Tururi ghidate, drumeții și degustări de produse locale de Ziua Parcului Național Călimani

Vineri, 13 septembrie, de la ora 12:00, iubitorii de natură sunt invitați să sărbătorească Ziua Parcului Național Călimani la fosta Carieră de exploatare a sulfului, accesibilă din satul Gura Haitii, comuna Șaru Dornei, județul Suceava. Evenimentul va avea loc în apropierea parcării amenajate la fosta carieră, unde accesul cu mașina este permis.

Cu ocazia acestui eveniment, va fi inaugurat un nou ECO-popAS în Parcul Național Călimani, destinat relaxării și conectării cu natura. Printre atracțiile principale se numără o ramă foto pentru capturarea peisajului impresionant al Pietrosului Călimanilor și un balansoar panoramic ce oferă priveliști spectaculoase, ideale pentru fotografii.

Activitățile zilei includ:

  • Tururi ghidate pe poteca tematică Cariera de sulf a Călimanilor, sub îndrumarea rangerilor Parcului Național Călimani.
  • Drumeție pe traseul marcat cu cruce albastră, până la Halda Ilvei, oferind o priveliște uimitoare spre cel mai înalt vârf din Călimani.
  • Prezentări despre istoria exploatării sulfului și recuperarea ecologică post-exploatare.
  • Lecții despre conservare dedicate importanței zâmbrului în cadrul ariei protejate.
  • Degustare de produse locale din Țara Dornelor.

Evenimentul este deschis tuturor celor care doresc să descopere frumusețea Parcului Național Călimani și bogățiile naturale din Țara Dornelor. Organizatorii recomandă vizitatorilor să vină pregătiți cu echipament de munte adecvat.

Această inițiativă face parte din proiectul „ECO-popAS în Țara Dornelor: revitalizarea prin ecoturism a Carierei de Sulf din Parcul Național Călimani”, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, și implementat de Asociația de Ecoturism Țara Dornelor împreună cu Administrația Parcului Național Călimani.

Related Stories

Descoperă

Bucovina, Maramureș și Transilvania sunt preferate de români pentru...

Anul acesta Bucovina și Maramureș au fost printre cele mai căutate destinații de către turiștii români pentru vacanța de Paște, conform studiului Travelminit.ro. Aproximativ 41% dintre respondenții sondajului au ales Maramureș sau Bucovina, cu dorința de a se relaxa, de a participa la slujba de Înviere și de a se bucura de mesele bogate cu preparate locale.

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei: destinații ideale, în perioada...

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei cuprinde 18 obiective incluse în programul de turism cultural „România Atractivă”, cele mai multe dintre ele fiind în județul Suceava.

Unde călătoresc românii de Paște? Diaspora revine acasă, iar...

Anul acesta, în perioada Paștelui, prețul mediu al unui bilet de avion dus-întors a fost de 246 de euro, în creștere cu 14% față de 2024, iar valoarea medie a unei rezervări s-a ridicat la 326 de euro.Cel mai ieftin bilet vândut a fost de 51 de euro, pe ruta Bacău - Roma, iar cel mai scump bilet pentru plecările din România a ajuns la 712 de euro, pe ruta București - Lisabona. În ceea ce privește sosirile în România, cel mai ieftin bilet a fost de 99 de euro, pe ruta Atena - București.

Antalya, orașul cu cele mai multe plaje curate din...

Autoritatea pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA): Pe lângă frumusețea naturală, Antalya îmbină luxul și istoria. Resorturile de cinci stele, spa-urile de top și restaurantele gourmet se află în vecinătatea siturilor antice precum Olympos sau Patara, fosta capitală a Ligii Liciene. Vizitatorii pot explora flacăra eternă Chimera sau ruinele civilizației liciene, îmbogățindu-și experiența cu o incursiune în trecut.

Obiective turistice din Suceava, desemnate castigatoare la competitia Destinatia...

Pe scena Galei au urcat câștigătorii competiției Destinația Anului, un reper în industria turismului autohton, care promoveză anual cele mai atractive și valoroase locuri din țară. Ediția din 2025 a adus în finală 76 de destinații turistice, selectate în urma unui proces riguros de nominalizare. Evaluarea s-a realizat printr-un sistem complex, care a combinat votul publicului, analiza unui juriu de experți, măsurarea brandului turistic printr-o cercetare sociologică și evaluarea arhitecturală și urbanistică a fiecărei destinații.

Programul „România Atractivă”, pe podium la Gala Destinația Anului...

În fiecare an, România își pune în valoare cele mai atractive destinații turistice prin intermediul competiției „Destinația Anului”, care promovează și recunoaște nu doar cele mai îndrăgite obiective din țara noastră, ci și pe cele care s-au remarcat printr-o dezvoltare exemplară și continuă, dar și printr-un mare potențial turistic.

Categorii populare