Programul de turism cultural „România Atractivă”, prezent la cel mai mare târg de turism din lume, la Berlin. A cincea participare, în doar șase luni, la marile târguri internaționale

  • Programul de turism cultural „România Atractivă” este prezent, în perioada 4-6 martie 2025, la cel mai mare și mai important târg de turism nu doar din Europa, ci din întreaga lume: Bursa Internațională de Turism – ITB Berlin;
  • Prezența „României Atractive” la târgul de la Berlin reprezintă cea de-a cincea participare la marile târguri internaționale de turism într-un interval de doar șase luni;
  • Participările „României Atractive” la marile târguri internaționale de turism reprezintă încă un motiv pentru care programul românesc de turism cultural devine tot mai vizibil la nivel internațional.

Programul național de turism cultural „România Atractivă” participă, în perioada 4-6 martie 2025, la cel mai mare și mai important târg de turism din lume: Bursa Internațională de Turism – ITB Berlin.

„România Atractivă” devine tot mai vizibilă la nivel internațional, iar participarea la cele mai importante târguri de turism din Europa reprezintă unul dintre pilonii principali ai strategiei de promovare offline a programului de turism cultural.

Prezența programului „România Atractivă” la ITB Berlin reprezintă cea de-a cincea participare a proiectului de turism cultural al țării noastre la târgurile internaționale europene, alături de delegația oficială a României.

„România Atractivă este tot mai vizibilă la nivel european, nu doar datorită platformei care oferă, în limba română și în cinci limbi străine, informații actualizate în format video, foto, prin tururi virtuale, animații 3D, ghiduri audio și texte, ci și prin participarea la cele mai importante târguri de turism, inclusiv la ITB Berlin. Începând de la lansare, programul România Atractivă este mereu prezent pentru publicul iubitor de cultură și călătorii”, a declarat Ionuț Munteanu, reprezentantul Asocierii Terra Building – Eventya, Asociere care a realizat platforma „România Atractivă” de promovare a turismului cultural românesc.

La Rimini, în Italia, vizitatorii au făcut cunoștință cu cele 12 rute cultural-turistice

Prima participare a programului „România Atractivă” la un târg de turism din străinătate a avut loc între 9 și 12 octombrie, la Rimini, în Italia, la TTG Travel Experience. Târgul atrage anual mii de participanți nu doar din Italia, ci și din întreaga lume și include conferințe, workshopuri și zone dedicate turismului internațional, turismului de lux, sustenabilității și inovației digitale. La standul organizat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, potențialii turiști au putut descărca aplicația „România Atractivă”, cu ajutorul QR Code-urilor, explorând astfel cele 12 rute cultural-turistice care fac parte din programul „România Atractivă”.

Video-uri de prezentare și obiective culturale românești mai puțin cunoscute, la WTM Londra

După Rimini, Italia, a venit rândul World Travel Market Londra, între 5 și 7 noiembrie 2024, unde „România Atractivă” a fost promovată alături de alte două platforme turistice de succes, Visit Harghita și Visit Covasna. Cifrele WTM Londra sunt impresionante. Târgul de turism din capitala Regatului Unit atrage anual peste 35.000 de profesioniști din domeniu și facilitează parteneriate strategice, precum și promovarea celor mai noi produse și servicii din industria turismului.

Programul „România Atractivă” a fost parte din standul oficial al României, captând atenția vizitatorilor prin prezentarea digitală captivantă a gastronomiei și tradițiilor românești. Obiectivele culturale de patrimoniu, mai puțin cunoscute, sunt astfel aduse în prim-plan prin descrieri detaliate, materiale foto-video, ghiduri audio, tururi virtuale și animații 3D creative, oferind o experiență imersivă pentru potențialii turiști.

La IBTM Barcelona, standul României a fost conceput într-un format business

Între 19 și 21 noiembrie 2024, programul „România Atractivă” a ajuns în Spania, la IBTM Barcelona, târg ce pune accent pe crearea și dezvoltarea unor legături strategice prin întâlniri prestabilite între expozanți și cumpărători, pe sesiuni educaționale despre inovație și tendințe globale, dar și pe zone dedicate soluțiilor tehnologice și sustenabilității în industria MICE (Meetings, Incentives, Conferences, and Exhibitions).

Prin urmare, standul României, din care a făcut parte și programul „România Atractivă”, a fost conceput într-un format business, pentru întâlniri de afaceri și pentru promovarea de servicii și pachete destinate segmentului corporate, oferind inclusiv soluții de team building și de city break.

Prezentări pe scena principală la TT Tour and Travel din Varșovia

A patra participare a programului „România Atractivă” la un târg internațional de turism a fost la Varșovia, în Polonia, la TT Tour and Travel, între 29 noiembrie și 1 decembrie 2024, Ziua Națională a României.

În cadrul standului României, care a beneficiat de o suprafață foarte mare, programul „România Atractivă” a fost promovată prin prezentări zilnice susținute pe scena principală de către Ionuț Munteanu, CEO Eventya, printr-un video de prezentare a obiectivelor turistice din platformă, care a rulat permanent la stand, prin materiale print pentru turiști, un panou personalizat cu cele 12 rute turistico-culturale, precum și printr-un birou informativ de unde potențialii turiști au aflat detalii despre „România Atractivă”.

Turiștii dornici să descopere „România Atractivă” pot accesa website-ul romania-atractiva.ro sau aplicația mobilă de travel, disponibilă gratuit pentru iOS și Android (o poți descărca de aici: https://romaniaatractiva.app.link/download).

Related Stories

Descoperă

În luna martie turismul a continuat să scadă- 4,1%...

Adrian Voican, președinte Bibi Group4travel: Frământările politice, economice naționale și internaționale se oglindesc  și în apetitul românilor pentru vacanțe. În contextul anulării Visa Waver pentru Statele Unite ale Americii, multe zboruri s-au anulat. Voucherele de vacanță pentru 2025 abia au început timid să fie solicitate din luna mai așa încât rezervările pentru primele 3 luni s-au bazat pe sumele acordate în 2024 și care nu fuseseră consumate. Practic scăderea din februarie, de 4,5% a sosirilor românilor în structurile de cazare clasificate, fusese un semnal că turiștii sunt mai prudenți în rezervări.

Bucovina, Maramureș și Transilvania sunt preferate de români pentru...

Anul acesta Bucovina și Maramureș au fost printre cele mai căutate destinații de către turiștii români pentru vacanța de Paște, conform studiului Travelminit.ro. Aproximativ 41% dintre respondenții sondajului au ales Maramureș sau Bucovina, cu dorința de a se relaxa, de a participa la slujba de Înviere și de a se bucura de mesele bogate cu preparate locale.

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei: destinații ideale, în perioada...

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei cuprinde 18 obiective incluse în programul de turism cultural „România Atractivă”, cele mai multe dintre ele fiind în județul Suceava.

Unde călătoresc românii de Paște? Diaspora revine acasă, iar...

Anul acesta, în perioada Paștelui, prețul mediu al unui bilet de avion dus-întors a fost de 246 de euro, în creștere cu 14% față de 2024, iar valoarea medie a unei rezervări s-a ridicat la 326 de euro.Cel mai ieftin bilet vândut a fost de 51 de euro, pe ruta Bacău - Roma, iar cel mai scump bilet pentru plecările din România a ajuns la 712 de euro, pe ruta București - Lisabona. În ceea ce privește sosirile în România, cel mai ieftin bilet a fost de 99 de euro, pe ruta Atena - București.

Antalya, orașul cu cele mai multe plaje curate din...

Autoritatea pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA): Pe lângă frumusețea naturală, Antalya îmbină luxul și istoria. Resorturile de cinci stele, spa-urile de top și restaurantele gourmet se află în vecinătatea siturilor antice precum Olympos sau Patara, fosta capitală a Ligii Liciene. Vizitatorii pot explora flacăra eternă Chimera sau ruinele civilizației liciene, îmbogățindu-și experiența cu o incursiune în trecut.

Obiective turistice din Suceava, desemnate castigatoare la competitia Destinatia...

Pe scena Galei au urcat câștigătorii competiției Destinația Anului, un reper în industria turismului autohton, care promoveză anual cele mai atractive și valoroase locuri din țară. Ediția din 2025 a adus în finală 76 de destinații turistice, selectate în urma unui proces riguros de nominalizare. Evaluarea s-a realizat printr-un sistem complex, care a combinat votul publicului, analiza unui juriu de experți, măsurarea brandului turistic printr-o cercetare sociologică și evaluarea arhitecturală și urbanistică a fiecărei destinații.

Categorii populare