Muzeul Național al Bucovinei a lansat Ciocolata „Ștefan cel Mare” la 520 de ani de la trecerea în veșnicie a voievodului Moldovei

Anul acesta, la 520 de ani de la trecerea în veșnicie a voievodului Ștefan cel Mare, Muzeul Național al Bucovinei a pregătit pentru publicul său o nouă surpriză.

Este vorba de Ciocolata ȘTEFAN CEL MARE, rețetă creată în colaborare cu partenerul tradițional, PRALIN Group of Companies.

Un sortiment cu ingrediente „puternice” precum personajul căreia îi este dedicată – înveliș de ciocolată amăruie cu cremă de portocale, cu un ambalaj de excepție pe care se regăsește imaginea domnitorului din Sala Sfatului Domnesc de la Suceava, ilustrație realizată chiar de specialiștii Muzeului Național al Bucovinei.

Noul sortiment se alătură ciocolatei Muzeului Național al Bucovinei, care a adus vizitatorilor muzeului, și nu numai, gustul de neuitat al ciocolatei cu lapte, cremă de rom și biscuit crocant, combinat cu un ambalaj elegant personalizat cu însemne și culori specifice identității vizuale a muzeului și ciocolatei cu gust de baladă – CIPRIAN PORUMBESCU, ciocolată cu lapte, cu cremă de cafea și royaltine.

Produse fabricate manual de firma PRALIN CISNĂDIE din Sibiu cu care Muzeul Național al Bucovinei colaborează, sortimentele de ciocolată sunt create după rețete special create pentru muzeul sucevean.

De la magazinul de prezentare al Muzeului de Istorie Suceava, se pot acum achiziționa cele trei sortimente de ciocolată, cât și multe alte produse personalizate ce pot deveni cadouri deosebite pentru cei dragi.

Related Stories

Descoperă

Vola: Tensiunile din Orientul Mijlociu au dus la anularea...

În plin sezon estival, orice perturbare geopolitică se amplifică prin contextul aglomerat din aeroporturi și gradul ridicat de ocupare a zborurilor. Rutele ocolitoare impuse operatorilor duc la creșterea consumului de combustibil, întârzieri în lanț și nevoia de cazare suplimentară pentru echipaje. În același timp, companiile aeriene suportă costuri ridicate pentru compensarea pasagerilor afectați, rerutare, mese și nopți de cazare.

Românii preferă vacanțele cu piscină, mic dejun inclus și...

Accesul la piscină și facilitățile de tip SPA, precum sauna sau jacuzzi-ul, sunt tot mai căutate. Acestea pot crește șansele de rezervare cu până la 40%, în special în cazul sejururilor de weekend, a vacanțelor în cuplu sau a pachetelor de tip wellness. Aceste dotări sporesc nu doar gradul de ocupare, ci și durata medie a șederii.

Tot mai mulți români aleg muntele în sezonul cald,...

Dacă în anii trecuți litoralul domina sezonul estival, în 2025 tot mai mulți turiști își îndreaptă atenția către stațiuni precum Poiana Brașov, Sovata, Băile Tușnad, Borsec sau Vatra Dornei, alegând unități de cazare care îmbină peisajele montane spectaculoase cu confortul unui hotel de 4 stele, piscină interioară sau exterioară și servicii de spa.

Vara 2025: Romanii pot zbura cu mai putin de...

Potrivit datelor Vola, inceputul lunii iunie este momentul ideal pentru romanii care vor sa calatoreasca in Europa cu un buget redus. La polul opus, cea mai scumpa perioada ramane luna august, cand tarifele depasesc 300 de euro

Creștere cu 10% a numărului de turiști români în...

Conform datelor Organizației Germane pentru Turism, Germania este pe locul 3 în preferințele turiștilor români. Între ianuarie și martie 2025, Germania a înregistrat 326.429 de înnoptări din partea turiștilor români, o creștere de 9,6% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai ieftine vacanțe de vară rezervate de români...

Luna iunie domină segmentul vacanțelor accesibile, fiind preferată de turiștii cu bugete de până la 2000 lei. În schimb, cele mai scumpe vacanțe din sezon s-au rezervat în lunile iulie și august, prețul mediu depășind 5000 lei

Categorii populare