FOTO// Cel mai mare Festival Medieval a fost deschis în Cetatea de Scaun a Sucevei de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a deschis, vineri după amiaza, Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” care se desfășoară la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Flutur a spus la deschiderea evenimentului la care participă trupe din șapte țări și care este cel mai mare festival de artă medievală din țară.

El a menționat că a fost prezent și la parada cu făclii de joi seara de pe străzile Sucevei, apreciind că a fost impresionant acel „dragon de foc” format din 600 de participanți îmbrăcați cu haine de epocă și care au împrăștiat în oraș spiritul marelului Ștefan.

Președintele Flutur a precizat că anul trecut la Festivalul Medieval au fost circa 30.000 de vizitatori.

„Asta înseamnă turism pentru Suceava. Mă bucur că trei zile vor fi evenimente aici, în Cetatea lui Ștefan. Mă bucur că au venit artiști din România, din Ucraina, Turcia, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Republica Moldova”, a spus Flutur.

El a menționat că Suceava devine astfel un fenomen.

„Suceava devine un fenomen. Cred că suntem cel mai mare festival medieval. Le mulțumesc trupelor. Așteptăm foarte mulți musafiri”, a adăugat președintele CJ Suceava.

Flutur a mai anunțat că de luni se intră într-o mare acțiune de reparații la Cetatea de Scaun, fără să fie însă închis obiectivul pentru vizitare.

„Declar deschis Festivalul Medieval din Cetatea de Scaun a Sucevei”, a anunțat Gheorghe Flutur în finalul discursului său.

Related Stories

Descoperă

ANAT, OMD Județul Constanța alături de parteneri, organizează Mega...

Riviera Românească păstrează trendul ascendent, rezervările pentru primele două luni, față de perioada similară a anului trecut, fiind în medie cu 25% mai mari. Programele "Înscrieri Timpurii" s-au bucurat de un interes major, rezervările pornind încă din toamna anului trecut cu reduceri de până la 60% din tariful pachetelor de bază. La acest lucru au contribuit și voucherele de vacanță a căror valoare în 2023 a fost de aproape două miliarde de lei, 95% dintre acestea fiind deja decontate.

Aplicația România Atractivă, imediat după Booking în topul celor...

Programul România Atractivă include 12 rute turistice tematice care străbat toată țara, cu 275 de obiective de vizitat, care vor fi semnalizate și prin infrastructură rutieră specifică până în anul 2026.

Cum a reușit Sovata să rămână în topul destinațiilor...

Dincolo de resursele naturale pe care turiștii le apreciază aici, Sovata s-a dezvoltat și a reușit să se mențină pe un trend ascendent datorită investițiilor făcute în zonă. Un astfel de exemplu este și Hotel Crystal, în centrul Sovatei, la doar 700 de metri de Lacul Ursu.

Numărul turiștilor români care au călătorit în Germania în...

24% dintre călătoriile în Germania ale românilor în anul 2023 au fost efectuate de locuitori ai Transilvaniei. Moldova și regiunea București au reprezentat 20%, respectiv 18%. 11% au provenit din regiunea Muntenia, 10% din Banat, 8% din Oltenia, 4% din Crișana, 3% din Satu Mare și Maramureș, iar 2% din Dobrogea.

Gala Destinația Anului® 2024 a premiat cele mai atractive...

Municipiul Suceava nu a ajuns nici în top trei destinații care te inspiră. Ținutul Mănăstirilor și Țara Dornelor, au obținut locul 2 la categoriile la care au participat, iar comuna Ciocănești locul a treilea

Se caută „Măcelari de elită” pentru echipa care va...

Măcelarii care se înscriu au posibilitatea să aleagă, în funcție de vârstă și de abilitățile tehnice, una dintre următoarele categorii pentru care să concureze: ucenic măcelar (sub 30 de ani), tânăr măcelar (sub 35 ani) sau maestru măcelar.

Categorii populare