Muzeul Național al Bucovinei anunță 14 zile cu acces gratuit în muzee

Muzeul Național al Bucovinei oferă o oportunitate rară pentru iubitorii de cultură și istorie: 14 zile de acces gratuit la obiectivele sale remarcabile. Această inițiativă își propune să sărbătorească evenimente semnificative din patrimoniul local și național, facilitând accesul publicului larg la bogăția culturală și istorică a regiunii.

Printre datele cheie din calendarul cultural se numără Ziua Muzeului Național al Bucovinei, marcând începând cu anul 2025, ziua de 4 ianuarie, și Ziua Cetății de Scaun a Sucevei, din 10 februarie. De asemenea, evenimente precum Noaptea Muzeelor, Ziua Copilului și Ziua Vârstnicilor deschid porțile muzeelor pentru a primi vizitatori de toate vârstele și categoriile sociale.

Nu lipsesc din programul generos zile dedicate unor figuri de marcă din cultura românească, cum ar fi Simion Florea Marian, Ciprian Porumbescu și Nicolae Labiș, unde accesul este gratuit la casele memoriale care le poartă numele.

În plus, pentru a promova tradițiile și identitatea locală, Muzeul Satului Bucovinean, Hanul Domnesc și alte obiective vor fi deschise gratuit în Ziua Universală a IEI, cu condiția ca vizitatorii să poarte ia tradițională.

Pentru a beneficia de aceste zile de acces gratuit, publicul este îndemnat să consulte programul de vizitare disponibil pe site-ul muzeului. De asemenea, se recomandă atenție sporită în cazul în care data gratuită cade într-o zi de luni, când muzeele sunt închise pentru curățenie, accesul fiind permis în ziua lucrătoare imediat următoare.

Această inițiativă amplă și generoasă vine în sprijinul promovării culturii și istoriei locale, invitând comunitatea să exploreze și să descopere bogăția patrimoniului cultural al Bucovinei într-un mod accesibil și prietenos.

Related Stories

Descoperă

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost redeschisă pentru...

Programul de vizitare va fi zilnic, mai puțin luni, în intervalul orar 9:00-20:00, ultima intrare fiind ora 19:00. Programul de ghidaj va fi între orele 10:00-18:00, ultimul ghidaj va începe la ora 17:00.

Creștere de 70% a rezervărilor pentru Sărbătorile de Paște

Turiștii români demonstrează că au recăpătat încrederea în călătorii, arătând că planificarea în avans este cheia unor sărbători de Paște și nu numai, de neuitat.

Travelminit.ro: în 2024 românii își vor programa cel puțin...

În ultimii ani, turismul balnear a avut o creștere spectaculoasă, mai ales că tot mai mulți români aderă la cultura relaxării.

Vatra Dornei, în topul destinațiilor turistice ale anului 2024...

Redeschiderea Cazinoului Băi din Vatra Dornei este un mare câștig pentru turismul din Bucovina. Marea atracție este, cu siguranță, sala centrală, cu ornamente refăcute după imagini de epocă de artistul plastic Alexandru Siminic și pictate, cu migală, de renumitele încondeietoare de ouă din Ciocănești, Această bijuterie arhitectonică, asemănătoare cu cazinoul din Baden Baden. este pregătită să găzduiască spectacole și concerte, precum și expoziții. Este primul cazinou reabilitat în România după anul 1989.

Premiera spectacolului „Căpșuni de zăpadă” la Teatrul Municipal „Matei...

Regizorul Cosmin Panaite își descrie viziunea asupra piesei ca fiind un echilibru între neliniște și alinare, reflectând propriile incertitudini și contradicții umane. Actor și regizor cu o bogată experiență în teatrul sucevean, Panaite a avut în vedere crearea unui laborator de teatru în care actorii să jongleze cu diverse instanțe performante, redând subtilitatea și profunzimea personajelor.

Vizitarea Cetății de Scaun a Sucevei va fi suspendată...

Muzeul Național al Bucovinei anunță închiderea Cetății de Scaun a Sucevei pentru vizitare, în...

Categorii populare