Festivalul de alergare montană Bucovina Ultra Rocks și-a deschis înscrierile pentru ediția 2024

După 4 ediții de succes, Bucovina Ultra Rocks și-a deschis înscrierile vineri, 22 septembrie 2023, pentru ediția 2024. Din 26 până în 28 iulie 2024, peste 1.800 de alergători din mai multe colțuri ale lumii vor avea ocazia să parcurgă spectaculosul ținut bucovinean, cunoscut drept ,,comoara legendară a României”, iar mai mult de 4.000 de susținători vor lua cu asalt municipiul Câmpulung Moldovenesc și comunele limitrofe.

Bucovina Ultra Rocks este una dintre cele mai mari competiții de alergare montană din România, un loc pentru curse de calitate extraordinară, care străbat câteva dintre cele mai sălbatice trasee de alergare montană din Europa, în rezervații naturale, geologice și botanice, cu locuri emblematice ca Pietrele Doamnei, Cheile Moara Dracului, Codru Secular Slătioara – patrimoniu UNESCO  și o zonă, masivul Rarău-Giumalău în care comunitatea de alergători din România și din alte țări se întâlnește an de an pentru a-și redescoperi rădăcinile.

Înscrierile sunt deschise pe site-ul oficial al evenimentului www.bucovinaultra.rocks iar perioada EARLY BIRD se încheie pe 1 octombrie.

Nou la Bucovina Ultra Rocks în 2024

Pentru ediția 2024, Bucovina Ultra Rocks anunță mult-anticipata cursă Radical, un semimaraton de 21 km cu 1.300 m diferență de nivel, care începe cu urcarea pe vârful RUNC și se finalizează cu vârful Bodea.

,,Noi credem că este exact ceea ce lipsea,” ne spune Paul Smereciuc, fondatorul Bucovina Ultra Rocks. ,,Urcarea pe RUNC este cea mai memorabilă experiența pe care o au alergătorii noștri la Bucovina Ultra Rocks. Ce poate fi mai frumos și mai greu decât o cursa care începe și se încheie la fel de spectaculos?”

Pe de altă parte, pentru prima dată comunele din jurul municipiului și cele aflate pe traseele de alergare ale concursului vor fi implicate direct pentru a putea primi și organiza transportul pentru cei peste 5.000 de alergători și susținători. “Comuna Pojorâta susține Bucovina Ultra Rocks – un proiect spectaculos și ambițios care poate pune zona noastră pe o traiectorie fără limite în ceea ce privește expunerea națională și internațională”, declara administrația.

Colaborarea cu Agenția Națională a Zonei Montane va face din punctele de ajutor de pe traseu adevărate zone gourmet în care alergătorii vor avea acces, pe lângă nutriție și hidratare, la produse specifice zonei bucovinene.

Parteneriatul cu Salvamont Romania si Jandarmeria Montana va asigura securitatea participantilor indiferent de conditiile meteo.

Activități Bucovina Ultra Rocks 2024

Evenimentele Bucovina Ultra Rocks încep cu expoziția de alergare montană de pe platoul central Câmpulung Moldovenesc, care are loc de joi, 25 iulie, până duminică, 28 iulie 2024.

Aceasta oferă an de an alergătorilor, însoțitorilor și comunității locale accesul la echipamente și accesorii de alergare montană de la brand-uri recunoscute internațional, nutriție și hidratare sportivă și terapii de ultimă generație pentru recuperare sportivă. Vizitatorii expoziției vor putea beneficia de prețuri speciale doar în cadrul evenimentului, precum și de activități prin care publicul va putea testa fiabilitatea produselor și soluțiilor promovate.

Cursele Bucovina Ultra Rocks vor începe de vineri 26 iulie 2024, cu RUNC Challenge, o cursă de 5 km cu 550 m diferența de nivel. Aceasta va fi urmată de Cursa Copiilor, care va începe la ora 11. Tot vineri, la ora 11 seara, vor lua startul alergătorii de la cursa regină, Ultra Rocks de 110 km cu 6.500 m diferență de nivel. Sâmbătă 27 iulie 2024 la ora 6 dimineață, vor porni alergătorii de la cursa 4 Summits de 88 km cu 5.600 m diferență de nivel, urmată apoi de startul cursei Lady’s Rocks de 48 km cu 3.100 m diferență de nivel, la 7 dimineața.

Cursa Rocky de 33 km cu 1.800 m diferență de nivel va avea startul la ora 9 dimineața, urmată de noua cursă Radical de 21 km cu 1.300 m diferență de nivel, care va porni la 10 dimineața. Ultima cursă din eveniment, Rumble Rock 15k va avea loc duminică, 28 iulie 2024, la ora 9 dimineața, din fața hotelului Alpin Rarău.

Evenimentul se încheie pe Platoul Central Câmpulung Moldovenesc cu festivitatea de premiere a campionilor.

Bucovina Ultra Rocks este un proiect susținut de Primăria și Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc.

Related Stories

Descoperă

Bucovina strălucește în lumina sărbătorilor de iarnă: Meșteri populari...

În cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”, deja tradițional pentru regiune, s-au desfășurat și se vor mai desfășura o serie de evenimente culturale ce pun în valoare bogăția tradițiilor locale. Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă, programat pentru ziua de 27 decembrie în Suceava, va oferi o inegalabilă paradă a obiceiurilor autentice, aducând în prim-plan crâmpeie ale tezaurului și zestrei Bucovinei.

Cu prilejul Zilei Bucovinei, elevii Colegiului „Alexandru cel Bun”...

Broșura turistică intitulată „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” a apărut dintr-o necesitate actuală, constatată de liceeni. Fluxul continuu de turiști, atât din alte județe ale României, cât și din țări străine reprezintă principalul motiv apariției ghidului.

Târgul de produse și mâncăruri locale „Gustă din Țara...

„Gustă din Țara Dornelor!”: O sărbătoare a delicateselor locale, aduce în prim-plan o gamă variată de preparate culinare pregătite cu ingrediente specifice zonei de la lactate, preparate din pește și carne, fructe de pădure, până la legume și ciuperci.

Ziua Bucovinei sărbătorită în Țara Dornelor: Inaugurarea Centrului Muzeal...

Ziua Bucovinei va fi sărbătorită în destinația de ecoturism Țara Dornelor, marcând inaugurarea Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” după 35 de ani de la dezafectare.

Proiecții speciale ale filmului „Libertate” de Tudor Giurgiu, în...

Rădăuți și Siret vor găzdui proiecții speciale ale filmului "LIBERTATE", unul dintre cele mai așteptate, premiate și discutate filme românești ale anului. Regizorul Tudor Giurgiu va fi prezent în sală și va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul, oferind o experiență cinematografică unică.

INEDIT la Muzeul Naţional al Bucovinei – Expoziţie de...

Expoziția beneficiază de un catalog și va fi deschisă publicului în perioada 8 noiembrie 2023 – 14 ianuarie 2024.

Categorii populare