FOTO// Prezență numeroasă la Sărbătoarea Muntelui organizată în Masivul Rarău. Flutur: Bucovina este un izvor nesecat de talente și de evenimente

Mii de persoane au participat, duminică, la Sărbătoarea Muntelui organizată în Masivul Rarău de Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural „Bucovina”.

 Manifestarea a fost deschisă de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a transmis salutul său celor prezenți la această sărbătoare. Această manifestare închide calendarul sărbătorilor din luna august dedicate diasporei, dar și celor de-acasă.

Ca o primă concluzie, președintele Flutur a spus că cele aproape 50 de evenimente din luna august au adunat circa 320.000 de persoane, de la Festivalul Medieval, la Horla de la Prislop, la Festivalul Păstrăvului, la Întâlnirile Bucovinene, dar și multe alte evenimente rock, folk, sau de alte categorii.

„Asta înseamnă că Bucovina este un izvor nesecat de talente și de evenimente. Ne bucurăm că am fost cei care am organizat, în cea mai mare parte, aceste evenimente împreună cu primarii din județ, împreună cu artiștii”, a spus președintele CJ Suceava care i-a felicitat atât pe primari cât și pe artiști și a transmis și un mesaj de condoleanțe și de părăre de rău pentru decesul celor patru tineri artiști din ansamblul „Florile Bucovinei” din Rădăuți.

Președintele Flutur a spus că încurajează românii și străinii să vină în Bucovina.

„Bucovina este țara autenticului, a lucrurilor originale, străvechi, cu rădăcini. Folclor pur, straie populare, tradiții, gastronomie, cazare, peisaj, toate sunt la ele acasă. Hai în Bucovina!”, a concluzionat Gheorghe Flutur.

Related Stories

Descoperă

Travelminit: Românii se pregătesc deja pentru minivacanța de 1...

Potrivit datelor emise de Travelminit.ro, 40% dintre ei vor acum un sejur la munte, 21% dintre ei aleg stațiunile balneoclimaterice, 20% își doresc un concediu pe litoral, 12% vor city-break, pe când 9% sunt în căutarea unei alte destinații, fără să precizeze specificul ei.

Tendințele Sezonului Estival 2024: Turiștii din regiunea Moldova optează...

Tendințe ale sezonului estival 2024: Perioada medie a sejurului este în scădere. Turiștii preferă să efectueze mai multe sejururi mai scurte într-un an, în loc de un singur sejur de 7–10 zile. Astfel, pot vizita mai multe destinații.

Expoziția „Drumul Morilor-prin Bucovina și Schwaben. De la meșteșug...

Expoziția reprezintă o paralelă între instalațiile de tehnică populară din regiunea Schwaben (Germania) și cele din Bucovina, morile fiind de multe ori parte a unui complex industrial împreună cu pive, ferăstraie sau mori de producere a hârtiei, numitorul comun a acestor instalații fiind roata hidraulică.

ATGR & OLD LINE TRAVEL: Peste 60% dintre copiii...

Dintr-un studiu efectuat recent de către un grup de cercetare în domeniul educațional și social, rezultă că peste 60% dintre copiii și tinerii din România aleg să-și petreacă vara în tabere. Aceste date reprezintă o ilustrare semnificativă a preferințelor estivale ale segmentului juvenil la nivel național și a importanței care se acordă experiențelor educaționale și recreative în această perioadă a anului.

Caravana Shakespeare vine la Suceava

Iubitorii de teatru sunt așteptați așadar duminică, 7 aprilie, ora 18:00, în parcarea Iulius Mall, la un spectacol în aer liber, după 6 texte ale lui Wiliam Shakespeare. Intrarea este liberă iar participanții au ocazia să se înscrie într-un concurs care le poate aduce unul dintre cele două weekend-uri în doi, la Festivalul Internațional Shakespeare – Ediția a XIV-a, care va avea loc în perioada 16-26 mai 2024, la Craiova.

20 aprilie la Suceava: se lansează documentarul despre Ilie...

Documentarul este regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu, fiind distribuit de Transilvania Film. Printre producătorii NASTY se numără Cosmin Hodor (HDR Evolution) și Tudor Giurgiu (Libra Films), iar co-producător este Hanka Kastelicová (Vice President & Executive Producers Documentaries HBO EMEA – HBO Max). 

Categorii populare