Absența României de la târgul de turism de la Paris – IFTM Top Resa 2023, o șansă ratată de promovare, acuză Asociația Incoming România

Deși are cel mai mic număr de turiști străini din Uniunea Europeană, după ce a ratat și participarea la cel mai mare târg de turism din lume în primăvară, România absentează cu stand național și de la Târgul de turism B2B de la Paris, atenționează Asociația Incoming România.

Asociația Incoming Romania , alcătuită din tur operatori specializați în incoming (primire de turiști străini în țară) consideră că România a ratat o mare șansă de promovare turistică pe piețele franceză și europeană prin neparticiparea cu stand național la târgul de turism de la Paris – IFTM Top Resa 2023, târg dedicat profesioniștilor din turism, de tip business-to-business, organizat ca în fiecare an în perioada 3-5 octombrie 2023.

„În fiecare din aceste zile, de la 09:30 la 19:00, tur operatori din întreaga lume își prezintă ofertele. Vizitatorii sunt doar oameni de turism: agenți de turism, oficiali, hotelieri, profesioniști, studenți, profesori, jurnaliști, oameni de afaceri. Târgul este organizat cu spații pentru standuri naționale și regionale, dar și pentru firme, operatori de incoming, croaziere, turism sustenabil, turism de afaceri”, se arată într-un comunicat al AIR.

Deși în târg se vorbește puțin și sporadic și românește, prin participarea ca vizitatori profesioniști sau în structuri internaționale de incoming a unor membrii ai asociației Incoming Romania, din nefericire, România ca destinație nu este prezentă, mai arată asociația.

„Menționăm că momentul era unul favorabil promovării țării noastre având în vedere campania de publicitate pentru destinațiile din România efectuată pe autobuzele turistice din Paris în perioada Campionatului Mondial de Rugby din Franța, pentru că avem o nouă ambasadoare a României la Paris – activă susținătoare a destinațiilor României, la București s-a deschis de curând un mare centru francofon, la TV5 rulează filme de promovare a României turistice, în Franța există o mare simpatie și solidaritate pentru România și Polonia în contextul războiului din Ucraina, iar în România sunt prezenți soldați francezi”, precizează sursa citată.

„Credem că am irosit încă o mare oportunitate de a fi mai activi pe piața franceză și de a ne regăsi în mai multe cataloage de turism.

În acest context Asociația Incoming Romania cere guvernului și Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului să urgenteze înființarea Organizației Naționale de Management al Destinației România ca Organizație de Promovare Turistică a României pentru a profesionaliza și eficientiza acest proces”, se mai arată în comunicat.

Asociația Incoming Romania reunește peste 40 de companii de turism românești specializate în primirea turiștilor străini în România. Misiunea noastră este de a promova destinația România și de a dezvolta in mod durabil si sustenabil turismul de incoming – motor al dezvotării economice naționale și locale.

Related Stories

Descoperă

Bucovina, Maramureș și Transilvania sunt preferate de români pentru...

Anul acesta Bucovina și Maramureș au fost printre cele mai căutate destinații de către turiștii români pentru vacanța de Paște, conform studiului Travelminit.ro. Aproximativ 41% dintre respondenții sondajului au ales Maramureș sau Bucovina, cu dorința de a se relaxa, de a participa la slujba de Înviere și de a se bucura de mesele bogate cu preparate locale.

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei: destinații ideale, în perioada...

Ruta mănăstirilor din zona Moldovei cuprinde 18 obiective incluse în programul de turism cultural „România Atractivă”, cele mai multe dintre ele fiind în județul Suceava.

Unde călătoresc românii de Paște? Diaspora revine acasă, iar...

Anul acesta, în perioada Paștelui, prețul mediu al unui bilet de avion dus-întors a fost de 246 de euro, în creștere cu 14% față de 2024, iar valoarea medie a unei rezervări s-a ridicat la 326 de euro.Cel mai ieftin bilet vândut a fost de 51 de euro, pe ruta Bacău - Roma, iar cel mai scump bilet pentru plecările din România a ajuns la 712 de euro, pe ruta București - Lisabona. În ceea ce privește sosirile în România, cel mai ieftin bilet a fost de 99 de euro, pe ruta Atena - București.

Antalya, orașul cu cele mai multe plaje curate din...

Autoritatea pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA): Pe lângă frumusețea naturală, Antalya îmbină luxul și istoria. Resorturile de cinci stele, spa-urile de top și restaurantele gourmet se află în vecinătatea siturilor antice precum Olympos sau Patara, fosta capitală a Ligii Liciene. Vizitatorii pot explora flacăra eternă Chimera sau ruinele civilizației liciene, îmbogățindu-și experiența cu o incursiune în trecut.

Obiective turistice din Suceava, desemnate castigatoare la competitia Destinatia...

Pe scena Galei au urcat câștigătorii competiției Destinația Anului, un reper în industria turismului autohton, care promoveză anual cele mai atractive și valoroase locuri din țară. Ediția din 2025 a adus în finală 76 de destinații turistice, selectate în urma unui proces riguros de nominalizare. Evaluarea s-a realizat printr-un sistem complex, care a combinat votul publicului, analiza unui juriu de experți, măsurarea brandului turistic printr-o cercetare sociologică și evaluarea arhitecturală și urbanistică a fiecărei destinații.

Programul „România Atractivă”, pe podium la Gala Destinația Anului...

În fiecare an, România își pune în valoare cele mai atractive destinații turistice prin intermediul competiției „Destinația Anului”, care promovează și recunoaște nu doar cele mai îndrăgite obiective din țara noastră, ci și pe cele care s-au remarcat printr-o dezvoltare exemplară și continuă, dar și printr-un mare potențial turistic.

Categorii populare