Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”, nominalizat la „Destinația Anului”, ediția 2024, la categoria „Atracții cultural-educative”

Toți cei care iubesc Cetatea de Scaun a Sucevei și evenimentele care se organizează aici, sunt invitați să voteze

Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”, eveniment devenit atracție turistică, organizat de Muzeul Național al Bucovinei, de 18 ani încoace, la Cetatea de Scaun a Sucevei, este nominalizat la „Destinația Anului”, ediția 2024, la categoria „Atracții cultural-educative”!

Merităm această distincție și avem nevoie de votul vostru!

Toți cei care ne susțineți, votați-ne aici: https://destinatiaanului.ro/destinatii/voteaza

CUM VOTAȚI? (nu durează mai mult de 15 secunde!!!)

  • Votați cel puțin trei categorii (una, desigur, fiind „Atracții cultural-educative” – Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”) , mergeți la sfârșitul paginii și validați votul!
  • Apoi, mai ai de făcut un pas: Confirmați votul pe mail!
  • Pentru a finaliza votul, trebuie să validați adresa de email.

Iubiți Cetatea de Scaun a Sucevei și evenimentele care se organizează aici? Vă rugăm să ne votați!

Care sunt elementele principale care ne fac câștigători?

  • FESTIVALUL DE ARTĂ MEDIEVALĂ „ŞTEFAN CEL MARE” este cel mai mare Festival Medieval din România, cu peste 500 de artiști participanți! Zeci de trupe se întrec în mânuit spada, turniruri, ateliere de dansuri, prezentări de arme, întreceri cavalerești, demonstrații de forță și îndemânare, întreceri culinare;
  • Din anul 2017 Festivalul de Artă Medievală de la Suceava a devenit internațional, datorită participării diverselor trupe din Serbia, Ucraina, Turcia, Ungaria, Slovacia, Bulgaria și Republica Moldova;
  • O particularitate a Festivalului Medieval de la Suceava o constituie parada cu făclii a trupelor, care se desfășoară în prima seară a festivalului, artiștii deplasându-se, la lăsarea întunericului, pe arterele principale ale municipiului, fiind una dintre cele mai spectaculoase și mai mari parade de acest gen, pe un traseu de aproximativ 7 km;
  • Spectacolele și reconstituirile istorice  din cadrul programului se desfășoară în perimetrul Cetății de Scaun, dând o notă de originalitate evenimentului.

De ce ar trebui un turist să vină, ce are de făcut, văzut?

  • FESTIVALUL DE ARTĂ MEDIEVALĂ „ŞTEFAN CEL MARE” înseamnă4 zile legendare în Cetatea de Scaun a Sucevei, în care invităm publicul să trăiască aievea perioada medievală, cu reconstituiri istorice, oșteni, domni, cavaleri, domniţe, teatru, dansuri, păsări de pradă, lupte cavalerești, turniruri cu cai, prezentări de arme, spectacole cu focuri, horoscop medieval, ghicitori, teatru pentru copii, saltimbanci, ateliere interactive cu invitaţi din ţară şi străinătate, o experiență culturală unică! Menestrelii animă atmosfera, saltimbancii fac giumbușlucuri printre norodul participant îndemnându-i să participe la tot ce se petrece și să intre în atmosfera de poveste;
  • Programul cuprinde câteva zeci de spectacole zilnic (între 40 și 50/zi în anul 2023), publicul putând alege ceea ce îi place, fiecare moment fiind un spectacol de neratat. Spectacolele și reconstituirile istorice sunt susținute de câteva zeci de trupe participante (37 la ediția din 2023) din țară și din străinătate.

Programul este structurat în două părți:

  1. Spectacole DEDICATE COPIILOR: de la ora 10 dimineața până la ora 13: teatru de păpuși, ateliere de caligrafie, ateliere de dansuri, prezentări de arme, prezentare de veșminte și podoabe medievale, întreceri voinicești. Personaje magice îi provoacă să se joace ca în evul mediu.
  2. Spectacole și reconstituiri istorice dedicate publicului de toate vârstele: de la ora 15 până spre miezul nopții
  3. Este cel mai așteptat eveniment cultural, devenit atracție turistică națională și internațională, care are loc an de an în municipiul Suceava, din 2006 până în prezent, la jumătatea lunii august;

Related Stories

Descoperă

Noaptea Muzeelor la Sate revine pe 6 septembrie 2025

Noaptea Muzeelor la Sate este deschisă tuturor muzeelor și colecțiilor din mediul rural care doresc să participe la această ediție. Organizatorii oferă promovare națională, sprijin în organizarea activităților și includerea în platforma oficială a evenimentului.

Cinci probleme cu care se confruntă pasagerii români atunci...

Cele mai frecvente situații dificile cu care se confruntă românii atunci când călătoresc cu avionul: 1. Call center contra cost și lipsa unui suport real atunci când se întâmpla probleme. 2. Anulari si întârzieri de zbor care afectează constant pasagerii 3. Pierderea bagajelor 4. Situații birocratice care pot costa timp si bani 5. Plata locurilor alăturate chiar si pentru familiile care călătoresc cu copii

Numărul de turiști în luna iunie în scădere cu...

Printre factorii care au influențat scăderea numărului de turiști se numără micșorarea valorii voucherelor de vacanță, de la 1600 de lei la 800 de lei, o măsură resimțită puternic de angajații din sectorul public. La nivel național, pentru luna  iunie 2025, valoarea medie a unui sejur a fost de 1.040 lei, cu  9,5% mai mare față de iunie 2024, când aceasta era de 950 lei. Această creștere este influențată atât de creșterea tarifelor cu 10-15%, cât și de preferința turiștilor pentru servicii superioare calitativ.

Vola: Tensiunile din Orientul Mijlociu au dus la anularea...

În plin sezon estival, orice perturbare geopolitică se amplifică prin contextul aglomerat din aeroporturi și gradul ridicat de ocupare a zborurilor. Rutele ocolitoare impuse operatorilor duc la creșterea consumului de combustibil, întârzieri în lanț și nevoia de cazare suplimentară pentru echipaje. În același timp, companiile aeriene suportă costuri ridicate pentru compensarea pasagerilor afectați, rerutare, mese și nopți de cazare.

Românii preferă vacanțele cu piscină, mic dejun inclus și...

Accesul la piscină și facilitățile de tip SPA, precum sauna sau jacuzzi-ul, sunt tot mai căutate. Acestea pot crește șansele de rezervare cu până la 40%, în special în cazul sejururilor de weekend, a vacanțelor în cuplu sau a pachetelor de tip wellness. Aceste dotări sporesc nu doar gradul de ocupare, ci și durata medie a șederii.

Tot mai mulți români aleg muntele în sezonul cald,...

Dacă în anii trecuți litoralul domina sezonul estival, în 2025 tot mai mulți turiști își îndreaptă atenția către stațiuni precum Poiana Brașov, Sovata, Băile Tușnad, Borsec sau Vatra Dornei, alegând unități de cazare care îmbină peisajele montane spectaculoase cu confortul unui hotel de 4 stele, piscină interioară sau exterioară și servicii de spa.

Categorii populare