„Romanțe vechi și noi”, o călătorie muzicală prin timp la FABRIK FEST

Romanțe vechi și noi vor reînvia tradiția muzicii românești de altădată, într-o interpretare contemporană plină de sensibilitate, în prima zi a lunii octombrie, începând cu ora 19, la Depozitul Sol-Victor, situat pe strada Rădăuțiului, nr. 1G, Marginea într-un concert  susținut de Ovidiu FOCA, Andrei RADU, Corina RĂDUCANU și Eugen DUMITRESCU, în cadrul Fabrik Fest, proiectul cultural care unește arta cu neconvenționalul.

Emoțiile, amintirile și nostalgia romanțelor din repertoriul lui Gică PETRESCU, în aranjamentul compozitorului Marius SIRETEANU, vor crea o punte între vechi și nou în interpretarea viorii, a pianului și a vocii care vor aduce o vibrație și un farmec aparte arhitecturii locului, emoțiilor și amintirilor.

Ovidiu FOCA este absolvent al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Iacob”, Dorohoi, Botoşani. A urmat cursurile universitare în același domeniu, apoi a absolvit cursurile de master în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității din București. Este absolvent al Masteratului Drepturile Omului şi Justiţie Constituţională la Universitatea Mihail Kogălniceanu din Iaşi, iar din anul 2008 este licenţiat al Secţiei de Ştiinţe Politice, Facultatea de Filosofie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. În anul 2018 a absolvit cursurile de master la Facultatea de Teatru din cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași, specializarea Management și Antreprenoriat Aristic. A fost membru al Coralei Bărbăteşti „Fiii Bucovinei” din Rădăuţi, membru al Coralei Bărbăteşti Ortodoxe „Te Deum Laudamus” din Bucureşti, membru al Coralei Bărbăteşti Ortodoxe „Carpe Deum” din Bucureşti, precum și fondator al Coralei Bărbăteşti Ortodoxe „Sfântul Ierarh Leontie” de la Rădăuţi, al cărui dirijor este în prezent. Fiind directorul Casei de Cultură din Rădăuți, a coordonat toate proiectele organizate de această instituție sau a fost membru în echipa de coordonare a diferitelor proiecte în care instituția a avut statutul de partener. În anul 2023 a participat la turneul internațional de concerte „Vechi și Nou” în Elveția, Franța și Germania alături de violonistul Andrei Mihail Radu și duo-ul pianistic Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu.

𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢𝐥 𝐑𝐀𝐃𝐔 a absolvit în 2015 Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște,  studiile de Licență (2019), respectiv Master (2021) din cadrul Universității Naționale de Muzică din București, specializarea interpretare instrumentală – vioară, la clasa conf. univ. dr. Ladislau Csendes și muzică de cameră – conf. univ. dr. Manuela Giosa, iar în prezent este doctorand în cadrul aceleiași universități. A susținut numeroase recitaluri solo și de muzică de cameră (duo, trio, cvartet, cvintet) în 22 de orașe din România și în Canada, Elveția, Franța, Germania și Italia. De-a lungul anilor a colaborat cu Camerata Regală, Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Națională Radio, Opera Națională București, Filarmonica „Mihail Jora” Bacău,  Kamerata Stradivarius, Orchestra de tineret a Olandei, Orchestra de tineret din Luxemburg, Ansamblul Musica Ricercata și Romanian Chamber Orchestra. Din noiembrie 2023 este membru al partidei de vioara I a Filarmonicii Brașov, alături de care a susținut un concert în Größer Saal din Berliner Philharmoniker în aprilie 2024.

𝐂𝐨𝐫𝐢𝐧𝐚 RĂDUCANU și 𝐄𝐮𝐠𝐞𝐧 𝐃𝐔𝐌𝐈𝐓𝐑𝐄𝐒𝐂𝐔 formează un duo pianistic din anul 2005. Activitatea concertistică a duo-ului cuprinde participări în 30 de festivaluri naționale și internaționale, concerte cu orchestra și peste 450 de recitaluri în țară (105 localități) și pe scene din Anglia, Austria, Belgia, Canada, Elveția, Franța, Germania, Italia, Republica Moldova și Ucraina. În anul 2022, în premieră absolută în România, au realizat împreună cu muzicologul Amalia SZÜCS-BLĂNARU punerea în scenă a lucrării „Poem Simfonic pentru 100 de metronoame” de György LIGETI. Activității concertistice a duo-ului pianistic i se adaugă numeroase premii naționale și internaționale obținute la concursurile de profil, prezențe în juriile concursurilor de specialitate, precum și cursuri de măiestrie susținute ca profesori invitați. Corina RĂDUCANU şi Eugen DUMITRESCU sunt absolvenţi ai Universității Naționale de Muzică din București, unde și-au completat și încheiat studiile de licență, master, doctorat și post-doctorat. Cei doi pianiști sunt fondatorii Asociației Klavier ART și inițiatorii mai multor proiecte culturale și educative în diferite orașe și regiuni ale țării.

Sol-Victor este o companie cu o vechime de peste 14 ani, specializată în oferirea de soluții pentru design interior și acoperișuri din materiale premium. De-a lungul anilor, compania s-a adaptat constant la tendințele din piață, asigurându-se că produsele oferite îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate. Feedback-ul pozitiv primit de-a lungul timpului confirmă faptul că Sol-Victor este ales de clienți datorită calității produselor, seriozității în serviciile oferite și diversității opțiunilor.

Proiectul Fabrik Fest este un proiect cultural cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și este organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți și Primăria Municipiului Rădăuți, având ca parteneri companiile: Marelvi, EGGER, Zada, Killer, GoblenArt, Sol-Victor.

Related Stories

Descoperă

Cum pot românii să călătorească mai ieftin, în mod...

În cazul zborurilor cu decolare din România, cele mai ieftine bilete de avion vor fi cele rezervate în zilele de duminică, apoi de sâmbătă. De asemenea, specialiștii spun că între orele 18:00 și 20:00 este mai bună fereastră pentru rezervarea biletelor de avion ieftine. Cele mai accesibile bilete se rezervă acum cu 30 sau chiar 45 de zile înainte de plecare.

Prețuri mai mici pentru city-break-urile de toamnă. Zborurile din...

Cele mai populare destinații de city-break din Europa sunt orașele care atrag anual cel mai mare număr de turiști: Roma, Paris, Londra, Milano, Bruxelles și Barcelona. În același timp, acestea sunt cunoscute pentru comunitățile mari de români formate în jurul lor și în localitățile învecinate, motiv pentru care există și un număr mai mare de zboruri către și dinspre ele.

Locația, calitatea saltelelor și bogația micului dejun sunt cele...

Un hotel bine ales poate transforma un city break într-o experiență memorabilă, mai ales dacă sunt luați în considerare factorii de calitate pe care turiștii îi caută: confortul camerei și, în special, al patului, micul dejun, locația și facilitățile suplimentare

ANAT: Voucherele de vacanță care se apropie de data...

Agențiile de turism au pregătite oferte speciale pentru posesorii de vouchere de vacanță. În mod deosebit sunt apreciate vacanțele cu discount prin programul „Înscrieri timpurii”, care oferă reduceri de până la 30% din prețul standard, pentru achiziționarea din timp a biletelor. În plus, întrucât începând cu februarie 2022, acestea sunt emise exclusiv pe card electronic, voucherele de vacanță pot fi utilizate și pentru rezervări online în perioada lor de valabilitate.

Întâlnire în premieră între ANAT, Asociația Aeroporturilor din România...

În cadrul întâlnirii au fost discutate o serie de provocări cu care se confruntă sectorul aviatic, precum întârzierile și anulările de zboruri, crearea unui fond de garantare pentru biletele de avion și atragerea unui număr mai mare de companii aeriene pe aeroporturile din România

Stagnare pe piața turismului intern: care au fost destinațiile...

Călătoriile de familie de patru nopți au arătat o creștere generală de 8,7% comparativ cu 2023, cu creșteri notabile în destinațiile montane (2.038 lei), destinațiile SPA (2.183 lei) și orașe (1.832 lei).

Categorii populare