Festivalul „Zi-le de Watra” reînsuflețește Parcul Central din Vatra Dornei, cu o combinație magică de muzică, mișcare și bucurie

            Organizația Tinerilor Dorneni (OTD) desfășoară, în perioada 31 august – 3 septembrie 2023, cea de-a treia ediție a festivalului „Zi-le de Watra”. Locația aleasă pentru activitățile din acest an este Parcul Central din Vatra Dornei, inima orașului, spațiul unde, acum doi ani, a luat naștere evenimentul.

            Festivalul se prezintă în fața localnicilor și a tuturor celor care doresc să ia parte la acesta, prin dinamism, originalitate și culoare. Astfel, fiecare categorie de vârstă poate să se simtă inclusă și atrasă de spiritul viu al copilăriei și tinereții. Printre atracțiile din acest an se numără proiecția de film în aer liber, competiții sportive, precum Exathlon, Treasure hunt și Color Run, ateliere și jocuri diverse, seară de Folk și reprezentații artistice.

            Atmosfera, în a doua zi de festival, va fi întreținută de trupa Semnal M, care va susține un concert pentru toți cei prezenți la festival. Muzica nu se oprește nici în a treia zi, când playlist-ul pregătit pentru participanți va aduce „Discoteca de altădată” în Parcul Municipal.

            De asemenea, o premieră a acestei ediții o reprezintă colaborarea cu Clubul Copiilor Vatra Dornei, care, în perioada 31 august – 1 septembrie, organizează Festivalul Național de interpretare vocal-instrumentală a muzicii ușoare pentru copii și adolescenți MUZRITM, dar și cu echipa Canicross Vatra Dornei, care, pe 3 septembrie, lansează dornenilor și tuturor iubitorilor de animale și mișcare invitația de a participa, alături de câinii lor, la o cursă cu obstacole. Toate cele trei evenimente vor prinde viață în aceeași locație și în aceeași perioadă, oferind o experiență completă și captivantă.

            Această ediție a festivalului „Zi-le de Watra” reprezintă un răspuns entuziast la dorința de divertisment, relaxare și deconectare de la rutina zilnică, atât a locuitorilor din Bazinul Dornelor, cât și a vizitatorilor și turiștilor, care sunt invitați să se alăture inițiativei tinerilor dorneni.

            Evenimentul se află la a treia ediție, primele două, desfășurate în anii precedenți, conturând traseul de urmat în realizarea programului, a decorului și a facilităților din prezent. Numărul mare de participanți și feedback-ul exprimat reprezintă un aspect important care a determinat continuitatea și dezvoltarea festivalului „Zi-le de Watra”.

            Accesul la festival este gratuit, cu precizarea că pentru anumite activități și servicii suplimentare vor fi percepute taxe modice.

            Mai multe detalii, inclusiv programul complet și informații despre activități, pot fi găsite pe pagina Organizației Tinerilor Dorneni.

Related Stories

Descoperă

Bucovina strălucește în lumina sărbătorilor de iarnă: Meșteri populari...

În cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”, deja tradițional pentru regiune, s-au desfășurat și se vor mai desfășura o serie de evenimente culturale ce pun în valoare bogăția tradițiilor locale. Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă, programat pentru ziua de 27 decembrie în Suceava, va oferi o inegalabilă paradă a obiceiurilor autentice, aducând în prim-plan crâmpeie ale tezaurului și zestrei Bucovinei.

Cu prilejul Zilei Bucovinei, elevii Colegiului „Alexandru cel Bun”...

Broșura turistică intitulată „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” a apărut dintr-o necesitate actuală, constatată de liceeni. Fluxul continuu de turiști, atât din alte județe ale României, cât și din țări străine reprezintă principalul motiv apariției ghidului.

Târgul de produse și mâncăruri locale „Gustă din Țara...

„Gustă din Țara Dornelor!”: O sărbătoare a delicateselor locale, aduce în prim-plan o gamă variată de preparate culinare pregătite cu ingrediente specifice zonei de la lactate, preparate din pește și carne, fructe de pădure, până la legume și ciuperci.

Ziua Bucovinei sărbătorită în Țara Dornelor: Inaugurarea Centrului Muzeal...

Ziua Bucovinei va fi sărbătorită în destinația de ecoturism Țara Dornelor, marcând inaugurarea Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” după 35 de ani de la dezafectare.

Proiecții speciale ale filmului „Libertate” de Tudor Giurgiu, în...

Rădăuți și Siret vor găzdui proiecții speciale ale filmului "LIBERTATE", unul dintre cele mai așteptate, premiate și discutate filme românești ale anului. Regizorul Tudor Giurgiu va fi prezent în sală și va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul, oferind o experiență cinematografică unică.

INEDIT la Muzeul Naţional al Bucovinei – Expoziţie de...

Expoziția beneficiază de un catalog și va fi deschisă publicului în perioada 8 noiembrie 2023 – 14 ianuarie 2024.

Categorii populare