Aplicația România Atractivă, imediat după Booking în topul celor mai descărcate aplicații de travel din țara noastră, în prima săptămână de la lansare

Aplicația mobilă de travel România Atractivă a fost, în doar o săptămână de la lansare, una dintre cele mai descărcate aplicații de travel, nu doar în România, ci și în alte țări din Europa.

În doar șapte zile de când aplicația a devenit activă (15-22 mai 2024), peste 7.000 de utilizatori au descărcat-o din App Store și Google Play. Astfel, la categoria Travel & Local, România Atractivă se află pe locul 3 în clasamentul descărcărilor pe Google Play, plasându-se imediat după aplicația Booking. Pe App Store, la categoria Travel, România Atractivă se afla pe locul 7 în clasamentul descărcărilor, după doar două zile de la lansare.

Aplicația mobilă de travel a fost foarte bine primită și de către publicul internațional. La categoria Travel & Local de pe Google Play, România Atractivă a ocupat locul 3 în Italia în clasamentul descărcărilor, locul 4 în Austria, Danemarca, Belgia, Bulgaria și Ungaria, locul 9 în Franța și UK și locul 12 în Germania, fiind, astfel, una dintre cele mai descărcate aplicații de travel la nivel european.

Website-ul romania-atractiva.ro a fost accesat la rândul lui de peste 23.000 de ori în doar o săptămână de la lansarea oficială, iar peste 80% dintre accesări au fost de pe mobil. În plus, postările de pe contul de Facebook al programului România Atractivă au avut un impact de 1,2 milioane, în timp ce postările de pe contul de Instagram au avut un impact de 370.000.

Platforma multimedia promovează turismul cultural

Începând din 15 mai, turiștii români și străini au la dispoziție cea mai complexă platformă multimedia de promovare a turismului cultural din România. Programul România Atractivă include 12 rute turistice tematice care străbat toată țara, cu 275 de obiective de vizitat, care vor fi semnalizate și prin infrastructură rutieră specifică până în anul 2026.

Turiștii dornici să descopere România Atractivă pot accesa website-ul romania-atractiva.ro sau aplicația mobilă de travel, disponibilă gratuit pentru iOS și Android (o poți descărca de aici: https://romaniaatractiva.app.link/download).

Printre multe alte facilități pe care turiștii le pot descoperi descărcând aplicația, aceasta furnizează informații despre tematicile celor 12 rute și despre obiectivele incluse, prin imagini video și foto, tur virtual, animații, reconstrucții 3D, ghiduri audio, texte și recenzii. Platforma integrează și serviciul Google Maps, iar utilizatorii își pot crea propria rută sau pot combina diferite obiective din cele 12 rute tematice. Mai mult decât atât, utilizatorii pot crea și propriul traseu (Traseul meu), cu obiectivele favorite, iar aplicația va genera o rută optimă pe hartă cu obiectivele respective.

Related Stories

Descoperă

Cum arata profilul romanilor care merg la SPA în...

Printre activitatile preferate de romani atunci cand merg in vacanta se numara si mersul la SPARomanii aleg masaje, impachetari sau tratamente specifice atunci cand se cazeaza la un hotel cu centru wellnessStresul, durerile musculare, recuperarea post-operatorie, in topul afectiunilor pe care romanii incearca sa le trateze la SPA

Județul Suceava, locul unde statul moldovean a fost înființat...

Obiective de patrimoniu din Suceava și poveștile lor se regăsesc din acest an în programul național de turism cultural România Atractivă;Suceava se află în top 5 județe ca număr de obiective incluse în program;Jurnaliști și creatori de conținut au făcut singuri untul într-o gospodărie tradițională din Bucovina și au admirat satul-muzeu Ciocănești;Statul moldovean a fost înființat de două ori, iar istoria începuturilor Moldovei este chiar mai interesantă decât legendele;Cea mai veche biserică de lemn din România se află în cimitirul de la Putna și se presupune că a fost mutată de la Volovăț într-o singură noapte.

Peste 67% dintre români au planuri de călătorie pentru...

Dat fiind că cei mai mulți români au în plan cel puțin o vacanță vara aceasta, este important ca aceștia să știe că sunt câteva trucuri care îi pot ajuta să găsească bilete la un preț mai bun. Un prim aspect ține de data achiziționării biletelor: în general, vor obține un tarif mai mic dacă rezervă zborul în avans față de data călătoriei, de regulă, cu peste 21 de zile înainte de plecare.

Cum va arăta sezonul estival în 2024? Prețul mediu...

Prețul mediu pentru un sejur de două persoane, două nopți, pentru litoralul românesc, este de 1.004 lei. La munte, prețurile medii sunt comparabile cu cele de la mare: 990 de lei pentru un sejur pentru două persoane, două nopți. Nu în ultimul rând, în destinațiile balneare, prețul mediu pentru un sejur de două nopți este de 893 de lei.

Primul ghid dedicat investitorilor în domeniul hotelier lansat de...

Pentru ca un business hotelier să-și maximizeze șansele de reușită, elementele esențiale de luat în calcul și explicate în ghid sunt legate atât de o succesiune completă și corectă a activităților de dezvoltare, dar și de necesitatea ca investitorii să aibă alături specialiști care să le ofere informații și soluții profesionale la momentul potrivit, astfel încât să poată lua cele mai bune decizii.

Studiu: Orașele cu cele mai mici prețuri la pizza-...

Focșaniul, Vasluiul și Piteștiul ocupă locul 2 cu un preț mediu al unei pizza margherita de doar 26 de lei, urmate de cinci orașe care au același preț mediu de 28 de lei pentru o pizza Margherita: Sfântu Gheorghe, Călărași, Râmnicu Vâlcea, Suceava și Tulcea.

Categorii populare