Tocinei cu smântână

Tocineii, sau chiftele din cartofi sun un preparat care se poate servi atât ca și garnitură dar și ca un dulce de bucătărie.

Pentru un preparat dulce avem nevoie de 2-3 cartofi mai mari, curățați și dați pe răzătoare, 3 linguri de smântână, un praf de sare, o lingură de făină și una de zahar.

Cartofii se amestecă bine cu un ou, cu o lingură de smântână, cu făina și cu zahărul. Se formează astfel un aluat moale din care se modelează tocineii care se prăjesc în ulei încins bine. După ce se rumenesc pe ambele părți se scot și se așeaza pe șervețele uscate pentru a îndepărta surplusul de ulei. Se servesc fierbinți, alături de smântănă și zahăr. Cunoscătorii susțin că un păhărel de frăgata face minuni la digestie.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

La aniversarea de 17 ani, Vola.ro rămâne cea mai...

Vola a reușit să se diferențieze pe piața din România și să câștige încrederea publicului. Conform studiului Mercury Research, 8 din 10 clienți se declară mulțumiți sau foarte mulțumiți de serviciile Vola.ro, care, de asemenea, este singura agenție din acest studiu care a reușit să înregistreze o creștere a satisfacției clienților.

Rețeaua Națională de Muzeelor din România: La ediție aniversară,...

RNMR: Contextul în care are loc această ediție, care este una aniversară, este unul foarte delicat. Multe muzee din țară și din București nu vor participa în semn de protest față de întârzierile nejustificate ale Guvernului în rezolvarea revendicărilor angajaților din sectorul muzeal, care vizează creșterea cu 20% a salariilor. Trebuia să fie o ediție de sărbătoare dar este destul de dificil să celebrezi precaritatea existentă în sectorul muzeal românesc. Însă, din respect pentru public și pentru onorarea angajamentelor asumate de RNMR, noi am decis organizarea acestui eveniment.

S-a lansat România Atractivă, cea mai complexă platformă multimedia...

Suceava se află în top 5 județe cu cele mai multe obiective de patrimoniu incluse în program. Ele fac parte din patru rute: Ruta mănăstirilor (cu șapte reprezentante), Ruta bisericilor de lemn (cu patru astfel de monumente), Ruta satelor cu arhitectura tradițională (cu câte trei elemente reprezentative) și Traseul gastronomiei tradiționale românești (cu două reprezentante în România Atractivă).

Cum trebuie să participe în mod profesionist România la...

Fondatorul Comisiei de Incoming a ANAT, Gheorghe Fodoreanu: Imaginea participării României la târgurile internaționale de turism este un mijloc de menținere a comunicării cu Diaspora, de menținere a mândriei naționale și, de ce nu, o motivație puternică pentru a determina Diaspora să revină în țară. Aceste motivații esențiale ar putea determina turiștii să revină în țară. AI (inteligența artificială), pe acest subiect, este partizanul nostru, oferindu-ne informații relevante și sprijin în demersurile noastre

O agenție de turism din România a lansat deja...

Admirarea Aurorei Boreale, plimbări cu sania trasă de câinii husky ori de reni, tururi cu snowmobilul, pescuitul la copcă, traversarea Cercului Polar și, bineînțeles, vizitarea satului lui Moș Crăciun și implicit a Oficiului Poștal unde Moșul și spiridușii săi primesc toate scrisorile copiilor de pretutindeni, ori diverse sporturi de iarna, cum ar fi schiatul sau snowboarding-ul sunt printre principalele activități de care turiștii se pot bucura în timpul unei excursii în Laponia.

România poate spera la prezența în ghidul Michelin cel...

Este un proces care se întinde pe parcursul mai multor ani, motiv pentru care singurul mod în care acesta poate fi dus la final este prin cooperarea dintre zona private, cu chefii români și ministerul de resort însă rezultatele se vor vedea în repoziționarea României ca destinație gastronomică și turistică și prin atragerea unui public cu totul nou pentru țara noastră

Categorii populare