Festivalul de alergare montană Bucovina Ultra Rocks și-a deschis înscrierile pentru ediția 2024

După 4 ediții de succes, Bucovina Ultra Rocks și-a deschis înscrierile vineri, 22 septembrie 2023, pentru ediția 2024. Din 26 până în 28 iulie 2024, peste 1.800 de alergători din mai multe colțuri ale lumii vor avea ocazia să parcurgă spectaculosul ținut bucovinean, cunoscut drept ,,comoara legendară a României”, iar mai mult de 4.000 de susținători vor lua cu asalt municipiul Câmpulung Moldovenesc și comunele limitrofe.

Bucovina Ultra Rocks este una dintre cele mai mari competiții de alergare montană din România, un loc pentru curse de calitate extraordinară, care străbat câteva dintre cele mai sălbatice trasee de alergare montană din Europa, în rezervații naturale, geologice și botanice, cu locuri emblematice ca Pietrele Doamnei, Cheile Moara Dracului, Codru Secular Slătioara – patrimoniu UNESCO  și o zonă, masivul Rarău-Giumalău în care comunitatea de alergători din România și din alte țări se întâlnește an de an pentru a-și redescoperi rădăcinile.

Înscrierile sunt deschise pe site-ul oficial al evenimentului www.bucovinaultra.rocks iar perioada EARLY BIRD se încheie pe 1 octombrie.

Nou la Bucovina Ultra Rocks în 2024

Pentru ediția 2024, Bucovina Ultra Rocks anunță mult-anticipata cursă Radical, un semimaraton de 21 km cu 1.300 m diferență de nivel, care începe cu urcarea pe vârful RUNC și se finalizează cu vârful Bodea.

,,Noi credem că este exact ceea ce lipsea,” ne spune Paul Smereciuc, fondatorul Bucovina Ultra Rocks. ,,Urcarea pe RUNC este cea mai memorabilă experiența pe care o au alergătorii noștri la Bucovina Ultra Rocks. Ce poate fi mai frumos și mai greu decât o cursa care începe și se încheie la fel de spectaculos?”

Pe de altă parte, pentru prima dată comunele din jurul municipiului și cele aflate pe traseele de alergare ale concursului vor fi implicate direct pentru a putea primi și organiza transportul pentru cei peste 5.000 de alergători și susținători. “Comuna Pojorâta susține Bucovina Ultra Rocks – un proiect spectaculos și ambițios care poate pune zona noastră pe o traiectorie fără limite în ceea ce privește expunerea națională și internațională”, declara administrația.

Colaborarea cu Agenția Națională a Zonei Montane va face din punctele de ajutor de pe traseu adevărate zone gourmet în care alergătorii vor avea acces, pe lângă nutriție și hidratare, la produse specifice zonei bucovinene.

Parteneriatul cu Salvamont Romania si Jandarmeria Montana va asigura securitatea participantilor indiferent de conditiile meteo.

Activități Bucovina Ultra Rocks 2024

Evenimentele Bucovina Ultra Rocks încep cu expoziția de alergare montană de pe platoul central Câmpulung Moldovenesc, care are loc de joi, 25 iulie, până duminică, 28 iulie 2024.

Aceasta oferă an de an alergătorilor, însoțitorilor și comunității locale accesul la echipamente și accesorii de alergare montană de la brand-uri recunoscute internațional, nutriție și hidratare sportivă și terapii de ultimă generație pentru recuperare sportivă. Vizitatorii expoziției vor putea beneficia de prețuri speciale doar în cadrul evenimentului, precum și de activități prin care publicul va putea testa fiabilitatea produselor și soluțiilor promovate.

Cursele Bucovina Ultra Rocks vor începe de vineri 26 iulie 2024, cu RUNC Challenge, o cursă de 5 km cu 550 m diferența de nivel. Aceasta va fi urmată de Cursa Copiilor, care va începe la ora 11. Tot vineri, la ora 11 seara, vor lua startul alergătorii de la cursa regină, Ultra Rocks de 110 km cu 6.500 m diferență de nivel. Sâmbătă 27 iulie 2024 la ora 6 dimineață, vor porni alergătorii de la cursa 4 Summits de 88 km cu 5.600 m diferență de nivel, urmată apoi de startul cursei Lady’s Rocks de 48 km cu 3.100 m diferență de nivel, la 7 dimineața.

Cursa Rocky de 33 km cu 1.800 m diferență de nivel va avea startul la ora 9 dimineața, urmată de noua cursă Radical de 21 km cu 1.300 m diferență de nivel, care va porni la 10 dimineața. Ultima cursă din eveniment, Rumble Rock 15k va avea loc duminică, 28 iulie 2024, la ora 9 dimineața, din fața hotelului Alpin Rarău.

Evenimentul se încheie pe Platoul Central Câmpulung Moldovenesc cu festivitatea de premiere a campionilor.

Bucovina Ultra Rocks este un proiect susținut de Primăria și Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc.

Related Stories

Descoperă

Bucovina, Maramureș și Transilvania sunt preferate de români pentru...

Anul acesta Bucovina și Maramureș au fost printre cele mai căutate destinații de către turiștii români pentru vacanța de Paște, conform studiului Travelminit.ro. Aproximativ 41% dintre respondenții sondajului au ales Maramureș sau Bucovina, cu dorința de a se relaxa, de a participa la slujba de Înviere și de a se bucura de mesele bogate cu preparate locale.

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei: destinații ideale, în perioada...

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei cuprinde 18 obiective incluse în programul de turism cultural „România Atractivă”, cele mai multe dintre ele fiind în județul Suceava.

Unde călătoresc românii de Paște? Diaspora revine acasă, iar...

Anul acesta, în perioada Paștelui, prețul mediu al unui bilet de avion dus-întors a fost de 246 de euro, în creștere cu 14% față de 2024, iar valoarea medie a unei rezervări s-a ridicat la 326 de euro.Cel mai ieftin bilet vândut a fost de 51 de euro, pe ruta Bacău - Roma, iar cel mai scump bilet pentru plecările din România a ajuns la 712 de euro, pe ruta București - Lisabona. În ceea ce privește sosirile în România, cel mai ieftin bilet a fost de 99 de euro, pe ruta Atena - București.

Antalya, orașul cu cele mai multe plaje curate din...

Autoritatea pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA): Pe lângă frumusețea naturală, Antalya îmbină luxul și istoria. Resorturile de cinci stele, spa-urile de top și restaurantele gourmet se află în vecinătatea siturilor antice precum Olympos sau Patara, fosta capitală a Ligii Liciene. Vizitatorii pot explora flacăra eternă Chimera sau ruinele civilizației liciene, îmbogățindu-și experiența cu o incursiune în trecut.

Obiective turistice din Suceava, desemnate castigatoare la competitia Destinatia...

Pe scena Galei au urcat câștigătorii competiției Destinația Anului, un reper în industria turismului autohton, care promoveză anual cele mai atractive și valoroase locuri din țară. Ediția din 2025 a adus în finală 76 de destinații turistice, selectate în urma unui proces riguros de nominalizare. Evaluarea s-a realizat printr-un sistem complex, care a combinat votul publicului, analiza unui juriu de experți, măsurarea brandului turistic printr-o cercetare sociologică și evaluarea arhitecturală și urbanistică a fiecărei destinații.

Programul „România Atractivă”, pe podium la Gala Destinația Anului...

În fiecare an, România își pune în valoare cele mai atractive destinații turistice prin intermediul competiției „Destinația Anului”, care promovează și recunoaște nu doar cele mai îndrăgite obiective din țara noastră, ci și pe cele care s-au remarcat printr-o dezvoltare exemplară și continuă, dar și printr-un mare potențial turistic.

Categorii populare