Festivalul de alergare montană Bucovina Ultra Rocks și-a deschis înscrierile pentru ediția 2024

După 4 ediții de succes, Bucovina Ultra Rocks și-a deschis înscrierile vineri, 22 septembrie 2023, pentru ediția 2024. Din 26 până în 28 iulie 2024, peste 1.800 de alergători din mai multe colțuri ale lumii vor avea ocazia să parcurgă spectaculosul ținut bucovinean, cunoscut drept ,,comoara legendară a României”, iar mai mult de 4.000 de susținători vor lua cu asalt municipiul Câmpulung Moldovenesc și comunele limitrofe.

Bucovina Ultra Rocks este una dintre cele mai mari competiții de alergare montană din România, un loc pentru curse de calitate extraordinară, care străbat câteva dintre cele mai sălbatice trasee de alergare montană din Europa, în rezervații naturale, geologice și botanice, cu locuri emblematice ca Pietrele Doamnei, Cheile Moara Dracului, Codru Secular Slătioara – patrimoniu UNESCO  și o zonă, masivul Rarău-Giumalău în care comunitatea de alergători din România și din alte țări se întâlnește an de an pentru a-și redescoperi rădăcinile.

Înscrierile sunt deschise pe site-ul oficial al evenimentului www.bucovinaultra.rocks iar perioada EARLY BIRD se încheie pe 1 octombrie.

Nou la Bucovina Ultra Rocks în 2024

Pentru ediția 2024, Bucovina Ultra Rocks anunță mult-anticipata cursă Radical, un semimaraton de 21 km cu 1.300 m diferență de nivel, care începe cu urcarea pe vârful RUNC și se finalizează cu vârful Bodea.

,,Noi credem că este exact ceea ce lipsea,” ne spune Paul Smereciuc, fondatorul Bucovina Ultra Rocks. ,,Urcarea pe RUNC este cea mai memorabilă experiența pe care o au alergătorii noștri la Bucovina Ultra Rocks. Ce poate fi mai frumos și mai greu decât o cursa care începe și se încheie la fel de spectaculos?”

Pe de altă parte, pentru prima dată comunele din jurul municipiului și cele aflate pe traseele de alergare ale concursului vor fi implicate direct pentru a putea primi și organiza transportul pentru cei peste 5.000 de alergători și susținători. “Comuna Pojorâta susține Bucovina Ultra Rocks – un proiect spectaculos și ambițios care poate pune zona noastră pe o traiectorie fără limite în ceea ce privește expunerea națională și internațională”, declara administrația.

Colaborarea cu Agenția Națională a Zonei Montane va face din punctele de ajutor de pe traseu adevărate zone gourmet în care alergătorii vor avea acces, pe lângă nutriție și hidratare, la produse specifice zonei bucovinene.

Parteneriatul cu Salvamont Romania si Jandarmeria Montana va asigura securitatea participantilor indiferent de conditiile meteo.

Activități Bucovina Ultra Rocks 2024

Evenimentele Bucovina Ultra Rocks încep cu expoziția de alergare montană de pe platoul central Câmpulung Moldovenesc, care are loc de joi, 25 iulie, până duminică, 28 iulie 2024.

Aceasta oferă an de an alergătorilor, însoțitorilor și comunității locale accesul la echipamente și accesorii de alergare montană de la brand-uri recunoscute internațional, nutriție și hidratare sportivă și terapii de ultimă generație pentru recuperare sportivă. Vizitatorii expoziției vor putea beneficia de prețuri speciale doar în cadrul evenimentului, precum și de activități prin care publicul va putea testa fiabilitatea produselor și soluțiilor promovate.

Cursele Bucovina Ultra Rocks vor începe de vineri 26 iulie 2024, cu RUNC Challenge, o cursă de 5 km cu 550 m diferența de nivel. Aceasta va fi urmată de Cursa Copiilor, care va începe la ora 11. Tot vineri, la ora 11 seara, vor lua startul alergătorii de la cursa regină, Ultra Rocks de 110 km cu 6.500 m diferență de nivel. Sâmbătă 27 iulie 2024 la ora 6 dimineață, vor porni alergătorii de la cursa 4 Summits de 88 km cu 5.600 m diferență de nivel, urmată apoi de startul cursei Lady’s Rocks de 48 km cu 3.100 m diferență de nivel, la 7 dimineața.

Cursa Rocky de 33 km cu 1.800 m diferență de nivel va avea startul la ora 9 dimineața, urmată de noua cursă Radical de 21 km cu 1.300 m diferență de nivel, care va porni la 10 dimineața. Ultima cursă din eveniment, Rumble Rock 15k va avea loc duminică, 28 iulie 2024, la ora 9 dimineața, din fața hotelului Alpin Rarău.

Evenimentul se încheie pe Platoul Central Câmpulung Moldovenesc cu festivitatea de premiere a campionilor.

Bucovina Ultra Rocks este un proiect susținut de Primăria și Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc.

Related Stories

Descoperă

ANAT, OMD Județul Constanța alături de parteneri, organizează Mega...

Riviera Românească păstrează trendul ascendent, rezervările pentru primele două luni, față de perioada similară a anului trecut, fiind în medie cu 25% mai mari. Programele "Înscrieri Timpurii" s-au bucurat de un interes major, rezervările pornind încă din toamna anului trecut cu reduceri de până la 60% din tariful pachetelor de bază. La acest lucru au contribuit și voucherele de vacanță a căror valoare în 2023 a fost de aproape două miliarde de lei, 95% dintre acestea fiind deja decontate.

Aplicația România Atractivă, imediat după Booking în topul celor...

Programul România Atractivă include 12 rute turistice tematice care străbat toată țara, cu 275 de obiective de vizitat, care vor fi semnalizate și prin infrastructură rutieră specifică până în anul 2026.

Cum a reușit Sovata să rămână în topul destinațiilor...

Dincolo de resursele naturale pe care turiștii le apreciază aici, Sovata s-a dezvoltat și a reușit să se mențină pe un trend ascendent datorită investițiilor făcute în zonă. Un astfel de exemplu este și Hotel Crystal, în centrul Sovatei, la doar 700 de metri de Lacul Ursu.

Numărul turiștilor români care au călătorit în Germania în...

24% dintre călătoriile în Germania ale românilor în anul 2023 au fost efectuate de locuitori ai Transilvaniei. Moldova și regiunea București au reprezentat 20%, respectiv 18%. 11% au provenit din regiunea Muntenia, 10% din Banat, 8% din Oltenia, 4% din Crișana, 3% din Satu Mare și Maramureș, iar 2% din Dobrogea.

Gala Destinația Anului® 2024 a premiat cele mai atractive...

Municipiul Suceava nu a ajuns nici în top trei destinații care te inspiră. Ținutul Mănăstirilor și Țara Dornelor, au obținut locul 2 la categoriile la care au participat, iar comuna Ciocănești locul a treilea

Se caută „Măcelari de elită” pentru echipa care va...

Măcelarii care se înscriu au posibilitatea să aleagă, în funcție de vârstă și de abilitățile tehnice, una dintre următoarele categorii pentru care să concureze: ucenic măcelar (sub 30 de ani), tânăr măcelar (sub 35 ani) sau maestru măcelar.

Categorii populare