Smooth jazz și degustare de vinuri în Cetatea de Scaun a Sucevei

Rotary Club Suceava Cetate anunță că în 14 septembrie va organiza un eveniment deosebit în curtea interiorară a Cetății de Scaun a Sucevei.

„În spiritul creșterii calității vieții comunității din care facem cu toții parte, Rotary Club Suceava Cetate își propune să contribuie la îmbogățirea ofertei cultural-artistice din municipiul Suceava și organizează în data de 14 septembrie 2023 un eveniment deosebit de smooth jazz, avându-i ca artiști pe Alex Jaxx & friends, invitat special Luiza Zan”, aratî organizatorii.

Potrivit sursei citate, spectacolul va fi însoțit de momente de socializare, degustare de vinuri în atmosfera tomnatică a Cetății de Scaun.

Serata va avea loc în curtea interioară a cetății, începând cu ora 18:30, iar accesul se va realiza pe bază de invitație.

„Rotary Club Suceava Cetate este cunoscut pentru susținerea educației, având multe proiecte la activ pentru susținerea acesteia ca pilon principal al misiunii clubului, dar își propune să extindă zona de educație și pe alte domenii, cum ar fi cel cultural sau muzical. Spectacolul Smooth Jazz for Lovers este unul de muzică pentru minte și suflet care are drept obiective promovarea talentelor locale și regionale, ridicarea nivelului de educație și cultură în comunitatea locală, adunarea împreună a iubitorilor de muzică bună din Suceava și nu numai, crearea unei viziuni holistice asupra culturii și în mod deosebit a muzicii, într-un cadru idilic al unui obiectiv emblematic pentru Suceava”, se arată în comunicat.

Totodată, se menționează că prin organizarea acestui eveniment, Rotary Club Suceava Cetate își întărește imaginea ca susținător al educației, inclusiv cea muzicală, prin facilitarea accesului la o formă de educație informală, adecvată vârstei, contextului socio-istoric și cultural actual, precum și nevoilor resimțite în comunitate.

“Considerăm că este un gest de reverență pentru muzica de calitate, pentru voci și instrumentiști de mare valoare și un cadou pe care îl facem tuturor sucevenilor iubitori de frumos. Evenimentul nostru reprezintă o experiență în afara cotidianului pe care îl organizăm într-un spațiu legendar, patrimoniul nostru de o valoare istorică, arhitecturală, culturală inestimabilă, Cetatea de Scaun a Sucevei. Mesajul pe care dorim să-l transmitem este acela că muzica bună este terapie pentru minte și suflet, o altă formă de educație de care avem cu toții nevoie”, transmite Loredana Mihăilă, președintele în funcție 2023-2024 al Clubului Rotary Suceava Cetate.

Acest eveniment este doar primul dintr-o serie de manifestări similare, cu un puternic caracter cultural-artistic, pe care Clubul Rotary Suceava Cetate le va propune publicului sucevean în curând, mai anunță organizatorii.

Related Stories

Descoperă

ANAT, OMD Județul Constanța alături de parteneri, organizează Mega...

Riviera Românească păstrează trendul ascendent, rezervările pentru primele două luni, față de perioada similară a anului trecut, fiind în medie cu 25% mai mari. Programele "Înscrieri Timpurii" s-au bucurat de un interes major, rezervările pornind încă din toamna anului trecut cu reduceri de până la 60% din tariful pachetelor de bază. La acest lucru au contribuit și voucherele de vacanță a căror valoare în 2023 a fost de aproape două miliarde de lei, 95% dintre acestea fiind deja decontate.

Aplicația România Atractivă, imediat după Booking în topul celor...

Programul România Atractivă include 12 rute turistice tematice care străbat toată țara, cu 275 de obiective de vizitat, care vor fi semnalizate și prin infrastructură rutieră specifică până în anul 2026.

Cum a reușit Sovata să rămână în topul destinațiilor...

Dincolo de resursele naturale pe care turiștii le apreciază aici, Sovata s-a dezvoltat și a reușit să se mențină pe un trend ascendent datorită investițiilor făcute în zonă. Un astfel de exemplu este și Hotel Crystal, în centrul Sovatei, la doar 700 de metri de Lacul Ursu.

Numărul turiștilor români care au călătorit în Germania în...

24% dintre călătoriile în Germania ale românilor în anul 2023 au fost efectuate de locuitori ai Transilvaniei. Moldova și regiunea București au reprezentat 20%, respectiv 18%. 11% au provenit din regiunea Muntenia, 10% din Banat, 8% din Oltenia, 4% din Crișana, 3% din Satu Mare și Maramureș, iar 2% din Dobrogea.

Gala Destinația Anului® 2024 a premiat cele mai atractive...

Municipiul Suceava nu a ajuns nici în top trei destinații care te inspiră. Ținutul Mănăstirilor și Țara Dornelor, au obținut locul 2 la categoriile la care au participat, iar comuna Ciocănești locul a treilea

Se caută „Măcelari de elită” pentru echipa care va...

Măcelarii care se înscriu au posibilitatea să aleagă, în funcție de vârstă și de abilitățile tehnice, una dintre următoarele categorii pentru care să concureze: ucenic măcelar (sub 30 de ani), tânăr măcelar (sub 35 ani) sau maestru măcelar.

Categorii populare