FOTO// Prezență numeroasă la Sărbătoarea Muntelui organizată în Masivul Rarău. Flutur: Bucovina este un izvor nesecat de talente și de evenimente

Mii de persoane au participat, duminică, la Sărbătoarea Muntelui organizată în Masivul Rarău de Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural „Bucovina”.

 Manifestarea a fost deschisă de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a transmis salutul său celor prezenți la această sărbătoare. Această manifestare închide calendarul sărbătorilor din luna august dedicate diasporei, dar și celor de-acasă.

Ca o primă concluzie, președintele Flutur a spus că cele aproape 50 de evenimente din luna august au adunat circa 320.000 de persoane, de la Festivalul Medieval, la Horla de la Prislop, la Festivalul Păstrăvului, la Întâlnirile Bucovinene, dar și multe alte evenimente rock, folk, sau de alte categorii.

„Asta înseamnă că Bucovina este un izvor nesecat de talente și de evenimente. Ne bucurăm că am fost cei care am organizat, în cea mai mare parte, aceste evenimente împreună cu primarii din județ, împreună cu artiștii”, a spus președintele CJ Suceava care i-a felicitat atât pe primari cât și pe artiști și a transmis și un mesaj de condoleanțe și de părăre de rău pentru decesul celor patru tineri artiști din ansamblul „Florile Bucovinei” din Rădăuți.

Președintele Flutur a spus că încurajează românii și străinii să vină în Bucovina.

„Bucovina este țara autenticului, a lucrurilor originale, străvechi, cu rădăcini. Folclor pur, straie populare, tradiții, gastronomie, cazare, peisaj, toate sunt la ele acasă. Hai în Bucovina!”, a concluzionat Gheorghe Flutur.

Related Stories

Descoperă

Vola.ro: cât îi costă pe români să evite aglomerația...

Traficul oprit de pe Valea Oltului afectează tot mai mulți români care au drum spre centrul și vestul țării în perioada aceasta, mai ales că suntem în plin sezon al festivalurilor

Președintele ANAT, Alin Burcea, cere statului român să combată...

Alin Burcea: Se fac cazări în apartamente private, pe Litoral și la munte, și nu se plătește nicio taxă. Pe de altă parte, sunt persoane fizice care organizează grupuri, atât în România, cât și în străinătate, la negru, fără licență, fără brevet, și nu plătesc 1 leu statului român. Propun ca vama să verifice ca fiecare autocar să aibă licență de turism iar ghidul brevet

Japonia a devenit noua destinație îndepărtată ”la modă”

La ora actuală, topul destinațiilor alese de români în Japonia este condus de Kyoto, urmat de ⁠Tokyo, ⁠Nara, ⁠Osaka și ⁠Hiroshima.

Românii preferă în continuare concediile pe litoralul românesc. Ce...

Litoralul românesc rămâne în topul preferințelor turiștilor, cu 55% dintre voturile participanților la studiu. Românii sunt și în căutare de stațiuni montane (47%), de tururi prin țară (46%), dar și de stațiuni balneo (43%).

IRI Travel recomandă turiștilor români cum pot ajunge mai...

Românii au fost informați că statul bulgar efectuează lucrări de reabilitare la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse pe propriul sector începând cu 9 iulie, blocând acest pod timp de două luni. Din păcate, lucrările au loc în vârf de sezon estival, îngreunând circulația pentru circa 1,5 milioane de români care merg cu automobilele proprii în Bulgaria, Turcia și Grecia. Într-o primă etapă a reparațiilor circulația rutieră pe pod va fi restricționată pe sensul de intrare în Bulgaria și apoi pe sensul de ieșire, spre România.

ANAT avertizează: lărgirea plajelor este binevenită, dar nu în...

Președintele ANAT, Alin Burcea, își pune întrebarea dacă ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, domnul Mircea Fechet, realizează ce înseamnă să ai lucrări de infrastructură în plin sezon. ”Am realizat, dintr-o eroare, nu s-a înțeles cum să se organizeze licitațiile iar jumătate dintre licitații nu s-au făcut în acest an. Dar să dai acceptul pentru înnisipare în sudul Litoralului, în plin sezon? Are habar domnul ministru că plajele din Neptun sunt acum închise? Este conștient de ceea ce face? La Neptun, noroc cu piscinele și cu un aqua park. Altfel, avem semnale puternice că turiștii sunt deranjați că nu au acces la plaje. La fel procedează și colegul său, primarul din Mangalia, care asfaltează în plin sezon”.

Categorii populare