Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”, nominalizat la „Destinația Anului”, ediția 2024, la categoria „Atracții cultural-educative”

Toți cei care iubesc Cetatea de Scaun a Sucevei și evenimentele care se organizează aici, sunt invitați să voteze

Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”, eveniment devenit atracție turistică, organizat de Muzeul Național al Bucovinei, de 18 ani încoace, la Cetatea de Scaun a Sucevei, este nominalizat la „Destinația Anului”, ediția 2024, la categoria „Atracții cultural-educative”!

Merităm această distincție și avem nevoie de votul vostru!

Toți cei care ne susțineți, votați-ne aici: https://destinatiaanului.ro/destinatii/voteaza

CUM VOTAȚI? (nu durează mai mult de 15 secunde!!!)

 • Votați cel puțin trei categorii (una, desigur, fiind „Atracții cultural-educative” – Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”) , mergeți la sfârșitul paginii și validați votul!
 • Apoi, mai ai de făcut un pas: Confirmați votul pe mail!
 • Pentru a finaliza votul, trebuie să validați adresa de email.

Iubiți Cetatea de Scaun a Sucevei și evenimentele care se organizează aici? Vă rugăm să ne votați!

Care sunt elementele principale care ne fac câștigători?

 • FESTIVALUL DE ARTĂ MEDIEVALĂ „ŞTEFAN CEL MARE” este cel mai mare Festival Medieval din România, cu peste 500 de artiști participanți! Zeci de trupe se întrec în mânuit spada, turniruri, ateliere de dansuri, prezentări de arme, întreceri cavalerești, demonstrații de forță și îndemânare, întreceri culinare;
 • Din anul 2017 Festivalul de Artă Medievală de la Suceava a devenit internațional, datorită participării diverselor trupe din Serbia, Ucraina, Turcia, Ungaria, Slovacia, Bulgaria și Republica Moldova;
 • O particularitate a Festivalului Medieval de la Suceava o constituie parada cu făclii a trupelor, care se desfășoară în prima seară a festivalului, artiștii deplasându-se, la lăsarea întunericului, pe arterele principale ale municipiului, fiind una dintre cele mai spectaculoase și mai mari parade de acest gen, pe un traseu de aproximativ 7 km;
 • Spectacolele și reconstituirile istorice  din cadrul programului se desfășoară în perimetrul Cetății de Scaun, dând o notă de originalitate evenimentului.

De ce ar trebui un turist să vină, ce are de făcut, văzut?

 • FESTIVALUL DE ARTĂ MEDIEVALĂ „ŞTEFAN CEL MARE” înseamnă4 zile legendare în Cetatea de Scaun a Sucevei, în care invităm publicul să trăiască aievea perioada medievală, cu reconstituiri istorice, oșteni, domni, cavaleri, domniţe, teatru, dansuri, păsări de pradă, lupte cavalerești, turniruri cu cai, prezentări de arme, spectacole cu focuri, horoscop medieval, ghicitori, teatru pentru copii, saltimbanci, ateliere interactive cu invitaţi din ţară şi străinătate, o experiență culturală unică! Menestrelii animă atmosfera, saltimbancii fac giumbușlucuri printre norodul participant îndemnându-i să participe la tot ce se petrece și să intre în atmosfera de poveste;
 • Programul cuprinde câteva zeci de spectacole zilnic (între 40 și 50/zi în anul 2023), publicul putând alege ceea ce îi place, fiecare moment fiind un spectacol de neratat. Spectacolele și reconstituirile istorice sunt susținute de câteva zeci de trupe participante (37 la ediția din 2023) din țară și din străinătate.

Programul este structurat în două părți:

 1. Spectacole DEDICATE COPIILOR: de la ora 10 dimineața până la ora 13: teatru de păpuși, ateliere de caligrafie, ateliere de dansuri, prezentări de arme, prezentare de veșminte și podoabe medievale, întreceri voinicești. Personaje magice îi provoacă să se joace ca în evul mediu.
 2. Spectacole și reconstituiri istorice dedicate publicului de toate vârstele: de la ora 15 până spre miezul nopții
 3. Este cel mai așteptat eveniment cultural, devenit atracție turistică națională și internațională, care are loc an de an în municipiul Suceava, din 2006 până în prezent, la jumătatea lunii august;

Related Stories

Descoperă

ANAT, OMD Județul Constanța alături de parteneri, organizează Mega...

Riviera Românească păstrează trendul ascendent, rezervările pentru primele două luni, față de perioada similară a anului trecut, fiind în medie cu 25% mai mari. Programele "Înscrieri Timpurii" s-au bucurat de un interes major, rezervările pornind încă din toamna anului trecut cu reduceri de până la 60% din tariful pachetelor de bază. La acest lucru au contribuit și voucherele de vacanță a căror valoare în 2023 a fost de aproape două miliarde de lei, 95% dintre acestea fiind deja decontate.

Aplicația România Atractivă, imediat după Booking în topul celor...

Programul România Atractivă include 12 rute turistice tematice care străbat toată țara, cu 275 de obiective de vizitat, care vor fi semnalizate și prin infrastructură rutieră specifică până în anul 2026.

Cum a reușit Sovata să rămână în topul destinațiilor...

Dincolo de resursele naturale pe care turiștii le apreciază aici, Sovata s-a dezvoltat și a reușit să se mențină pe un trend ascendent datorită investițiilor făcute în zonă. Un astfel de exemplu este și Hotel Crystal, în centrul Sovatei, la doar 700 de metri de Lacul Ursu.

Numărul turiștilor români care au călătorit în Germania în...

24% dintre călătoriile în Germania ale românilor în anul 2023 au fost efectuate de locuitori ai Transilvaniei. Moldova și regiunea București au reprezentat 20%, respectiv 18%. 11% au provenit din regiunea Muntenia, 10% din Banat, 8% din Oltenia, 4% din Crișana, 3% din Satu Mare și Maramureș, iar 2% din Dobrogea.

Gala Destinația Anului® 2024 a premiat cele mai atractive...

Municipiul Suceava nu a ajuns nici în top trei destinații care te inspiră. Ținutul Mănăstirilor și Țara Dornelor, au obținut locul 2 la categoriile la care au participat, iar comuna Ciocănești locul a treilea

Se caută „Măcelari de elită” pentru echipa care va...

Măcelarii care se înscriu au posibilitatea să aleagă, în funcție de vârstă și de abilitățile tehnice, una dintre următoarele categorii pentru care să concureze: ucenic măcelar (sub 30 de ani), tânăr măcelar (sub 35 ani) sau maestru măcelar.

Categorii populare