„Via Mariae – Drumul Reconcilierii” din Austria până la Putna a fost desemnat finalist la categoria „Turism religios, pelerinaj și spiritual” a Premiilor Rețelei Europene de Turism Cultural (ECTN)

Drumul „Via Mariae” care are 130 de km în județul Suceava, finalist la Destinația turismului cultural durabil 2023. Gheorghe Flutur invită sucevenii să voteze pentru premiul publicului

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, că „Via Mariae – Drumul Reconcilierii” a fost desemnat finalist la categoria „Turism religios, pelerinaj și spiritual” a Premiilor Rețelei Europene de Turism Cultural (ECTN) „Destinația turismului cultural durabil 2023”.

Juriul care a deliberat a fost format din experți din mai multe țări europene, iar ceremonia de decernare a Premiilor ECTN va avea loc pe 19 octombrie, în cadrul Conferinței Internaționale pentru Turism Cultural, organizată în Paphos, Cipru, capitala europeană a turismului inteligent 2023.

Anul acesta este introdus și premiul publicului – „Public Choice Award”, publicul având oportunitatea să voteze online cei 20 de finaliști. Cei care doresc să voteze traseul de pelerinaj „Via Mariae – Drumul Reconcilierii” trebuie să urmeze următorii pași:

➡  Intră pe https://bit.ly/votviamariae și apasă butonul „Start”;

➡  La categoria Religious, Pilgrimage and Spiritual Tourism apasă butonul „View Entries”;

➡  La categoaria „Via Mariae” – The Reconciliation Road apasă butonul „View Entry”;

➡  Apasă butonul „Vote” și confirmă „Vote”.

Flutur reamintește că traseele de drum Via Mariae sunt sub formă de cruce în Europa, odată de la nord la sud, din Częstochowa (Polonia) până în Međugorje (Bosnia și Herțegovina) și odată de la est la vest, de la Putna, la Cacica, trecând pe la Mănăstirea Nicula de la Cluj, apoi prin Budapesta și până la Viena.

„Consiliul Județean Suceava are deja din 2021 un parteneriat aprobat în plenul consiliul cu Asociația Via Mariae și prin Serviciul Salvamont s-au făcut marcaje turistice pentru tot traseul. Cu o lungime de 130 km, acesta vine din județul Neamț, ajunge la Poiana Mărului, în comuna Mălini, și la mănăstirile Slatina, Voroneț, Mănăstirea Humorului, Sucevița și Putna. Așteptăm cu nerăbdare finala acestui proiect, care înseamnă categoric turiști în plus pentru județul Suceava”, a spus Flutur.

Related Stories

Descoperă

Travelminit: Românii se pregătesc deja pentru minivacanța de 1...

Potrivit datelor emise de Travelminit.ro, 40% dintre ei vor acum un sejur la munte, 21% dintre ei aleg stațiunile balneoclimaterice, 20% își doresc un concediu pe litoral, 12% vor city-break, pe când 9% sunt în căutarea unei alte destinații, fără să precizeze specificul ei.

Tendințele Sezonului Estival 2024: Turiștii din regiunea Moldova optează...

Tendințe ale sezonului estival 2024: Perioada medie a sejurului este în scădere. Turiștii preferă să efectueze mai multe sejururi mai scurte într-un an, în loc de un singur sejur de 7–10 zile. Astfel, pot vizita mai multe destinații.

Expoziția „Drumul Morilor-prin Bucovina și Schwaben. De la meșteșug...

Expoziția reprezintă o paralelă între instalațiile de tehnică populară din regiunea Schwaben (Germania) și cele din Bucovina, morile fiind de multe ori parte a unui complex industrial împreună cu pive, ferăstraie sau mori de producere a hârtiei, numitorul comun a acestor instalații fiind roata hidraulică.

ATGR & OLD LINE TRAVEL: Peste 60% dintre copiii...

Dintr-un studiu efectuat recent de către un grup de cercetare în domeniul educațional și social, rezultă că peste 60% dintre copiii și tinerii din România aleg să-și petreacă vara în tabere. Aceste date reprezintă o ilustrare semnificativă a preferințelor estivale ale segmentului juvenil la nivel național și a importanței care se acordă experiențelor educaționale și recreative în această perioadă a anului.

Caravana Shakespeare vine la Suceava

Iubitorii de teatru sunt așteptați așadar duminică, 7 aprilie, ora 18:00, în parcarea Iulius Mall, la un spectacol în aer liber, după 6 texte ale lui Wiliam Shakespeare. Intrarea este liberă iar participanții au ocazia să se înscrie într-un concurs care le poate aduce unul dintre cele două weekend-uri în doi, la Festivalul Internațional Shakespeare – Ediția a XIV-a, care va avea loc în perioada 16-26 mai 2024, la Craiova.

20 aprilie la Suceava: se lansează documentarul despre Ilie...

Documentarul este regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu, fiind distribuit de Transilvania Film. Printre producătorii NASTY se numără Cosmin Hodor (HDR Evolution) și Tudor Giurgiu (Libra Films), iar co-producător este Hanka Kastelicová (Vice President & Executive Producers Documentaries HBO EMEA – HBO Max). 

Categorii populare