ATGR & OLD LINE TRAVEL: Peste 60% dintre copiii din România merg vara în tabere

Dintr-un studiu efectuat recent de către un grup de cercetare în domeniul educațional și social, rezultă că peste 60% dintre copiii și tinerii din România aleg să-și petreacă vara în tabere. Aceste date reprezintă o ilustrare semnificativă a preferințelor estivale ale segmentului juvenil la nivel național și a importanței care se acordă experiențelor educaționale și recreative în această perioadă a anului.

Potrivit datelor obținute în cadrul studiului, care a implicat un eșantion reprezentativ de peste 1.000 de familii din diverse regiuni ale României, 63,2% dintre copiii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani din mediul urban sunt înscriși în tabere sau programe de vară organizate de către diferite instituții și organizații. Aceste date relevează popularitatea și accesibilitatea taberelor în rândul populației tinere.

Analizând mai detaliat datele, s-a observat că motivul principal pentru care părinții aleg să-și înscrie copiii în tabere este dorința de a le oferi oportunități de învățare și dezvoltare într-un mediu sigur și stimulativ. În plus, aproximativ 60% dintre respondenți au indicat că își doresc ca cei mici să-și îmbogățească cunoștințele și să-și dezvolte abilitățile sociale și emoționale în timpul vacanței de vară.

În ceea ce privește tipurile de tabere preferate, studiul a relevat o diversitate considerabilă. De la tabere cu tematici sportive și artistice până la tabere axate pe explorarea naturii sau pe activități educaționale, există o varietate de opțiuni disponibile pentru familiile din România. Totuși, taberele cu activități în aer liber și cele care promovează interacțiunea socială și colaborarea în echipă au fost printre cele mai populare opțiuni, conform datelor colectate.

„Avem din ce în ce mai mulți copii care vin vara în tabere, majoritatea fiind însoțiți de cadrele didactice de la clasă. Spre exemplu, în primele ore de funcționare a sistemului de rezervări, s-au ocupat peste 10.000 de locuri, iar acum mai avem doar câteva disponibile pentru anumite locații. Se înregistrează o creștere de la an la an, iar pentru 2025 preconizăm o creștere de cel puțin 25%”, a declarat Răzvan Bineață, președintele Asociației Turistice Ghizii României, un ONG care se ocupă și cu organizarea de tabere de vară pentru copii și tineret.

Related Stories

Descoperă

ANAT, OMD Județul Constanța alături de parteneri, organizează Mega...

Riviera Românească păstrează trendul ascendent, rezervările pentru primele două luni, față de perioada similară a anului trecut, fiind în medie cu 25% mai mari. Programele "Înscrieri Timpurii" s-au bucurat de un interes major, rezervările pornind încă din toamna anului trecut cu reduceri de până la 60% din tariful pachetelor de bază. La acest lucru au contribuit și voucherele de vacanță a căror valoare în 2023 a fost de aproape două miliarde de lei, 95% dintre acestea fiind deja decontate.

Aplicația România Atractivă, imediat după Booking în topul celor...

Programul România Atractivă include 12 rute turistice tematice care străbat toată țara, cu 275 de obiective de vizitat, care vor fi semnalizate și prin infrastructură rutieră specifică până în anul 2026.

Cum a reușit Sovata să rămână în topul destinațiilor...

Dincolo de resursele naturale pe care turiștii le apreciază aici, Sovata s-a dezvoltat și a reușit să se mențină pe un trend ascendent datorită investițiilor făcute în zonă. Un astfel de exemplu este și Hotel Crystal, în centrul Sovatei, la doar 700 de metri de Lacul Ursu.

Numărul turiștilor români care au călătorit în Germania în...

24% dintre călătoriile în Germania ale românilor în anul 2023 au fost efectuate de locuitori ai Transilvaniei. Moldova și regiunea București au reprezentat 20%, respectiv 18%. 11% au provenit din regiunea Muntenia, 10% din Banat, 8% din Oltenia, 4% din Crișana, 3% din Satu Mare și Maramureș, iar 2% din Dobrogea.

Gala Destinația Anului® 2024 a premiat cele mai atractive...

Municipiul Suceava nu a ajuns nici în top trei destinații care te inspiră. Ținutul Mănăstirilor și Țara Dornelor, au obținut locul 2 la categoriile la care au participat, iar comuna Ciocănești locul a treilea

Se caută „Măcelari de elită” pentru echipa care va...

Măcelarii care se înscriu au posibilitatea să aleagă, în funcție de vârstă și de abilitățile tehnice, una dintre următoarele categorii pentru care să concureze: ucenic măcelar (sub 30 de ani), tânăr măcelar (sub 35 ani) sau maestru măcelar.

Categorii populare