De ce în Bucovina?

Județul Suceava, cu aproape toate formele de relief, are resursele perfecte pentru cei care iubesc explorarea naturii, dar oferă numeroase posibilități de petrecere a timpului liber, a vacanțelor, de la pescuit la sport extrem, de la drumeții la alpinism.

Turiștii au posibilitatea, în perioda verii, să participe la partide de pescuit sau să practice river rafting pe râurile repezi din zona de munte, dar și să străbată diverse trasee cu bicicletele, ori să călărească.

Totodată, pe perioada iernii, sporturile de iarnă pot fi practicate în stațiunile montane ale județului.

Frumusețile zonei pot fi văzute de doritori și de la înălțime cu zboruri de agrement cu avion ultrauşor.

Cel mai important obiectiv în turismul montan din județul Suceava este Masivul Rarău, având trei căi de acces rutier şi oferă posibilităţi foarte diverse pentru practicarea unei mari varietăţi de sporturi şi a altor tipuri de activităţi turistice pe trasee de cicloturism, trekking, turism ecvestru, turism pastoral, domenii de activitate speologică, trasee de schi touring, freeride, offroad, căţărare pe gheaţă, alpinism şi escaladă sportivă, parapantă.

Turiștii sunt atrași în zonă și de peisajele Obcinelor Bucovinei care sunt vestite nu numai prin multitudinea mănăstirilor, ci şi prin sate pitoreşti pe care le ascund prin poieni şi văi la poalele munţilor care deşi sunt mari ca întindere, au altitudini relativ mici.

Culmile sunt molcome, bine împădurite cu păduri de fag, paltin şi molid, întrerupte de pitoreştile fânate ale localnicilor, bine gospodărite.

Cea mai înaltă şi mai spectaculoasă dintre obcini este Obcina Mestecănişului 1.500 m (1.586 m-Vârful Lucina), iar din Pasul Mestecăniş se poate parcurge traseul spre Vf Lucina apoi spre Pasul Cârlibaba spre Izvoarele Sucevei, dar și ( 1096 ) – Vf. Mestecăniş ( 1291) – Vf. Oiţei ( 1284) – Dealul

Obcina (1153) – Poiana Mănăilei (1325 m) – Vf. Obcina (1251 m) – Vf. Lucina (1588

m) – Muntele Hrobi ( 1507 m) Pasul Cîrlibaba (1225 m) – sat Bobeica (1100 m) – Izv.

Sucevei. trasee montane .

 Obcina Feredeu – 1.400 m

 Obcina Mare care este cea mai întinsă, dar cu cele mai mici altitudini – sub 1.300

m.

 Culmile sunt molcome, bine împădurite cu păduri de fag, paltin şi molid,

întrerupte de pitoreştile fânate ale localnicilor, bine gospodărite.

Județul Suceava este renumit pentru zestrea de monumente istorice, dar și de modul în care sunt păstrate tradițiile zonei, fiind regiunea din România cu cel mai mare număr de obiective incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, respectiv opt biserici medievale cu frescă exterioară, dar și rezervația Codrul Secular de la Slătioara.

Pe lângă acestea, atracții în județ sunt Cetatea de Scaun a Sucevei unde poate fi vizitată o expoziție permanentă care atestă caracterul militar al obiectivului, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Istorie a Bucovinei din Suceava, dar și muzee ale ouălor încondeiate, ori Muzeul Lemnului din Câmpulung Moldovenesc.

Totodată, de un foarte mare interes se bucură rezervațiile naturale din județ.

Related Stories

Descoperă

Noaptea Muzeelor la Sate dă startul înscrierilor pentru a...

Ediția din acest an va avea loc pe 31 august și promite sute de prezentări culturale și proiecte educative organizate în satele și comunele din întreaga țară. Evenimentul, un proiect fără precedent în spațiul cultural european, își propune să aducă în prim-plan patrimoniul uitat sau abandonat și să sporească alfabetizarea culturală a copiilor și tinerilor din comunitățile rurale.

Fine dining-ul din România, printre cele mai accesibile din...

Promovarea localurilor și a chefilor pe scena internațională e un criteriu esențial pentru a deveni mai vizibili și pentru a-i face curioși pe criticii culinari din afară și pe inspectorii Michelin. Investiția în meniu și design, și trainingul de personal sunt alte aspecte importante în acest sens. Mai apoi, fiecare stea Michelin vine la pachet cu un adaos semnificativ la prețurile din meniu, deci e nevoie de clienți dispuși să plătească acei bani pentru experiențe culinare de înaltă calitate. 

Cum arata profilul romanilor care merg la SPA în...

Printre activitatile preferate de romani atunci cand merg in vacanta se numara si mersul la SPARomanii aleg masaje, impachetari sau tratamente specifice atunci cand se cazeaza la un hotel cu centru wellnessStresul, durerile musculare, recuperarea post-operatorie, in topul afectiunilor pe care romanii incearca sa le trateze la SPA

Județul Suceava, locul unde statul moldovean a fost înființat...

Obiective de patrimoniu din Suceava și poveștile lor se regăsesc din acest an în programul național de turism cultural România Atractivă;Suceava se află în top 5 județe ca număr de obiective incluse în program;Jurnaliști și creatori de conținut au făcut singuri untul într-o gospodărie tradițională din Bucovina și au admirat satul-muzeu Ciocănești;Statul moldovean a fost înființat de două ori, iar istoria începuturilor Moldovei este chiar mai interesantă decât legendele;Cea mai veche biserică de lemn din România se află în cimitirul de la Putna și se presupune că a fost mutată de la Volovăț într-o singură noapte.

Peste 67% dintre români au planuri de călătorie pentru...

Dat fiind că cei mai mulți români au în plan cel puțin o vacanță vara aceasta, este important ca aceștia să știe că sunt câteva trucuri care îi pot ajuta să găsească bilete la un preț mai bun. Un prim aspect ține de data achiziționării biletelor: în general, vor obține un tarif mai mic dacă rezervă zborul în avans față de data călătoriei, de regulă, cu peste 21 de zile înainte de plecare.

Cum va arăta sezonul estival în 2024? Prețul mediu...

Prețul mediu pentru un sejur de două persoane, două nopți, pentru litoralul românesc, este de 1.004 lei. La munte, prețurile medii sunt comparabile cu cele de la mare: 990 de lei pentru un sejur pentru două persoane, două nopți. Nu în ultimul rând, în destinațiile balneare, prețul mediu pentru un sejur de două nopți este de 893 de lei.

Categorii populare