Bucovina, Maramureș și Transilvania sunt preferate de români pentru vacanța de Paște. Prețul mediu al unei vacanțe de Paște este între 200 și 500 lei / noapte

  • Cele mai populare destinații interne din acest an pentru vacanța de Paște sunt Maramureș, Bucovina, Transilvania și Valea Prahovei.
  • 45% dintre turiști și-au rezervat vacanța cu cel puțin 2 sau 3 săptămâni în avans.
  • Prețul mediu pentru un sejur de 2 nopți într-o cameră dublă, cu mic dejun inclus este cuprins între 500 și 800 de lei.

Mini-vacanța de Paște din acest an readuce în prim-plan dorința românilor de relaxare în natură și reconectare cu cei dragi. Un studiu realizat de către platforma de rezervari hoteliere Travelminit.ro, pe baza răspunsurilor a peste 500 de turiști și reprezentanți ai unităților de cazare din România, reflectă tendințele de călătorie pentru sărbătorile pascale din 2025.

Potrivit datelor Travelminit.ro, 27% dintre români au ales relaxarea la munte, 23% au optat pentru un sejur la SPA, iar 19% și-au îndreptat atenția către zonele tradiționale din Maramureș sau Bucovina. De asemenea, 45% dintre turiști și-au rezervat anul acesta vacanța cu cel puțin două sau trei săptămâni în avans. Cele mai frecvente tipuri de rezervări pentru perioada Paștelui din acest an au fost făcute de familiile cu copii, dar și de cupluri. 

Maramureș și Bucovina, favoritele românilor pentru vacanța de Paște

Anul acesta, Maramureșul și Bucovina au fost printre cele mai căutate destinații de către turiștii români pentru vacanța de Paște, conform studiului Travelminit.ro. Cu peisaje spectaculoase, tradiții și obiceiuri autentice, cele două regiuni din nordul țării continuă să atragă anual sute de turiști. Aproximativ 41% dintre respondenții sondajului au ales Maramureș sau Bucovina, cu dorința de a se relaxa, de a participa la slujba de Înviere și de a se bucura de mesele bogate cu preparate locale. Mulți români au ales Transilvania, Valea Prahovei și Delta Dunării pentru această perioadă. 

Cererea crescută pentru aceste destinații a fost resimțită și de unitățile de cazare din zonă, unde multe pensiuni au raportat un grad ridicat de ocupare.

Cum arată bugetul românilor pentru vacanța de Paște din acest an?

Conform sondajului realizat de Travelminit.ro, 54% dintre turiști sunt dispuși să cheltuiască între 200 și 400 de lei pentru o noapte de cazare într-o cameră dublă. În schimb, 24% sunt dispuși să plătească sub 200 de lei, iar 12% aleg variantele mai generoase, cuprinse între 400 și 600 de lei.

Și hotelierii au fost preocupați de acest aspect, astfel încât anul acesta prețul mediu pentru un pachet de 2 nopți / cameră dublă în perioada Paștelui (cu mic dejun inclus) este cuprins între 500 și 800 de lei, au raportat 48% dintre aceștia.  De asemenea, 38% au spus că prețul mediu este sub 500 de lei.

Mesele tradiționale de Paște reprezintă un subiect important pentru turiști, astfel că cei mai mulți dintre românii participanți la sondaj au declarat că preferă să includă în pachetul de Paște și masa festivă.

Cum și-au planificat românii vacanța de Paște?

Pentru vacanța de Paște din acest an, o bună parte dintre români s-au gândit din timp la acest aspect, astfel că au rezervat un sejur cu cel puțin două sau trei săptămâni în avans. Această tendință reflectă dorința de a beneficia de ofertele cele mai avantajoase, dar și de disponibilitatea crescută a cazărilor.

Tipurile de locații alese variază, de la pensiuni, la cabane și case de vacanță până la hoteluri de trei, patru sau cinci stele. La acest capitol, mare parte din turiști au optat pentru pensiuni, fiind preferate de 37% dintre respondenți. Pe locul al doilea se află hotelurile, iar apoi se regăsesc cabanele sau casele de vacanță.

Prețul rămâne principalul factor de decizie, menționat de 65% dintre turiști, urmat de locație și de curățenie.

Related Stories

Descoperă

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei: destinații ideale, în perioada...

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei cuprinde 18 obiective incluse în programul de turism cultural „România Atractivă”, cele mai multe dintre ele fiind în județul Suceava.

Unde călătoresc românii de Paște? Diaspora revine acasă, iar...

Anul acesta, în perioada Paștelui, prețul mediu al unui bilet de avion dus-întors a fost de 246 de euro, în creștere cu 14% față de 2024, iar valoarea medie a unei rezervări s-a ridicat la 326 de euro.Cel mai ieftin bilet vândut a fost de 51 de euro, pe ruta Bacău - Roma, iar cel mai scump bilet pentru plecările din România a ajuns la 712 de euro, pe ruta București - Lisabona. În ceea ce privește sosirile în România, cel mai ieftin bilet a fost de 99 de euro, pe ruta Atena - București.

Antalya, orașul cu cele mai multe plaje curate din...

Autoritatea pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA): Pe lângă frumusețea naturală, Antalya îmbină luxul și istoria. Resorturile de cinci stele, spa-urile de top și restaurantele gourmet se află în vecinătatea siturilor antice precum Olympos sau Patara, fosta capitală a Ligii Liciene. Vizitatorii pot explora flacăra eternă Chimera sau ruinele civilizației liciene, îmbogățindu-și experiența cu o incursiune în trecut.

Obiective turistice din Suceava, desemnate castigatoare la competitia Destinatia...

Pe scena Galei au urcat câștigătorii competiției Destinația Anului, un reper în industria turismului autohton, care promoveză anual cele mai atractive și valoroase locuri din țară. Ediția din 2025 a adus în finală 76 de destinații turistice, selectate în urma unui proces riguros de nominalizare. Evaluarea s-a realizat printr-un sistem complex, care a combinat votul publicului, analiza unui juriu de experți, măsurarea brandului turistic printr-o cercetare sociologică și evaluarea arhitecturală și urbanistică a fiecărei destinații.

Programul „România Atractivă”, pe podium la Gala Destinația Anului...

În fiecare an, România își pune în valoare cele mai atractive destinații turistice prin intermediul competiției „Destinația Anului”, care promovează și recunoaște nu doar cele mai îndrăgite obiective din țara noastră, ci și pe cele care s-au remarcat printr-o dezvoltare exemplară și continuă, dar și printr-un mare potențial turistic.

Procesiune-pelerinaj „Drumul Crucii” pe Dealul Furcoi din Sucevița, în...

Evenimentul, organizat de preoți și autorități locale, invită credincioșii la o meditație asupra jertfei și iubirii mântuitoare a lui Hristos. Traseul propus va fi presărat cu cele 14 popasuri ale „Căii Durerii” (Via Dolorosa), inspirate din Cetatea Veche a Ierusalimului, culminând cu paraclisul din vârful dealului.

Categorii populare