Plăcinte ”Poale-n brâu”

În fiecare gospodărie, de MOȘI, fie de vară, fie de iarnă, gospodinele face plăcinte cu brânză de vaci, împăturite într-un anumit fel, care ulterior au căpătat denumirea de ”poale-n brâu”, datorită formei lor.

Aluatul pentru plăcinte se realizează din faină, lapte, ouă, unt, drojdie sare și zahăr.

Acestea se combină, se frământă până se obține un aluat pufos. Se lasă la crescut aproximativ 2 ore după are se întinde se taie pătrate.

 Între timp, cât crește aluatul se face compoziția pentru umplutură. Brânza de vaci se îndulcește cu zahăr, se amestecă cu gălbenușul de ou și cu un strop esență de rom. Peste pătrățelele de aluat se pun câte 2 linguri de umplutură după care se împachetează împreunând colțurile. Se bate un ou cu zahăr și cu această soluție se ung plăcintele din belșug. Se dau la cuptor pentru rumenire. Când se scot de la cuptor se presară zahăr pudră peste ele.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

ANAT, OMD Județul Constanța alături de parteneri, organizează Mega...

Riviera Românească păstrează trendul ascendent, rezervările pentru primele două luni, față de perioada similară a anului trecut, fiind în medie cu 25% mai mari. Programele "Înscrieri Timpurii" s-au bucurat de un interes major, rezervările pornind încă din toamna anului trecut cu reduceri de până la 60% din tariful pachetelor de bază. La acest lucru au contribuit și voucherele de vacanță a căror valoare în 2023 a fost de aproape două miliarde de lei, 95% dintre acestea fiind deja decontate.

Aplicația România Atractivă, imediat după Booking în topul celor...

Programul România Atractivă include 12 rute turistice tematice care străbat toată țara, cu 275 de obiective de vizitat, care vor fi semnalizate și prin infrastructură rutieră specifică până în anul 2026.

Cum a reușit Sovata să rămână în topul destinațiilor...

Dincolo de resursele naturale pe care turiștii le apreciază aici, Sovata s-a dezvoltat și a reușit să se mențină pe un trend ascendent datorită investițiilor făcute în zonă. Un astfel de exemplu este și Hotel Crystal, în centrul Sovatei, la doar 700 de metri de Lacul Ursu.

Numărul turiștilor români care au călătorit în Germania în...

24% dintre călătoriile în Germania ale românilor în anul 2023 au fost efectuate de locuitori ai Transilvaniei. Moldova și regiunea București au reprezentat 20%, respectiv 18%. 11% au provenit din regiunea Muntenia, 10% din Banat, 8% din Oltenia, 4% din Crișana, 3% din Satu Mare și Maramureș, iar 2% din Dobrogea.

Gala Destinația Anului® 2024 a premiat cele mai atractive...

Municipiul Suceava nu a ajuns nici în top trei destinații care te inspiră. Ținutul Mănăstirilor și Țara Dornelor, au obținut locul 2 la categoriile la care au participat, iar comuna Ciocănești locul a treilea

Se caută „Măcelari de elită” pentru echipa care va...

Măcelarii care se înscriu au posibilitatea să aleagă, în funcție de vârstă și de abilitățile tehnice, una dintre următoarele categorii pentru care să concureze: ucenic măcelar (sub 30 de ani), tânăr măcelar (sub 35 ani) sau maestru măcelar.

Categorii populare