Fabrik Fest la Rădăuți: șase evenimente culturale organizate în spații neconvenționale

 În perioada 20 septembrie- 1 octombrie 2024 vor avea loc în municipiul Rădăuți, dar și în zonă șase evenimente culturale organizate în cadrul proiectului  ,,Fabrik Fest”.

Vor fi prezentate o serie de concerte de muzică clasică susținute în spații neconvenționale din municipiul Rădăuți, Marginea și Horodnic de Jos: Depozitul Marelvi (,,Sectio Aurea”-Ansamblul de muzică veche Sectio Aurea, 20.09.2024, ora 19), Fabrica EGGER (,,Anotimpuri”- Cristi Horia, Mateus Mai Antal, Daniel Vots, Constantin Borodin, 21.09.2024, ora 19) Fabrica Zada (,,Romanian Tribute”-Duo Kitharsis, 22.09.2024, ora 19), Fabrica Killer (,,Ascultă povestea”- Cvintetul de suflători Cantabile, 28.09.2024, ora 19), Atelierul GoblenArt (,,Romanțele toamnei”-Corina Răducanu, Eugen Dumitrescu, Andrei Radu, Ovidiu Foca, 29.09.2024, ora 19) și Depozitul Sol-Victor (,,Romanțe vechi și noi”- Corina Răducanu, Eugen Dumitrescu, Andrei Radu, Ovidiu Foca, 1.10.2024, ora 19).

               În formatul său inedit, proiectul își propune să valorifice artiști și formații camerale, din  care unele vor fi prezente în premieră în zonă: ansamblu baroc cu instrumente de epocă, cvartet de coarde, cvintet de suflători, duo chitară, voce, vioară și pian la patru mâini, care vor aborda în cadrul concertelor muzica clasică.

Proiectul ,,Fabrik Fest”” este un proiect cultural cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și este organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți și Primăria Municipiului Rădăuți, având ca parteneri companiile: Marelvi, EGGER, Zada, Killer, GoblenArt, Sol-Victor.

Prin intermediul evenimentelor organizate se dorește facilitarea accesului la cultură și muzică clasică, contribuind astfel la o mai bună înțelegere a fenomenului muzical și la o  cunoaștere mai aprofundată a muzicii clasice de către tineri și adulți. Accesul la toate evenimentele va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.

Related Stories

Descoperă

Vola: Tensiunile din Orientul Mijlociu au dus la anularea...

În plin sezon estival, orice perturbare geopolitică se amplifică prin contextul aglomerat din aeroporturi și gradul ridicat de ocupare a zborurilor. Rutele ocolitoare impuse operatorilor duc la creșterea consumului de combustibil, întârzieri în lanț și nevoia de cazare suplimentară pentru echipaje. În același timp, companiile aeriene suportă costuri ridicate pentru compensarea pasagerilor afectați, rerutare, mese și nopți de cazare.

Românii preferă vacanțele cu piscină, mic dejun inclus și...

Accesul la piscină și facilitățile de tip SPA, precum sauna sau jacuzzi-ul, sunt tot mai căutate. Acestea pot crește șansele de rezervare cu până la 40%, în special în cazul sejururilor de weekend, a vacanțelor în cuplu sau a pachetelor de tip wellness. Aceste dotări sporesc nu doar gradul de ocupare, ci și durata medie a șederii.

Tot mai mulți români aleg muntele în sezonul cald,...

Dacă în anii trecuți litoralul domina sezonul estival, în 2025 tot mai mulți turiști își îndreaptă atenția către stațiuni precum Poiana Brașov, Sovata, Băile Tușnad, Borsec sau Vatra Dornei, alegând unități de cazare care îmbină peisajele montane spectaculoase cu confortul unui hotel de 4 stele, piscină interioară sau exterioară și servicii de spa.

Vara 2025: Romanii pot zbura cu mai putin de...

Potrivit datelor Vola, inceputul lunii iunie este momentul ideal pentru romanii care vor sa calatoreasca in Europa cu un buget redus. La polul opus, cea mai scumpa perioada ramane luna august, cand tarifele depasesc 300 de euro

Creștere cu 10% a numărului de turiști români în...

Conform datelor Organizației Germane pentru Turism, Germania este pe locul 3 în preferințele turiștilor români. Între ianuarie și martie 2025, Germania a înregistrat 326.429 de înnoptări din partea turiștilor români, o creștere de 9,6% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai ieftine vacanțe de vară rezervate de români...

Luna iunie domină segmentul vacanțelor accesibile, fiind preferată de turiștii cu bugete de până la 2000 lei. În schimb, cele mai scumpe vacanțe din sezon s-au rezervat în lunile iulie și august, prețul mediu depășind 5000 lei

Categorii populare