Ecourile muzicii românești, prin acordurile chitarelor, vor răsuna într-un spațiu neconvențional la cel de-al treilea concert organizat în cadrul Fabrik Fest

Duo Kitharsis va deveni liant muzical dintre publicul bucovinean, muzica românească și decorul industrial contemporan al Fabricii Zada din Horodnic de Jos, duminică, 22.09.2024, începând cu ora 19, în cadrul celui de-al treilea concert al proiectului cultural Fabrik Fest, Romanian tribute.

Ecourile muzicii românești și măiestria chitarelor vor răsuna în spațiul industrial, neconvențional, al Fabricii Zada, situată în Horodnic de Jos, DN 2H, 1C, care va deveni, pentru câteva zeci de minute, un spațiu vibrant al sunetelor și artei, prin intermediul unui program fascinant:

Carol MICULI (1821-1897) – Doina

Bela BARTÓK (1881-1945) – Dansuri populare românești

Pablo de SARASATE (1844-1908) – Melodie Roumaine

Grigoras DINICU (1889-1949) – Hora Staccato

Adrian ANDREI (n.1977) – Fantaisie Roumaine

Ciprian PORUMBESCU (1853-1883) – Balada

Cătălin ȘTEFĂNESCU-PĂTRAŞCU (n. 1971) – Geamparock

Sabin DRĂGOI (1894-1968) – Suita de Dansuri populare românești

Iosif IVANOVICI (1845-1902) – Valurile Dunării

Accesul publicului este gratuit și se face pe bază de rezervare la numerele de telefon 𝟎𝟕𝟒𝟓 𝟖𝟔𝟖 𝟗𝟑𝟎, 𝟎𝟕𝟖𝟕 𝟓𝟓𝟗 𝟏𝟏𝟐 sau completând formularul de rezervare: https://t.ly/4Jc_k, fiind disponibile 100 locuri. Accesul se va face în intervalul orar 18.20-18.50.

Duo Kitharsis Alexandra PETRIȘOR și Dragoș HORGHIDAN a luat ființă la București, în anul 2009. După absolvirea Facultății de Interpretare Muzicalădin cadrul Universității Naționale de Muzică Bucureşti, Duo Kitharsis îşi continuă studiile de Master în duo de chitare la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart, Germania. Începând cu anul 2013, Duo Kitharsis studiază la Conservatoire de Strasbourg, la clasa unuia dintre cele mai celebre duo-uri de chitară din lume, Duo Melis – Alexis Muzurakis şi Susana Prieto. În iunie 2016, cei doi termină studiile de Master, fiind absolvenți ai Academiei de Muzică HEAR- Universitatea din Strasbourg, Franța. Duo Kitharsis a participat la numeroase concursuri internaționale, obţinând un număr impresionant de premii și disticții. În anul 2015 Duo Kitharsis înregistrează primul CD, în anul 2020 înregistrează cel de-al doilea CD, dedicat lui Chopin – Duo Kitharsis Plays Chopin, iar în anul 2022 lansează cel de-al treilea CD, dedicat muzicii românești, intitulat Romanian Tribute. Alexandra și Dragoș sunt fondatorii academiei de chitară The Flat Guitar Academy, înființată în anul 2017 și își desfășoară activitatea pedagogică în București și în Constanța. Cei doi muzicieni sunt invitaţi să susţină concerte pe scene din Marea Britanie, India, Belgia, Germania, Franţa, Italia, Spania și Polonia.

𝐙𝐀𝐃𝐀 este o mică afacere de familie ce a luat ființă în anul 1994 într-una dintre comunitățile de gospodari bucovineni, la Horodnic de Jos. Numele ZADA e inspirat din natură. Zada sau laricea este singurul conifer cu frunza căzătoare, unul dintre copacii care dau frumusețea codrilor Bucovinei, verde crud, primavara sau galben intens, toamna. În cei 30 de ani de activitate toate eforturile s-au concentrat spre punerea în practică a promisiunii din logo-ul ZADA- BRÂNZĂ CINSTITĂ. Principiile companiei sunt puse în practică respectând valorile specifice Bucovinei și munca gospodarilor producători de lapte de către mica echipă de la ZADA.

Proiectul Fabrik Fest este un proiect cultural cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și este organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți și Primăria Municipiului Rădăuți, având ca parteneri companiile: Marelvi, EGGER, Zada, Killer, GoblenArt, Sol-Victor.

Related Stories

Descoperă

Prețuri mai mici pentru city-break-urile de toamnă. Zborurile din...

Cele mai populare destinații de city-break din Europa sunt orașele care atrag anual cel mai mare număr de turiști: Roma, Paris, Londra, Milano, Bruxelles și Barcelona. În același timp, acestea sunt cunoscute pentru comunitățile mari de români formate în jurul lor și în localitățile învecinate, motiv pentru care există și un număr mai mare de zboruri către și dinspre ele.

Locația, calitatea saltelelor și bogația micului dejun sunt cele...

Un hotel bine ales poate transforma un city break într-o experiență memorabilă, mai ales dacă sunt luați în considerare factorii de calitate pe care turiștii îi caută: confortul camerei și, în special, al patului, micul dejun, locația și facilitățile suplimentare

ANAT: Voucherele de vacanță care se apropie de data...

Agențiile de turism au pregătite oferte speciale pentru posesorii de vouchere de vacanță. În mod deosebit sunt apreciate vacanțele cu discount prin programul „Înscrieri timpurii”, care oferă reduceri de până la 30% din prețul standard, pentru achiziționarea din timp a biletelor. În plus, întrucât începând cu februarie 2022, acestea sunt emise exclusiv pe card electronic, voucherele de vacanță pot fi utilizate și pentru rezervări online în perioada lor de valabilitate.

Întâlnire în premieră între ANAT, Asociația Aeroporturilor din România...

În cadrul întâlnirii au fost discutate o serie de provocări cu care se confruntă sectorul aviatic, precum întârzierile și anulările de zboruri, crearea unui fond de garantare pentru biletele de avion și atragerea unui număr mai mare de companii aeriene pe aeroporturile din România

Stagnare pe piața turismului intern: care au fost destinațiile...

Călătoriile de familie de patru nopți au arătat o creștere generală de 8,7% comparativ cu 2023, cu creșteri notabile în destinațiile montane (2.038 lei), destinațiile SPA (2.183 lei) și orașe (1.832 lei).

 „Romanțe vechi și noi”, o călătorie muzicală prin timp...

Romanțe vechi și noi vor reînvia tradiția muzicii românești de altădată, într-o interpretare contemporană plină de sensibilitate, în prima zi a lunii octombrie, începând cu ora 19, la Depozitul Sol-Victor, situat pe strada Rădăuțiului, nr. 1G, Marginea într-un concert  susținut de Ovidiu FOCA, Andrei RADU, Corina RĂDUCANU și Eugen DUMITRESCU, în cadrul Fabrik Fest, proiectul cultural care unește arta cu neconvenționalul.

Categorii populare