Muzeul Național al Bucovinei anunță 14 zile cu acces gratuit în muzee

Muzeul Național al Bucovinei oferă o oportunitate rară pentru iubitorii de cultură și istorie: 14 zile de acces gratuit la obiectivele sale remarcabile. Această inițiativă își propune să sărbătorească evenimente semnificative din patrimoniul local și național, facilitând accesul publicului larg la bogăția culturală și istorică a regiunii.

Printre datele cheie din calendarul cultural se numără Ziua Muzeului Național al Bucovinei, marcând începând cu anul 2025, ziua de 4 ianuarie, și Ziua Cetății de Scaun a Sucevei, din 10 februarie. De asemenea, evenimente precum Noaptea Muzeelor, Ziua Copilului și Ziua Vârstnicilor deschid porțile muzeelor pentru a primi vizitatori de toate vârstele și categoriile sociale.

Nu lipsesc din programul generos zile dedicate unor figuri de marcă din cultura românească, cum ar fi Simion Florea Marian, Ciprian Porumbescu și Nicolae Labiș, unde accesul este gratuit la casele memoriale care le poartă numele.

În plus, pentru a promova tradițiile și identitatea locală, Muzeul Satului Bucovinean, Hanul Domnesc și alte obiective vor fi deschise gratuit în Ziua Universală a IEI, cu condiția ca vizitatorii să poarte ia tradițională.

Pentru a beneficia de aceste zile de acces gratuit, publicul este îndemnat să consulte programul de vizitare disponibil pe site-ul muzeului. De asemenea, se recomandă atenție sporită în cazul în care data gratuită cade într-o zi de luni, când muzeele sunt închise pentru curățenie, accesul fiind permis în ziua lucrătoare imediat următoare.

Această inițiativă amplă și generoasă vine în sprijinul promovării culturii și istoriei locale, invitând comunitatea să exploreze și să descopere bogăția patrimoniului cultural al Bucovinei într-un mod accesibil și prietenos.

Related Stories

Descoperă

Vola.ro: cât îi costă pe români să evite aglomerația...

Traficul oprit de pe Valea Oltului afectează tot mai mulți români care au drum spre centrul și vestul țării în perioada aceasta, mai ales că suntem în plin sezon al festivalurilor

Președintele ANAT, Alin Burcea, cere statului român să combată...

Alin Burcea: Se fac cazări în apartamente private, pe Litoral și la munte, și nu se plătește nicio taxă. Pe de altă parte, sunt persoane fizice care organizează grupuri, atât în România, cât și în străinătate, la negru, fără licență, fără brevet, și nu plătesc 1 leu statului român. Propun ca vama să verifice ca fiecare autocar să aibă licență de turism iar ghidul brevet

Japonia a devenit noua destinație îndepărtată ”la modă”

La ora actuală, topul destinațiilor alese de români în Japonia este condus de Kyoto, urmat de ⁠Tokyo, ⁠Nara, ⁠Osaka și ⁠Hiroshima.

Românii preferă în continuare concediile pe litoralul românesc. Ce...

Litoralul românesc rămâne în topul preferințelor turiștilor, cu 55% dintre voturile participanților la studiu. Românii sunt și în căutare de stațiuni montane (47%), de tururi prin țară (46%), dar și de stațiuni balneo (43%).

IRI Travel recomandă turiștilor români cum pot ajunge mai...

Românii au fost informați că statul bulgar efectuează lucrări de reabilitare la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse pe propriul sector începând cu 9 iulie, blocând acest pod timp de două luni. Din păcate, lucrările au loc în vârf de sezon estival, îngreunând circulația pentru circa 1,5 milioane de români care merg cu automobilele proprii în Bulgaria, Turcia și Grecia. Într-o primă etapă a reparațiilor circulația rutieră pe pod va fi restricționată pe sensul de intrare în Bulgaria și apoi pe sensul de ieșire, spre România.

ANAT avertizează: lărgirea plajelor este binevenită, dar nu în...

Președintele ANAT, Alin Burcea, își pune întrebarea dacă ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, domnul Mircea Fechet, realizează ce înseamnă să ai lucrări de infrastructură în plin sezon. ”Am realizat, dintr-o eroare, nu s-a înțeles cum să se organizeze licitațiile iar jumătate dintre licitații nu s-au făcut în acest an. Dar să dai acceptul pentru înnisipare în sudul Litoralului, în plin sezon? Are habar domnul ministru că plajele din Neptun sunt acum închise? Este conștient de ceea ce face? La Neptun, noroc cu piscinele și cu un aqua park. Altfel, avem semnale puternice că turiștii sunt deranjați că nu au acces la plaje. La fel procedează și colegul său, primarul din Mangalia, care asfaltează în plin sezon”.

Categorii populare