Premiera spectacolului „Căpșuni de zăpadă” la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava: O incursiune emoționantă în lumea interioară a amintirilor

Într-o premieră absolută ce va marca scena teatrului sucevean, piesa „Căpșuni de zăpadă” de Petro Ionescu, sub regia talentatului Cosmin Panaite, va încânta publicul în două seri speciale, pe 10 și 11 februarie, începând cu ora 19:00. Spectacolul se distinge prin faptul că aduce publicul foarte aproape de actori, permițând o experiență intensă și intimă pentru fiecare participant.

Scrisă în 2022 de Petro Ionescu, în urma colaborării cu Tudor Nicorici, în cadrul atelierelor din proiectul Theater Networking Talents Ediția 2021, coordonat de regizorul Bobi Pricop la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, piesa explorează întâlnirea a cinci foști colegi de liceu la înmormântarea profesoarei lor de biologie. Această revedere după două decenii devine un prilej pentru reflecție și introspecție, oferind o incursiune profundă în universul personal al fiecărui personaj, între real și absurd, între amintiri și fantezii.

Regizorul Cosmin Panaite își descrie viziunea asupra piesei ca fiind un echilibru între neliniște și alinare, reflectând propriile incertitudini și contradicții umane. Actor și regizor cu o bogată experiență în teatrul sucevean, Panaite a avut în vedere crearea unui laborator de teatru în care actorii să jongleze cu diverse instanțe performante, redând subtilitatea și profunzimea personajelor.

Cu o distribuție de excepție, formată din Cătălin Ștefan Mîndru, Horia Andrei Butnaru, Diana Lazăr, Delu Lucaci și Cristina Florea, spectacolul promite o călătorie captivantă în universul emoțional al personajelor.

Biletele pentru cele două premiere sunt în vânzare atât la casieria teatrului, cât și online, pe www.blt.ro, însă locurile sunt limitate, așa că grabiți-vă să vă asigurați locul la acest eveniment de neratat pentru iubitorii de teatru!

Related Stories

Descoperă

Bucovina, Maramureș și Transilvania sunt preferate de români pentru...

Anul acesta Bucovina și Maramureș au fost printre cele mai căutate destinații de către turiștii români pentru vacanța de Paște, conform studiului Travelminit.ro. Aproximativ 41% dintre respondenții sondajului au ales Maramureș sau Bucovina, cu dorința de a se relaxa, de a participa la slujba de Înviere și de a se bucura de mesele bogate cu preparate locale.

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei: destinații ideale, în perioada...

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei cuprinde 18 obiective incluse în programul de turism cultural „România Atractivă”, cele mai multe dintre ele fiind în județul Suceava.

Unde călătoresc românii de Paște? Diaspora revine acasă, iar...

Anul acesta, în perioada Paștelui, prețul mediu al unui bilet de avion dus-întors a fost de 246 de euro, în creștere cu 14% față de 2024, iar valoarea medie a unei rezervări s-a ridicat la 326 de euro.Cel mai ieftin bilet vândut a fost de 51 de euro, pe ruta Bacău - Roma, iar cel mai scump bilet pentru plecările din România a ajuns la 712 de euro, pe ruta București - Lisabona. În ceea ce privește sosirile în România, cel mai ieftin bilet a fost de 99 de euro, pe ruta Atena - București.

Antalya, orașul cu cele mai multe plaje curate din...

Autoritatea pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA): Pe lângă frumusețea naturală, Antalya îmbină luxul și istoria. Resorturile de cinci stele, spa-urile de top și restaurantele gourmet se află în vecinătatea siturilor antice precum Olympos sau Patara, fosta capitală a Ligii Liciene. Vizitatorii pot explora flacăra eternă Chimera sau ruinele civilizației liciene, îmbogățindu-și experiența cu o incursiune în trecut.

Obiective turistice din Suceava, desemnate castigatoare la competitia Destinatia...

Pe scena Galei au urcat câștigătorii competiției Destinația Anului, un reper în industria turismului autohton, care promoveză anual cele mai atractive și valoroase locuri din țară. Ediția din 2025 a adus în finală 76 de destinații turistice, selectate în urma unui proces riguros de nominalizare. Evaluarea s-a realizat printr-un sistem complex, care a combinat votul publicului, analiza unui juriu de experți, măsurarea brandului turistic printr-o cercetare sociologică și evaluarea arhitecturală și urbanistică a fiecărei destinații.

Programul „România Atractivă”, pe podium la Gala Destinația Anului...

În fiecare an, România își pune în valoare cele mai atractive destinații turistice prin intermediul competiției „Destinația Anului”, care promovează și recunoaște nu doar cele mai îndrăgite obiective din țara noastră, ci și pe cele care s-au remarcat printr-o dezvoltare exemplară și continuă, dar și printr-un mare potențial turistic.

Categorii populare