FOTO// Cel mai mare Festival Medieval a fost deschis în Cetatea de Scaun a Sucevei de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a deschis, vineri după amiaza, Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” care se desfășoară la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Flutur a spus la deschiderea evenimentului la care participă trupe din șapte țări și care este cel mai mare festival de artă medievală din țară.

El a menționat că a fost prezent și la parada cu făclii de joi seara de pe străzile Sucevei, apreciind că a fost impresionant acel „dragon de foc” format din 600 de participanți îmbrăcați cu haine de epocă și care au împrăștiat în oraș spiritul marelului Ștefan.

Președintele Flutur a precizat că anul trecut la Festivalul Medieval au fost circa 30.000 de vizitatori.

„Asta înseamnă turism pentru Suceava. Mă bucur că trei zile vor fi evenimente aici, în Cetatea lui Ștefan. Mă bucur că au venit artiști din România, din Ucraina, Turcia, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Republica Moldova”, a spus Flutur.

El a menționat că Suceava devine astfel un fenomen.

„Suceava devine un fenomen. Cred că suntem cel mai mare festival medieval. Le mulțumesc trupelor. Așteptăm foarte mulți musafiri”, a adăugat președintele CJ Suceava.

Flutur a mai anunțat că de luni se intră într-o mare acțiune de reparații la Cetatea de Scaun, fără să fie însă închis obiectivul pentru vizitare.

„Declar deschis Festivalul Medieval din Cetatea de Scaun a Sucevei”, a anunțat Gheorghe Flutur în finalul discursului său.

Related Stories

Descoperă

Bucovina strălucește în lumina sărbătorilor de iarnă: Meșteri populari...

În cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”, deja tradițional pentru regiune, s-au desfășurat și se vor mai desfășura o serie de evenimente culturale ce pun în valoare bogăția tradițiilor locale. Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă, programat pentru ziua de 27 decembrie în Suceava, va oferi o inegalabilă paradă a obiceiurilor autentice, aducând în prim-plan crâmpeie ale tezaurului și zestrei Bucovinei.

Cu prilejul Zilei Bucovinei, elevii Colegiului „Alexandru cel Bun”...

Broșura turistică intitulată „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” a apărut dintr-o necesitate actuală, constatată de liceeni. Fluxul continuu de turiști, atât din alte județe ale României, cât și din țări străine reprezintă principalul motiv apariției ghidului.

Târgul de produse și mâncăruri locale „Gustă din Țara...

„Gustă din Țara Dornelor!”: O sărbătoare a delicateselor locale, aduce în prim-plan o gamă variată de preparate culinare pregătite cu ingrediente specifice zonei de la lactate, preparate din pește și carne, fructe de pădure, până la legume și ciuperci.

Ziua Bucovinei sărbătorită în Țara Dornelor: Inaugurarea Centrului Muzeal...

Ziua Bucovinei va fi sărbătorită în destinația de ecoturism Țara Dornelor, marcând inaugurarea Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” după 35 de ani de la dezafectare.

Proiecții speciale ale filmului „Libertate” de Tudor Giurgiu, în...

Rădăuți și Siret vor găzdui proiecții speciale ale filmului "LIBERTATE", unul dintre cele mai așteptate, premiate și discutate filme românești ale anului. Regizorul Tudor Giurgiu va fi prezent în sală și va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul, oferind o experiență cinematografică unică.

INEDIT la Muzeul Naţional al Bucovinei – Expoziţie de...

Expoziția beneficiază de un catalog și va fi deschisă publicului în perioada 8 noiembrie 2023 – 14 ianuarie 2024.

Categorii populare