Ediția a 7-a a competiției de alergare montană “Hit The Egg – Oușoru Challenge” la Vatra Dornei

Duminică, 18 august 2024, Vatra Dornei va găzdui ediția a 7-a a competiției de alergare montană “Hit The Egg – Oușoru Challenge”, organizată de Asociația RoMontana cu sprijinul municipalității Vatra Dornei și a numeroși sponsori și parteneri.

Peste 250 de sportivi, atât profesioniști, cât și amatori, sunt așteptați să participe la probele de maraton (42 km), semi-maraton (24 km) și cross (10 km), pe traseele ce duc către vârful Oușoru. Organizatorii au pregătit și o cursă specială pentru copii, pe o distanță de aproximativ 1,5 km. La buna desfășurare a evenimentului vor contribui peste 50 de voluntari. Maratonul face parte din Circuitul Carpaților.

“Hit The Egg – Oușoru Challenge” este un concurs de alergare montană desfășurat în Munții Suhard, cu punctul de plecare din zona platoului Runc din Vatra Dornei. Scopul competiției este de a sprijini dezvoltarea turismului activ în Țara Dornelor, promovând mișcarea în aer liber și un mod de viață sănătos. Participanții sunt încurajați să contribuie cu hrană sau alte produse, care vor fi donate adăpostului de câini fără stăpân din Vatra Dornei.

Înscrierile sunt deschise până pe 17 august și se fac exclusiv online. Detalii suplimentare despre eveniment și programul complet pot fi găsite pe site-ul www.hte.run.

„Ne-am dorit ca acest concurs să devină o tradiție, să punem Vatra Dornei și Bucovina pe harta competițiilor de alergare montană și să contribuim la consolidarea destinației turistice Țara Dornelor. Ne bucurăm că am ajuns deja la ediția a 7-a și ne dorim să continuăm. Vă invităm să participați în număr cât mai mare, pentru a alerga, a susține sportivii, a face o tură cu bicicleta sau pur și simplu a vă bucura de natură, socializare și muzică bună. În program avem și probe sportive sau activități interactive pentru copii. Competițiile de alergare montană contribuie la dezvoltarea durabilă a teritoriului prin promovarea turismului activ și ecoturismului, având implicații economice și sociale pozitive asupra comunităților montane”, a declarat Radu-Adrian Rey, organizator și președinte al Asociației RoMontana.

Related Stories

Descoperă

Bucovina, Maramureș și Transilvania sunt preferate de români pentru...

Anul acesta Bucovina și Maramureș au fost printre cele mai căutate destinații de către turiștii români pentru vacanța de Paște, conform studiului Travelminit.ro. Aproximativ 41% dintre respondenții sondajului au ales Maramureș sau Bucovina, cu dorința de a se relaxa, de a participa la slujba de Înviere și de a se bucura de mesele bogate cu preparate locale.

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei: destinații ideale, în perioada...

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei cuprinde 18 obiective incluse în programul de turism cultural „România Atractivă”, cele mai multe dintre ele fiind în județul Suceava.

Unde călătoresc românii de Paște? Diaspora revine acasă, iar...

Anul acesta, în perioada Paștelui, prețul mediu al unui bilet de avion dus-întors a fost de 246 de euro, în creștere cu 14% față de 2024, iar valoarea medie a unei rezervări s-a ridicat la 326 de euro.Cel mai ieftin bilet vândut a fost de 51 de euro, pe ruta Bacău - Roma, iar cel mai scump bilet pentru plecările din România a ajuns la 712 de euro, pe ruta București - Lisabona. În ceea ce privește sosirile în România, cel mai ieftin bilet a fost de 99 de euro, pe ruta Atena - București.

Antalya, orașul cu cele mai multe plaje curate din...

Autoritatea pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA): Pe lângă frumusețea naturală, Antalya îmbină luxul și istoria. Resorturile de cinci stele, spa-urile de top și restaurantele gourmet se află în vecinătatea siturilor antice precum Olympos sau Patara, fosta capitală a Ligii Liciene. Vizitatorii pot explora flacăra eternă Chimera sau ruinele civilizației liciene, îmbogățindu-și experiența cu o incursiune în trecut.

Obiective turistice din Suceava, desemnate castigatoare la competitia Destinatia...

Pe scena Galei au urcat câștigătorii competiției Destinația Anului, un reper în industria turismului autohton, care promoveză anual cele mai atractive și valoroase locuri din țară. Ediția din 2025 a adus în finală 76 de destinații turistice, selectate în urma unui proces riguros de nominalizare. Evaluarea s-a realizat printr-un sistem complex, care a combinat votul publicului, analiza unui juriu de experți, măsurarea brandului turistic printr-o cercetare sociologică și evaluarea arhitecturală și urbanistică a fiecărei destinații.

Programul „România Atractivă”, pe podium la Gala Destinația Anului...

În fiecare an, România își pune în valoare cele mai atractive destinații turistice prin intermediul competiției „Destinația Anului”, care promovează și recunoaște nu doar cele mai îndrăgite obiective din țara noastră, ci și pe cele care s-au remarcat printr-o dezvoltare exemplară și continuă, dar și printr-un mare potențial turistic.

Categorii populare