Plăcinte ”Poale-n brâu”

În fiecare gospodărie, de MOȘI, fie de vară, fie de iarnă, gospodinele face plăcinte cu brânză de vaci, împăturite într-un anumit fel, care ulterior au căpătat denumirea de ”poale-n brâu”, datorită formei lor.

Aluatul pentru plăcinte se realizează din faină, lapte, ouă, unt, drojdie sare și zahăr.

Acestea se combină, se frământă până se obține un aluat pufos. Se lasă la crescut aproximativ 2 ore după are se întinde se taie pătrate.

 Între timp, cât crește aluatul se face compoziția pentru umplutură. Brânza de vaci se îndulcește cu zahăr, se amestecă cu gălbenușul de ou și cu un strop esență de rom. Peste pătrățelele de aluat se pun câte 2 linguri de umplutură după care se împachetează împreunând colțurile. Se bate un ou cu zahăr și cu această soluție se ung plăcintele din belșug. Se dau la cuptor pentru rumenire. Când se scot de la cuptor se presară zahăr pudră peste ele.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

La aniversarea de 17 ani, Vola.ro rămâne cea mai...

Vola a reușit să se diferențieze pe piața din România și să câștige încrederea publicului. Conform studiului Mercury Research, 8 din 10 clienți se declară mulțumiți sau foarte mulțumiți de serviciile Vola.ro, care, de asemenea, este singura agenție din acest studiu care a reușit să înregistreze o creștere a satisfacției clienților.

Rețeaua Națională de Muzeelor din România: La ediție aniversară,...

RNMR: Contextul în care are loc această ediție, care este una aniversară, este unul foarte delicat. Multe muzee din țară și din București nu vor participa în semn de protest față de întârzierile nejustificate ale Guvernului în rezolvarea revendicărilor angajaților din sectorul muzeal, care vizează creșterea cu 20% a salariilor. Trebuia să fie o ediție de sărbătoare dar este destul de dificil să celebrezi precaritatea existentă în sectorul muzeal românesc. Însă, din respect pentru public și pentru onorarea angajamentelor asumate de RNMR, noi am decis organizarea acestui eveniment.

S-a lansat România Atractivă, cea mai complexă platformă multimedia...

Suceava se află în top 5 județe cu cele mai multe obiective de patrimoniu incluse în program. Ele fac parte din patru rute: Ruta mănăstirilor (cu șapte reprezentante), Ruta bisericilor de lemn (cu patru astfel de monumente), Ruta satelor cu arhitectura tradițională (cu câte trei elemente reprezentative) și Traseul gastronomiei tradiționale românești (cu două reprezentante în România Atractivă).

Cum trebuie să participe în mod profesionist România la...

Fondatorul Comisiei de Incoming a ANAT, Gheorghe Fodoreanu: Imaginea participării României la târgurile internaționale de turism este un mijloc de menținere a comunicării cu Diaspora, de menținere a mândriei naționale și, de ce nu, o motivație puternică pentru a determina Diaspora să revină în țară. Aceste motivații esențiale ar putea determina turiștii să revină în țară. AI (inteligența artificială), pe acest subiect, este partizanul nostru, oferindu-ne informații relevante și sprijin în demersurile noastre

O agenție de turism din România a lansat deja...

Admirarea Aurorei Boreale, plimbări cu sania trasă de câinii husky ori de reni, tururi cu snowmobilul, pescuitul la copcă, traversarea Cercului Polar și, bineînțeles, vizitarea satului lui Moș Crăciun și implicit a Oficiului Poștal unde Moșul și spiridușii săi primesc toate scrisorile copiilor de pretutindeni, ori diverse sporturi de iarna, cum ar fi schiatul sau snowboarding-ul sunt printre principalele activități de care turiștii se pot bucura în timpul unei excursii în Laponia.

România poate spera la prezența în ghidul Michelin cel...

Este un proces care se întinde pe parcursul mai multor ani, motiv pentru care singurul mod în care acesta poate fi dus la final este prin cooperarea dintre zona private, cu chefii români și ministerul de resort însă rezultatele se vor vedea în repoziționarea României ca destinație gastronomică și turistică și prin atragerea unui public cu totul nou pentru țara noastră

Categorii populare