„Toamna la Lipoveni” – Un eveniment caritabil pentru un scop nobil: Înființarea primului centru de hipoterapie și terapii alternative din zona de nord-est a țării.

Asociația Equestrian Dreams organizează cea de-a doua ediție a evenimentului „Toamna la Lipoveni” în zilele de 14 și 15 octombrie 2023. Locul de desfășurare este incinta centrului de echitație din Lipoveni – Mitocul Dragomirnei. Cu un scop nobil în inimă, acest eveniment are ca obiectiv principal susținerea proiectului „NU SUNTEȚI SINGURI”, care își propune înființarea primului centru de hipoterapie și terapii alternative din zona de nord-est a țării.

Dincolo de spectacolul oferit de balonul cu aer cald, „Toamna la Lipoveni” promite o experiență diversificată pentru toate vârstele și preferințele. Printre activitățile programate se numără demonstrații spectaculoase, plimbări de agrement, interacțiuni cu animale adorabile, mâncare delicioasă (grătare, mâncăruri tradiționale precum protap și poale-n brâu), muzică bună, ateliere creative pentru copii și adulți, tir cu arcul, air soft, plimbări cu ATV-uri, spectacole de motocross, cor lipovenesc, foc de tabără, artificii și multe altele.

Cu un apel deschis către toate categoriile de vârstă, evenimentul se bazează pe strângerea de fonduri pentru proiectul „NU SUNTEȚI SINGURI”, care își propune să ofere servicii complete și suport persoanelor cu dizabilități în acest centru. Organizatorii sunt hotărâți să dezvolte acest proiect cu o misiune clară de a ajuta comunitatea locală.

Cătălin Siminiuc, unul dintre inițiatorii evenimentului, spune că pe lângă atracția balonului cu aer cald pilotat de prima și singura femeie pilot din România pentru acest gen de aeronavă,  manifestarea este un eveniment caritabil.

„Toți banii care se adună vor fi folosiți să dezvoltăm primul centru de hipoterapie și terapii alternative din zonă. Sunt mulți copii cu dizabilități și sunt mulți părinți care cer ajutor pentru hipoterapie. Noi am oferit tot ce am putut, iar de anul trecut, când am lansat proiectul, am reușit să achiziționăm un cal de hipoterapie și dacă ne ajută lumea care va veni la eveniment sperăm la un al doilea cal pentru că aceasta a fost ținta noastră: doi cai de hipoterapie și un hipoterapeut autorizat. Suntem în colaborare cu cineva care a lucrat în acest domeniu, nu în România, dar pentru că s-a mutat în Bucovina și-a exprimat dorința să lucreze cu noi”, a spus Siminiuc.

„Toamna la Lipoveni” este mai mult decât un eveniment de agrement; este o ocazie de a sprijini o cauză nobilă și de a face o diferență în viața persoanelor cu dizabilități.