Vola.ro: cât îi costă pe români să evite aglomerația și să zboare direct către orașele din centrul și vestul țării, cât timp Valea Oltului este închisă?

  • Autoritățile au anunțat că DN 7 (Valea Oltului) va fi închis din 8 iulie până în 9 august în intervalul 6:00 – 22:00 și au precizat că există mai multe rute ocolitoare disponibile.
  • Au crescut căutările de zboruri din București spre marile orașe ale țării, în special spre Cluj, Oradea și Baia Mare.
  • Tariful mediu al zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului este de 157 de euro.

Traficul oprit de pe Valea Oltului afectează tot mai mulți români care au drum spre centrul și vestul țării în perioada aceasta, mai ales că suntem în plin sezon al festivalurilor la Cluj. Autoritățile au anunțat că DN 7 (Valea Oltului) va fi închis din 8 iulie până în 9 august în intervalul 6:00 – 22:00 și au precizat că există mai multe rute ocolitoare disponibile, însă aceste restricții au dus la supraaglomerarea drumurilor alternative, șoferii semnalând numeroase ambuteiaje pe DN1.

În același timp, odată cu acest anunț, au crescut căutările de zboruri pe rutele interne, companiile aeriene oferind o alternativă pentru cei care nu vor să piardă timpul în aglomerația din trafic. Potrivit agenției de turism online Vola.ro, căutările de zboruri Din București spre orașe precum Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Brașov sau Baia Mare au crescut cu până la 68% după 8 iulie.

Ce opțiuni au românii care vor să călătorească luna aceasta în țară?

Traficul îngreunat a devenit o problemă pentru cei care au drumuri de făcut în țară în iulie și august, mai ales că este perioada în care se întâmplă și cele două mari festivaluri de muzică din România: Electric Castle și Untold, ambele în județul Cluj.

În acest context, nu este de mirare că au crescut căutările de zboruri din București spre marile orașe ale țării, în special spre Cluj, Oradea și Baia Mare.

Merită precizat și faptul că anul acesta, spre deosebire de vara lui 2023, portofoliul de rute interne s-a diversificat acum, ceea ce înseamnă că românii se pot baza pe o acoperire națională mai bună a zborurilor spre toate zonele de interes ale țării.

Interesantă este și dinamica zborurilor din afara țării către orașele românești: doar Oradea, unul dintre orașele românești favorite pentru un city break, și Cluj-Napoca înregistrează o creștere a numărului de rezervări în această perioadă, o dovadă în plus a faptului că festivalurile verii au adus un număr mare de turiști din afară.

Cât costă zborurile interne în această vară?

Pentru zborurile de la începutul lunii iulie și până la jumătatea lui august, tariful mediu al zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului este de 157 de euro. Prețurile zborurilor spre Cluj-Napoca pornesc de la 116 euro, cele spre Oradea, de la 130 de euro, cele spre Satu Mare, de la 131 de euro, iar cele spre Baia Mare, de la 149 euro.

Anul acesta, biletele spre Cluj-Napoca sunt cu 10% mai ieftine decât anul trecut, în exact aceeași perioadă.

„Cei care vor să evite orele pierdute și blocajele din trafic au opțiunea zborurilor interne, încă există locuri disponibile pentru toate destinațiile din România. Pentru Sibiu și Brașov nu există încă zboruri directe din București, însă pentru celelalte orașe există suficiente variante din care pot alege. În momentul de față, prețurile sunt stabile, dar ne așteptăm la fluctuații de tarif pe măsură ce va crește cererea specifică perioadelor de festival‟, spune Claudia Tocilă, Marketing Manager Vola.ro.

Related Stories

Descoperă

Gala Turismului „Descoperă Nord-Est” – Cel mai mare eveniment...

Gala, devenită deja o tradiție, reprezintă un punct de întâlnire pentru actorii din domeniul turismului și patrimoniului cultural, incluzând reprezentanți ai HORECA, administrației publice locale, instituțiilor de cultură, mediului academic, precum și mass-media națională și regională. Scopul principal al evenimentului este de a dezvolta parteneriate și de a crește atractivitatea turistică a regiunii Nord-Est.

România a fost ”Regina Balului” la târgul internațional de...

De Ziua Națională a României, 1 decembrie, un mesaj festiv „La mulți ani, România!” a fost difuzat pe panourile digitale din centrul Varșoviei dar și al Cracoviei, parte dintr-o campanie amplă de promovare a turismului românesc, desfășurată în Polonia între 16 noiembrie și 15 decembrie 2024

A început competiția anuală „Amintiri Gustoase” derulată pe social...

91 de premii sunt puse în joc pentru participanții la ediția din acest an a concursului „Amintiri Gustoase”, iar cei mai buni 100 de concurenți vor fi invitați la evenimentul de o zi în care vor face repetiții pentru masa de Crăciun împreună cu unele dintre cele mai plăcute și pricepute personalități din domeniul gastronomiei din România.

Agențiile de turism își promovează ofertele speciale la Târgul...

Pentru sărbătorile de iarnă, vizitatorii pot alege experiențe autentice dintr-o varietate de destinații locale, precum Bucovina și Maramureș, sejururi în stațiuni montane: Călimănești, Predeal, Sinaia sau Poiana Brașov, dar și escapade liniștite în Buzău, Sibiu și Hunedoara.

Se lansează prima asociație dedicată femeilor din transport și...

WTTA - Women in Transport and Tourism Association (Asociația Femeilor din Transport și Turism) este prima asociație românească și internațională fondată cu scopul de a sprijini, conecta și inspira femeile cu cariere excepționale din sectoarele transportului și turismului.

Destinația Anului lansează a cincea ediție și invită românii...

Destinația Anului este mai mult decât o competiție: este cea mai mare acțiune de promovare a destinațiilor din România către români, este o inițiativă de formare și promovare a expertizei în domeniul managementului de destinație, un proiect care inspiră și redefinește obiectivele acestui domeniu.

Categorii populare