Maraton muzical prezentat în edificii istorice și neconvenționale ale Rădăuțiului în cadrul proiectului cultural „Muzică și Istorie în Țara Fagilor”

Proiectul cultural „Muzică și Istorie în Țara Fagilor” se va desfășura în municipiul Rădăuți, în perioada 27 septembrie- 1 octombrie 2023, fiind un proiect cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți, având ca parteneri: Herghelia Rădăuți, Judecătoria Rădăuți, Sinagoga Mare Rădăuți- Asociația Comunitatea Evreilor Rădăuți, Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, fiind susținut de Expo Moto Bucovina și Primăria Municipiului Rădăuți.

Evenimentele propuse în cadrul proiectului vor constitui un maraton muzical prezentat în edificii istorice și neconvenționale ale Rădăuțiului: Casa de Cultură Rădăuți,  Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, Templul Mare Evreiesc din Rădăuți, Hipodromul Hergheliei Rădăuți, Judecătoria Rădăuți și Expo Moto Bucovina.

Proiectul diversifică oferta culturală existentă și lărgește experiența artistică a publicului prin intermediul a șase evenimente, care se vor desfășura conform următorului program:

 Pop…la Hipodrom – Herghelia Rădăuți- 27 septembrie 2023, ora 18

Simona Șerban și Orchestra Casei de Cultură Rădăuți, dirijor Adrian Șerban

 Vechi și Nou – Casa de Cultură Rădăuți, 28 septembrie 2023, ora 19

 Corina Răducanu, Eugen Dumitrescu, Maria Hrițcu, Radu Török (pian la șase și opt mâini)

Expo Moto Blues – Expo Moto Bucovina, 29 septembrie 2023, ora 19

 Blue Monday Ministers

 Legile…Tangoului – Judecătoria Rădăuți, 30 septembrie 2023, ora 19

 Cristi Horia (vioară), Costin Soare (chitară), Iuliana Diaconescu și Alexandru Curcuță (dansatori)

Folclor la Muzeu – Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, 1 octombrie 2023, ora 14

 Ionela Popescu și Orchestra Casei de Cultură Rădăuți, dirijor Adrian Șerban

 Muzică veche în Sinagogă – Templul Mare Evreiesc din Rădăuți, 1 octombrie 2023, ora 18

 Ansamblul de Muzică Veche ,,Anton Pann”

Evenimentele vor fi prezentate de muzicologul Loredana Baltazar, alături de prof. dr. în istorie Daniel Hrenciuc.

               Prin intermediul evenimentelor organizate, proiectul își propune să valorifice artiști locali și artiști de renume care vor  prezenta formule camerale rar întâlnite în zonă: voce, muzicuță și chitară; ansamblu de muzică veche cu instrumente de epocă; pian la șase și opt mâini; vioară și chitară, prin abordarea mai multor genuri muzicale: muzică veche, muzică clasică, blues, tango, muzică pop, folclor. În același timp, se dorește facilitarea accesului la cultură, muzică, istorie și arhitectură, formarea unui public al viitorului familiarizat cu un limbaj muzical divers și atragerea acestuia către spațiile de concert, în cadre încărcate de istoria și tradiția locului.

Accesul la toate evenimentele va fi gratuit!

Related Stories

Descoperă

Nume importante din muzică, film, teatru, jurnalism și urbanism...

A unsprezecea ediție a Zilelor Nordului va avea loc la Darabani în perioada 1-4 august. Festivalul va găzdui 50 de evenimente cu 10 trupe și 50 de invitați speciali, precum și evenimente remarcabile precum Maratonul Nordului, Campionatul Mondial de Borș Moldovenesc și Forumul Orașelor Mici din România.

Bibi Touroperator: În plină vară au început rezervările pentru...

Ultimii ani au demonstrat că vânzările tip "Înscrieri Timpurii" sunt un instrument ideal pentru ca turiștii români să-și poată achiziționa din timp, de la agențiile de turism, vacanțe în destinațiile preferate din România, oferte cu 10-20% mai mici față de prețurile standard ale pachetelor turistice.

Vola.ro: cât îi costă pe români să evite aglomerația...

Traficul oprit de pe Valea Oltului afectează tot mai mulți români care au drum spre centrul și vestul țării în perioada aceasta, mai ales că suntem în plin sezon al festivalurilor

Președintele ANAT, Alin Burcea, cere statului român să combată...

Alin Burcea: Se fac cazări în apartamente private, pe Litoral și la munte, și nu se plătește nicio taxă. Pe de altă parte, sunt persoane fizice care organizează grupuri, atât în România, cât și în străinătate, la negru, fără licență, fără brevet, și nu plătesc 1 leu statului român. Propun ca vama să verifice ca fiecare autocar să aibă licență de turism iar ghidul brevet

Japonia a devenit noua destinație îndepărtată ”la modă”

La ora actuală, topul destinațiilor alese de români în Japonia este condus de Kyoto, urmat de ⁠Tokyo, ⁠Nara, ⁠Osaka și ⁠Hiroshima.

Românii preferă în continuare concediile pe litoralul românesc. Ce...

Litoralul românesc rămâne în topul preferințelor turiștilor, cu 55% dintre voturile participanților la studiu. Românii sunt și în căutare de stațiuni montane (47%), de tururi prin țară (46%), dar și de stațiuni balneo (43%).

Categorii populare