Japonia a devenit noua destinație îndepărtată ”la modă”

a românilor

”Țara Soarelui Răsare” este din ce în ce mai căutată în rândul tinerilor, în special al adolescenților, datorită fenomenului manga (anime)

Există multe facilități financiare pentru turiștii ce optează spre zona rurală a țării

Pentru 2025, turiștii aleg tururi esențiale, clasice sau premium

Potrivit consultanților Exact Travel, nume emblematic în lumea turismului românesc, cu peste un sfert de secol de expertiză, Japonia își menține cererea foarte ridicată, manifestată după terminarea pandemiei. După un an 2023 de succes, 2024 confirmă și el apetitul foarte mare al turiștilor români pentru arhipelagul nipon. Cu siguranță că acest trend se va manifesta și în 2025.

Japonia este din ce în ce mai căutată în rândul tinerilor, în special al adolescenților, datorită fenomenului manga (anime). Evenimentele de profil, organizate în număr din ce în ce mai mare în România, contribuie la acest proces (ComicCon, Festivalul de film Izanagi etc.). Acest lucru de vede și în cererea de tabere de vară de copii în Japonia, în mare creștere față de anul 2023.

JNTO (Japan National Tourism Bureau) își dorește să răspândească fluxul mare de turism din toată lumea care se îndreaptă către destinațiile cheie (Tokyo, Kyoto, Nara, Osaka) spre extremitățile arhipelagului (Hokkaido, Okinawa, zona Kanazawa, Takayama). Există multe facilități financiare pentru turiștii ce optează spre zona rurală, mai puțin vizitată, a Japoniei.

La ora actuală, topul destinațiilor alese de români în Japonia este condus de Kyoto, urmat de Tokyo, Nara, Osaka și Hiroshima.

”Credem cu tărie că Japonia trebuie și merită vizitată de toată lumea, cel puțin o dată. Din acest motiv, pentru a face mai accesibilă destinația pentru cât mai multi turiști, am gândit un concept nou, începând din 2025: trei categorii de tururi – Esențial, Clasic și Premium. Pe lângă criteriul prețului, cele trei tururi se deosebesc prin durată și conținut. Vă invităm să alegeți turul care vi se potrivește cel mai bine!, subliniază Andrei Neagu, coordonator departament Japonia al Exact Travel.

Turul Esențial este un prim circuit în care se pot admira și cireșii înfloriți și va fi organizat între 10 și 19 martie 2025. Printre alte obiective, vor fi admirate Muntele Fuji și parcul celor 1500 de cireși și vor fi vizitate pădurea de bambus din Arashiyama și Castelul Himeji. Cazările vor fi în hoteluri de 3* și 4* iar costul pachetului turistic începe de la 2590 de euro de persoană.

Turul Clasic va avea loc în perioada 15-27 martie 2025 și va include descoperirea artei preparării ceaiului matcha, degustare de sake în Takayama, experiențe culinare precum savurarea vitei japoneze (Hida) la Takayama, excursie la Hiroshima și Miyajima, vizită la Templul Zen Ryoanji iar ca bonus o vizită la Muzeul Digital TeamLab Planets din Tokyo. Cele 11 zile pline în Japonia vor include cazări la hoteluri de 3* și 4* iar tariful pornește de la 3790 de euro de persoană.

Turul Premium oferă, în plus, vizită la Templele Zen Ryoanji dar și Eihei-ji, înnoptare la un ryokan cu ape termale și SPA (inclus) și o urcare în turnul Skytree din Tokyo. Itinerarul celor 12 zile pline în Japonia va include Tokyo – Muntele Fuji – Matsumoto – Kanazawa – Shirakawago – Takayama – Kanazawa – Fukui – Kyoto – Uji – Nara – Osaka – Hiroshima – Miyajima – Osaka – Tokyo, opțional NIKKO. Cazările vor fi la 4 și 5 stele, iar tarifele pornesc de la 4450 de euro de persoană.

Turiștii trebuie să știe că în cazul acestor circuite, la încheierea contractului se va achita un avans de minimum 30% din tariful total al pachetului turistic. Diferența de până la 50% din valoarea totală a pachetului turistic se achită cu 65 de zile înainte de plecare iar diferența de până la 100% din valoarea totală a pachetului turistic se achită cu 35 de zile înainte de plecare.

Un alt circuit care se bucură de succes este ”Spectacolul primăverii în Japonia și Coreea de Sud”. Turul care îmbină cele două țări vecine va avea loc în perioada 21 martie – 4 aprilie 2025 și va include Croazieră pe Râul Sumida în Tokyo și pe Râul Han în Seoul, un spectacol Nanta în Seoul precum și intrări la multe obiective turistice. Pentru 12 nopți de cazare la hoteluri de 4 stele, tariful pornește de la 4350 de euro de persoană.

Related Stories

Descoperă

Vola.ro: cât îi costă pe români să evite aglomerația...

Traficul oprit de pe Valea Oltului afectează tot mai mulți români care au drum spre centrul și vestul țării în perioada aceasta, mai ales că suntem în plin sezon al festivalurilor

Președintele ANAT, Alin Burcea, cere statului român să combată...

Alin Burcea: Se fac cazări în apartamente private, pe Litoral și la munte, și nu se plătește nicio taxă. Pe de altă parte, sunt persoane fizice care organizează grupuri, atât în România, cât și în străinătate, la negru, fără licență, fără brevet, și nu plătesc 1 leu statului român. Propun ca vama să verifice ca fiecare autocar să aibă licență de turism iar ghidul brevet

Românii preferă în continuare concediile pe litoralul românesc. Ce...

Litoralul românesc rămâne în topul preferințelor turiștilor, cu 55% dintre voturile participanților la studiu. Românii sunt și în căutare de stațiuni montane (47%), de tururi prin țară (46%), dar și de stațiuni balneo (43%).

IRI Travel recomandă turiștilor români cum pot ajunge mai...

Românii au fost informați că statul bulgar efectuează lucrări de reabilitare la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse pe propriul sector începând cu 9 iulie, blocând acest pod timp de două luni. Din păcate, lucrările au loc în vârf de sezon estival, îngreunând circulația pentru circa 1,5 milioane de români care merg cu automobilele proprii în Bulgaria, Turcia și Grecia. Într-o primă etapă a reparațiilor circulația rutieră pe pod va fi restricționată pe sensul de intrare în Bulgaria și apoi pe sensul de ieșire, spre România.

ANAT avertizează: lărgirea plajelor este binevenită, dar nu în...

Președintele ANAT, Alin Burcea, își pune întrebarea dacă ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, domnul Mircea Fechet, realizează ce înseamnă să ai lucrări de infrastructură în plin sezon. ”Am realizat, dintr-o eroare, nu s-a înțeles cum să se organizeze licitațiile iar jumătate dintre licitații nu s-au făcut în acest an. Dar să dai acceptul pentru înnisipare în sudul Litoralului, în plin sezon? Are habar domnul ministru că plajele din Neptun sunt acum închise? Este conștient de ceea ce face? La Neptun, noroc cu piscinele și cu un aqua park. Altfel, avem semnale puternice că turiștii sunt deranjați că nu au acces la plaje. La fel procedează și colegul său, primarul din Mangalia, care asfaltează în plin sezon”.

Vola.ro: În iunie, au fost cu 47% mai multe...

Deși au existat întârzieri și anulări pe multiple rute, cele mai afectate au fost zborurile spre și dinspre principalele orașe europene, cum ar fi Londra, Paris sau Milano. Acestea se numără printre cele mai aglomerate huburi europene: sunt destinațiile care au cele mai multe zboruri, din și spre toate colțurile lumii, motiv pentru care apar aici, în special în plin sezon, și cele mai multe situații problematice cu zborurile.

Categorii populare