Cum a reușit Sovata să rămână în topul destinațiilor balneare din România

Într-o industrie dinamică, în continuă schimbare, așa cum este turismul, succesul unei destinații poate fi o provocare majoră, mai ales în România. Cu toate acestea, există locuri care reușesc să își mențină farmecul și popularitatea de-a lungul timpului, iar Sovata se numără fără îndoială printre acestea.

Situată în inima Transilvaniei, Sovata s-a impus ca una dintre cele mai cunoscute și apreciate stațiuni balneare din România, atrăgând vizitatori din întreaga țară și din străinătate. Este destinația de care ne bucuram odinioară, alături de părinți și bunici, dar și locul spre care ne îndreptăm în prezent, ori de câte ori avem nevoie de un moment de relaxare, mai ales Sovata se numără printre orașele cu cel mai ozonat aer din țară, fiind considerată, pe bună dreptate, mica noastră Elveție.

Dincolo de resursele naturale pe care turiștii le apreciază aici, Sovata s-a dezvoltat și a reușit să se mențină pe un trend ascendent datorită investițiilor făcute în zonă. Un astfel de exemplu este și Hotel Crystal, în centrul Sovatei, la doar 700 de metri de Lacul Ursu. Cu 104 camere cu design modern, un centru SPA & wellness construit la cele mai înalte standarde, dar și un restaurant care îmbină bucătăria tradițională cu tehnicile internaționale, Hotel Crystal este una dintre principalele opțiuni ale celor care vizitează stațiunea.

De ce este Sovata o destinație atât de căutată atât de turiștii români, cât și de cei străini?

Unul dintre pilonii de rezistență ai Sovatei în industria turismului balnear este oferta sa diversificată de terapii și tratamente recomandate pentru mai multe afecțiuni: neurologice, dermatologice, infecții bacteriene, boli cardiovasculare, inflamații articulare și nu numai. 

Cunoscut drept „Marea Moartă a Europei”, Lacul Ursu, singurul lac helioterm din lume, este bogat în sare, minerale și oligoelemente cu proprietăți terapeutice foarte puternice. Apa sărată are un efect antiinflamator și antibacterian, fiind utilă inclusiv pentru inhalațiile care curăță aparatul respirator și ameliorează efectele alergiilor. Pe lângă proprietățile vindecătoare ale apelor termale, terapeuții folosesc în centrele spa și nămolul pentru tratarea reumatismului și a altor afecțiuni ce țin de sistemul osos și muscular.

Mai mult decât atât, Sovata este recunoscută și pentru prețurile sale accesibile: în stațiune se fac tratamente la cele mai înalte standarde pentru o varietate de condiții medicale, iar tarifele sunt mai mici decât la spa-urile din țări precum Ungaria, Franța, Austria.

Nu în ultimul rând, dincolo de investițiile în turismul balnear care s-au făcut constant în Sovata, un atu important al zonei este natura înconjurătoare care atrage anual zeci de mii de turiști. Situată la poalele munților, stațiunea este înconjurată de verdeață, ceea ce contribuie la o calitate superioară a aerului. În acest context, nu este de mirare că Sovata a obținut nenumărate premii în ultimii ani: cea mai bună destinație health & wellness din România (2022), cea mai completă stațiune balneară (2019), iar lista poate continua.

Vacanța de vară la Hotel Crystal din Sovata

Hotel Crystal dă startul sezonului estival cu o ofertă de Ziua Copilului care include 2 nopți de cazare (31 mai – 2 iunie) cu demipensiune și acces la zona spa, cu mențiunea că cei mici beneficiază de cazare și demipensiune gratuite dacă au până în 12 ani. Prețurile pentru acest pachet pornesc de la 1050 de lei.

Tot în perioada 31 mai – 2 iunie, Sovata va găzdui Vinfest, festivalului vinului, care va reuni producători de vinuri alese, discuții și prezentări la masa rotundă cu specialiștii în domeniu, activități, proiecții și concerte pentru întreaga familie.

Related Stories

Descoperă

Cum arata profilul romanilor care merg la SPA în...

Printre activitatile preferate de romani atunci cand merg in vacanta se numara si mersul la SPARomanii aleg masaje, impachetari sau tratamente specifice atunci cand se cazeaza la un hotel cu centru wellnessStresul, durerile musculare, recuperarea post-operatorie, in topul afectiunilor pe care romanii incearca sa le trateze la SPA

Județul Suceava, locul unde statul moldovean a fost înființat...

Obiective de patrimoniu din Suceava și poveștile lor se regăsesc din acest an în programul național de turism cultural România Atractivă;Suceava se află în top 5 județe ca număr de obiective incluse în program;Jurnaliști și creatori de conținut au făcut singuri untul într-o gospodărie tradițională din Bucovina și au admirat satul-muzeu Ciocănești;Statul moldovean a fost înființat de două ori, iar istoria începuturilor Moldovei este chiar mai interesantă decât legendele;Cea mai veche biserică de lemn din România se află în cimitirul de la Putna și se presupune că a fost mutată de la Volovăț într-o singură noapte.

Peste 67% dintre români au planuri de călătorie pentru...

Dat fiind că cei mai mulți români au în plan cel puțin o vacanță vara aceasta, este important ca aceștia să știe că sunt câteva trucuri care îi pot ajuta să găsească bilete la un preț mai bun. Un prim aspect ține de data achiziționării biletelor: în general, vor obține un tarif mai mic dacă rezervă zborul în avans față de data călătoriei, de regulă, cu peste 21 de zile înainte de plecare.

Cum va arăta sezonul estival în 2024? Prețul mediu...

Prețul mediu pentru un sejur de două persoane, două nopți, pentru litoralul românesc, este de 1.004 lei. La munte, prețurile medii sunt comparabile cu cele de la mare: 990 de lei pentru un sejur pentru două persoane, două nopți. Nu în ultimul rând, în destinațiile balneare, prețul mediu pentru un sejur de două nopți este de 893 de lei.

Primul ghid dedicat investitorilor în domeniul hotelier lansat de...

Pentru ca un business hotelier să-și maximizeze șansele de reușită, elementele esențiale de luat în calcul și explicate în ghid sunt legate atât de o succesiune completă și corectă a activităților de dezvoltare, dar și de necesitatea ca investitorii să aibă alături specialiști care să le ofere informații și soluții profesionale la momentul potrivit, astfel încât să poată lua cele mai bune decizii.

Studiu: Orașele cu cele mai mici prețuri la pizza-...

Focșaniul, Vasluiul și Piteștiul ocupă locul 2 cu un preț mediu al unei pizza margherita de doar 26 de lei, urmate de cinci orașe care au același preț mediu de 28 de lei pentru o pizza Margherita: Sfântu Gheorghe, Călărași, Râmnicu Vâlcea, Suceava și Tulcea.

Categorii populare