Absența României de la târgul de turism de la Paris – IFTM Top Resa 2023, o șansă ratată de promovare, acuză Asociația Incoming România

Deși are cel mai mic număr de turiști străini din Uniunea Europeană, după ce a ratat și participarea la cel mai mare târg de turism din lume în primăvară, România absentează cu stand național și de la Târgul de turism B2B de la Paris, atenționează Asociația Incoming România.

Asociația Incoming Romania , alcătuită din tur operatori specializați în incoming (primire de turiști străini în țară) consideră că România a ratat o mare șansă de promovare turistică pe piețele franceză și europeană prin neparticiparea cu stand național la târgul de turism de la Paris – IFTM Top Resa 2023, târg dedicat profesioniștilor din turism, de tip business-to-business, organizat ca în fiecare an în perioada 3-5 octombrie 2023.

„În fiecare din aceste zile, de la 09:30 la 19:00, tur operatori din întreaga lume își prezintă ofertele. Vizitatorii sunt doar oameni de turism: agenți de turism, oficiali, hotelieri, profesioniști, studenți, profesori, jurnaliști, oameni de afaceri. Târgul este organizat cu spații pentru standuri naționale și regionale, dar și pentru firme, operatori de incoming, croaziere, turism sustenabil, turism de afaceri”, se arată într-un comunicat al AIR.

Deși în târg se vorbește puțin și sporadic și românește, prin participarea ca vizitatori profesioniști sau în structuri internaționale de incoming a unor membrii ai asociației Incoming Romania, din nefericire, România ca destinație nu este prezentă, mai arată asociația.

„Menționăm că momentul era unul favorabil promovării țării noastre având în vedere campania de publicitate pentru destinațiile din România efectuată pe autobuzele turistice din Paris în perioada Campionatului Mondial de Rugby din Franța, pentru că avem o nouă ambasadoare a României la Paris – activă susținătoare a destinațiilor României, la București s-a deschis de curând un mare centru francofon, la TV5 rulează filme de promovare a României turistice, în Franța există o mare simpatie și solidaritate pentru România și Polonia în contextul războiului din Ucraina, iar în România sunt prezenți soldați francezi”, precizează sursa citată.

„Credem că am irosit încă o mare oportunitate de a fi mai activi pe piața franceză și de a ne regăsi în mai multe cataloage de turism.

În acest context Asociația Incoming Romania cere guvernului și Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului să urgenteze înființarea Organizației Naționale de Management al Destinației România ca Organizație de Promovare Turistică a României pentru a profesionaliza și eficientiza acest proces”, se mai arată în comunicat.

Asociația Incoming Romania reunește peste 40 de companii de turism românești specializate în primirea turiștilor străini în România. Misiunea noastră este de a promova destinația România și de a dezvolta in mod durabil si sustenabil turismul de incoming – motor al dezvotării economice naționale și locale.

Related Stories

Descoperă

Bucovina strălucește în lumina sărbătorilor de iarnă: Meșteri populari...

În cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”, deja tradițional pentru regiune, s-au desfășurat și se vor mai desfășura o serie de evenimente culturale ce pun în valoare bogăția tradițiilor locale. Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă, programat pentru ziua de 27 decembrie în Suceava, va oferi o inegalabilă paradă a obiceiurilor autentice, aducând în prim-plan crâmpeie ale tezaurului și zestrei Bucovinei.

Cu prilejul Zilei Bucovinei, elevii Colegiului „Alexandru cel Bun”...

Broșura turistică intitulată „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” a apărut dintr-o necesitate actuală, constatată de liceeni. Fluxul continuu de turiști, atât din alte județe ale României, cât și din țări străine reprezintă principalul motiv apariției ghidului.

Târgul de produse și mâncăruri locale „Gustă din Țara...

„Gustă din Țara Dornelor!”: O sărbătoare a delicateselor locale, aduce în prim-plan o gamă variată de preparate culinare pregătite cu ingrediente specifice zonei de la lactate, preparate din pește și carne, fructe de pădure, până la legume și ciuperci.

Ziua Bucovinei sărbătorită în Țara Dornelor: Inaugurarea Centrului Muzeal...

Ziua Bucovinei va fi sărbătorită în destinația de ecoturism Țara Dornelor, marcând inaugurarea Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” după 35 de ani de la dezafectare.

Proiecții speciale ale filmului „Libertate” de Tudor Giurgiu, în...

Rădăuți și Siret vor găzdui proiecții speciale ale filmului "LIBERTATE", unul dintre cele mai așteptate, premiate și discutate filme românești ale anului. Regizorul Tudor Giurgiu va fi prezent în sală și va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul, oferind o experiență cinematografică unică.

INEDIT la Muzeul Naţional al Bucovinei – Expoziţie de...

Expoziția beneficiază de un catalog și va fi deschisă publicului în perioada 8 noiembrie 2023 – 14 ianuarie 2024.

Categorii populare