Centru de pelerinaj marian pentru ortodocși, catolici și armeni 

Județul Suceava este unic în ceea ce privește pelerinajele religioase care se desfășoară cu prilejul sărbătorii creștine Adormirea Maicii Domnului care atrag zeci de mii de pelerini ortodocși, catolici, dar și armeni ce vin atât din țară, din țările vecine, dar și din Europa și chiar Statele Unite și Canada.

Astfel, cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului centrele de pelerinaj sunt mănăstirea Putna pentru ortodocși, Basilica Minor de la Cacica pentru catolici și mănăstirea Hagigadar pentru armeni.

La mănăstirea Putna participă anual la acest pelerinaj creștin-ortodocși în special din România, Republica Moldova și Ucraina.

La Basilica Minor din Cacica, declarat centru de pelerinaj catolic, participă catolici din țară, dar și din alte țări europene, iar serviciile religioase sunt celebrate în limbile română, polonă, germană şi maghiară.

Pelerinajele la Cacica, cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, au o vechime de peste 100 de ani, primul fiind în anul 1905.

În anul 1997 biserica din Cacica a fost declarată Sanctuar naţional, cu toate demnităţile şi privilegiile, cu propriul statut, iar în anul 2000 Papa Ioan Paul al II-lea a ridicat Sanctuarul din Cacica la rangul de Basilica Minor.

Pelerinajul de la mănăstirea Hagigadar se organizează în duminica cea mai apropiată de data de 15 august, sărbătoarea religioasă Adormirea Maicii Domnului. La Hagigadar  se reunesc armeni din toată ţara, inclusiv armeni catolici din Ardeal, dar şi armeni din Statele Unite sau Canada.

De altfel, Suceava este oraşul unic în Europa în care armenii să fi construit două mănăstiri, două biserici şi o capelă.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

Nume importante din muzică, film, teatru, jurnalism și urbanism...

A unsprezecea ediție a Zilelor Nordului va avea loc la Darabani în perioada 1-4 august. Festivalul va găzdui 50 de evenimente cu 10 trupe și 50 de invitați speciali, precum și evenimente remarcabile precum Maratonul Nordului, Campionatul Mondial de Borș Moldovenesc și Forumul Orașelor Mici din România.

Bibi Touroperator: În plină vară au început rezervările pentru...

Ultimii ani au demonstrat că vânzările tip "Înscrieri Timpurii" sunt un instrument ideal pentru ca turiștii români să-și poată achiziționa din timp, de la agențiile de turism, vacanțe în destinațiile preferate din România, oferte cu 10-20% mai mici față de prețurile standard ale pachetelor turistice.

Vola.ro: cât îi costă pe români să evite aglomerația...

Traficul oprit de pe Valea Oltului afectează tot mai mulți români care au drum spre centrul și vestul țării în perioada aceasta, mai ales că suntem în plin sezon al festivalurilor

Președintele ANAT, Alin Burcea, cere statului român să combată...

Alin Burcea: Se fac cazări în apartamente private, pe Litoral și la munte, și nu se plătește nicio taxă. Pe de altă parte, sunt persoane fizice care organizează grupuri, atât în România, cât și în străinătate, la negru, fără licență, fără brevet, și nu plătesc 1 leu statului român. Propun ca vama să verifice ca fiecare autocar să aibă licență de turism iar ghidul brevet

Japonia a devenit noua destinație îndepărtată ”la modă”

La ora actuală, topul destinațiilor alese de români în Japonia este condus de Kyoto, urmat de ⁠Tokyo, ⁠Nara, ⁠Osaka și ⁠Hiroshima.

Românii preferă în continuare concediile pe litoralul românesc. Ce...

Litoralul românesc rămâne în topul preferințelor turiștilor, cu 55% dintre voturile participanților la studiu. Românii sunt și în căutare de stațiuni montane (47%), de tururi prin țară (46%), dar și de stațiuni balneo (43%).

Categorii populare