Cum a reușit Sovata să rămână în topul destinațiilor balneare din România

Într-o industrie dinamică, în continuă schimbare, așa cum este turismul, succesul unei destinații poate fi o provocare majoră, mai ales în România. Cu toate acestea, există locuri care reușesc să își mențină farmecul și popularitatea de-a lungul timpului, iar Sovata se numără fără îndoială printre acestea.

Situată în inima Transilvaniei, Sovata s-a impus ca una dintre cele mai cunoscute și apreciate stațiuni balneare din România, atrăgând vizitatori din întreaga țară și din străinătate. Este destinația de care ne bucuram odinioară, alături de părinți și bunici, dar și locul spre care ne îndreptăm în prezent, ori de câte ori avem nevoie de un moment de relaxare, mai ales Sovata se numără printre orașele cu cel mai ozonat aer din țară, fiind considerată, pe bună dreptate, mica noastră Elveție.

Dincolo de resursele naturale pe care turiștii le apreciază aici, Sovata s-a dezvoltat și a reușit să se mențină pe un trend ascendent datorită investițiilor făcute în zonă. Un astfel de exemplu este și Hotel Crystal, în centrul Sovatei, la doar 700 de metri de Lacul Ursu. Cu 104 camere cu design modern, un centru SPA & wellness construit la cele mai înalte standarde, dar și un restaurant care îmbină bucătăria tradițională cu tehnicile internaționale, Hotel Crystal este una dintre principalele opțiuni ale celor care vizitează stațiunea.

De ce este Sovata o destinație atât de căutată atât de turiștii români, cât și de cei străini?

Unul dintre pilonii de rezistență ai Sovatei în industria turismului balnear este oferta sa diversificată de terapii și tratamente recomandate pentru mai multe afecțiuni: neurologice, dermatologice, infecții bacteriene, boli cardiovasculare, inflamații articulare și nu numai. 

Cunoscut drept „Marea Moartă a Europei”, Lacul Ursu, singurul lac helioterm din lume, este bogat în sare, minerale și oligoelemente cu proprietăți terapeutice foarte puternice. Apa sărată are un efect antiinflamator și antibacterian, fiind utilă inclusiv pentru inhalațiile care curăță aparatul respirator și ameliorează efectele alergiilor. Pe lângă proprietățile vindecătoare ale apelor termale, terapeuții folosesc în centrele spa și nămolul pentru tratarea reumatismului și a altor afecțiuni ce țin de sistemul osos și muscular.

Mai mult decât atât, Sovata este recunoscută și pentru prețurile sale accesibile: în stațiune se fac tratamente la cele mai înalte standarde pentru o varietate de condiții medicale, iar tarifele sunt mai mici decât la spa-urile din țări precum Ungaria, Franța, Austria.

Nu în ultimul rând, dincolo de investițiile în turismul balnear care s-au făcut constant în Sovata, un atu important al zonei este natura înconjurătoare care atrage anual zeci de mii de turiști. Situată la poalele munților, stațiunea este înconjurată de verdeață, ceea ce contribuie la o calitate superioară a aerului. În acest context, nu este de mirare că Sovata a obținut nenumărate premii în ultimii ani: cea mai bună destinație health & wellness din România (2022), cea mai completă stațiune balneară (2019), iar lista poate continua.

Vacanța de vară la Hotel Crystal din Sovata

Hotel Crystal dă startul sezonului estival cu o ofertă de Ziua Copilului care include 2 nopți de cazare (31 mai – 2 iunie) cu demipensiune și acces la zona spa, cu mențiunea că cei mici beneficiază de cazare și demipensiune gratuite dacă au până în 12 ani. Prețurile pentru acest pachet pornesc de la 1050 de lei.

Tot în perioada 31 mai – 2 iunie, Sovata va găzdui Vinfest, festivalului vinului, care va reuni producători de vinuri alese, discuții și prezentări la masa rotundă cu specialiștii în domeniu, activități, proiecții și concerte pentru întreaga familie.

Related Stories

Descoperă

Nume importante din muzică, film, teatru, jurnalism și urbanism...

A unsprezecea ediție a Zilelor Nordului va avea loc la Darabani în perioada 1-4 august. Festivalul va găzdui 50 de evenimente cu 10 trupe și 50 de invitați speciali, precum și evenimente remarcabile precum Maratonul Nordului, Campionatul Mondial de Borș Moldovenesc și Forumul Orașelor Mici din România.

Bibi Touroperator: În plină vară au început rezervările pentru...

Ultimii ani au demonstrat că vânzările tip "Înscrieri Timpurii" sunt un instrument ideal pentru ca turiștii români să-și poată achiziționa din timp, de la agențiile de turism, vacanțe în destinațiile preferate din România, oferte cu 10-20% mai mici față de prețurile standard ale pachetelor turistice.

Vola.ro: cât îi costă pe români să evite aglomerația...

Traficul oprit de pe Valea Oltului afectează tot mai mulți români care au drum spre centrul și vestul țării în perioada aceasta, mai ales că suntem în plin sezon al festivalurilor

Președintele ANAT, Alin Burcea, cere statului român să combată...

Alin Burcea: Se fac cazări în apartamente private, pe Litoral și la munte, și nu se plătește nicio taxă. Pe de altă parte, sunt persoane fizice care organizează grupuri, atât în România, cât și în străinătate, la negru, fără licență, fără brevet, și nu plătesc 1 leu statului român. Propun ca vama să verifice ca fiecare autocar să aibă licență de turism iar ghidul brevet

Japonia a devenit noua destinație îndepărtată ”la modă”

La ora actuală, topul destinațiilor alese de români în Japonia este condus de Kyoto, urmat de ⁠Tokyo, ⁠Nara, ⁠Osaka și ⁠Hiroshima.

Românii preferă în continuare concediile pe litoralul românesc. Ce...

Litoralul românesc rămâne în topul preferințelor turiștilor, cu 55% dintre voturile participanților la studiu. Românii sunt și în căutare de stațiuni montane (47%), de tururi prin țară (46%), dar și de stațiuni balneo (43%).

Categorii populare