Ediția a 7-a a competiției de alergare montană “Hit The Egg – Oușoru Challenge” la Vatra Dornei

Duminică, 18 august 2024, Vatra Dornei va găzdui ediția a 7-a a competiției de alergare montană “Hit The Egg – Oușoru Challenge”, organizată de Asociația RoMontana cu sprijinul municipalității Vatra Dornei și a numeroși sponsori și parteneri.

Peste 250 de sportivi, atât profesioniști, cât și amatori, sunt așteptați să participe la probele de maraton (42 km), semi-maraton (24 km) și cross (10 km), pe traseele ce duc către vârful Oușoru. Organizatorii au pregătit și o cursă specială pentru copii, pe o distanță de aproximativ 1,5 km. La buna desfășurare a evenimentului vor contribui peste 50 de voluntari. Maratonul face parte din Circuitul Carpaților.

“Hit The Egg – Oușoru Challenge” este un concurs de alergare montană desfășurat în Munții Suhard, cu punctul de plecare din zona platoului Runc din Vatra Dornei. Scopul competiției este de a sprijini dezvoltarea turismului activ în Țara Dornelor, promovând mișcarea în aer liber și un mod de viață sănătos. Participanții sunt încurajați să contribuie cu hrană sau alte produse, care vor fi donate adăpostului de câini fără stăpân din Vatra Dornei.

Înscrierile sunt deschise până pe 17 august și se fac exclusiv online. Detalii suplimentare despre eveniment și programul complet pot fi găsite pe site-ul www.hte.run.

„Ne-am dorit ca acest concurs să devină o tradiție, să punem Vatra Dornei și Bucovina pe harta competițiilor de alergare montană și să contribuim la consolidarea destinației turistice Țara Dornelor. Ne bucurăm că am ajuns deja la ediția a 7-a și ne dorim să continuăm. Vă invităm să participați în număr cât mai mare, pentru a alerga, a susține sportivii, a face o tură cu bicicleta sau pur și simplu a vă bucura de natură, socializare și muzică bună. În program avem și probe sportive sau activități interactive pentru copii. Competițiile de alergare montană contribuie la dezvoltarea durabilă a teritoriului prin promovarea turismului activ și ecoturismului, având implicații economice și sociale pozitive asupra comunităților montane”, a declarat Radu-Adrian Rey, organizator și președinte al Asociației RoMontana.

Related Stories

Descoperă

,,Ascultă povestea” muzicală a Cvintetului Cantabile în cadrul proiectului...

Cvintetul Cantabile va da viață unui repertoriu muzical captivant ce va răsuna în decorul industrial exterior al Fabricii Killer din Horodnic de Jos, sâmbătă, 28.09.2024, începând cu ora 19, în cel de-al patrulea concert din cadrul proiectului cultural Fabrik Fest , ,,Ascultă povestea” .

Punctele Gastronomice Locale aspiră să devină custozi de patrimoniu...

De la lansarea ideii (în 2015) și finalizarea legislației până astăzi, au fost înființate peste 420 de Puncte Gastronomice Locale constituind astfel o rețea de entități care pot contribui semnificativ la valorificarea și promovarea patrimoniului cultural românesc. O parte dintre acestea au trecut printr-un util proces de formare profesională.

Ecourile muzicii românești, prin acordurile chitarelor, vor răsuna într-un...

Duo Kitharsis va deveni liant muzical dintre publicul bucovinean, muzica românească și decorul industrial contemporan al Fabricii Zada din Horodnic de Jos, duminică, 22.09.2024, începând cu ora 19, în cadrul celui de-al treilea concert al proiectului cultural Fabrik Fest, Romanian tribute.

Chefi de top, distinși cu stele Michelin, antreprenori din...

Festivalul are porțile deschise în perioada 12-15 septembrie cu o experiență completă pentru gurmanzi, care se vor putea bucura de mai multe zone de activități: șura de evenimente Pro Economica, Joy Cooking by Petry - Bucuria în bucate și scena muzicală. La Bucuria în Bucate va exista și o bucătărie complet utilată, iar casnicele și bucătarii profesioniști vor găti simultan rețete tradiționale.

O călătorie muzicală inedită prin Anotimpuri va fi oferită...

Remedios Quartet va oferi publicului o călătorie muzicală prin cele patru anotimpuri, sâmbătă, 21.09.2024, începând cu ora 19, într-o locație neconvențională, decorul industrial inedit al Fabricii EGGER , în cadrul proiectului cultural Fabrik Fest.

Muzeul sarmalelor, unic în lume, caută parteneri pentru inaugurare

Muzeul Sarmalelor este o inițiativă a jurnalistului gastronomic Cosmin Dragomir, cel care studiază de mulți ani diversitatea acestui preparat pe întreg mapamondul. Scriitorul deține o colecție de exponate cu și despre sarmale care poate intra în cartea recordurilor și a lansat un apel public de susținere a înființării, în România, unui muzeu dedicat acestui fel de mâncare.

Categorii populare