Peste 67% dintre români au planuri de călătorie pentru vara aceasta. Care este prețul mediu pentru zborurile din vară și cum pot găsi turiștii bilete mai ieftine?-studiu Vola.ro

  • Potrivit celui mai recent sondaj realizat de Vola.ro, 99% dintre respondenți spun că au în plan o călătorie anul acesta, iar 67% dintre cei aceștia spun că vor pleca în vacanță în următoarele 3 luni.
  • Principalele țări în care își vor petrece românii concediul de vară sunt Spania, Italia, România, Grecia și Marea Britanie, destinații alese de aceștia frecvent pentru sezonul estival.
  • Potrivit datelor emise de Vola.ro, tariful mediu pentru un bilet de avion/pasager vara aceasta este de 222 de euro.
  • 45% din călători au renunțat la achiziția biletului de avion din cauza scumpirilor de la o zi la alta. În prezent, prin intermediul serviciului Blocare preț de la Vola, aceștia pot bloca prețul zborului găsit pentru a-și continua planurile de călătorie, fără teama creșterii de tarif.

Urmează o vară plină de călătorii pentru români, care au ales și în acest an pentru concediul lor destinații din Spania, Italia, România, Grecia sau Marea Britanie, potrivit celui mai recent studiu realizat de agenția de turism online Vola.ro.

83% dintre respondenți vor investi în vacanță cel puțin cât au investit anul trecut, în timp ce 17% dintre ei susțin că, de această dată, vor avea un buget mai mic pentru concediu. O altă schimbare în preferințe comparativ cu anul trecut este și luna de călătorie. Dacă în 2023 aceștia au preferat luna septembrie, anul acesta luna august se află în topul lor.

În același timp, studiul Vola.ro a scos la iveală faptul că zborul anulat rămâne în continuare principala frică a călătorilor români. Tocmai din acest motiv, tot mai mulți apelează acum la serviciile de protejare a călătoriei oferite de Vola.ro, Trip Protect și Fast Refund fiind printre cele populare în rândul lor.

Cum arată planurile de călătorie ale românilor în această vară

Potrivit celui mai recent sondaj realizat de Vola.ro, 67% dintre cei chestionați spun că vor pleca în vacanță în următoarele 3 luni. Cum era de așteptat, în topul preferințelor acestora sunt destinațiile europene, urmate de cele interne. În același timp, 80% dintre ei susțin că vor călători cu avionul, rămânând în continuare mijlocul de transport preferat. Cei mai mulți vor merge în vacanță în familie, spre deosebire de anul trecut, când au călătorit preponderent în cuplu.

Principalele țări în care își vor petrece românii concediul de vară sunt Spania, Italia, România, Grecia și Marea Britanie, destinații alese frecvent de aceștia pentru sezonul estival. Dintre cei care au optat pentru Grecia, se pare că cei mai mulți au ales Salonic, Creta, Corfu și Rodos pentru vacanța lor. În același timp, există și un interes crescut pentru experiențele noi: 40% dintre respondenții la chestionar își doresc să viziteze locuri în care nu au mai fost până acum.

În plus, există și un top 10 al destinațiilor populare pentru vara aceasta: București, Iași, Roma, Milano, Barcelona, Mallorca, Paris, Londra, Malaga și Cluj-Napoca.

Nu în ultimul rând, merită menționat și faptul că românii au rezervat cu mai mult timp înainte de zbor călătoria de vară, semn că pentru acest concediu s-au pregătit cu atenție, analizând opțiunile și prețurile. Peste 50% dintre dintre ei au achiziționat biletele de avion pentru vară cu un avans de peste 90 de zile, astfel încât să profite de prețurile mai mici, în timp ce în primăvară, majoritatea călătorilor au rezervat cu o lună înainte zborurile. De asemenea, durata medie de ședere în timpul sezonului estival este de 9 zile.

Cât costă zborurile pe parcursul verii?

Potrivit datelor emise de Vola.ro, tariful mediu pentru un bilet de avion/pasager vara aceasta este de 222 de euro. Deloc surprinzător, dat fiind că este luna concediilor în România, august este perioada cu cele mai scumpe zboruri, cu un tarif mediu de 246 de euro. Urmează iulie, cu un tarif mediu de 228 de euro, și iunie, o lună mai puțin aglomerată, cu un preț mediu de 194 euro.

Există și câteva recorduri înregistrate de Vola.ro pentru acest sezon: cea mai ieftină rezervare a fost făcută pe ruta Cluj-Napoca – Bruxelles și a costat numai 32 de euro, pentru un pasager, pe când cea mai scumpă rezervare a fost 8.895 de euro, pe ruta București – Seul, pentru 9 pasageri.

În același timp, merită menționat și faptul că, pe Vola.ro, există peste 30 de destinații europene cu oferte de zboruri sub 100 de euro: Milano, Viena, Paris, Pescara, Tirana, Bruxelles și Salonic, cu bilete disponibile la sub 30 de euro, Bologna, Veneția, Budapesta, Zadar, Paphos, Londra, Pisa, cu bilete disponibile la sub 40 de euro, Roma, Catania, Corfu, Skiathos, Bari, Napoli, cu bilete la sub 50 de euro, Istanbul, Basel, Chania, Valencia, Torino, Oslo, Alghero, Barcelona, Madrid, Atena, Nisa, Hamburg, Geneva, Antalya, Birmingham, Frankfurt, cu bilete la sub 100 de euro.

În ce privește bugetul alocat biletelor de avion, peste jumătate din respondenți (52%) sunt dispuși să cheltuiască între 100-300 de euro de persoană, în timp ce 35% vor opta pentru bilete ce nu depășesc 100 euro.

Cum își pot rezerva românii cele mai ieftine bilete de avion vara aceasta?

Dat fiind că cei mai mulți români au în plan cel puțin o vacanță vara aceasta, este important ca aceștia să știe că sunt câteva trucuri care îi pot ajuta să găsească bilete la un preț mai bun. Un prim aspect ține de data achiziționării biletelor: în general, vor obține un tarif mai mic dacă rezervă zborul în avans față de data călătoriei, de regulă, cu peste 21 de zile înainte de plecare.

De asemenea, potrivit datelor Vola.ro, marțea rămâne cea mai bună zi pentru achiziția biletelor de avion. În același timp, contează enorm și timpul petrecut la destinație: specialiștii recomandă minimum 3 nopți de ședere la destinație. Pentru intervalele mai scurte de vacanță, prețurile pot fi mai mari.

Bineînțeles, trebuie luată în considerare și destinația sau, mai bine spus, aeroportul de aterizare la destinație. Este bine știut faptul că aeroporturile mai mari și mai aglomerate au și taxe mai mari, ceea ce duce la o creștere a prețului total al biletului de avion. Tocmai din acest motiv, pentru un tarif mai mic, e recomandat, acolo unde există posibilitatea, să se zboare spre aeroporturile mai mici, din orașele de lângă capitalele europene, de exemplu.

Nu în ultimul rând, o altă soluție prietenoasă cu bugetul ar putea fi alegerea unor zboruri combinate. De multe ori, un zbor direct către o destinație pentru care există cerere mare poate fi mai scump, în special dacă există un număr limitat de zboruri către acel loc. În acest caz, zborurile cu escală pot fi o opțiune de luat în calcul, mai ales dacă escalele sunt scurte, de maximum 2-3 ore.

Blocare preț, serviciul pe care românii îl consideră important în momentul planificării călătoriei

Potrivit sondajului Vola.ro, 45% dintre români renunță la achiziționarea biletelor de avion din cauza scumpirii acestora de la o zi la alta, în timp ce 81% dintre ei sunt de părere că e importantă opțiunea de a putea bloca tariful. De asemenea, 83% dintre ei susțin că vor opta pentru un astfel de serviciu în viitor.

În acest context, Vola.ro a lansat, alături de produsele-hit lansate în cei 17 ani de activitate, și noul serviciu de Blocare preț. Așa cum îi spune și numele, acesta garantează blocarea tarifului de zbor timp de trei zile, astfel încât clienții să-și poată continua planurile de călătorie fără teama scumpirilor. Într-o piață dinamică, în care prețurile cresc de la o zi la alta, în special pe măsură ce ne apropiem de sezonul estival, o astfel de inițiativă a fost primită cu entuziasm de public.

Iar asta nu e tot: în pragul sezonului estival Vola.ro a lansat și campania de vară Vola Vola La La, prin care activează refrenul călătoriilor fericite și fără griji. Inspirată de clasicul italian, „Sarà perché ti amo” de Ricchi e Poveri devine coloana sonoră a unui sezon plin de călătorii ce aduc bucuria și relaxarea caracteristice verilor mediteraneene. .

Related Stories

Descoperă

Noaptea Muzeelor la Sate dă startul înscrierilor pentru a...

Ediția din acest an va avea loc pe 31 august și promite sute de prezentări culturale și proiecte educative organizate în satele și comunele din întreaga țară. Evenimentul, un proiect fără precedent în spațiul cultural european, își propune să aducă în prim-plan patrimoniul uitat sau abandonat și să sporească alfabetizarea culturală a copiilor și tinerilor din comunitățile rurale.

Fine dining-ul din România, printre cele mai accesibile din...

Promovarea localurilor și a chefilor pe scena internațională e un criteriu esențial pentru a deveni mai vizibili și pentru a-i face curioși pe criticii culinari din afară și pe inspectorii Michelin. Investiția în meniu și design, și trainingul de personal sunt alte aspecte importante în acest sens. Mai apoi, fiecare stea Michelin vine la pachet cu un adaos semnificativ la prețurile din meniu, deci e nevoie de clienți dispuși să plătească acei bani pentru experiențe culinare de înaltă calitate. 

Cum arata profilul romanilor care merg la SPA în...

Printre activitatile preferate de romani atunci cand merg in vacanta se numara si mersul la SPARomanii aleg masaje, impachetari sau tratamente specifice atunci cand se cazeaza la un hotel cu centru wellnessStresul, durerile musculare, recuperarea post-operatorie, in topul afectiunilor pe care romanii incearca sa le trateze la SPA

Județul Suceava, locul unde statul moldovean a fost înființat...

Obiective de patrimoniu din Suceava și poveștile lor se regăsesc din acest an în programul național de turism cultural România Atractivă;Suceava se află în top 5 județe ca număr de obiective incluse în program;Jurnaliști și creatori de conținut au făcut singuri untul într-o gospodărie tradițională din Bucovina și au admirat satul-muzeu Ciocănești;Statul moldovean a fost înființat de două ori, iar istoria începuturilor Moldovei este chiar mai interesantă decât legendele;Cea mai veche biserică de lemn din România se află în cimitirul de la Putna și se presupune că a fost mutată de la Volovăț într-o singură noapte.

Cum va arăta sezonul estival în 2024? Prețul mediu...

Prețul mediu pentru un sejur de două persoane, două nopți, pentru litoralul românesc, este de 1.004 lei. La munte, prețurile medii sunt comparabile cu cele de la mare: 990 de lei pentru un sejur pentru două persoane, două nopți. Nu în ultimul rând, în destinațiile balneare, prețul mediu pentru un sejur de două nopți este de 893 de lei.

Primul ghid dedicat investitorilor în domeniul hotelier lansat de...

Pentru ca un business hotelier să-și maximizeze șansele de reușită, elementele esențiale de luat în calcul și explicate în ghid sunt legate atât de o succesiune completă și corectă a activităților de dezvoltare, dar și de necesitatea ca investitorii să aibă alături specialiști care să le ofere informații și soluții profesionale la momentul potrivit, astfel încât să poată lua cele mai bune decizii.

Categorii populare