Maraton muzical prezentat în edificii istorice și neconvenționale ale Rădăuțiului în cadrul proiectului cultural „Muzică și Istorie în Țara Fagilor”

Proiectul cultural „Muzică și Istorie în Țara Fagilor” se va desfășura în municipiul Rădăuți, în perioada 27 septembrie- 1 octombrie 2023, fiind un proiect cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți, având ca parteneri: Herghelia Rădăuți, Judecătoria Rădăuți, Sinagoga Mare Rădăuți- Asociația Comunitatea Evreilor Rădăuți, Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, fiind susținut de Expo Moto Bucovina și Primăria Municipiului Rădăuți.

Evenimentele propuse în cadrul proiectului vor constitui un maraton muzical prezentat în edificii istorice și neconvenționale ale Rădăuțiului: Casa de Cultură Rădăuți,  Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, Templul Mare Evreiesc din Rădăuți, Hipodromul Hergheliei Rădăuți, Judecătoria Rădăuți și Expo Moto Bucovina.

Proiectul diversifică oferta culturală existentă și lărgește experiența artistică a publicului prin intermediul a șase evenimente, care se vor desfășura conform următorului program:

 Pop…la Hipodrom – Herghelia Rădăuți- 27 septembrie 2023, ora 18

Simona Șerban și Orchestra Casei de Cultură Rădăuți, dirijor Adrian Șerban

 Vechi și Nou – Casa de Cultură Rădăuți, 28 septembrie 2023, ora 19

 Corina Răducanu, Eugen Dumitrescu, Maria Hrițcu, Radu Török (pian la șase și opt mâini)

Expo Moto Blues – Expo Moto Bucovina, 29 septembrie 2023, ora 19

 Blue Monday Ministers

 Legile…Tangoului – Judecătoria Rădăuți, 30 septembrie 2023, ora 19

 Cristi Horia (vioară), Costin Soare (chitară), Iuliana Diaconescu și Alexandru Curcuță (dansatori)

Folclor la Muzeu – Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, 1 octombrie 2023, ora 14

 Ionela Popescu și Orchestra Casei de Cultură Rădăuți, dirijor Adrian Șerban

 Muzică veche în Sinagogă – Templul Mare Evreiesc din Rădăuți, 1 octombrie 2023, ora 18

 Ansamblul de Muzică Veche ,,Anton Pann”

Evenimentele vor fi prezentate de muzicologul Loredana Baltazar, alături de prof. dr. în istorie Daniel Hrenciuc.

               Prin intermediul evenimentelor organizate, proiectul își propune să valorifice artiști locali și artiști de renume care vor  prezenta formule camerale rar întâlnite în zonă: voce, muzicuță și chitară; ansamblu de muzică veche cu instrumente de epocă; pian la șase și opt mâini; vioară și chitară, prin abordarea mai multor genuri muzicale: muzică veche, muzică clasică, blues, tango, muzică pop, folclor. În același timp, se dorește facilitarea accesului la cultură, muzică, istorie și arhitectură, formarea unui public al viitorului familiarizat cu un limbaj muzical divers și atragerea acestuia către spațiile de concert, în cadre încărcate de istoria și tradiția locului.

Accesul la toate evenimentele va fi gratuit!

Related Stories

Descoperă

Travelminit: Românii se pregătesc deja pentru minivacanța de 1...

Potrivit datelor emise de Travelminit.ro, 40% dintre ei vor acum un sejur la munte, 21% dintre ei aleg stațiunile balneoclimaterice, 20% își doresc un concediu pe litoral, 12% vor city-break, pe când 9% sunt în căutarea unei alte destinații, fără să precizeze specificul ei.

Tendințele Sezonului Estival 2024: Turiștii din regiunea Moldova optează...

Tendințe ale sezonului estival 2024: Perioada medie a sejurului este în scădere. Turiștii preferă să efectueze mai multe sejururi mai scurte într-un an, în loc de un singur sejur de 7–10 zile. Astfel, pot vizita mai multe destinații.

Expoziția „Drumul Morilor-prin Bucovina și Schwaben. De la meșteșug...

Expoziția reprezintă o paralelă între instalațiile de tehnică populară din regiunea Schwaben (Germania) și cele din Bucovina, morile fiind de multe ori parte a unui complex industrial împreună cu pive, ferăstraie sau mori de producere a hârtiei, numitorul comun a acestor instalații fiind roata hidraulică.

ATGR & OLD LINE TRAVEL: Peste 60% dintre copiii...

Dintr-un studiu efectuat recent de către un grup de cercetare în domeniul educațional și social, rezultă că peste 60% dintre copiii și tinerii din România aleg să-și petreacă vara în tabere. Aceste date reprezintă o ilustrare semnificativă a preferințelor estivale ale segmentului juvenil la nivel național și a importanței care se acordă experiențelor educaționale și recreative în această perioadă a anului.

Caravana Shakespeare vine la Suceava

Iubitorii de teatru sunt așteptați așadar duminică, 7 aprilie, ora 18:00, în parcarea Iulius Mall, la un spectacol în aer liber, după 6 texte ale lui Wiliam Shakespeare. Intrarea este liberă iar participanții au ocazia să se înscrie într-un concurs care le poate aduce unul dintre cele două weekend-uri în doi, la Festivalul Internațional Shakespeare – Ediția a XIV-a, care va avea loc în perioada 16-26 mai 2024, la Craiova.

20 aprilie la Suceava: se lansează documentarul despre Ilie...

Documentarul este regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu, fiind distribuit de Transilvania Film. Printre producătorii NASTY se numără Cosmin Hodor (HDR Evolution) și Tudor Giurgiu (Libra Films), iar co-producător este Hanka Kastelicová (Vice President & Executive Producers Documentaries HBO EMEA – HBO Max). 

Categorii populare