitharsis va deveni liant muzical dintre publicul bucovinean, muzica românească și decorul industrial contemporan al Fabricii Zada din Horodnic de Jos, duminică, 22.09.2024, începând cu ora 19, în cadrul celui de-al treilea concert al proiectului cultural Fabrik Fest, Romanian tribute.

Chefi de top, distinși cu stele Michelin, antreprenori din...

Festivalul are porțile deschise în perioada 12-15 septembrie cu o experiență completă pentru gurmanzi, care se vor putea bucura de mai multe zone de activități: șura de evenimente Pro Economica, Joy Cooking by Petry - Bucuria în bucate și scena muzicală. La Bucuria în Bucate va exista și o bucătărie complet utilată, iar casnicele și bucătarii profesioniști vor găti simultan rețete tradiționale.

O călătorie muzicală inedită prin Anotimpuri va fi oferită...

Remedios Quartet va oferi publicului o călătorie muzicală prin cele patru anotimpuri, sâmbătă, 21.09.2024, începând cu ora 19, într-o locație neconvențională, decorul industrial inedit al Fabricii EGGER , în cadrul proiectului cultural Fabrik Fest.

Muzeul sarmalelor, unic în lume, caută parteneri pentru inaugurare

Muzeul Sarmalelor este o inițiativă a jurnalistului gastronomic Cosmin Dragomir, cel care studiază de mulți ani diversitatea acestui preparat pe întreg mapamondul. Scriitorul deține o colecție de exponate cu și despre sarmale care poate intra în cartea recordurilor și a lansat un apel public de susținere a înființării, în România, unui muzeu dedicat acestui fel de mâncare.

Categorii populare