VIDEO//Descoperă Bucovina: Misterele Naturii- Cheile Moara Dracului din Câmpulung Moldovenesc

În pitoreasca zonă a municipiului Câmpulung Moldovenesc, la poalele nord-estice ale masivului Rarău, se ascunde o bijuterie naturală deosebită: Cheile Moara Dracului. Aflate pe cursul superior al pârâului Valea Caselor, aceste chei fascinante sunt recunoscute drept cele mai frumoase şi bine păstrate chei din întreaga zonă. Cu statut de rezervație geologică şi o suprafață de 10 hectare, ele se află la o distanță de doar 10,5 kilometri de centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Cu o lungime ce variază între 60 şi 70 de metri şi o lăţime medie de 4-5 metri, Cheile Moara Dracului te cuceresc de la prima privire. Pereţii verticali, ce uneori se înalţă chiar în impresionante surplombe, creează un peisaj ce pare desprins din basme. Înconjurate de o vegetaţie luxuriantă şi misterioasă, aceste chei oferă o experienţă de neuitat pentru iubitorii de natură şi aventură.

În apropierea Cheilor Moara Dracului se poate regăsi încă o comoară a naturii: specii de tisă, un relict glaciar care constituie o adevărată comoară a pădurilor din trecut. Pe lângă acestea, flora şi fauna diversă îşi găsesc adăpost în această zonă deosebită. Printre rarităţile vegetale se numără floarea de colţ şi clopoţeii, aducând un strop de culoare şi frumuseţe în peisajul sălbatic. În acelaşi timp, priveliştea poate fi încântată de zborul elegant al vulturicii şi de prezenţa altor creaturi fascinante cum ar fi râsul, jderul şi vulpea.

Pentru iubitorii de natură, pasionaţii de fotografie sau pentru cei în căutarea unei evadări din agitaţia cotidiană, Cheile Moara Dracului reprezintă o destinaţie perfectă. Aici, fiecare pas dezvăluie o nouă surpriză a naturii, iar liniştea este întreruptă doar de susurul pârâului şi cântecul păsărilor.

În concluzie, Cheile Moara Dracului din Câmpulung Moldovenesc sunt o comoară a naturii ce merită să fie descoperită şi apreciată. Cu peisaje spectaculoase, biodiversitate bogată şi un aer de mister, aceste chei reprezintă un loc unde oamenii se pot conecta cu frumuseţea sălbatică a lumii naturale.