„Via Mariae – Drumul Reconcilierii” din Austria până la Putna a fost desemnat finalist la categoria „Turism religios, pelerinaj și spiritual” a Premiilor Rețelei Europene de Turism Cultural (ECTN)

Drumul „Via Mariae” care are 130 de km în județul Suceava, finalist la Destinația turismului cultural durabil 2023. Gheorghe Flutur invită sucevenii să voteze pentru premiul publicului

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, că „Via Mariae – Drumul Reconcilierii” a fost desemnat finalist la categoria „Turism religios, pelerinaj și spiritual” a Premiilor Rețelei Europene de Turism Cultural (ECTN) „Destinația turismului cultural durabil 2023”.

Juriul care a deliberat a fost format din experți din mai multe țări europene, iar ceremonia de decernare a Premiilor ECTN va avea loc pe 19 octombrie, în cadrul Conferinței Internaționale pentru Turism Cultural, organizată în Paphos, Cipru, capitala europeană a turismului inteligent 2023.

Anul acesta este introdus și premiul publicului – „Public Choice Award”, publicul având oportunitatea să voteze online cei 20 de finaliști. Cei care doresc să voteze traseul de pelerinaj „Via Mariae – Drumul Reconcilierii” trebuie să urmeze următorii pași:

➡  Intră pe https://bit.ly/votviamariae și apasă butonul „Start”;

➡  La categoria Religious, Pilgrimage and Spiritual Tourism apasă butonul „View Entries”;

➡  La categoaria „Via Mariae” – The Reconciliation Road apasă butonul „View Entry”;

➡  Apasă butonul „Vote” și confirmă „Vote”.

Flutur reamintește că traseele de drum Via Mariae sunt sub formă de cruce în Europa, odată de la nord la sud, din Częstochowa (Polonia) până în Međugorje (Bosnia și Herțegovina) și odată de la est la vest, de la Putna, la Cacica, trecând pe la Mănăstirea Nicula de la Cluj, apoi prin Budapesta și până la Viena.

„Consiliul Județean Suceava are deja din 2021 un parteneriat aprobat în plenul consiliul cu Asociația Via Mariae și prin Serviciul Salvamont s-au făcut marcaje turistice pentru tot traseul. Cu o lungime de 130 km, acesta vine din județul Neamț, ajunge la Poiana Mărului, în comuna Mălini, și la mănăstirile Slatina, Voroneț, Mănăstirea Humorului, Sucevița și Putna. Așteptăm cu nerăbdare finala acestui proiect, care înseamnă categoric turiști în plus pentru județul Suceava”, a spus Flutur.

Related Stories

Descoperă

Programul de turism cultural „România Atractivă”, prezent la cel...

Programul de turism cultural „România Atractivă” este prezent, în perioada 4-6 martie 2025, la cel mai mare și mai important târg de turism nu doar din Europa, ci din întreaga lume: Bursa Internațională de Turism – ITB Berlin;

Județul Suceava a intrat în finala „Destinația Anului 2025”...

Județul Suceava se remarcă în mod special în acest an al concursului clasându-se pe locul al doilea la nivel național, cu 9 destinații finaliste, fiind depășit doar de județul Brașov, care are 11 reprezentante.

Doina Teodoru, Bogdan Drăcea și Lolrelai aduc la Suceava,...

Filmul MENTORII promite să fie cea mai tare comedie românească a anului 2025. Inspirat din realitate, scenariul explorează fenomenul „experților” din online, acei influenceri care oferă sfaturi miraculoase despre succesul garantat și transformările peste noapte.

Ziua Internațională a Ghidului de Turism celebrată de suceveanul...

Evenimentul organizat de Ciprian Șlemco reunește 115 ghizi de turism din toată țara, specializați pe circuite de incoming

ANAT: Destinații variate și oferte turistice exclusive la ediția...

Cele mai frumoase zone din România vor fi promovate în cadrul târgului, printre care Brașov, Brăila, Bucovina, Buzău, Caraș Severin, Covasna, Eforie, Harghita, Maramureș, Mureș, Prahova, Tulcea, oferind vizitatorilor oportunitatea de a descoperi atracțiile autentice ale țării. Pasionații de călătorii sunt așteptați cu reduceri de până la 50% pentru vacanțele de vară în destinații populare precum Egipt, Grecia, Italia, Spania și Turcia, de până la 40% pentru pachetele achiziționate pe litoralul românesc, până la 30% pentru vacanțele de Paște și 1 Mai și de până la 40% pentru sejururile de Mărțișor în capitale europene și stațiuni montane.

Vacanțele naționale, mai ieftine cu până la 45% la...

Printre tendințele anului 2025 se remarcă dorința turiștilor pentru experiențe autentice în acord cu natura și comunitățile locale. Sunt interesați de festivaluri, gastronomie și tradiții populare. Cei tineri sunt în căutare de activități în natură, turism sustenabil și de aventură.

Categorii populare