Tendințele Sezonului Estival 2024: Turiștii din regiunea Moldova optează pentru vacanțe în Bulgaria,  România și Grecia (continentală) cu transport individual și Turcia cu transport avion charter

În lumina unei evoluții pozitive de 39% în primul trimestru al anului 2024, comparativ cu aceeași perioadă din 2023, IRI Travel, unul dintre cei mai importanți touroperatori din România, aduce în atenție tendințele actuale ale sezonului estival 2024 și importanța parteneriatelor în industria turismului.

Creștere și Preferințe

Datele indică o creștere semnificativă, susținută de popularitatea destinațiilor preferate de turiști. Printre acestea, se remarcă Nisipurile de Aur din Bulgaria, Halkidiki din Grecia, Mamaia din România și Kușadasi din Turcia, toate înregistrând creșteri semnificative în numărul de rezervări.

Turiștii din regiunea Muntenia optează pentru vacanțe cu preponderență în: Bulgaria, Grecia, România și Turcia cu transport individual în cea mai mare parte, dar și cu avion și autocar.

Turiștii din regiunea Moldova optează pentru vacanțe în Bulgaria,  România și Grecia (continentală) cu transport individual și Turcia cu transport avion charter, cu plecări din orașele apropiate domiciliului.

Turiștii din Transilvania optează pentru Bulgaria și România cu transport individual și pentru destinații din Grecia și Turcia, cu transport cu avionul.

Tendințele actuale ale sezonului estival 2024

În sezonul estival 2024, turiștii au adoptat noi tendințe în ceea ce privește rezervările de vacanță. Iată câteva aspecte relevante, segmentate pe regiuni:

Early Booking și gradul de ocupare al hotelurilor:

Turiștii își rezervă vacanțele cu mult timp înainte pentru a beneficia de oferte avantajoase prin Early Booking sau pentru a asigura disponibilitatea ofertelor dorite. Rezervările pentru sezonul estival 2024 au început încă din luna octombrie 2023, cu vârfuri de rezervări în lunile ianuarie și februarie. Din acest motiv, multe hoteluri căutate au perioade cu ocupare integrală.

Durata Sejurului:

Perioada medie a sejurului este în scădere. Turiștii preferă să efectueze mai multe sejururi mai scurte într-un an, în loc de un singur sejur de 7–10 zile. Astfel, pot vizita mai multe destinații.

Ultimele Trepte de Early Booking

În luna aprilie, principalele rezervări se concentrează pe programele de 1 Mai și de Paște. Totuși, această perioadă este excelentă și pentru rezervarea vacanțelor în sezonul estival. Multe unități de cazare au prelungit reducerile de Early Booking până la 15 sau chiar 30 aprilie.

Reducerile se situează între 10% și 15%, dar există hoteluri care oferă chiar reduceri mai mari (25%–35%) pentru anumite perioade (mai, iunie și septembrie).

Perioadele favorabile pentru sejururi estivale

Mai, prima parte a lunii iunie și septembrie sunt momente ideale pentru vacanțe pe litoralul Mării Negre, în special pentru România și Bulgaria. Odată cu încălzirea globală, aceste perioade au devenit foarte potrivite pentru relaxare și prețurile sunt extrem de avantajoase. Unitățile de cazare au lansat multe oferte atractive, precum:

– Oferte speciale pentru seniori (persoane cu vârsta peste 55 de ani).

– Preturi speciale pentru această perioadă.

– Reduceri suplimentare pentru copii (inclusiv unități care oferă gratuitate la 2 copii).

– Zile gratuite (plătești 5 nopți și stai 6).

IRI Travel își consolidează parteneriatele cu agențiile de turism și se angajează să ofere o experiență de călătorie de calitate pentru clienții săi. În acest context, CEO-ul companiei, Lucian Bădîrcea, a anunțat candidatura sa pentru un loc în Consiliul Director ANAT, exprimându-și dorința de a contribui la dezvoltarea și reprezentarea agențiilor de turism din România.

Prin colaborări strânse și adaptarea continuă la tendințele pieței, industria turismului din România se pregătește să ofere experiențe de neuitat pentru turiști în sezonul estival 2024.

Top of Form

Related Stories

Descoperă

ANAT, OMD Județul Constanța alături de parteneri, organizează Mega...

Riviera Românească păstrează trendul ascendent, rezervările pentru primele două luni, față de perioada similară a anului trecut, fiind în medie cu 25% mai mari. Programele "Înscrieri Timpurii" s-au bucurat de un interes major, rezervările pornind încă din toamna anului trecut cu reduceri de până la 60% din tariful pachetelor de bază. La acest lucru au contribuit și voucherele de vacanță a căror valoare în 2023 a fost de aproape două miliarde de lei, 95% dintre acestea fiind deja decontate.

Aplicația România Atractivă, imediat după Booking în topul celor...

Programul România Atractivă include 12 rute turistice tematice care străbat toată țara, cu 275 de obiective de vizitat, care vor fi semnalizate și prin infrastructură rutieră specifică până în anul 2026.

Cum a reușit Sovata să rămână în topul destinațiilor...

Dincolo de resursele naturale pe care turiștii le apreciază aici, Sovata s-a dezvoltat și a reușit să se mențină pe un trend ascendent datorită investițiilor făcute în zonă. Un astfel de exemplu este și Hotel Crystal, în centrul Sovatei, la doar 700 de metri de Lacul Ursu.

Numărul turiștilor români care au călătorit în Germania în...

24% dintre călătoriile în Germania ale românilor în anul 2023 au fost efectuate de locuitori ai Transilvaniei. Moldova și regiunea București au reprezentat 20%, respectiv 18%. 11% au provenit din regiunea Muntenia, 10% din Banat, 8% din Oltenia, 4% din Crișana, 3% din Satu Mare și Maramureș, iar 2% din Dobrogea.

Gala Destinația Anului® 2024 a premiat cele mai atractive...

Municipiul Suceava nu a ajuns nici în top trei destinații care te inspiră. Ținutul Mănăstirilor și Țara Dornelor, au obținut locul 2 la categoriile la care au participat, iar comuna Ciocănești locul a treilea

Se caută „Măcelari de elită” pentru echipa care va...

Măcelarii care se înscriu au posibilitatea să aleagă, în funcție de vârstă și de abilitățile tehnice, una dintre următoarele categorii pentru care să concureze: ucenic măcelar (sub 30 de ani), tânăr măcelar (sub 35 ani) sau maestru măcelar.

Categorii populare