Ecourile muzicii românești, prin acordurile chitarelor, vor răsuna într-un spațiu neconvențional la cel de-al treilea concert organizat în cadrul Fabrik Fest

Duo Kitharsis va deveni liant muzical dintre publicul bucovinean, muzica românească și decorul industrial contemporan al Fabricii Zada din Horodnic de Jos, duminică, 22.09.2024, începând cu ora 19, în cadrul celui de-al treilea concert al proiectului cultural Fabrik Fest, Romanian tribute.

Ecourile muzicii românești și măiestria chitarelor vor răsuna în spațiul industrial, neconvențional, al Fabricii Zada, situată în Horodnic de Jos, DN 2H, 1C, care va deveni, pentru câteva zeci de minute, un spațiu vibrant al sunetelor și artei, prin intermediul unui program fascinant:

Carol MICULI (1821-1897) – Doina

Bela BARTÓK (1881-1945) – Dansuri populare românești

Pablo de SARASATE (1844-1908) – Melodie Roumaine

Grigoras DINICU (1889-1949) – Hora Staccato

Adrian ANDREI (n.1977) – Fantaisie Roumaine

Ciprian PORUMBESCU (1853-1883) – Balada

Cătălin ȘTEFĂNESCU-PĂTRAŞCU (n. 1971) – Geamparock

Sabin DRĂGOI (1894-1968) – Suita de Dansuri populare românești

Iosif IVANOVICI (1845-1902) – Valurile Dunării

Accesul publicului este gratuit și se face pe bază de rezervare la numerele de telefon 𝟎𝟕𝟒𝟓 𝟖𝟔𝟖 𝟗𝟑𝟎, 𝟎𝟕𝟖𝟕 𝟓𝟓𝟗 𝟏𝟏𝟐 sau completând formularul de rezervare: https://t.ly/4Jc_k, fiind disponibile 100 locuri. Accesul se va face în intervalul orar 18.20-18.50.

Duo Kitharsis Alexandra PETRIȘOR și Dragoș HORGHIDAN a luat ființă la București, în anul 2009. După absolvirea Facultății de Interpretare Muzicalădin cadrul Universității Naționale de Muzică Bucureşti, Duo Kitharsis îşi continuă studiile de Master în duo de chitare la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart, Germania. Începând cu anul 2013, Duo Kitharsis studiază la Conservatoire de Strasbourg, la clasa unuia dintre cele mai celebre duo-uri de chitară din lume, Duo Melis – Alexis Muzurakis şi Susana Prieto. În iunie 2016, cei doi termină studiile de Master, fiind absolvenți ai Academiei de Muzică HEAR- Universitatea din Strasbourg, Franța. Duo Kitharsis a participat la numeroase concursuri internaționale, obţinând un număr impresionant de premii și disticții. În anul 2015 Duo Kitharsis înregistrează primul CD, în anul 2020 înregistrează cel de-al doilea CD, dedicat lui Chopin – Duo Kitharsis Plays Chopin, iar în anul 2022 lansează cel de-al treilea CD, dedicat muzicii românești, intitulat Romanian Tribute. Alexandra și Dragoș sunt fondatorii academiei de chitară The Flat Guitar Academy, înființată în anul 2017 și își desfășoară activitatea pedagogică în București și în Constanța. Cei doi muzicieni sunt invitaţi să susţină concerte pe scene din Marea Britanie, India, Belgia, Germania, Franţa, Italia, Spania și Polonia.

𝐙𝐀𝐃𝐀 este o mică afacere de familie ce a luat ființă în anul 1994 într-una dintre comunitățile de gospodari bucovineni, la Horodnic de Jos. Numele ZADA e inspirat din natură. Zada sau laricea este singurul conifer cu frunza căzătoare, unul dintre copacii care dau frumusețea codrilor Bucovinei, verde crud, primavara sau galben intens, toamna. În cei 30 de ani de activitate toate eforturile s-au concentrat spre punerea în practică a promisiunii din logo-ul ZADA- BRÂNZĂ CINSTITĂ. Principiile companiei sunt puse în practică respectând valorile specifice Bucovinei și munca gospodarilor producători de lapte de către mica echipă de la ZADA.

Proiectul Fabrik Fest este un proiect cultural cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și este organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți și Primăria Municipiului Rădăuți, având ca parteneri companiile: Marelvi, EGGER, Zada, Killer, GoblenArt, Sol-Victor.

Related Stories

Descoperă

ANAT cere numirea unui secretar de stat din industria...

ANAT: Turismul românesc se confruntă cu multiple probleme care necesită o abordare pragmatică și bine informată. Doar o persoană cu experiență directă în industrie poate înțelege nevoile reale ale agenților economici care își desfășoară activitatea în turism și HORECA, ale investitorilor și ale celorlalți actori implicați. Numirea unui lider din afara acestui domeniu riscă să perpetueze o lipsă de direcție și să compromită potențialul turismului de a deveni un motor economic major.

Suceava atrage turiști și prin Piața Volantă: Un loc...

Președintele Asociației „Gustă din Bucovina”, Alexandru Andrieș spune că din ce în ce mai mulți turiști vin să descopere dacă realitatea reflectă ceea ce văd în materialele video de promovare: „Curiozitatea îi ghidează să afle: chiar e așa ca în video-uri? Cu degustări, ceai, povești cu producători și o atmosferă autentică? Și da, pleacă zâmbind și încântați.”

Gheorghe Fodoreanu, fost președinte ANAT: Turismul românesc ar fi...

Fodoreanu: Schimbările aduse de aderarea totală la spațiul Schengen reprezintă o oportunitate majoră pentru turismul de circuite cu autocare, facilitând accesul turiștilor din țările central europene, pentru care distanțele pentru Maramureș, Bucovina, Transilvania, Delta Dunării, litoralul și București devin accesibile

După ce zeci de turiști au fost înșelați cu...

Alin Burcea, președinte ANAT: Turiștii trebuie să cumpere numai de la agenții de turism licențiate, pentru că astfel sunt protejați conform legislației în vigoare. Amatorii de chilipiruri au mari șanse să fie păgubiți

Cum se autosabotează turismul românesc: MEAT și Ministerul Finanțelor...

Alin Burcea, președintele ANAT: Este incredibil cum Ministerul Economiei și Ministerul Finanțelor își arată incapacitatea de a găsi soluții, deși există temei legal pentru a finanța participarea României la târgurile internaționale. Nu lipsa bugetului este problema reală, ci lipsa de voință și de implicare. Dacă ar exista un minim efort și responsabilitate din partea celor care gestionează aceste decizii, România nu ar fi pusă în această situație rușinoasă. Absența noastră de la aceste târguri echivalează cu un sabotaj deliberat al turismului românesc și al eforturilor noastre de a ne promova ca destinație pe plan internațional

„Destinația Anului” dezvăluie destinațiile calificate în competiția care celebrează...

În competiție s-au calificat 167 de destinații turistice în categoriile orașe care te inspiră, stațiuni balneo-climaterice, tărâmuri fermecate, sate de poveste, distracție și aventură, cultură și educație

Categorii populare