Ecourile muzicii românești, prin acordurile chitarelor, vor răsuna într-un spațiu neconvențional la cel de-al treilea concert organizat în cadrul Fabrik Fest

Duo Kitharsis va deveni liant muzical dintre publicul bucovinean, muzica românească și decorul industrial contemporan al Fabricii Zada din Horodnic de Jos, duminică, 22.09.2024, începând cu ora 19, în cadrul celui de-al treilea concert al proiectului cultural Fabrik Fest, Romanian tribute.

Ecourile muzicii românești și măiestria chitarelor vor răsuna în spațiul industrial, neconvențional, al Fabricii Zada, situată în Horodnic de Jos, DN 2H, 1C, care va deveni, pentru câteva zeci de minute, un spațiu vibrant al sunetelor și artei, prin intermediul unui program fascinant:

Carol MICULI (1821-1897) – Doina

Bela BARTÓK (1881-1945) – Dansuri populare românești

Pablo de SARASATE (1844-1908) – Melodie Roumaine

Grigoras DINICU (1889-1949) – Hora Staccato

Adrian ANDREI (n.1977) – Fantaisie Roumaine

Ciprian PORUMBESCU (1853-1883) – Balada

Cătălin ȘTEFĂNESCU-PĂTRAŞCU (n. 1971) – Geamparock

Sabin DRĂGOI (1894-1968) – Suita de Dansuri populare românești

Iosif IVANOVICI (1845-1902) – Valurile Dunării

Accesul publicului este gratuit și se face pe bază de rezervare la numerele de telefon 𝟎𝟕𝟒𝟓 𝟖𝟔𝟖 𝟗𝟑𝟎, 𝟎𝟕𝟖𝟕 𝟓𝟓𝟗 𝟏𝟏𝟐 sau completând formularul de rezervare: https://t.ly/4Jc_k, fiind disponibile 100 locuri. Accesul se va face în intervalul orar 18.20-18.50.

Duo Kitharsis Alexandra PETRIȘOR și Dragoș HORGHIDAN a luat ființă la București, în anul 2009. După absolvirea Facultății de Interpretare Muzicalădin cadrul Universității Naționale de Muzică Bucureşti, Duo Kitharsis îşi continuă studiile de Master în duo de chitare la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart, Germania. Începând cu anul 2013, Duo Kitharsis studiază la Conservatoire de Strasbourg, la clasa unuia dintre cele mai celebre duo-uri de chitară din lume, Duo Melis – Alexis Muzurakis şi Susana Prieto. În iunie 2016, cei doi termină studiile de Master, fiind absolvenți ai Academiei de Muzică HEAR- Universitatea din Strasbourg, Franța. Duo Kitharsis a participat la numeroase concursuri internaționale, obţinând un număr impresionant de premii și disticții. În anul 2015 Duo Kitharsis înregistrează primul CD, în anul 2020 înregistrează cel de-al doilea CD, dedicat lui Chopin – Duo Kitharsis Plays Chopin, iar în anul 2022 lansează cel de-al treilea CD, dedicat muzicii românești, intitulat Romanian Tribute. Alexandra și Dragoș sunt fondatorii academiei de chitară The Flat Guitar Academy, înființată în anul 2017 și își desfășoară activitatea pedagogică în București și în Constanța. Cei doi muzicieni sunt invitaţi să susţină concerte pe scene din Marea Britanie, India, Belgia, Germania, Franţa, Italia, Spania și Polonia.

𝐙𝐀𝐃𝐀 este o mică afacere de familie ce a luat ființă în anul 1994 într-una dintre comunitățile de gospodari bucovineni, la Horodnic de Jos. Numele ZADA e inspirat din natură. Zada sau laricea este singurul conifer cu frunza căzătoare, unul dintre copacii care dau frumusețea codrilor Bucovinei, verde crud, primavara sau galben intens, toamna. În cei 30 de ani de activitate toate eforturile s-au concentrat spre punerea în practică a promisiunii din logo-ul ZADA- BRÂNZĂ CINSTITĂ. Principiile companiei sunt puse în practică respectând valorile specifice Bucovinei și munca gospodarilor producători de lapte de către mica echipă de la ZADA.

Proiectul Fabrik Fest este un proiect cultural cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și este organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți și Primăria Municipiului Rădăuți, având ca parteneri companiile: Marelvi, EGGER, Zada, Killer, GoblenArt, Sol-Victor.

Related Stories

Descoperă

,,Ascultă povestea” muzicală a Cvintetului Cantabile în cadrul proiectului...

Cvintetul Cantabile va da viață unui repertoriu muzical captivant ce va răsuna în decorul industrial exterior al Fabricii Killer din Horodnic de Jos, sâmbătă, 28.09.2024, începând cu ora 19, în cel de-al patrulea concert din cadrul proiectului cultural Fabrik Fest , ,,Ascultă povestea” .

Punctele Gastronomice Locale aspiră să devină custozi de patrimoniu...

De la lansarea ideii (în 2015) și finalizarea legislației până astăzi, au fost înființate peste 420 de Puncte Gastronomice Locale constituind astfel o rețea de entități care pot contribui semnificativ la valorificarea și promovarea patrimoniului cultural românesc. O parte dintre acestea au trecut printr-un util proces de formare profesională.

Chefi de top, distinși cu stele Michelin, antreprenori din...

Festivalul are porțile deschise în perioada 12-15 septembrie cu o experiență completă pentru gurmanzi, care se vor putea bucura de mai multe zone de activități: șura de evenimente Pro Economica, Joy Cooking by Petry - Bucuria în bucate și scena muzicală. La Bucuria în Bucate va exista și o bucătărie complet utilată, iar casnicele și bucătarii profesioniști vor găti simultan rețete tradiționale.

O călătorie muzicală inedită prin Anotimpuri va fi oferită...

Remedios Quartet va oferi publicului o călătorie muzicală prin cele patru anotimpuri, sâmbătă, 21.09.2024, începând cu ora 19, într-o locație neconvențională, decorul industrial inedit al Fabricii EGGER , în cadrul proiectului cultural Fabrik Fest.

Muzeul sarmalelor, unic în lume, caută parteneri pentru inaugurare

Muzeul Sarmalelor este o inițiativă a jurnalistului gastronomic Cosmin Dragomir, cel care studiază de mulți ani diversitatea acestui preparat pe întreg mapamondul. Scriitorul deține o colecție de exponate cu și despre sarmale care poate intra în cartea recordurilor și a lansat un apel public de susținere a înființării, în România, unui muzeu dedicat acestui fel de mâncare.

Turismul intern a crescut cu 3,8% în vara 2024...

Creșterea rezervărilor față de vara anului 2023 a fost de 8,5%, cu o durată medie a sejurului de  4,7 nopți.  Prețul mediu de persoană pentru cazare a fost de 1102 lei/sejur, în creștere cu 10% față de anul trecut. Multe dintre hoteluri au decis să nu mărească tarifele pentru cazare, adaptând costul sejurului în funcție de serviciile de masă oferite. În același timp s-a putut observa o creștere cu 10%  a interesului turiștilor pentru hotelurile cu servicii all inclusive, dar și o stagnare sau chiar scădere pentru hotelurile care n-au beneficiat de modernizări în ultimii ani.

Categorii populare