Păstrăv cu smântână

Pescuit proaspăt, în apele repezi și limpezi de la munte, păstrăvul se curăță cu grijă și se spală bine după care se sărează și se lasă, musai, la odihnit.

Între timp, într-o tigaie cu unt proaspăt se călește o ceapă mică până devine sticloasă. Se stinge ceapa cu supă de legume și se lasă la fiert,

 Peștele se tăvălește prin făină albă și se prăjește pe ambele părți până capătă o culoare aurie.

În supa ce fierbe se adaugă smântână groasă  iar după două clocote se potrivește de sare și piper și așezam cu grijă peștele ca să fiarbă în smântână.

Peste pește, după ce e fiert se aruncă un cățel de usturoi tocat bine și pătrunjel proaspăt. Se servește cu mămăliguță și un pahar de vin alb.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

Campion Tour Suceava aniversează 10 ani de activitate: Peste...

Ioana Costea, cofondator al agenției: Pentru noi, seriozitatea și calitatea serviciilor nu au fost niciodată negociabile. Am recomandat doar unități de cazare în care avem încredere și am preferat să prezentăm lucrurile exact așa cum sunt, fără să promitem imposibilul #CampionTour10Ani #TurismSuceava #AniversareCampionTour #Vacante2026 #TurismLocal #Suceava

Hotelierii încheie 2025 cu prudență: cerere mai scăzută, dar...

Pentru perioada Crăciunului și a Revelionului, situația este variată: 27,3% dintre hotelieri nu au oferte pentru această perioadă, iar aproximativ 39% au un grad de ocupare sub 50%. Pe de altă parte, aproape 18% dintre unități raportează deja un grad de ocupare de peste 70%. Interesul turiștilor se îndreaptă în special către locații liniștite, cu acces la natură și servicii care oferă confort și relaxare, precum SPA sau piscină.

Gala Turismului „Descoperă Nord-Est” – ediția a X-a a...

Ediția din acest an a reunit peste 300 de participanți din toate cele șase județe ale Regiunii Nord-Est – reprezentanți ai sectorului HORECA, operatorilor de turism, autorităților publice, instituțiilor culturale, mediului academic, precum și invitați din Republica Moldova și Ucraina.

Aplicația care găsește city break-uri la târgurile de Crăciun....

Românii care vor să călătorească la târgurile de Crăciun trebuie să știe că diferența între o călătorie la începutul lunii și una în perioada sărbătorilor este de la simplu la dublu. Astfel, un bilet dus-întors costă în medie 98 de euro, însă tarifele aproape se dublează în intervalul 24-28 decembrie, când cererea este foarte mare, ajungând la o medie de 187 de euro.

Familiile cu copii până la 14 ani, împreună în...

Vola demarează o strângere de semnături prin care solicită companiilor aeriene să introducă un standard minim obligatoriu pentru rezervările care includ copii până la 14 ani: familiile să aibă garantat dreptul de a sta împreună, fără costuri suplimentare pentru alegerea locurilor.

Târgurile de Crăciun 2025 impulsionează turismul intern: Brașov, Sibiu...

Sezonul târgurilor de Crăciun din România a început oficial, iar datele platformei Travelminit arată o creștere semnificativă a rezervărilor față de anul trecut. Românii aleg din ce în ce mai mult city-break-urile festive interne 🎄✨ #NewsBucovinaro #TârguriCrăciun2025 #Brașov #Sibiu #Craiova #TurismRomânia

Categorii populare