Smooth jazz și degustare de vinuri în Cetatea de Scaun a Sucevei

Rotary Club Suceava Cetate anunță că în 14 septembrie va organiza un eveniment deosebit în curtea interiorară a Cetății de Scaun a Sucevei.

„În spiritul creșterii calității vieții comunității din care facem cu toții parte, Rotary Club Suceava Cetate își propune să contribuie la îmbogățirea ofertei cultural-artistice din municipiul Suceava și organizează în data de 14 septembrie 2023 un eveniment deosebit de smooth jazz, avându-i ca artiști pe Alex Jaxx & friends, invitat special Luiza Zan”, aratî organizatorii.

Potrivit sursei citate, spectacolul va fi însoțit de momente de socializare, degustare de vinuri în atmosfera tomnatică a Cetății de Scaun.

Serata va avea loc în curtea interioară a cetății, începând cu ora 18:30, iar accesul se va realiza pe bază de invitație.

„Rotary Club Suceava Cetate este cunoscut pentru susținerea educației, având multe proiecte la activ pentru susținerea acesteia ca pilon principal al misiunii clubului, dar își propune să extindă zona de educație și pe alte domenii, cum ar fi cel cultural sau muzical. Spectacolul Smooth Jazz for Lovers este unul de muzică pentru minte și suflet care are drept obiective promovarea talentelor locale și regionale, ridicarea nivelului de educație și cultură în comunitatea locală, adunarea împreună a iubitorilor de muzică bună din Suceava și nu numai, crearea unei viziuni holistice asupra culturii și în mod deosebit a muzicii, într-un cadru idilic al unui obiectiv emblematic pentru Suceava”, se arată în comunicat.

Totodată, se menționează că prin organizarea acestui eveniment, Rotary Club Suceava Cetate își întărește imaginea ca susținător al educației, inclusiv cea muzicală, prin facilitarea accesului la o formă de educație informală, adecvată vârstei, contextului socio-istoric și cultural actual, precum și nevoilor resimțite în comunitate.

“Considerăm că este un gest de reverență pentru muzica de calitate, pentru voci și instrumentiști de mare valoare și un cadou pe care îl facem tuturor sucevenilor iubitori de frumos. Evenimentul nostru reprezintă o experiență în afara cotidianului pe care îl organizăm într-un spațiu legendar, patrimoniul nostru de o valoare istorică, arhitecturală, culturală inestimabilă, Cetatea de Scaun a Sucevei. Mesajul pe care dorim să-l transmitem este acela că muzica bună este terapie pentru minte și suflet, o altă formă de educație de care avem cu toții nevoie”, transmite Loredana Mihăilă, președintele în funcție 2023-2024 al Clubului Rotary Suceava Cetate.

Acest eveniment este doar primul dintr-o serie de manifestări similare, cu un puternic caracter cultural-artistic, pe care Clubul Rotary Suceava Cetate le va propune publicului sucevean în curând, mai anunță organizatorii.

Related Stories

Descoperă

Bucovina strălucește în lumina sărbătorilor de iarnă: Meșteri populari...

În cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”, deja tradițional pentru regiune, s-au desfășurat și se vor mai desfășura o serie de evenimente culturale ce pun în valoare bogăția tradițiilor locale. Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă, programat pentru ziua de 27 decembrie în Suceava, va oferi o inegalabilă paradă a obiceiurilor autentice, aducând în prim-plan crâmpeie ale tezaurului și zestrei Bucovinei.

Cu prilejul Zilei Bucovinei, elevii Colegiului „Alexandru cel Bun”...

Broșura turistică intitulată „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” a apărut dintr-o necesitate actuală, constatată de liceeni. Fluxul continuu de turiști, atât din alte județe ale României, cât și din țări străine reprezintă principalul motiv apariției ghidului.

Târgul de produse și mâncăruri locale „Gustă din Țara...

„Gustă din Țara Dornelor!”: O sărbătoare a delicateselor locale, aduce în prim-plan o gamă variată de preparate culinare pregătite cu ingrediente specifice zonei de la lactate, preparate din pește și carne, fructe de pădure, până la legume și ciuperci.

Ziua Bucovinei sărbătorită în Țara Dornelor: Inaugurarea Centrului Muzeal...

Ziua Bucovinei va fi sărbătorită în destinația de ecoturism Țara Dornelor, marcând inaugurarea Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” după 35 de ani de la dezafectare.

Proiecții speciale ale filmului „Libertate” de Tudor Giurgiu, în...

Rădăuți și Siret vor găzdui proiecții speciale ale filmului "LIBERTATE", unul dintre cele mai așteptate, premiate și discutate filme românești ale anului. Regizorul Tudor Giurgiu va fi prezent în sală și va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul, oferind o experiență cinematografică unică.

INEDIT la Muzeul Naţional al Bucovinei – Expoziţie de...

Expoziția beneficiază de un catalog și va fi deschisă publicului în perioada 8 noiembrie 2023 – 14 ianuarie 2024.

Categorii populare