Ediția a 7-a a competiției de alergare montană “Hit The Egg – Oușoru Challenge” la Vatra Dornei

Duminică, 18 august 2024, Vatra Dornei va găzdui ediția a 7-a a competiției de alergare montană “Hit The Egg – Oușoru Challenge”, organizată de Asociația RoMontana cu sprijinul municipalității Vatra Dornei și a numeroși sponsori și parteneri.

Peste 250 de sportivi, atât profesioniști, cât și amatori, sunt așteptați să participe la probele de maraton (42 km), semi-maraton (24 km) și cross (10 km), pe traseele ce duc către vârful Oușoru. Organizatorii au pregătit și o cursă specială pentru copii, pe o distanță de aproximativ 1,5 km. La buna desfășurare a evenimentului vor contribui peste 50 de voluntari. Maratonul face parte din Circuitul Carpaților.

“Hit The Egg – Oușoru Challenge” este un concurs de alergare montană desfășurat în Munții Suhard, cu punctul de plecare din zona platoului Runc din Vatra Dornei. Scopul competiției este de a sprijini dezvoltarea turismului activ în Țara Dornelor, promovând mișcarea în aer liber și un mod de viață sănătos. Participanții sunt încurajați să contribuie cu hrană sau alte produse, care vor fi donate adăpostului de câini fără stăpân din Vatra Dornei.

Înscrierile sunt deschise până pe 17 august și se fac exclusiv online. Detalii suplimentare despre eveniment și programul complet pot fi găsite pe site-ul www.hte.run.

„Ne-am dorit ca acest concurs să devină o tradiție, să punem Vatra Dornei și Bucovina pe harta competițiilor de alergare montană și să contribuim la consolidarea destinației turistice Țara Dornelor. Ne bucurăm că am ajuns deja la ediția a 7-a și ne dorim să continuăm. Vă invităm să participați în număr cât mai mare, pentru a alerga, a susține sportivii, a face o tură cu bicicleta sau pur și simplu a vă bucura de natură, socializare și muzică bună. În program avem și probe sportive sau activități interactive pentru copii. Competițiile de alergare montană contribuie la dezvoltarea durabilă a teritoriului prin promovarea turismului activ și ecoturismului, având implicații economice și sociale pozitive asupra comunităților montane”, a declarat Radu-Adrian Rey, organizator și președinte al Asociației RoMontana.

Related Stories

Descoperă

ANAT cere numirea unui secretar de stat din industria...

ANAT: Turismul românesc se confruntă cu multiple probleme care necesită o abordare pragmatică și bine informată. Doar o persoană cu experiență directă în industrie poate înțelege nevoile reale ale agenților economici care își desfășoară activitatea în turism și HORECA, ale investitorilor și ale celorlalți actori implicați. Numirea unui lider din afara acestui domeniu riscă să perpetueze o lipsă de direcție și să compromită potențialul turismului de a deveni un motor economic major.

Suceava atrage turiști și prin Piața Volantă: Un loc...

Președintele Asociației „Gustă din Bucovina”, Alexandru Andrieș spune că din ce în ce mai mulți turiști vin să descopere dacă realitatea reflectă ceea ce văd în materialele video de promovare: „Curiozitatea îi ghidează să afle: chiar e așa ca în video-uri? Cu degustări, ceai, povești cu producători și o atmosferă autentică? Și da, pleacă zâmbind și încântați.”

Gheorghe Fodoreanu, fost președinte ANAT: Turismul românesc ar fi...

Fodoreanu: Schimbările aduse de aderarea totală la spațiul Schengen reprezintă o oportunitate majoră pentru turismul de circuite cu autocare, facilitând accesul turiștilor din țările central europene, pentru care distanțele pentru Maramureș, Bucovina, Transilvania, Delta Dunării, litoralul și București devin accesibile

După ce zeci de turiști au fost înșelați cu...

Alin Burcea, președinte ANAT: Turiștii trebuie să cumpere numai de la agenții de turism licențiate, pentru că astfel sunt protejați conform legislației în vigoare. Amatorii de chilipiruri au mari șanse să fie păgubiți

Cum se autosabotează turismul românesc: MEAT și Ministerul Finanțelor...

Alin Burcea, președintele ANAT: Este incredibil cum Ministerul Economiei și Ministerul Finanțelor își arată incapacitatea de a găsi soluții, deși există temei legal pentru a finanța participarea României la târgurile internaționale. Nu lipsa bugetului este problema reală, ci lipsa de voință și de implicare. Dacă ar exista un minim efort și responsabilitate din partea celor care gestionează aceste decizii, România nu ar fi pusă în această situație rușinoasă. Absența noastră de la aceste târguri echivalează cu un sabotaj deliberat al turismului românesc și al eforturilor noastre de a ne promova ca destinație pe plan internațional

„Destinația Anului” dezvăluie destinațiile calificate în competiția care celebrează...

În competiție s-au calificat 167 de destinații turistice în categoriile orașe care te inspiră, stațiuni balneo-climaterice, tărâmuri fermecate, sate de poveste, distracție și aventură, cultură și educație

Categorii populare