„Via Mariae – Drumul Reconcilierii” din Austria până la Putna a fost desemnat finalist la categoria „Turism religios, pelerinaj și spiritual” a Premiilor Rețelei Europene de Turism Cultural (ECTN)

Drumul „Via Mariae” care are 130 de km în județul Suceava, finalist la Destinația turismului cultural durabil 2023. Gheorghe Flutur invită sucevenii să voteze pentru premiul publicului

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, că „Via Mariae – Drumul Reconcilierii” a fost desemnat finalist la categoria „Turism religios, pelerinaj și spiritual” a Premiilor Rețelei Europene de Turism Cultural (ECTN) „Destinația turismului cultural durabil 2023”.

Juriul care a deliberat a fost format din experți din mai multe țări europene, iar ceremonia de decernare a Premiilor ECTN va avea loc pe 19 octombrie, în cadrul Conferinței Internaționale pentru Turism Cultural, organizată în Paphos, Cipru, capitala europeană a turismului inteligent 2023.

Anul acesta este introdus și premiul publicului – „Public Choice Award”, publicul având oportunitatea să voteze online cei 20 de finaliști. Cei care doresc să voteze traseul de pelerinaj „Via Mariae – Drumul Reconcilierii” trebuie să urmeze următorii pași:

➡  Intră pe https://bit.ly/votviamariae și apasă butonul „Start”;

➡  La categoria Religious, Pilgrimage and Spiritual Tourism apasă butonul „View Entries”;

➡  La categoaria „Via Mariae” – The Reconciliation Road apasă butonul „View Entry”;

➡  Apasă butonul „Vote” și confirmă „Vote”.

Flutur reamintește că traseele de drum Via Mariae sunt sub formă de cruce în Europa, odată de la nord la sud, din Częstochowa (Polonia) până în Međugorje (Bosnia și Herțegovina) și odată de la est la vest, de la Putna, la Cacica, trecând pe la Mănăstirea Nicula de la Cluj, apoi prin Budapesta și până la Viena.

„Consiliul Județean Suceava are deja din 2021 un parteneriat aprobat în plenul consiliul cu Asociația Via Mariae și prin Serviciul Salvamont s-au făcut marcaje turistice pentru tot traseul. Cu o lungime de 130 km, acesta vine din județul Neamț, ajunge la Poiana Mărului, în comuna Mălini, și la mănăstirile Slatina, Voroneț, Mănăstirea Humorului, Sucevița și Putna. Așteptăm cu nerăbdare finala acestui proiect, care înseamnă categoric turiști în plus pentru județul Suceava”, a spus Flutur.

Related Stories

Descoperă

Bucovina strălucește în lumina sărbătorilor de iarnă: Meșteri populari...

În cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”, deja tradițional pentru regiune, s-au desfășurat și se vor mai desfășura o serie de evenimente culturale ce pun în valoare bogăția tradițiilor locale. Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă, programat pentru ziua de 27 decembrie în Suceava, va oferi o inegalabilă paradă a obiceiurilor autentice, aducând în prim-plan crâmpeie ale tezaurului și zestrei Bucovinei.

Cu prilejul Zilei Bucovinei, elevii Colegiului „Alexandru cel Bun”...

Broșura turistică intitulată „Ghid de împrietenire cu Gura Humorului” a apărut dintr-o necesitate actuală, constatată de liceeni. Fluxul continuu de turiști, atât din alte județe ale României, cât și din țări străine reprezintă principalul motiv apariției ghidului.

Târgul de produse și mâncăruri locale „Gustă din Țara...

„Gustă din Țara Dornelor!”: O sărbătoare a delicateselor locale, aduce în prim-plan o gamă variată de preparate culinare pregătite cu ingrediente specifice zonei de la lactate, preparate din pește și carne, fructe de pădure, până la legume și ciuperci.

Ziua Bucovinei sărbătorită în Țara Dornelor: Inaugurarea Centrului Muzeal...

Ziua Bucovinei va fi sărbătorită în destinația de ecoturism Țara Dornelor, marcând inaugurarea Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” după 35 de ani de la dezafectare.

Proiecții speciale ale filmului „Libertate” de Tudor Giurgiu, în...

Rădăuți și Siret vor găzdui proiecții speciale ale filmului "LIBERTATE", unul dintre cele mai așteptate, premiate și discutate filme românești ale anului. Regizorul Tudor Giurgiu va fi prezent în sală și va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul, oferind o experiență cinematografică unică.

INEDIT la Muzeul Naţional al Bucovinei – Expoziţie de...

Expoziția beneficiază de un catalog și va fi deschisă publicului în perioada 8 noiembrie 2023 – 14 ianuarie 2024.

Categorii populare