Centru de pelerinaj marian pentru ortodocși, catolici și armeni 

Județul Suceava este unic în ceea ce privește pelerinajele religioase care se desfășoară cu prilejul sărbătorii creștine Adormirea Maicii Domnului care atrag zeci de mii de pelerini ortodocși, catolici, dar și armeni ce vin atât din țară, din țările vecine, dar și din Europa și chiar Statele Unite și Canada.

Astfel, cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului centrele de pelerinaj sunt mănăstirea Putna pentru ortodocși, Basilica Minor de la Cacica pentru catolici și mănăstirea Hagigadar pentru armeni.

La mănăstirea Putna participă anual la acest pelerinaj creștin-ortodocși în special din România, Republica Moldova și Ucraina.

La Basilica Minor din Cacica, declarat centru de pelerinaj catolic, participă catolici din țară, dar și din alte țări europene, iar serviciile religioase sunt celebrate în limbile română, polonă, germană şi maghiară.

Pelerinajele la Cacica, cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, au o vechime de peste 100 de ani, primul fiind în anul 1905.

În anul 1997 biserica din Cacica a fost declarată Sanctuar naţional, cu toate demnităţile şi privilegiile, cu propriul statut, iar în anul 2000 Papa Ioan Paul al II-lea a ridicat Sanctuarul din Cacica la rangul de Basilica Minor.

Pelerinajul de la mănăstirea Hagigadar se organizează în duminica cea mai apropiată de data de 15 august, sărbătoarea religioasă Adormirea Maicii Domnului. La Hagigadar  se reunesc armeni din toată ţara, inclusiv armeni catolici din Ardeal, dar şi armeni din Statele Unite sau Canada.

De altfel, Suceava este oraşul unic în Europa în care armenii să fi construit două mănăstiri, două biserici şi o capelă.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Stories

Descoperă

ANAT, OMD Județul Constanța alături de parteneri, organizează Mega...

Riviera Românească păstrează trendul ascendent, rezervările pentru primele două luni, față de perioada similară a anului trecut, fiind în medie cu 25% mai mari. Programele "Înscrieri Timpurii" s-au bucurat de un interes major, rezervările pornind încă din toamna anului trecut cu reduceri de până la 60% din tariful pachetelor de bază. La acest lucru au contribuit și voucherele de vacanță a căror valoare în 2023 a fost de aproape două miliarde de lei, 95% dintre acestea fiind deja decontate.

Aplicația România Atractivă, imediat după Booking în topul celor...

Programul România Atractivă include 12 rute turistice tematice care străbat toată țara, cu 275 de obiective de vizitat, care vor fi semnalizate și prin infrastructură rutieră specifică până în anul 2026.

Cum a reușit Sovata să rămână în topul destinațiilor...

Dincolo de resursele naturale pe care turiștii le apreciază aici, Sovata s-a dezvoltat și a reușit să se mențină pe un trend ascendent datorită investițiilor făcute în zonă. Un astfel de exemplu este și Hotel Crystal, în centrul Sovatei, la doar 700 de metri de Lacul Ursu.

Numărul turiștilor români care au călătorit în Germania în...

24% dintre călătoriile în Germania ale românilor în anul 2023 au fost efectuate de locuitori ai Transilvaniei. Moldova și regiunea București au reprezentat 20%, respectiv 18%. 11% au provenit din regiunea Muntenia, 10% din Banat, 8% din Oltenia, 4% din Crișana, 3% din Satu Mare și Maramureș, iar 2% din Dobrogea.

Gala Destinația Anului® 2024 a premiat cele mai atractive...

Municipiul Suceava nu a ajuns nici în top trei destinații care te inspiră. Ținutul Mănăstirilor și Țara Dornelor, au obținut locul 2 la categoriile la care au participat, iar comuna Ciocănești locul a treilea

Se caută „Măcelari de elită” pentru echipa care va...

Măcelarii care se înscriu au posibilitatea să aleagă, în funcție de vârstă și de abilitățile tehnice, una dintre următoarele categorii pentru care să concureze: ucenic măcelar (sub 30 de ani), tânăr măcelar (sub 35 ani) sau maestru măcelar.

Categorii populare