Vola.ro: cât îi costă pe români să evite aglomerația și să zboare direct către orașele din centrul și vestul țării, cât timp Valea Oltului este închisă?

  • Autoritățile au anunțat că DN 7 (Valea Oltului) va fi închis din 8 iulie până în 9 august în intervalul 6:00 – 22:00 și au precizat că există mai multe rute ocolitoare disponibile.
  • Au crescut căutările de zboruri din București spre marile orașe ale țării, în special spre Cluj, Oradea și Baia Mare.
  • Tariful mediu al zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului este de 157 de euro.

Traficul oprit de pe Valea Oltului afectează tot mai mulți români care au drum spre centrul și vestul țării în perioada aceasta, mai ales că suntem în plin sezon al festivalurilor la Cluj. Autoritățile au anunțat că DN 7 (Valea Oltului) va fi închis din 8 iulie până în 9 august în intervalul 6:00 – 22:00 și au precizat că există mai multe rute ocolitoare disponibile, însă aceste restricții au dus la supraaglomerarea drumurilor alternative, șoferii semnalând numeroase ambuteiaje pe DN1.

În același timp, odată cu acest anunț, au crescut căutările de zboruri pe rutele interne, companiile aeriene oferind o alternativă pentru cei care nu vor să piardă timpul în aglomerația din trafic. Potrivit agenției de turism online Vola.ro, căutările de zboruri Din București spre orașe precum Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Brașov sau Baia Mare au crescut cu până la 68% după 8 iulie.

Ce opțiuni au românii care vor să călătorească luna aceasta în țară?

Traficul îngreunat a devenit o problemă pentru cei care au drumuri de făcut în țară în iulie și august, mai ales că este perioada în care se întâmplă și cele două mari festivaluri de muzică din România: Electric Castle și Untold, ambele în județul Cluj.

În acest context, nu este de mirare că au crescut căutările de zboruri din București spre marile orașe ale țării, în special spre Cluj, Oradea și Baia Mare.

Merită precizat și faptul că anul acesta, spre deosebire de vara lui 2023, portofoliul de rute interne s-a diversificat acum, ceea ce înseamnă că românii se pot baza pe o acoperire națională mai bună a zborurilor spre toate zonele de interes ale țării.

Interesantă este și dinamica zborurilor din afara țării către orașele românești: doar Oradea, unul dintre orașele românești favorite pentru un city break, și Cluj-Napoca înregistrează o creștere a numărului de rezervări în această perioadă, o dovadă în plus a faptului că festivalurile verii au adus un număr mare de turiști din afară.

Cât costă zborurile interne în această vară?

Pentru zborurile de la începutul lunii iulie și până la jumătatea lui august, tariful mediu al zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului este de 157 de euro. Prețurile zborurilor spre Cluj-Napoca pornesc de la 116 euro, cele spre Oradea, de la 130 de euro, cele spre Satu Mare, de la 131 de euro, iar cele spre Baia Mare, de la 149 euro.

Anul acesta, biletele spre Cluj-Napoca sunt cu 10% mai ieftine decât anul trecut, în exact aceeași perioadă.

„Cei care vor să evite orele pierdute și blocajele din trafic au opțiunea zborurilor interne, încă există locuri disponibile pentru toate destinațiile din România. Pentru Sibiu și Brașov nu există încă zboruri directe din București, însă pentru celelalte orașe există suficiente variante din care pot alege. În momentul de față, prețurile sunt stabile, dar ne așteptăm la fluctuații de tarif pe măsură ce va crește cererea specifică perioadelor de festival‟, spune Claudia Tocilă, Marketing Manager Vola.ro.

Related Stories

Descoperă

Bucovina, Maramureș și Transilvania sunt preferate de români pentru...

Anul acesta Bucovina și Maramureș au fost printre cele mai căutate destinații de către turiștii români pentru vacanța de Paște, conform studiului Travelminit.ro. Aproximativ 41% dintre respondenții sondajului au ales Maramureș sau Bucovina, cu dorința de a se relaxa, de a participa la slujba de Înviere și de a se bucura de mesele bogate cu preparate locale.

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei: destinații ideale, în perioada...

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei cuprinde 18 obiective incluse în programul de turism cultural „România Atractivă”, cele mai multe dintre ele fiind în județul Suceava.

Unde călătoresc românii de Paște? Diaspora revine acasă, iar...

Anul acesta, în perioada Paștelui, prețul mediu al unui bilet de avion dus-întors a fost de 246 de euro, în creștere cu 14% față de 2024, iar valoarea medie a unei rezervări s-a ridicat la 326 de euro.Cel mai ieftin bilet vândut a fost de 51 de euro, pe ruta Bacău - Roma, iar cel mai scump bilet pentru plecările din România a ajuns la 712 de euro, pe ruta București - Lisabona. În ceea ce privește sosirile în România, cel mai ieftin bilet a fost de 99 de euro, pe ruta Atena - București.

Antalya, orașul cu cele mai multe plaje curate din...

Autoritatea pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA): Pe lângă frumusețea naturală, Antalya îmbină luxul și istoria. Resorturile de cinci stele, spa-urile de top și restaurantele gourmet se află în vecinătatea siturilor antice precum Olympos sau Patara, fosta capitală a Ligii Liciene. Vizitatorii pot explora flacăra eternă Chimera sau ruinele civilizației liciene, îmbogățindu-și experiența cu o incursiune în trecut.

Obiective turistice din Suceava, desemnate castigatoare la competitia Destinatia...

Pe scena Galei au urcat câștigătorii competiției Destinația Anului, un reper în industria turismului autohton, care promoveză anual cele mai atractive și valoroase locuri din țară. Ediția din 2025 a adus în finală 76 de destinații turistice, selectate în urma unui proces riguros de nominalizare. Evaluarea s-a realizat printr-un sistem complex, care a combinat votul publicului, analiza unui juriu de experți, măsurarea brandului turistic printr-o cercetare sociologică și evaluarea arhitecturală și urbanistică a fiecărei destinații.

Programul „România Atractivă”, pe podium la Gala Destinația Anului...

În fiecare an, România își pune în valoare cele mai atractive destinații turistice prin intermediul competiției „Destinația Anului”, care promovează și recunoaște nu doar cele mai îndrăgite obiective din țara noastră, ci și pe cele care s-au remarcat printr-o dezvoltare exemplară și continuă, dar și printr-un mare potențial turistic.

Categorii populare