FOTO// Prezență numeroasă la Sărbătoarea Muntelui organizată în Masivul Rarău. Flutur: Bucovina este un izvor nesecat de talente și de evenimente

Mii de persoane au participat, duminică, la Sărbătoarea Muntelui organizată în Masivul Rarău de Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural „Bucovina”.

 Manifestarea a fost deschisă de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a transmis salutul său celor prezenți la această sărbătoare. Această manifestare închide calendarul sărbătorilor din luna august dedicate diasporei, dar și celor de-acasă.

Ca o primă concluzie, președintele Flutur a spus că cele aproape 50 de evenimente din luna august au adunat circa 320.000 de persoane, de la Festivalul Medieval, la Horla de la Prislop, la Festivalul Păstrăvului, la Întâlnirile Bucovinene, dar și multe alte evenimente rock, folk, sau de alte categorii.

„Asta înseamnă că Bucovina este un izvor nesecat de talente și de evenimente. Ne bucurăm că am fost cei care am organizat, în cea mai mare parte, aceste evenimente împreună cu primarii din județ, împreună cu artiștii”, a spus președintele CJ Suceava care i-a felicitat atât pe primari cât și pe artiști și a transmis și un mesaj de condoleanțe și de părăre de rău pentru decesul celor patru tineri artiști din ansamblul „Florile Bucovinei” din Rădăuți.

Președintele Flutur a spus că încurajează românii și străinii să vină în Bucovina.

„Bucovina este țara autenticului, a lucrurilor originale, străvechi, cu rădăcini. Folclor pur, straie populare, tradiții, gastronomie, cazare, peisaj, toate sunt la ele acasă. Hai în Bucovina!”, a concluzionat Gheorghe Flutur.

Related Stories

Descoperă

Bucovina strălucește în lumina sărbătorilor de iarnă: Meșteri populari...

În cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”, deja tradițional pentru regiune, s-au desfășurat și se vor mai desfășura o serie de evenimente culturale ce pun în valoare bogăția tradițiilor locale. Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă, programat pentru ziua de 27 decembrie în Suceava, va oferi o inegalabilă paradă a obiceiurilor autentice, aducând în prim-plan crâmpeie ale tezaurului și zestrei Bucovinei.

Cu prilejul Zilei Bucovinei, elevii Colegiului „Alexandru cel Bun”...

Broșura turistică intitulată „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” a apărut dintr-o necesitate actuală, constatată de liceeni. Fluxul continuu de turiști, atât din alte județe ale României, cât și din țări străine reprezintă principalul motiv apariției ghidului.

Târgul de produse și mâncăruri locale „Gustă din Țara...

„Gustă din Țara Dornelor!”: O sărbătoare a delicateselor locale, aduce în prim-plan o gamă variată de preparate culinare pregătite cu ingrediente specifice zonei de la lactate, preparate din pește și carne, fructe de pădure, până la legume și ciuperci.

Ziua Bucovinei sărbătorită în Țara Dornelor: Inaugurarea Centrului Muzeal...

Ziua Bucovinei va fi sărbătorită în destinația de ecoturism Țara Dornelor, marcând inaugurarea Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” după 35 de ani de la dezafectare.

Proiecții speciale ale filmului „Libertate” de Tudor Giurgiu, în...

Rădăuți și Siret vor găzdui proiecții speciale ale filmului "LIBERTATE", unul dintre cele mai așteptate, premiate și discutate filme românești ale anului. Regizorul Tudor Giurgiu va fi prezent în sală și va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul, oferind o experiență cinematografică unică.

INEDIT la Muzeul Naţional al Bucovinei – Expoziţie de...

Expoziția beneficiază de un catalog și va fi deschisă publicului în perioada 8 noiembrie 2023 – 14 ianuarie 2024.

Categorii populare