Concert de muzică religioasă, recital de poezie religioasă, dar și alte evenimente la Suceava cu prilejul Concursului național de poezie religioasă „Light of Life”

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților – Parohia „Nașterea Maicii Domnului” Suceava (paroh, preot Viorel Ioan Vârlan), Fundația „In Memoriam” Suceava & Casa de Poezie Light of ink Suceava (coordonator, profesor Gheorghe Cîrstian) invită publicul doritor la manifestările organizate cu prilejul desfășurării Concursului național de poezie religioasă „Light of Life”, ediția a II-a, Suceava, 20-21 mai 2024.

 Programul evenimentului:

20.05.2024, ora 16.30 – Sala-muzeu Biserica Nașterea Maicii Domnului
Conferință Paul Aretzu: Perenitatea poeziei religioase
Lectură Adrian Alui Gheorghe din volumul în pregătire „Nu-i mai așteptăm pe barbari” (Editura Tracus Arte)

21.05.2024, ora 11.30 – Interior Biserica Nașterea Maicii Domnului
Concert de muzică religioasă susținut de membri ai Grupului psaltic TRONOS
Recital de poezie religioasă Andreea Teodora Balan
și
Festivitatea de premiere

Moderatori: Vlad Sibechi, cronicar literar & Alexia Plăcintă, poetă

 Juriul Concursului: Adrian ALUI GHEORGHE, poet, publicist, editor – președinte; Daniela CEREDEEV – profesoară MERITO, inspectoare de religie, promotoare culturală – membră; Paul ARETZU, poet, critic literar, eseist – membru; Moni STĂNILĂ, poetă, jurnalistă, promotoare culturală – membră; Emil MUNTEANU, profesor MERITO, publicist, editor – membru; Savu POPA, profesor, cronicar literar, promotor cultural – membru; Gheorghe CÎRSTIAN, profesor, promotor cultural, inițiatorul proiectului – secretar

Laureații Concursului:

Theodora STERPU / Iași / Marele Premiu Light of Life

Vasi PRODE / Sibiu / Premiul I

Cătălina SUDITU / Iași / Premiul al II-lea

Teodora HIZANU / Tulcea / Premiul al III-lea

Lavinia ZAMĂ / Dolhasca / Premiul special Ieromonah Nectarie Chiriță

Maria PUȘCAȘU / Suceava / Premiul special Autor din Bucovina

Organizatori: Viorel Ioan VÂRLAN, preot – președinte Fundația „In Memoriam” & Gheorghe CÎRSTIAN, profesor – coordonator Casa de Poezie Light of ink

Related Stories

Descoperă

Noaptea Muzeelor la Sate dă startul înscrierilor pentru a...

Ediția din acest an va avea loc pe 31 august și promite sute de prezentări culturale și proiecte educative organizate în satele și comunele din întreaga țară. Evenimentul, un proiect fără precedent în spațiul cultural european, își propune să aducă în prim-plan patrimoniul uitat sau abandonat și să sporească alfabetizarea culturală a copiilor și tinerilor din comunitățile rurale.

Fine dining-ul din România, printre cele mai accesibile din...

Promovarea localurilor și a chefilor pe scena internațională e un criteriu esențial pentru a deveni mai vizibili și pentru a-i face curioși pe criticii culinari din afară și pe inspectorii Michelin. Investiția în meniu și design, și trainingul de personal sunt alte aspecte importante în acest sens. Mai apoi, fiecare stea Michelin vine la pachet cu un adaos semnificativ la prețurile din meniu, deci e nevoie de clienți dispuși să plătească acei bani pentru experiențe culinare de înaltă calitate. 

Cum arata profilul romanilor care merg la SPA în...

Printre activitatile preferate de romani atunci cand merg in vacanta se numara si mersul la SPARomanii aleg masaje, impachetari sau tratamente specifice atunci cand se cazeaza la un hotel cu centru wellnessStresul, durerile musculare, recuperarea post-operatorie, in topul afectiunilor pe care romanii incearca sa le trateze la SPA

Județul Suceava, locul unde statul moldovean a fost înființat...

Obiective de patrimoniu din Suceava și poveștile lor se regăsesc din acest an în programul național de turism cultural România Atractivă;Suceava se află în top 5 județe ca număr de obiective incluse în program;Jurnaliști și creatori de conținut au făcut singuri untul într-o gospodărie tradițională din Bucovina și au admirat satul-muzeu Ciocănești;Statul moldovean a fost înființat de două ori, iar istoria începuturilor Moldovei este chiar mai interesantă decât legendele;Cea mai veche biserică de lemn din România se află în cimitirul de la Putna și se presupune că a fost mutată de la Volovăț într-o singură noapte.

Peste 67% dintre români au planuri de călătorie pentru...

Dat fiind că cei mai mulți români au în plan cel puțin o vacanță vara aceasta, este important ca aceștia să știe că sunt câteva trucuri care îi pot ajuta să găsească bilete la un preț mai bun. Un prim aspect ține de data achiziționării biletelor: în general, vor obține un tarif mai mic dacă rezervă zborul în avans față de data călătoriei, de regulă, cu peste 21 de zile înainte de plecare.

Cum va arăta sezonul estival în 2024? Prețul mediu...

Prețul mediu pentru un sejur de două persoane, două nopți, pentru litoralul românesc, este de 1.004 lei. La munte, prețurile medii sunt comparabile cu cele de la mare: 990 de lei pentru un sejur pentru două persoane, două nopți. Nu în ultimul rând, în destinațiile balneare, prețul mediu pentru un sejur de două nopți este de 893 de lei.

Categorii populare