Vola.ro: românii pleacă în city-break în vacanța de Sfânta Maria. Care sunt destinațiile cu cele mai ieftine zboruri?

  • Conform Vola.ro, în topul țărilor spre care s-au făcut cele mai multe rezervări de zboruri în perioada minivacanței de Sfânta Maria se află Italia, România, Grecia, Marea Britanie și Franța.
  • Prețul mediu pentru un bilet de avion în august 2024 este de 167 de euro, cu 10% mai ieftin față de 2023, când prețul mediu a fost de 185 de euro.
  • Șederea medie la destinație pentru cei care călătoresc între 15 și 18 august este de 3.49 zile, ceea ce înseamnă că cei mai mulți s-au orientat spre city-break-uri în minivacanță.

Românii se pregătesc pentru ultima minivacanță din această vară, cea de Sfânta Maria, care va avea loc în perioada 15-18 august. Prin urmare, cei mai mulți dintre ei vor profita de zilele libere pentru a merge într-un city-break în Europa: potrivit datelor emise de agenția de turism online Vola.ro, în topul țărilor spre care s-au făcut cele mai multe rezervări de zboruri se află Italia, România, Grecia, Marea Britanie și Franța.

În același timp, merită precizat faptul că august este în mod tradițional luna de concediu în toată Europa, astfel că, cel mai probabil, zonele cele mai populare vor fi mai aglomerate decât de obicei. Ca alternative, românii s-au orientat și către destinații mai puțin populare în acest sezon: Varșovia, Amsterdam, Munchen, Budapesta.

Minivacanța de Sf. Maria: unde vor călători turiștii români?

Conform Vola.ro, 88% dintre zborurile înregistrate pe platformă în perioada 15-18 august 2024 sunt cu plecare din România, o dovadă a faptului că românii vor profita de zilele libere pentru a merge într-un scurt sejur. De altfel, șederea medie la destinație pentru cei care călătoresc în această perioadă este de 3.49 zile, ceea ce înseamnă că cei mai mulți s-au orientat spre city-break-uri în minivacanța de Sfânta Maria.

În ceea ce privește aeroportul de origine, așa cum era de așteptat, aeroportul Henri Coandă (Otopeni) rămâne cel mai folosit de către români, cu cele mai multe zboruri gestionate în perioada minivacanței de Sfânta Maria. De asemenea, 44% dintre rezervările de zboruri au fost făcute cu mai puțin de 30 de zile înainte de data plecării.

La capitolul destinații, deloc surprinzător, Italia se află din nou în topul preferințelor românilor, alături de Grecia, Marea Britanie și Franța, state alese frecvent de aceștia pentru petrecerea concediului de vară.

Atunci când vine vorba despre orașele populare pentru un city-break în august, opțiunile românilor sunt: Londra, cu 7.25% din totalul zborurilor, Paris, cu 6.52%, Milano, cu 5.8%, Atena și Napoli, cu 5.07% fiecare.

Cât costă biletele de avion în perioada minivacanței de Sfânta Maria?

La capitolul tarife, anul acesta a avut loc o schimbare interesantă: prețul mediu pentru un bilet de avion în august este de 167 de euro, cu 10% mai ieftin față de 2023, când prețul mediu era de 185 de euro.

Cel mai ieftin bilet cu plecare din România a fost de 83 de euro, pe ruta București – Milano, pe când cel mai scump a fost de 810 euro, pe ruta București – Billund. Tariful mediu pentru un singur pasager pentru 15-18 august este de 251 de euro, acesta fiind influențat și de perioada minivacanței, când cererea de zboruri este semnificativ mai mare și, în consecință, și prețurile cresc. Prin comparație, tariful mediu al lunii august este cu aproape 100 de euro mai mic.

Totodată, prețurile biletelor variază de la o companie aeriană la alta, în funcție de profilul lor: prețul mediu în august este de 115 euro la Ryanair, de 138 de euro la Wizz Air, de 207 euro la Tarom, de 186 euro la HiSky, de 383 de euro la Lufthansa, de 175 de euro la Austrian Airlines, de 229 euro la Aegean și de 457 euro la Turkish.

În august, cele mai multe zboruri cu plecare din București sunt către Roma, Londra, Milano, Paris și Veneția. Din Cluj-Napoca, cel mai des se va zbura spre Paris, Milano, București, Barcelona și Bruxelles. Din Iași, zborurile din august sunt în special către Bruxelles, Paris, Ibiza, Bologna și Londra. La nivel general, în august, din România se va zbura către următoarele cinci orașe: Paris, Roma, Londra, Milano, Bruxelles, destinații alese în mod frecvent de turiști pentru city-break-urile lor.

Nu în ultimul rând, la capitolul bagaje, cel de mână adăugat la biletul de avion costă în medie 32 de euro și este ales frecvent de către turiști în timp ce un bagaj de cală costă, în medie, 92 de euro.

Related Stories

Descoperă

Ecourile muzicii românești, prin acordurile chitarelor, vor răsuna într-un...

Duo Kitharsis va deveni liant muzical dintre publicul bucovinean, muzica românească și decorul industrial contemporan al Fabricii Zada din Horodnic de Jos, duminică, 22.09.2024, începând cu ora 19, în cadrul celui de-al treilea concert al proiectului cultural Fabrik Fest, Romanian tribute.

Chefi de top, distinși cu stele Michelin, antreprenori din...

Festivalul are porțile deschise în perioada 12-15 septembrie cu o experiență completă pentru gurmanzi, care se vor putea bucura de mai multe zone de activități: șura de evenimente Pro Economica, Joy Cooking by Petry - Bucuria în bucate și scena muzicală. La Bucuria în Bucate va exista și o bucătărie complet utilată, iar casnicele și bucătarii profesioniști vor găti simultan rețete tradiționale.

O călătorie muzicală inedită prin Anotimpuri va fi oferită...

Remedios Quartet va oferi publicului o călătorie muzicală prin cele patru anotimpuri, sâmbătă, 21.09.2024, începând cu ora 19, într-o locație neconvențională, decorul industrial inedit al Fabricii EGGER , în cadrul proiectului cultural Fabrik Fest.

Muzeul sarmalelor, unic în lume, caută parteneri pentru inaugurare

Muzeul Sarmalelor este o inițiativă a jurnalistului gastronomic Cosmin Dragomir, cel care studiază de mulți ani diversitatea acestui preparat pe întreg mapamondul. Scriitorul deține o colecție de exponate cu și despre sarmale care poate intra în cartea recordurilor și a lansat un apel public de susținere a înființării, în România, unui muzeu dedicat acestui fel de mâncare.

Turismul intern a crescut cu 3,8% în vara 2024...

Creșterea rezervărilor față de vara anului 2023 a fost de 8,5%, cu o durată medie a sejurului de  4,7 nopți.  Prețul mediu de persoană pentru cazare a fost de 1102 lei/sejur, în creștere cu 10% față de anul trecut. Multe dintre hoteluri au decis să nu mărească tarifele pentru cazare, adaptând costul sejurului în funcție de serviciile de masă oferite. În același timp s-a putut observa o creștere cu 10%  a interesului turiștilor pentru hotelurile cu servicii all inclusive, dar și o stagnare sau chiar scădere pentru hotelurile care n-au beneficiat de modernizări în ultimii ani.

Concertul ,,Sectio Aurea” va da startul proiectului cultural ,,FABRIK...

Proiectul cultural Fabrik Fest debutează pe data de 20.09.2024, ora 19, cu concertul Sectio Aurea, prin intermediul muzicii fascinante interpretate de membrii Ansamblului Sectio Aurea, la Depozitul Marelvi

Categorii populare