Tocinei cu smântână

Tocineii, sau chiftele din cartofi sun un preparat care se poate servi atât ca și garnitură dar și ca un dulce de bucătărie.

Pentru un preparat dulce avem nevoie de 2-3 cartofi mai mari, curățați și dați pe răzătoare, 3 linguri de smântână, un praf de sare, o lingură de făină și una de zahar.

Cartofii se amestecă bine cu un ou, cu o lingură de smântână, cu făina și cu zahărul. Se formează astfel un aluat moale din care se modelează tocineii care se prăjesc în ulei încins bine. După ce se rumenesc pe ambele părți se scot și se așeaza pe șervețele uscate pentru a îndepărta surplusul de ulei. Se servesc fierbinți, alături de smântănă și zahăr. Cunoscătorii susțin că un păhărel de frăgata face minuni la digestie.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

Ecourile muzicii românești, prin acordurile chitarelor, vor răsuna într-un...

Duo Kitharsis va deveni liant muzical dintre publicul bucovinean, muzica românească și decorul industrial contemporan al Fabricii Zada din Horodnic de Jos, duminică, 22.09.2024, începând cu ora 19, în cadrul celui de-al treilea concert al proiectului cultural Fabrik Fest, Romanian tribute.

Chefi de top, distinși cu stele Michelin, antreprenori din...

Festivalul are porțile deschise în perioada 12-15 septembrie cu o experiență completă pentru gurmanzi, care se vor putea bucura de mai multe zone de activități: șura de evenimente Pro Economica, Joy Cooking by Petry - Bucuria în bucate și scena muzicală. La Bucuria în Bucate va exista și o bucătărie complet utilată, iar casnicele și bucătarii profesioniști vor găti simultan rețete tradiționale.

O călătorie muzicală inedită prin Anotimpuri va fi oferită...

Remedios Quartet va oferi publicului o călătorie muzicală prin cele patru anotimpuri, sâmbătă, 21.09.2024, începând cu ora 19, într-o locație neconvențională, decorul industrial inedit al Fabricii EGGER , în cadrul proiectului cultural Fabrik Fest.

Muzeul sarmalelor, unic în lume, caută parteneri pentru inaugurare

Muzeul Sarmalelor este o inițiativă a jurnalistului gastronomic Cosmin Dragomir, cel care studiază de mulți ani diversitatea acestui preparat pe întreg mapamondul. Scriitorul deține o colecție de exponate cu și despre sarmale care poate intra în cartea recordurilor și a lansat un apel public de susținere a înființării, în România, unui muzeu dedicat acestui fel de mâncare.

Turismul intern a crescut cu 3,8% în vara 2024...

Creșterea rezervărilor față de vara anului 2023 a fost de 8,5%, cu o durată medie a sejurului de  4,7 nopți.  Prețul mediu de persoană pentru cazare a fost de 1102 lei/sejur, în creștere cu 10% față de anul trecut. Multe dintre hoteluri au decis să nu mărească tarifele pentru cazare, adaptând costul sejurului în funcție de serviciile de masă oferite. În același timp s-a putut observa o creștere cu 10%  a interesului turiștilor pentru hotelurile cu servicii all inclusive, dar și o stagnare sau chiar scădere pentru hotelurile care n-au beneficiat de modernizări în ultimii ani.

Concertul ,,Sectio Aurea” va da startul proiectului cultural ,,FABRIK...

Proiectul cultural Fabrik Fest debutează pe data de 20.09.2024, ora 19, cu concertul Sectio Aurea, prin intermediul muzicii fascinante interpretate de membrii Ansamblului Sectio Aurea, la Depozitul Marelvi

Categorii populare