Festivalul „Zi-le de Watra” reînsuflețește Parcul Central din Vatra Dornei, cu o combinație magică de muzică, mișcare și bucurie

            Organizația Tinerilor Dorneni (OTD) desfășoară, în perioada 31 august – 3 septembrie 2023, cea de-a treia ediție a festivalului „Zi-le de Watra”. Locația aleasă pentru activitățile din acest an este Parcul Central din Vatra Dornei, inima orașului, spațiul unde, acum doi ani, a luat naștere evenimentul.

            Festivalul se prezintă în fața localnicilor și a tuturor celor care doresc să ia parte la acesta, prin dinamism, originalitate și culoare. Astfel, fiecare categorie de vârstă poate să se simtă inclusă și atrasă de spiritul viu al copilăriei și tinereții. Printre atracțiile din acest an se numără proiecția de film în aer liber, competiții sportive, precum Exathlon, Treasure hunt și Color Run, ateliere și jocuri diverse, seară de Folk și reprezentații artistice.

            Atmosfera, în a doua zi de festival, va fi întreținută de trupa Semnal M, care va susține un concert pentru toți cei prezenți la festival. Muzica nu se oprește nici în a treia zi, când playlist-ul pregătit pentru participanți va aduce „Discoteca de altădată” în Parcul Municipal.

            De asemenea, o premieră a acestei ediții o reprezintă colaborarea cu Clubul Copiilor Vatra Dornei, care, în perioada 31 august – 1 septembrie, organizează Festivalul Național de interpretare vocal-instrumentală a muzicii ușoare pentru copii și adolescenți MUZRITM, dar și cu echipa Canicross Vatra Dornei, care, pe 3 septembrie, lansează dornenilor și tuturor iubitorilor de animale și mișcare invitația de a participa, alături de câinii lor, la o cursă cu obstacole. Toate cele trei evenimente vor prinde viață în aceeași locație și în aceeași perioadă, oferind o experiență completă și captivantă.

            Această ediție a festivalului „Zi-le de Watra” reprezintă un răspuns entuziast la dorința de divertisment, relaxare și deconectare de la rutina zilnică, atât a locuitorilor din Bazinul Dornelor, cât și a vizitatorilor și turiștilor, care sunt invitați să se alăture inițiativei tinerilor dorneni.

            Evenimentul se află la a treia ediție, primele două, desfășurate în anii precedenți, conturând traseul de urmat în realizarea programului, a decorului și a facilităților din prezent. Numărul mare de participanți și feedback-ul exprimat reprezintă un aspect important care a determinat continuitatea și dezvoltarea festivalului „Zi-le de Watra”.

            Accesul la festival este gratuit, cu precizarea că pentru anumite activități și servicii suplimentare vor fi percepute taxe modice.

            Mai multe detalii, inclusiv programul complet și informații despre activități, pot fi găsite pe pagina Organizației Tinerilor Dorneni.

Related Stories

Descoperă

ANAT, OMD Județul Constanța alături de parteneri, organizează Mega...

Riviera Românească păstrează trendul ascendent, rezervările pentru primele două luni, față de perioada similară a anului trecut, fiind în medie cu 25% mai mari. Programele "Înscrieri Timpurii" s-au bucurat de un interes major, rezervările pornind încă din toamna anului trecut cu reduceri de până la 60% din tariful pachetelor de bază. La acest lucru au contribuit și voucherele de vacanță a căror valoare în 2023 a fost de aproape două miliarde de lei, 95% dintre acestea fiind deja decontate.

Aplicația România Atractivă, imediat după Booking în topul celor...

Programul România Atractivă include 12 rute turistice tematice care străbat toată țara, cu 275 de obiective de vizitat, care vor fi semnalizate și prin infrastructură rutieră specifică până în anul 2026.

Cum a reușit Sovata să rămână în topul destinațiilor...

Dincolo de resursele naturale pe care turiștii le apreciază aici, Sovata s-a dezvoltat și a reușit să se mențină pe un trend ascendent datorită investițiilor făcute în zonă. Un astfel de exemplu este și Hotel Crystal, în centrul Sovatei, la doar 700 de metri de Lacul Ursu.

Numărul turiștilor români care au călătorit în Germania în...

24% dintre călătoriile în Germania ale românilor în anul 2023 au fost efectuate de locuitori ai Transilvaniei. Moldova și regiunea București au reprezentat 20%, respectiv 18%. 11% au provenit din regiunea Muntenia, 10% din Banat, 8% din Oltenia, 4% din Crișana, 3% din Satu Mare și Maramureș, iar 2% din Dobrogea.

Gala Destinația Anului® 2024 a premiat cele mai atractive...

Municipiul Suceava nu a ajuns nici în top trei destinații care te inspiră. Ținutul Mănăstirilor și Țara Dornelor, au obținut locul 2 la categoriile la care au participat, iar comuna Ciocănești locul a treilea

Se caută „Măcelari de elită” pentru echipa care va...

Măcelarii care se înscriu au posibilitatea să aleagă, în funcție de vârstă și de abilitățile tehnice, una dintre următoarele categorii pentru care să concureze: ucenic măcelar (sub 30 de ani), tânăr măcelar (sub 35 ani) sau maestru măcelar.

Categorii populare